- Emoji Skoru
- 5.674
- Puanlar
- 108
- Konu Sahibi falwlessone1
-
Soruyu foruma sormak yerine bence cevabı felsefede arayın.Ben zaten her yerde iyi insanın da kötünün de bulunabileceğini bilecek yastayim.
Soruyu da buna göre yazdım zaten.
Ahlak ve zeka ne kadar paraleldir diye tekrardan sorayım o zaman
Yüzde 28 oranıyla konuya yorumumu yapıyorum.Sen ve yine tuhaf konuların@merve seninki gelmiş koş.
Ölçtüm ben arkadaşım az önce daha yorum yapmayın tamam.Ahlak kavramını subjektif tanımladığınız için böyle bir sorunun cevabı yok, ancak ahlak yerine suç işleme eğilimi dersek, "violent crimes" ve IQ arasında negatif korelasyon var. (-0.7~)
Aklımda net bir sayı kalmamış ama IQ'su yüksek insanların üniversite, yüksek lisans diploması olması da daha mümkün. Türkiye için geçerli olduğunu düşünmesem de dünya genelinde böyle. Kısacası üniversite eğitimi almış insanların suç işleme olasılığı daha düşük, ne kadar "ahlaklı" olduklarıysa tartışılır çünkü ölçülebilecek bir şey değil
Hiç bir alakası yok, aptal insanlar ahlaksız olmadığı gibi, çok zeki olanlarda kesinlikle ahlaklı diyemeyiz. Yani bu denklem sizi sonuca ulaştırmaz.Ben zaten her yerde iyi insanın da kötünün de bulunabileceğini bilecek yastayim.
Soruyu da buna göre yazdım zaten.
Ahlak ve zeka ne kadar paraleldir diye tekrardan sorayım o zaman
Allah in ahlakı nedir ya çok saçma.Dini konu ve terim yasak . Bu sohbetinizi fetva veren yerlerde yapın .Önemli olan Allah'in ahlak tanimi
33,3578 değil miydi ? Tekrar ölçer misin MerveYüzde 28 oranıyla konuya yorumumu yapıyorum.