Hayatta iyi insanlarla karsilasmak istiyorum. Bu insanlari iyi universitelerde bulabilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahlak kavramını subjektif tanımladığınız için böyle bir sorunun cevabı yok, ancak ahlak yerine suç işleme eğilimi dersek, "violent crimes" ve IQ arasında negatif korelasyon var. (-0.7~)

Aklımda net bir sayı kalmamış ama IQ'su yüksek insanların üniversite, yüksek lisans diploması olması da daha mümkün. Türkiye için geçerli olduğunu düşünmesem de dünya genelinde böyle. Kısacası üniversite eğitimi almış insanların suç işleme olasılığı daha düşük, ne kadar "ahlaklı" olduklarıysa tartışılır çünkü ölçülebilecek bir şey değil

Ölçtüm ben arkadaşım az önce daha yorum yapmayın tamam.

okudugun okul ve ahlak (ki ahlak cok subjektif ama hadi ortak ahlak anlayisini var kabul edelim) arasinda ilişki yoktur. Ornegin insanligin %35i kötü %35i iyi %30 orta şeker olarak kabul edersek, bogazicinde de sutcu imamda da tanisacagin 100 kisinin 35i kotu 35i iyi 30u orta seker olacaktir. Cevresinde iyi insan isteyen buna gore sosyal iliskilerini yonetmelidir.

Ben zaten her yerde iyi insanın da kötünün de bulunabileceğini bilecek yastayim.
Soruyu da buna göre yazdım zaten.
Ahlak ve zeka ne kadar paraleldir diye tekrardan sorayım o zaman
Hiç bir alakası yok, aptal insanlar ahlaksız olmadığı gibi, çok zeki olanlarda kesinlikle ahlaklı diyemeyiz. Yani bu denklem sizi sonuca ulaştırmaz.

Ablacım ben sana söyleyeyim. Iyi insanların hepsi yildirim beyazit universitesi, beykent universitesi, malatya turgut ozal universitesi, odtu ve yıldız teknikte toplanmış. Boğaziçi'ne ve ituye bulaşma sakın yoldan çıkarsın. Üzüm üzüme baka baka kararır, cehennemi garantilersin. Ankara universitesi ve Akdeniz universitesine ise adımını atma derim illüminaticidir hepsi ve masondur. Farkında olmadan seni de yoldan çıkarırlar. Cennetlik insanlarla dediğim gibi beykent ve yıldız teknikte tanisabilirsin. Yolun açık olsun kardeşim.

Ayy ben sizi hatırladım. Daha önce de böyle saçmalayıp yine 50 kişinin banlanmasına sebep olmuştunuz. Sizinki inanç değil din takıntısı,din saplantısı ve vesvese. Nereye giderseniz gidin sizin gibilerle karşılaşmadığınız sürece barınamazsınız. Çok merak ediyorum hangi üniversitenin hangi bölümüne gideceğinizi.

Madem önemli olan Allahın ahlak tanımı ,o zaman biz kulları salın lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…