hayatta hiç tökezlemeyen insanlar?

hayatta herkes tökezler herkesin hayatının belli bir döneminde tökezlediği hatta tepe taklak olduğu kara bir dönem vardır. Önemli olan hemen ayağa kalkabilmektir. Buda geçmişe çok takılmamak la olur.

Bu tür insanlar yaşasa da zaten asla belli etmezler çünkü kendileri de başkalarının acilarından beslenip mutlu oldukları için herkesi kendileri gibi görür ve buna kendilerince müsaade etmeyecek bir yol bulurlar mış gibi yapmak

Karşılarına bir sorun çıksa da bir yol bulurlar kısmında kötü birşey yok bence hatta hepimiz oyle olmalıyız bu hayat kolaylaştırıcı bir davranıştır. Zaman zaman karşımıza engeller çıkar bizim yapmamız gereken soğukkanlılıkla durumu analiz edip hemen çareler üretmektir yani bunu yapan insanlara 'kotu insan' demek biraz fesatlık oluyor.

Sırf gücü elinde diye çevresinde insan olması hiç güzel bir şey değil aslında çünkü kötü günde o insanlar asla görünmezler.

Bizim yapmamız gereken sadece kendi hayatımızla ilgilenmek olmalı.
Bırakın ne halleri varsa görsünler size bir zararları yoksa bir sorun yok. Böyle küçük şeylere takilmayin ve tavsiyem haklı olsanız dahi içinizde asla kötü bir duygu barındırmayın. Bunu kendiniz için yapın. Çok faydası oluyor :)

Belki onları da kötü yapan, kötü hayatlarıdır.

Ben de bir zaman bu konuda düşünmüştüm. Allah kalpleri en iyi bilen ve halden hale çevirendir. Kazanıyor gibi görünseler de çoğunluğu sorunlu bireylerdir, uzun vadede kaybederler.
Allah cümlemize en rahat yastık olan, vicdan rahatlığını versin.

Ben memnunum ve dışardan da iyi görünür yaşadıklarım ama bunun için çaba harcadım. Kötü olduğum dönemler oldu 18-19 yaşlarındayken. O sayede kendime dersler çıkarıp hayata bakışımı çizdim ve kendimi oluşturdum.

Her mücadeleyi aşılması gereken zorluğu eğlenceli beni büyütecek karakterimi oturtacak bir şey olarak görmeye başladım. Neleri sevdiğimi bulup hayatıma onları daha çok almaya başladım. Elimden geliyorsa, oturup yakınmak yerine olumsuzlukları değiştirmeye çalışmaya başladım.

Ha bir de bazı şanslarım vardı çok şükür onların da farkına varmış oldum.

Isleri yolunda gidiyor mu bilmem, disaridan gorunen o. Ic husursuzluklarini da bilmem ama disaridan mutlu.
Ben uzucu birsey yasasam dunyam yikilir. O ise aynen birsey olmamis gibi rutin hayatina devam eder. Icinde olan biteni bilmiyorum.

Birazdan sen kötüsün kötü niyetlisin milletin hayatından sanane diyenler gelecek zırhını kuşan :KK48: var öyle insanlar bir şekilde fitneyle alavere dalavereyle kendilerine yol açıp ilerliyorlar ve gerçekten hiç de bşy olmuyor onlara. Etraflarındaki insanlar da çekiniyor onlardan bu tarz insanlara bulaşmak istemediklerinden önlerini açıyor yolundan çekiliyorlar onlar da ilerliyor işte

bu tarz insanlardan dogustan uyanik oluyor bence. benim bir tanidigim var mesela. isyerinde toplantıda onemli biri ust kademeden biri varsa sonuna kadar kalir bir de ortaliklarda daha bir gozukurdu. onemli biri yoksa yada onemsizse daha basindan hic gelmezdi bile. nerde problemli yonetici var onlarla en iyi bu anlasirdi, basindan kafalardi cunku. bizim sikintii yasadigimiz cogu konu yada kisiyle o sorun yasamadi. cunku dedigim gibi uyanikti bu konularda. o da ayri bir Allah vergisi heralde.

Siz sanırım kendi hırsları için karşındakini düşünmeyen, gerekirse kötülükle istediğini alan, çevresindekileri arkadaş olarak değil de rakip olarak sınıflandıran ve hep en iyisi olmaya çalışan olamasa bile hep öyle hisseden ve öyleymiş gibi oynayan insanlardan bahsediyorsunuz. Aslında onlar da üzülüyor ağlıyor hatta bu duyguları çok uçlarda yaşıyorlar ama yalnız size bane açık etmeden. Böyle bir arkadaşım vardı etrafındakilerle hep savaş halinde hep tetikte. istemediği kontrolu dışınfa bir olay yaşarsa en güzel kıyafetlerini giyip, kuaföre gidip, en güzel gülümsemesiyle etrafta gezer. Siz bakarsınız hep mutlu ve çok güçlü ama gerçek çok başka.
Ufak tefek cinayetler Merve değil mi bu ya :D

Ufak tefek cinayetler Merve değil mi bu ya :D
Haha hiç aklıma gelmemişti ama o hep kazanıyordu diye hatırlıyorum 😂😂 benim arkadaş yeniliyor aklınca, işler istediği gibi gitmiyor ama hiç belli etmez ertesi gün daha şık giyinir saçına başına daha bir özenir ve daha yüksek seviyede kahkahalar atar. Ama tabirinizi beğendim olabilir👌🏼

Back
X