hayatının merkezine insanları koyma hastalığı

cigdembal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2018
14
2
1
34
evet konu tam olarak bu ,
hayatımda ne olursa olsun . insanların ufacık bir kelimesinden tüm hayatı kendime zindan ediyorum.
Bu yeri geliyor bir arkadaşımdan gelen buluşma talebi oluyor. Aslında buluşmak istemiyorum. Hayır diyemiyorum. Buluşuyorum.
Sonraki başka gün aynı kişi talepte bulunursa hayır diyorum. Ama hayır demeyi normal insanlar gibi bahane bulup , ya da beyaz yalanlarla süsleyemiyorum.
Bu sefer de hayır dediğim için , normal karsılanmayan bir insan oluyorum.

Bu hafta uzun süredir beklediğim uzun yoldan gelecek eşim var. ve birlikte tatile gideceğiz.
yakın olmayan ama yakın olmaya calışan beni bunaltan ve hani biraz nefes ver dedigim arkadasım var.
biraz da hani sürtüştük çok bunalttı beni diye 2 ay önce.

vereceğim bi malzeme vardı.ona benim olan . öylesine mesaj attı bana nasılsın filan die. bir de kendi ile alakalı güzel bir haber verdi. bende o sevinçle vereceğim malzemeyi işte ben getireyim sana filan dedim .
dediği gibi aslında bizde bulundugumuz sehirde 2 gün kalıp tatile gidecegiz.
löp diye atladım resmen . yani o alacaksa benden o gelsin alsın mantıklı olan bu.

şimdi düşünyrm napıcam . o ararsa biz cıkamıcaz gelin istersen de diyo annemde.
ben antideprasan kullanmıştım . 6 ay kadar. psikolojik olarak insanların dediğini hayatımın ortasına koyuyorum.

Biraz düzelmişti durumum ama yine tuttu heralde kaygı sorunum. Neler yapacağımı bilemedim. insanlara neden beyaz yalan söyleyip geciştiremiyorum.

C cigdembal
Neden beyaz yalan bulmak için uğraşacaksınız ki? Gerçek düşünceniz neyse onu söyleyin. Bu şekilde kendinizi yormaktan başka birşey yapmış olmazsınız. :(

mesela ben o gün aslında evden cıkmak istmyrm misafirde agırlamak istemiyorum.
ama ona lazımmış benden alacgı esya bu hafta sonu.

E arkadaşından zaten hazzetmiyosun. Beyaz yalan söyleme açıkça söyle eşim geliyor, ben getiremeyeceğim falan filan.
Başkalarının söylrdiklerini takmayada gerek yok, senden kıymetli mi? Bu gibi durumlarda bunu tekrarla " bu durum, söz, tavır v.s benden ve benim sağlığımdan önemli mi"

haklısınız. ama şu durumda başta tamam dedim , olayı ordan nasıl cevirebilirim peki?

E arkadaşından zaten hazzetmiyosun. Beyaz yalan söyleme açıkça söyle eşim geliyor, ben getiremeyeceğim falan filan.
Başkalarının söylrdiklerini takmayada gerek yok, senden kıymetli mi? Bu gibi durumlarda bunu tekrarla " bu durum, söz, tavır v.s benden ve benim sağlığımdan önemli mi"

kesinlikle evet . önemli degil.
ben ise hemen etkileniyorum hayatımın merkezine koyuyorum

Başkalarını bu kadar önemseyip hayır diyemeyenleri karşı taraf çatır çutur kırar ve çokta güzel kullanırlar :işsiz:
Onun için boşverin kim ne düşünürse düşünsün kullandırmayın kendinizi :KK66:

Başkalarını bu kadar önemseyip hayır diyemeyenleri karşı taraf çatır çutur kırar ve çokta güzel kullanırlar :işsiz:
Onun için boşverin kim ne düşünürse düşünsün kullandırmayın kendinizi :KK66:
baştan evet ben getiririm demiştim mal gibi., şimdi bunu nasıl degiştiricem .
ararsa filan gelin sz alın mı diyeyim . ordan bi yol üretir misiniz bana?

Merhaba.Madem boyle bir sey soylemis bulundunuz ama pismansiniz ozaman mecburen bir bahane ile gecistirin ben gelirim dedim ama rahatsizlandim esim de geldi veya esim gelecekti canim ama bir an unuttum ben sana demeyi sen gelip alabilirmsin kusura bakma vs diyebilirsiniz..ama bundan sonra hayir demek icin soyle yapablrsiniz bence.arkadaslarinla cikmak mi istemiyorsun ya bugun havamda degilim beni affedin de gec.direk hayir dememis olursunuz hem de kasmazsiniz kendini bukadar.insanlar kirilacak diye bu kadar korkmayin tabiki kimseyi bilerek kirmayin ama kendi isteklerinizi de geri plana atmayin:)

Merhaba.Madem boyle bir sey soylemis bulundunuz ama pismansiniz ozaman mecburen bir bahane ile gecistirin ben gelirim dedim ama rahatsizlandim esim de geldi veya esim gelecekti canim ama bir an unuttum ben sana demeyi sen gelip alabilirmsin kusura bakma vs diyebilirsiniz..ama bundan sonra hayir demek icin soyle yapablrsiniz bence.arkadaslarinla cikmak mi istemiyorsun ya bugun havamda degilim beni affedin de gec.direk hayir dememis olursunuz hem de kasmazsiniz kendini bukadar.insanlar kirilacak diye bu kadar korkmayin tabiki kimseyi bilerek kirmayin ama kendi isteklerinizi de geri plana atmayin:)
tamam uygulayacagm inaşallah

Back
X