hayatımın hatası iktisat bölümünü okuyan yada bitiren yardım etsin lütfen :(

Ah arkadaşım nasıl olsa gelmez diye tercih mi yapılır...:26:
Bende iktisat okuyorum ve ingilizce.Sandığın gibi çok matematik ağırlıklı bir bölüm değil, sevebilirsen çokta zevklidir aslında.Yatay geçiş vs. yapabilir misin bilmiyorum ama yapacak dahi olsan 1 sene devam etmen gerekecek sanırım,o zaman içinde sevmeye çalış belki vazgeçersin geçiş yapmaktan.

Yani gitmek istemediginiz yeri neden tercihe yaziyorsunuz ki? Sonra ugras dur...

3. Sınıfın dersleri zorlamıştı beni. Bitirdik. Çok zor bir bölüm değil bence. Dersi derste anlamanın çok faydası oluyor. Matematik ağırlıklı demişsin belli başlı dersler var matematik ağırlıklı ama onlar da matematik gibi değil daha mantık işi. Hayırlı olsun... Ülkemizde artık her 3 kişiden 1 i İİBF mezunu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya sayısal ağırlıklı diye korkuyorum aslında yapamam gibi geliy

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

iktisat hiçte matematik agirlikli değil... Matematiğe dair 4 işlem ve en kolayindan türev alma var bunun dişinda matematiğe dair durumlar yok..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Gerçekten mi ya :)

Çift anadal nasıl yapılabilir ki acep. :)

Eğer böyleyse içimi rahatlattın ya benim mat orta ağırlıkta aman aman bi yararı yok bana

Bende 2 yıllık açıkltan okunana başvurucam sosyal hizmete zor mu açıktan okumadı sanırım ona üniverste ikinci sınıftayken başvurabiliomuşuz

Öğretmenlik garanti olur dediler ne bilim yığılımın olacini ya

Iktisat kesinlikle hayatinin hatasi sifatini haketmiyor bence.

Matematik max 1 -2 donem zorlar, gercek bir bilim dali okuyacaksin, sukret haline. Iktisata gidenler de senin gibi matematik sevmeyen insanlar, sevenler zaten muhendislik vb yerlere gidiyor. Gecis isini bosver bence, guzel bir boulmdesin. Yok ille de istemem dersen Isletme ye gecebilirsin mesela, ama onu da 1 yildan once yapamazsin. Bence bu bolum diger saydiklarini hepsinden daha iyi, dil ogren, staj yap, kendini gelistir. Bu bolum niye geldi diyecegine digerleri tutmamis diye sukredersin.

Madem istemiyordun neden yazdin sekerim, cocuk oyuncagi mi bu?

Son düzenleme:

öıkmaz sanoyordum yahu ne bilim hocalık garanti demişlerdi geçiş işinide sırf ev rahatlığı için istiyordum ya hiç yurt tecrübem yok ve tırsıyrum çok zor şartlar diolar:18:

Ya sayısal ağırlıklı diye korkuyorum aslında yapamam gibi geliy

Alakası bile yok her bölümde matematik var neredeyse. Ama iktisatin onu daha açık ;-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba,

http://www.iticu.edu.tr/uploads/etkinlik/1118/yonetmelikk.pdf şunu bir oku istersen, Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş bu senenin başında başladı ve artık puanınız yettiği takdirde hazırlık veya 1. sınıfta olsanız sadece merkezi yerleştirme puanınız baz alınarak yatay geçiş yapabileceksiniz.YÖK 30.01.2014'te çıkardığı yeni yönetmelik ile artık puanınız yetiyorsa bölümde değiştirme de yapabileceksiniz diyor.YÖK yayınladığı yönetmelikteki örnekte TM-1 puan türünden İşletme bölümüne giren bir öğrencinin sınavına girdiği ve puanının yettiği takdirde MF bölümünden mühendislik bölümüne geçiş yapabileceğini belirtiyor.Her üniversite her bölümü için %10 kontenjan ayırmalı diyor YÖK yayınladığı yönetmelikte.YÖK bu yönetmeliğin 2013-2014 bahar döneminden itibaren yürürlüğe gireceğini belirtiyor.

Bunu iyice öğrenip mutlaka bölümünü değiştirmeye çalışmalısın bence, sevmediğin , istemediğin bir bölümü asla ama asla okuma, 4 yıl sonunda mutsuz bi mezundan başka bir şey olmayacaksın.
git kaydını yaptır okuluna, derslerine gir, ama bu mevzuyu iyice araştırıp öğren, vazgeçme hemen, uğraşılması gerekiyorsada uğraş, değiştir bölümünü, baktın olması seneye bir daha sınava gir, belki istediğin olur, olmadı daha sonraki senede gir, sevmediğin bölümde 4 yılını kaybetmektense 1 yılını 2 yılını kaybetmen hiç mühim değil.

baktın hiç biri olmadı, e o zaman mecbur okursun bölümünü.
ama önce biraz çabala.
en azından ileride keşke biraz uğraşsaymışım, deneseymişim demezsin, için rahat olur.

kolay gelsin :)

Ben ÇAP yaptım. ÇAP bölümüm iktisattı.

Sırf bana katkısı olsun diye yaptım yoksa sevdiğimden değil ve iktisatçılar için matematikte sınıf hep dökülürdü. 100 üzerinde 16'ydı geçme notu. Etrafta yığınla iktisatçı var. Açıköğretimde de bu bölümü okuyanlar var.

Ya yatay geçiş ya da iki sene sonra tekrar sınava gir canım.

ya bunu ünidede sordum bizim burdaki geçil yaparsıb yapmasına dedi ama tm1 bölümlerinden biri olur bu dedi hocalik tm2 yle aliyy
Y

Kızlar iktisat şuan okuyup yada okuyacak olan arkadaşlarım ön kayıt yaptınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…