Ben de iktisat okuyorum ve bence o kadar korkma. Sadece birinci sınıf ikinci donemin matematiği biraz zorladı beni o da dersleri aksattigimdan :) yoksa her derse gir güzel güzel dinle başka da bişi yapmana gerek yok inan .. ve iktisadi biraz arastirirsan iyiki sınıf Öğretmenliği yerine iktisadi seçmişim diceksin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
iktisat hiçte matematik agirlikli değil... Matematiğe dair 4 işlem ve en kolayindan türev alma var bunun dişinda matematiğe dair durumlar yok..
###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###
İsletme iktisat kolay bolumlerdir gozunu korkutma
Hayirlisi olsun :)
Seversen daha kolay gelir okumak
Yatay gecis ayni bolum icin farkli universiteye gecmek seklinde olur 1 sene okuman gerek hic alttan dersin olmamasi gerek
Bolum degistirmen icin tekrar universite sinavina girmen gerek ki seneye puanin kirilir
Cift anadal yapabilirsin ayni fakulte bolumleri icinden :)
İki bolum birden okuyorsun cift anadalda
Bence sen bolumunu sevmeye calis ilk iki sene sevmezsen
Tekrar sinava girersin madem
Canım merhaba, iktisat bitirdim ve iktisat masterı yapıyorum hala :) Bence üzülecek bir durum yok çünkü iktisat matematik ağırlıklı bir bölüm falan değil. Evet matematik dersi var ilk iki yıl fakat zaten onlarda da neredeyse sayı yok, yani sıfırdan öğreneceğin şeyler. Açıkçası ben öğrenmedim bile, biz neredeyse hepimiz ezberleyerek geçmiştik matematik derslerini. İktisat resmen sıfırdan öğreneceğin bir şey. Geçmiş bilgilerinin iktisata bir eksisi yada artısı olmayacak. Grafik ağırlıklı bir bölüm ve sayısal olarak kullanacağın kısıtlı sayıda formül var, zaten onların da eski bilgilerinle alakası yok ve dört işlemden ibaret, formülü öğretecekler ve sen yerine oturtacaksın. Bir nebze istatistik ve ekonometride zorlanabilirsin ama onlarda da hesap makinası kullanacaksın. Benim de lisede matematiğin hep 2 ve 3 ' tü, korkma yani
İlle de geçmek istersen ilk yıl ortalamanı yüksek tutman gerekiyor, yüksek olursa fakültedeki başka herhangi bir bölüme (işletme,maliye,çeko vs. ne varsa) geçiş yapabilirsin diye biliyorum.
Not: Bu arada lütfen kimse söylediğimi yanlış anlamasın ama iktisat ve işletme eğitim sürecinde birbirinden çok farklı bölümler, bunu belirtelim ki ileride tercih yapacak arkadaşlar yanılgıya düşmesin, ders içeriklerine bakıp daha çok ilgilerini çeken bölümü tercih etsinler. Çünkü ikisi birbirinin ikamesi değil :)
herkes kolay demiş ama benim arkadaşım iktisat okudu abartıyormuydu bilmiyorum ama çok zor diyordu ahlaya vahlaya anlatıyordu bence bu bölümü okuyun yanına da ikinci üniversite okuyun hatta sosyal hizmeti tavsiye ederim çok önü acık bölüm okuması da kolay ben okuyorum şuan atatürk ünivsitesinde
Ah arkadaşım nasıl olsa gelmez diye tercih mi yapılır...:26:
Bende iktisat okuyorum ve ingilizce.Sandığın gibi çok matematik ağırlıklı bir bölüm değil, sevebilirsen çokta zevklidir aslında.Yatay geçiş vs. yapabilir misin bilmiyorum ama yapacak dahi olsan 1 sene devam etmen gerekecek sanırım,o zaman içinde sevmeye çalış belki vazgeçersin geçiş yapmaktan.
Iktisat kesinlikle hayatinin hatasi sifatini haketmiyor bence.
Matematik max 1 -2 donem zorlar, gercek bir bilim dali okuyacaksin, sukret haline. Iktisata gidenler de senin gibi matematik sevmeyen insanlar, sevenler zaten muhendislik vb yerlere gidiyor. Gecis isini bosver bence, guzel bir boulmdesin. Yok ille de istemem dersen Isletme ye gecebilirsin mesela, ama onu da 1 yildan once yapamazsin. Bence bu bolum diger saydiklarini hepsinden daha iyi, dil ogren, staj yap, kendini gelistir. Bu bolum niye geldi diyecegine digerleri tutmamis diye sukredersin.
Madem istemiyordun neden yazdin sekerim, cocuk oyuncagi mi bu?
Ya sayısal ağırlıklı diye korkuyorum aslında yapamam gibi geliy
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
merhaba,
http://www.iticu.edu.tr/uploads/etkinlik/1118/yonetmelikk.pdf şunu bir oku istersen, Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş bu senenin başında başladı ve artık puanınız yettiği takdirde hazırlık veya 1. sınıfta olsanız sadece merkezi yerleştirme puanınız baz alınarak yatay geçiş yapabileceksiniz.YÖK 30.01.2014'te çıkardığı yeni yönetmelik ile artık puanınız yetiyorsa bölümde değiştirme de yapabileceksiniz diyor.YÖK yayınladığı yönetmelikteki örnekte TM-1 puan türünden İşletme bölümüne giren bir öğrencinin sınavına girdiği ve puanının yettiği takdirde MF bölümünden mühendislik bölümüne geçiş yapabileceğini belirtiyor.Her üniversite her bölümü için %10 kontenjan ayırmalı diyor YÖK yayınladığı yönetmelikte.YÖK bu yönetmeliğin 2013-2014 bahar döneminden itibaren yürürlüğe gireceğini belirtiyor.
Bunu iyice öğrenip mutlaka bölümünü değiştirmeye çalışmalısın bence, sevmediğin , istemediğin bir bölümü asla ama asla okuma, 4 yıl sonunda mutsuz bi mezundan başka bir şey olmayacaksın.
git kaydını yaptır okuluna, derslerine gir, ama bu mevzuyu iyice araştırıp öğren, vazgeçme hemen, uğraşılması gerekiyorsada uğraş, değiştir bölümünü, baktın olması seneye bir daha sınava gir, belki istediğin olur, olmadı daha sonraki senede gir, sevmediğin bölümde 4 yılını kaybetmektense 1 yılını 2 yılını kaybetmen hiç mühim değil.
baktın hiç biri olmadı, e o zaman mecbur okursun bölümünü.
ama önce biraz çabala.
en azından ileride keşke biraz uğraşsaymışım, deneseymişim demezsin, için rahat olur.
kolay gelsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?