Hayatta her şey ne kadar zormuş, kaldıramıyorum hiç bir şeyi artık

• Konu Sahibi Konu Sahibi gamze_8
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gamze_8

Ziyaretçi
Merhabalar öncelikle
Buraya araya sorunlarımı yazıp fikirlerinizden yaralanıyorum.Gerçekten çok güzel biryer.Hayatımda hiçbir zaman hiçbirşey yolunda gitmez.Ve artık bu durumu kaldıramaz oldum.Kardeşimin başına gelen kötü olaylar.Babamın içkisi durumumuzun kötü olması işsiz olmam nişanlımla sorunlarım.Arkadaşlar şu anda çalışmıyorum ve durumumum çok sıkışık inanın üç kuruş bulamıyorum yol parası yapıp işimi halledeyim odereceye geldim artık.İş bulamıyorum.Aİlemden isteyemiyorum durumları zaten belli zor geçiniyoruz.Nişanlım desem sevgiliyken her aman yardım eden insan çalışsam dahi şimdi hiç söylesembile umrunda olmaz.Durumu hep kötü ama okadarda kötü olmadığını biliyorum.Hiçbir zaman yanımda olmayan insan.Şimdi birde nişanda 8 tane altın taktılar amcaları falan.Annesi bile saymıştı bunları götürüp ekleyip üstüne bilezik yapalım diye.Kendide habire sorup duruyodu.Bugün geldi oturduk kimse yoktu ille tutturdu altınları bir getir alıcagını hiç sanmıyordum ama çok üstüme gelince verdim.Neymiş kradi kartı borcu varmış.Herkes diyo ne güzel aileye gelin gidiyon memleketlerinin en zengin insanları lafta tabii bende olsa alıp yicek.Ailesi desen hediyeli gelcekler diye 3.5 ayda bikere kapımızı açtılar Benim derdim bana yetiyor beşkuruş param yok evden çıkamıyorum biliyor birde aldı götürdü ben bile elimi sürmedim onlara bilmem belki yanlış düşünüyorum ama boğuluyorum artık herşey üstüme geliyor sanki çok istemiştim onla olmayı nişanlanmayı ama şimdi yapamıyorum seviyorumda ama onunlaykende hergünüm üzülmekle geçiyo çok farklıyız kusura bakmayın uzattım ama içimi dkmezsem patlıcam artık

offff canım ya neler yaşıyorsun sen böyle......
bende işsizim şu anda bliyorum çok zor parasız işsiz kalmak ama nişanlın sana destek olsaymış keşke..daha evlenmeden bilezikleri almak da neymiş ilerisi için sinyal sanki bunlar...sana destek olacağı yerde yaptığı şey çok yanlış....bence iyi düşün canım nişanlını yeteri kadar tanımıyomuşsun gibi geldi bana.....

canım yaa...
rezil insanlar işte..
nişandaki altın kıza kalır..
ben olasm vermezdim..
o altınlar benim der ayy alın ama soranlara aldılarmı diycem rezillik der kocaman güler mors ederdim onları...

ayyy düşündükçe duvarlara vurasım geliyo..
egerki ayrılabiliyosan ayrılaakbileceksenki biliyorum nişanlısın zordur..ama snin yanında olmayan zor gününde seni desteklemeyip bırakan adamı bırak at çöpe..
öyle adamdan koca olmaz olursada bir ömür çile çekersin.

Hayır canım ya iki bilezik taktılar zaten düğüne yakın alıncakmış set falan yani dediğim küçük altın 8 tane altı üstü annesi bile bozdurup bilezik yapalım dedi söz bilzeiği alcakmış zaten alması gerekmezmiydi birde diyoki nişanlım heray cumhuriyet altını yapcam vercekmiş bana bende inandım valla al diyo oikli bleziğide yüzükleride hepsini ver kurtul bu yüktende yük gibi geliyo bu nişanlanmak bana aretık

canim bunlar her yeni alincak takiyi eskilerden mi bozdurup alcaklarmis??????!!!! ne sacma sey... ya bi kere senn ne kadar zor gunler gecirdigini biliyor. sevgilinin o altinlari almayi birak sana yardim etmesi gerekirdi. zor gununde yaninda olmayan hic olmasin canim. sana tavsiyem nisanlini biraz askiya al. en azindan dertlerin birinden uzaklasmis olursun.

üç kurusun hesabını yapıyor çok kötü çok...sen bır daha duşun bu evlılık işini ve de onunla konuş bence senın bu hareketlerın benı korkutuyor, gelecegım için endışeye duşuruyor demelısın. iş konusuna gelınce geçmış olsun ama bır kaç aya kadar toparlanırsın sıkma canını bunlar fani sıkıntılar ama yanlış ınsanla evlenmek gerı donuşu cok uzun ve sıkıntılı bır mecera. sevgıler

bu devirde maddiyat yardımı zor iş..hani dicem ki adam ev diziyo ondada yok ama senin elindekileri alması çok ama çok yanlış..
bunuda konuş oturda yani ben bile sinir oldum sen nasıl olmayasın o senin arkadaşın değil eşin sayılır ya nasıl böyle davranır sana...

Teşekkür ederim haklsınız aslında yarın babamlarla onlara yemeğe gidicez aslında hiç gitmek istemiyorum ama büyükler işte mecbur yarında konuşucam bir ara aramayalım dicem birbirimizkafamı toparlamak istiyorum dicemzaten pek arayıp sormuyodu bugünlerde görüşmüyordukta pek farketmicek ama kafamı toparlamam lazım toparlayabilirsem çünkü iyi psikolojim çöktü önceden kendimi güçlü bilirdim ama artık gücüm kalmadı hiçbişey yapmak istemiyorum çünkü ben bişeyler için mücadele verdikçe batıyorum

ayyy gamze ben senin diger konularınıda okumuştum..
senin bu nişanlından ne köy olur ne kasaba.....
ne nişanlından nede ailesinden...

Haklısın canım aslında yapamıycamzaten galiba çok düşünüyorum şuanda ne yapmam gerekiyor diye çünkü bitirincede çok çok üzülücem biliyorum en azından çalışsam kendime uğraş bulur atlatırım şuan buna bile gücüm yok yoparlayamıyorum kendimi normal konuşurken bile gözlerim doluyo çok doldumçünkü artık

niye... seni umursamayan adam içinmi...
seni degersiz sayan ailesi içinmi...
neden?
kim için bu gözyaşları..
bırak yaa.. üzülürsünde ne oluur.. 2 ay 3 ay sonrasında sana deger verecek birini bulamamısın yani..
dünyayda birkere gelyoruz.. elin şerefsizlerine hizmet etmek için onlara degersiz bir parça gibi kenara atılmak için değilya..
hayatında kendini sultanda sen yaparsın külkediside...
yeterki bu aşamada aklını mantıgını kullan..

canim " benim psikolojim bozuldu, kafami dinliycem" fln dersen sen suclu olursun. gelin hanim kapris yapiyor derler. derdinin ondan kaynaklandigini bilsin. ayrica gucsuz de durma. simdi o senin ona muhtac olugunu bile dusunuordur. sikintidasin mutsuzsun ya. cesaret edemezsin saniordur ayrilmaya. hic uzulme. eger sana deger veriorsa seni kaybetmemek icin elinden geleni yapar. deilse sen de ic yuzunu gormus olursun. bir de koca derdine girmemis olursun.

saolun gerçekten iyi motive ediyosunuz annemlerene demeli yengemler falan çok kıskanmıştı nişanlanırken onların agzına sakımı etcen bizi diyor.Ve ailemaslında pek stemiyordu sırf ben istedim diye verdiler şimdi sen istedin diyolar olmaz diyolar keşke imkanım olsa uzaklaşıp gitsem burdan

bırak tatlım yaa allah aşkına!!!
böyle insan yarın sana ne fayda verebilr ki?
sen evlenince neler olacak hiç düşündünmü?
istediğin şeyleri alamıcaksın..
eğer almak istiyorsan çalış diyecek..ama o imkanın olabilcekmi düşünmeyecek!!
hep arada derede üzülmekle geçicek ömrün
vallahi hiç pollyannacılık oynayamıcam ben.....
bırak gitsin hasbam
nişanlısından altın alan adamdan kocamı olacak sana yarın?
pehhhhhh inanmam....
:1closedeyes:

bizim nişanda onun üzerine takılanlar ona kaldı benim üzerime takılanlar bana kaldı...

ama senin olmuş birşeyi gelip istemesi çok yanlış ya o gün alırsın konşursun sonradan böyle şey çıkmaz.

çevrende mutlaka çırak arayan yerler falan vardır başla biryerlerden iyi bir iş buluncaya kadar kuaför market ne olursa çalış. bu arada bu dediğim işlerde gayet iyi işler sadece ücret için kastediyorum.

durumun gerçekten çok zor canım Allah yardımcın olsun...

kardeşin nasıl şimdi o sorun bari çözüldü mü?

canım çok üzüldüm umarım en kısa zamanda istedigin gibi bir iş bulabilirsin.ya nişanlının ailesinin yaptıgı bana çok terbiyesizce geldi ya olurmu öyle şey.altınları vermişsin artık şimdi nişanlına desen böyle böyle oldu diye iki altının lafını yapar olursun ondan onların ustune bir bardak soguk su iç üzülerek söyluyorum bunu.nişanlın da seni iyi keklemiş her ay altın verecegim diye.ne kadar zamandr birliktesiniz iyi tanıyormusun aklında bir soru işareti varsa bence vazgeç cnm ya zaten sorunların var bide bu aileyle ugraşma kiiiiii evlenince kimbilir kayınvaliden ne saçmalıklar yumurtlar:(düşüncesi bile çok kötu.umarım bunları yazdım diye kızmazsın da senin bilecegin iş hepsi

Nisanlinin yaptigi Delikanliliga sigmaz arkadasim...Erkek dedigin adam gibi adam dedigin kalkip henüz karisi bile olmayan sevdiginden altin maltin para mara kabul etmez.....sahsi fikrim tabiki...:delphin:

Benim 10 yillik esim benden bir defa bile altinlarimi bozdurmami istemedi...ki ne kötü günler yasadik, allah beterinden saklasin cümlemizi...

Bence sen bu isi bir daha düsün güzelim....cok acik ve net söylüyorum...
Evlilik kararini verirken bir insanin maddi durumunuda göz ardi etme...sen ac o ac ikinizde ac...düsün nasil bir evlilik yasayacagini!!!benneyaptımki

Sevgi karin doyurmuyor lafi cok klasik ama dogru...Kirayi ödeyemedigin vakit..alisveris yapamadigin vakit...faturalari karsilayamadigin vakit tüküreyim böyle sevginin icine dersin...:kahve:

Hayatta hersey ne kadar zormus diye yazdin basligi...inan bana evlendikten sonra kendinde bir aile olduktan sonra yasacagin zorluklarin ve mücadelenin yaninda bunlar solda sifir kalir...:delphin:

bu işte bi yanlışlık var canım.madem durumları iyi sendeki üç beş altına nasıl göz dikip istiyomuş.acaba herşey kötü gidiyo diye bunu damı kötü gördün desem.hayır.o altınların tasarrufu size ait ama bu kadar ihtiyacının olduğunu bildiği halde nasıl istemiş.çok yanlış.bırak canım altınlarıyla onu başbaşa.seni anlıcak biri mutlaka vardır

Ben o altınları okadar çok söylediki altın para meraklısı değilim diye verdim 4 yıldır görüşüyoruz yeni değilki hep birbirimize destek olmaya çalıştık helede maddiyatta ama şimdi gelin görünki ben bile inanamıyorum yaptıklarına tamam kriz var işleri baya düştü ona göre harcasın yok iş yapıyomus paralarını yediriyo sonra iyi üç beeş altın vardı gitti

Allah sana bol sabır vrsin canım hepimiz aman zaman zor anlar yaşıyoruz ancak evlilik gibi eş seçimi gibi konular çok önemli hayatın boyunca bunun pişmanlığını yaşarsın.eline bir kalem bir kağıt al ve nişanlının olumlu olumsuz tüm özelliklerini yaz ve tart bakalım bu adam gerçekten senin eşin olabilecek birimi yoksa hayatın boyunca keşke dedirtecek birimi ve kararını ver allah yanında olsun

Back
X