hayatta hiç tökezlemeyen insanlar?

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.540
248
arkadaşlar nası oluyor da bazı insanlar içlerinde fesatlık olsa bile hayatları hep güllük gülistanlık olabiliyor? bu insanların hayata bakış açısı nedir kendilerine ne gibi planlar yapıyorlar ki karşılarına bi sorun çıkmıyor çıksa bile bakıyorum bi yolunu halledip çıkmış oluyor. sen toplum onu kötü kalpliliğinden dolayı dışlar sanırken bu sefer sırf gücü elinde olduğu için etrafı dolu oluyor. merak ediyorum gerçekten? benden büyüklere sorduğumda elbet tökezlerler tökezliyorlar diyorlar ama ben buna inanmıyorum hiç etrafımda görmedim. sizin görüşünüz nedir?

Allah sevdiği kulunu sınarmış denir ya ..
Ne zaman hayatını güllük gülistanlık yaşayan fitne ficur birini görsem , imtihanının öteki tarafa kaldığını düşünürüm . Ki o en fenasıdır .
Bu düşüncem sadece millete çektirip çektirip mutlu mesut yaşayanlar için geçerli başka anlam çıkmasın

Fesatlikla ilgili değil bu. Kimsenin hayatı mükemmel değil ama bazılarının problem yaşadığını anlamazsın sadece.

Ben hayatımdaki problemleri cevreme yansitmam, anneme bile anlatmam herşeyimi.
En çok çok buraya yazdim sadece. Yaşadığım olayları uzun soluklu dramaya cevirmem, çözmeye çalışırım, olmuyorsa unutmaya çalışırım ve yaşadığım kötü şeyleri hayatın geneline yaymam. Çok agresif olsam da çabucak sönerim.

Hayatta bir iki olumsuzlukla karşılaşıp " nefes alamıyorum, ölüyorum, dünya çok kötü, herkes aynı çok kötüler, kazık yedim hicbiseye güvenim yok, hep benim başıma geliyor" diye miy miylanip duranlar iyi insan olduğundan dolayı bunları yaşıyor değiller.

arkadaşlar nası oluyor da bazı insanlar içlerinde fesatlık olsa bile hayatları hep güllük gülistanlık olabiliyor? bu insanların hayata bakış açısı nedir kendilerine ne gibi planlar yapıyorlar ki karşılarına bi sorun çıkmıyor çıksa bile bakıyorum bi yolunu halledip çıkmış oluyor. sen toplum onu kötü kalpliliğinden dolayı dışlar sanırken bu sefer sırf gücü elinde olduğu için etrafı dolu oluyor. merak ediyorum gerçekten? benden büyüklere sorduğumda elbet tökezlerler tökezliyorlar diyorlar ama ben buna inanmıyorum hiç etrafımda görmedim. sizin görüşünüz nedir?

Öyle bir hayat yok bence.
Herkesin başına geliyor kötü olaylar.
ilahi adalet var çok şükür ki :dua:

Birazdan sen kötüsün kötü niyetlisin milletin hayatından sanane diyenler gelecek zırhını kuşan :KK48: var öyle insanlar bir şekilde fitneyle alavere dalavereyle kendilerine yol açıp ilerliyorlar ve gerçekten hiç de bşy olmuyor onlara. Etraflarındaki insanlar da çekiniyor onlardan bu tarz insanlara bulaşmak istemediklerinden önlerini açıyor yolundan çekiliyorlar onlar da ilerliyor işte

4 ayak üzerine düşenler genellikle içten pazarlikli , yarının planını sağlam temellere oturtan Siyonistlerin planı gibi ömürlük planları olur ( kqrsidakinin yumuşak tarafindan ince noktasını kullanarak ) ,aynaya da hiç bakmayan , kendini dünyanın bulunmaz hint kumaşı sanan , insanlarını kullanmayı bilen , iyi yalan söyleyen önce yalanına kendi inanan , okusalar da kalite ve kişiliği beş para etmeyen ( aynı eforu bilime harcasa bilimde çağ açıp kapatirlar ), sürekli kene gibi birilerinin üzerinden geçinen ,görevlerini ve sorumluluklarını dahi.minnetle sanki ona.mecbur bir toplum aile varmış gibi gösterip kendini fsulye sanan insanlardır. Bu insanlar yakın çevrelerinde yaptıklarına suç ortağı ve desekçi de barındırırlar. Kısacası saksakcisi da çok olur. Düşer kalkarak ama burun kaf dagindadir. Baş edemezsin. Görmezden gelip tabiri caiz ise he yaw He diyip geçmek ve yokmuş gibi davranmak en iyisidir. taktikca büyür bir taraflari bir daha indiremezsiniz. Baş etmenin yolu YOKLARMIS gibi davranmak tan geçer .

Bunu bende merak ediyorum ya benim hayatım boyunca çabalayıp yapamadığımı hayat ona parmağını kıpırtatmadan hediye ediyor ya. Tanıdığım biri var gerçekten kimseyi çekemiyor kimsenin iyiliğini asla istemez hayat ona o kadar güzel fırsatlar sunuyorki bende hep sınanan hep bitti tamam bu sefer oldu dedıgım de başa dönenim vardır bir hikmet.

Dertsiz tasasız yaşadığını zannettiğimiz insanlar hayatları yolunda gitmese bile dışarıya yansıtmayan insanlar. Rol yapmasını iyi biliyorlar yani bizden farkları bu :)
Yukarıdaki üyeye katılıyorum -Lavinya -Lavinya ın dediği gibi bu dünyada fitne fücur yaşayanların imtihanı öbür taraftadır. Allah'ın adaletine güvenmek lazım eğer bu inanca sahipseniz.

Herkesin problemlerini cozus algilayis bicimi farklidir.
Mesela kimine gore ayriliklar yataklara dusmeyi gerektirir, cok yipraticidir. Ama bana her ayriliktan sonra bir rahatlama geliyor, yeni suprizlere acik hissediyorum kendimi.
ya da kimine gore işsizlik parasizlik enn buyuk derttir ama ben de issiz kaldim,sabah bisikletle cikar , butun gun para harcamadan yanimdaki termosla gezerdim. Parklarda kitap okurdum. Salak sacma islerde calisir kazandigimla küçük ve ucuz tatiller yapardim...
Ayni sekilde benim hayatimda da cogu insanin omru boyunca yasayip sorun etmedigi seyler, mesela aile evinde yasamak,mesela bir yere gitmeden once "izin" almamin gerekmesi ,ya da her zaman masadan en erken ayrilan kisi olmak ve ona ragmen eve geldiginde 'gec kaldin' suratini cekmek beni yasamdan sogutan buyuk problemler...
Karsisindaki kisinin neyi problem edip neyi etmediğini bilemezsin...
Ayni sekilde 3 yillik evli,birbirini seven bi cift dusun. "bu yaz yillik izinde yunan adasina mi gitsek" diye planlarindan bahsediyor olabilir. Ama bu konusmayi yaparken denedigi aşilamanin yine tutmadigi icin tum kalbiyle uzuluyor olabilir . Kimsenin ic dunyasini bilemezsin ki... dışardan baktigin kadarino gorursun sadece

Bu onların hiç tökezlemeyişinden değil, tökezleme sonrası hayata karşı duruşlarıyla ilgili bir durum.

Kimi kendine herkesten fazla değer verdiği için, boş beleş insanları kafasına takmaz.
Bense mesela deliye bile takarım aptal kafamı.
Deli de geç arkadaş dimi?
Yok,ille kendimi kahretcem.
Ondan sonra dert anası tripler..

Hayat zor, bazıları için daha fazla zor doğru.
Ama çoğu zaman daha da zorlaştıran insanın kişiliği..

Biraz gamsız, bencil, deli olmak lazım.
Valla sen öyle olunca daha çok idare ediliyorsun.

Allah kimseye kaldırabileceğinden fazla yük vermezmiş. Bazı insanlar daha fazla kaldırabilecek potansiyelde bazıları değil demekki .

Bazı insanlar balla yıkanmış:)

Hayatta tüm işleri yolunda gider, tüm isteklerini gerçekleştirirler, hayalleri için beklemezler. Her şeyden yana sanslidirlar. Var yani böyleleri. Ne bileyim Allah'ın takdiri :)

Kısaca "kötüler" diyeceğim, hesap gününde yaptıklarının cezasını göreceği için, farkında olmadan da olsa yapmış oldukları iyiliklerin mükafatını burada görürler Allah ın adaleti gereğince. İyilerin de tabiri caizse işlerinin görünürde ters gitmesinin sebebi yine aynı kaynaktan geliyor. İstemeden ya da isteyerek yapılan hataların bedeli burada ödeniyor ki (tabi bazen bunun kişinin mertebesinin yükselmesi gibi farklı hikmetleri de olabilir) hesap gününde yalnızca mükafatları kalsın.

Back
X