• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatınızda tutunca elinizde kalan yerler

gereksiz yere sırtımda taşıdığım onca arkadaş .
maddi ve manevi bize uymayacağını bildiğim sevgili ailesi . .
çekemeyen 1.sınıf akraba topluluğu . .
boş yere yaptığım o kadar kuruntu. evham . .
sınırsız takıntı . .
her yeni gün kendime söz verdiğim halde yapamadığım o kadar ertelnmiş işler . .

bunlarla nasıl başa çıkıyorum . .
ne yazıkki pek hallediyorum :(

hayatımdaki şeyleri önem sırasına göre dizdim ve öyle yaşamaya çalışıyorum şöyle ki;

birinci sırada çocuklarım
eşim
işim
kendi ailem
arkadaşlarım
eşimin ailesi
akrabalar vs.
çocuklarım benim için çok önemli onlarla ilgili her şeyi yapmaya gayret ediyorum onlar bize Allahın verdiği emanetler yarın bu çocukları dünyaya getirdiniz de neden bunu bunu yapmadınız sualiyle karşılaşmayız inşallah bu nedenle elimden geldiğince onlar için her şeyi yapmaya çalışıyorum
eşim de çok önemli onunla mutluysak öteki şeyler çok acıtmıyor
işimde huzur önemli benim için işimi yapar çıkarım çok fazla ilgilenmem etrafla
kendi ailemi iç işlerime çok sokmamaya çalışırım gerekli ziyaretleri yaparım zor günlerde bir arada olmaya çalışırız hep
arkadaşlarımı arar sorarım acı ve tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalışırım bunun dışında çok sokmam özel yaşantıma
eşimin ailesiyle mesafeliyiz saygıda kusur etmem ama asla hayatıma müdahale ettirmem (eşim istediği şekilde görüşür konuşur gider gelir ailesine)
akrabalarla da öyle düğünlerde cenazelerde görüşürüz
arkadaşlar tecrübelerime dayanarak söylüyorum olaylara ve kişilere mesafeli olmak hayata işimizi kolaylaştırıyor

Genelde cevap vermeyip dönüp gidiyorum, o umursanmamışlık deli ediyor insanı. 3 gün uyuyamamıştı eski müdürüm sırf cevap vermediğim için.

Aptal yerine koymaya çalışanlara kızıyorum en çok. Bozuyorum, yalanlarını yüzlerine vuruyorum.

Ben meslek öğretmeniyim, bazen bayan olduğum için teknik konularda bilgisiz olduğumu düşünüyor ve küçümseyici bakış atıyorlar. Olayı çözdükten sonra nasıl yaptın dediklerinde gözlerimi açıp kocaman "billlmeeemmm kiii" diyorum. Kalıyorlar öylece. Adam olsan ben her türlü bilgiyi paylaşmayı çok severim.

Pekiyi motivasyonunuz yerlerde sürünüyor artık herşey üstünüze üstünüze geliyor.... neler yapıp rahatlıyorsunuz? neler dinliyor neler yiyip içiyor en önemlisi NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ???

Genelde cevap vermeyip dönüp gidiyorum, o umursanmamışlık deli ediyor insanı. 3 gün uyuyamamıştı eski müdürüm sırf cevap vermediğim için.

Aptal yerine koymaya çalışanlara kızıyorum en çok. Bozuyorum, yalanlarını yüzlerine vuruyorum.

Ben meslek öğretmeniyim, bazen bayan olduğum için teknik konularda bilgisiz olduğumu düşünüyor ve küçümseyici bakış atıyorlar. Olayı çözdükten sonra nasıl yaptın dediklerinde gözlerimi açıp kocaman "billlmeeemmm kiii" diyorum. Kalıyorlar öylece. Adam olsan ben her türlü bilgiyi paylaşmayı çok severim.

Süpersin <3<3<3

şu anlık hiçbiri.. kafaya takmaya bile değmez..

Eşim dışında hiçbirşey beni üzmez kıramaz.komşu da kimmiş.

Para zaten akıllı birikimle sorun oluşturan birşey değil..

hayattan aşkı alın geriye ne kalır ki..Aşkınızı yaşayın.. herşey hallolur.

Görümcek evliliğimin ilk yılı omuzlarımda yük gibiydi.
Kalbi güzeldi ama abisine olan aşırı düşkünlüğü onu ister istemez fesat ve kıskanç yaptı.
Şimdi beni rakip gibi görmekten vazgeçti. Yerini biliyor artık. Ya da kaybeden kendisi olduğu için vazgeçti bilmiyorum....

Pekiyi motivasyonunuz yerlerde sürünüyor artık herşey üstünüze üstünüze geliyor.... neler yapıp rahatlıyorsunuz? neler dinliyor neler yiyip içiyor en önemlisi NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ???
Bir çok şeyi kafaya takıp kısa sürede unuturum. Özellikle hayatıma girip çıkan insanları dert etmemeyi başardım. Kendimle konuluyorum ve düşüncem de sorunu beynimin arka tarafına attığımı hayal ediyorum, kapıyı kilitliyorum, canım yanmayacak duruma gelince kapının kilidini açıp serbest bırakıyorum gibi simgesel hayaller kuruyorum. Karşı cinsle olan sorunlarımda düşünmemeye çalışıyorum, misal eşimle kavga etmişiz ve ben kırgınım, zihnimde LA LA LA gibi kelimeleri görselleştirip üşüsen karamsarlığı geri plana itiyorum. Siyah zemin üzerinde beyaz yazılar yazıyorum düşüncelerimde ayrıca.
Diğer konularda hiçbir şey senden önemli değil, şimdi ölmeyeceğinin garantisi yok, zamanının kıymetini bil gibi motivasyonlarla kendime gaz veriyorum.
Çok derinden üzülüyorsam ve düşünmesem bile canım acıyorsa metal müzik dinlerim bu anlarda.
In flames- ordinary story, man made god
kalmah - hades,
iced earth - haunter, coming curse
children of bodom - hate me
amon amarth - the pursuit of vikings .
Müzik etkili bir yöntem benim için.

Yukum okadar agırdıkı malesef altında kaldım.ne ulasabılıyorum ne sesimi duyuracak kadar bagırmaya gucum var.sessiz çığlık benimkisi...
Konuyu okuyunca yaram açıldı yeniden :KK43:
Bizim başedemediklerimizle Rabbim nasıl biliyorsa öyle yapsın.offffff
kıyamam sana allah yükünü hafifletsin bazen ben de öyle hissediyorum. millet nasıl başa çıkıyor anlamıyorum offff hikayelerini anlatsınlar diye ayrı bir konu açtım herkes başından sonuna yazsın dilediği gibi...

Benim için çok zor bir soru olmuş bu, hayatımın neresinden tutsam elimde kalıyor da üzerinize afiyet :KK45: Ama cevaplamaya çalışayım. Öncelikle kendi içimde yaşadığım en büyük sorunum geçmişimdi. Yanlış birliktelikler, yanlış kişiler, yanlış kararlar, çöpe atılan zamanlar.. İşin sonunda yaşadıklarıma isyan etmek yerine şükür demeyi denedim. Ne de olsa beni bugün güçlü bir kadın yapan en önemli şey geçmişimdir. O yüzden tecrübedir deyip cebime koyup güçlenerek devam ettim. İknci olarak ailevi problemlerim var. Onu da zamana bıraktım hallolur nasılsa, herşey olacağına varır hesabı kafamı oyalamamaya çalışıyorum. Üçüncü olarak; hayatımda bir kadının sahip olabileceği en harika erkek var. Çok aşık ve çok mutluyum. Ancak ikimizde yeni mezunuz ve maddi yetersizliklerden dolayı düğün tarihimizi bir türlü netleştiremiyoruz. Bir kasım oluyor, bir mayıs.. Bu belirsizlik gerçekten çok kötü. Biz bir hadi bismillah diyelim de Rabbim yardımcımız olur deyip içimi rahatlatıyorum. Geleceğin güzel ve parlak olacağına dair umudumu kaybetmemeye çalışıyorum. Bende de durumlar böyle işte :KK69:

Ilk evlilik ve bir çocuk allah acısını gostermesin sonu baştan belliymis goremedim gördüğüm anda bitirdim bazı şeyleri hazmettim ikinci bir evlilik nasıl başladı nasıl bitti anlamadım bugün bile bazen düşünürüm neden böyle oldu diye amaa benim ayakta kalma sebebim OĞLUM onun yanında öyle mutlu oyle guclu gorunurum ki kimse anlamaz içimdeki fırtınayi ve Hz Allah'a inancim sonsuz dua ederim yasattiklarini bi daha yasatma diye ümit ederim bilirim ki
geceler gecedir
ve sıkıntılar gece gibidir

Ilk evlilik ve bir çocuk allah acısını gostermesin sonu baştan belliymis goremedim gördüğüm anda bitirdim bazı şeyleri hazmettim ikinci bir evlilik nasıl başladı nasıl bitti anlamadım bugün bile bazen düşünürüm neden böyle oldu diye amaa benim ayakta kalma sebebim OĞLUM onun yanında öyle mutlu oyle guclu gorunurum ki kimse anlamaz içimdeki fırtınayi ve Hz Allah'a inancim sonsuz dua ederim yasattiklarini bi daha yasatma diye ümit ederim bilirim ki
geceler gecedir
ve sıkıntılar gece gibidir
Allah yolunu açık etsin tatlım yaa ne güzle ayakta durmuşssun çalışyor musun?

Teşekkürler canım çalışıyorum taam hicbisey unutulmuş amaa ilk günkü gibi tazede kalmıyor dayanmak zorundayız ama onun ama bunun icin

Başlığın bende uyandirdigi hissiyata ortak olan bir hatun gorseydim, banlanmayi goze alıp yazacaktim lakin zannediyorum benim algimda sıkıntı var. Tutunca elimde kalan sey, evet. Tisikkirlir.

benim taşımak zorunda olduğum en büyük yük atanamamak, 6 yıldır sırtımda. diğerleri ise atanamamaya bağlı olarak ortaya çıkan şeyler. bu yüklerden kurtulmayı çok istedim, istiyorum. bunun için işe elimdekilere şükretmeyi deneyerek başladım, var olanla yetinmeye çalıştım. iki yıl ara vermeden kpss ye hazırlandım. şubatta o kurtuluşa çok yaklaştım, olmadı ama pes etmedim, daha çok çalıştım, daha çok dua ettim. henüz sonuç belli değil lakin umudum var. bu yıl da olmazsa seneye...

Rabbim kimseye taşıyamayacağı yük yüklemesin:KK200:

benim taşımak zorunda olduğum en büyük yük atanamamak, 6 yıldır sırtımda. diğerleri ise atanamamaya bağlı olarak ortaya çıkan şeyler. bu yüklerden kurtulmayı çok istedim, istiyorum. bunun için işe elimdekilere şükretmeyi deneyerek başladım, var olanla yetinmeye çalıştım. iki yıl ara vermeden kpss ye hazırlandım. şubatta o kurtuluşa çok yaklaştım, olmadı ama pes etmedim, daha çok çalıştım, daha çok dua ettim. henüz sonuç belli değil lakin umudum var. bu yıl da olmazsa seneye...

Rabbim kimseye taşıyamayacağı yük yüklemesin:KK200:
amin cnm benim

Dost kazigi:
Super guzel kaziklar yiye yiye ogrendimki hic bi sirrini paylasma kimseyle.
Kimseyle ama kimseyle.
Baskalarina anlaticak bisyleri olmazsa dost kaziginida yeme ihtimal azaliyor.

Back
X