• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatta sansli olamamak.

yarimelma

ASK nerde BEN orada
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.440
2
66
Avusturya
Bilmiyorum ben mi yanlis düsünüyorum ama sanki bir ugursuzluk mudur nedir üzerimde his etmem,yani hayatta bu kadar sansizlik olur mu?

yani ugursuzlugu tasimaya inanirmisiniz?

Bende genelde şansız bir insanım, çok kişiden duydum sende de hiç şans yok diye. Murphy kanunları var ya hani onları birebir yaşadığım o kadar çok oluyor ki...

Ama önemli olan büyük talihsizlikler yaşamamak... hayatımı mahvedecek şansızlıklar yaşamadığım için halime şükrediyorum. En büyük şansızlığım iş konusunda oldu. İşten ayrıldıktan sonra benden sonra ayrılan arkadaşlarım çok güzel yerlere geldiler daha iyi iş buldular eski işyeri onlar için basamak oldu ama benim için öyle olmadı ne yazık ki. Bunda da bir hayır vardır diyorum eskisi kadar üzülmüyorum...

Bende genelde şansız bir insanım, çok kişiden duydum sende de hiç şans yok diye. Murphy kanunları var ya hani onları birebir yaşadığım o kadar çok oluyor ki...

Ama önemli olan büyük talihsizlikler yaşamamak... hayatımı mahvedecek şansızlıklar yaşamadığım için halime şükrediyorum. En büyük şansızlığım iş konusunda oldu. İşten ayrıldıktan sonra benden sonra ayrılan arkadaşlarım çok güzel yerlere geldiler daha iyi iş buldular eski işyeri onlar için basamak oldu ama benim için öyle olmadı ne yazık ki. Bunda da bir hayır vardır diyorum eskisi kadar üzülmüyorum...

Gecen günlerde bir yerde arabayi park edecekken bir yasli admla sohpet ettik yani Park etmek konusunda ve bu adamda bana dedi bakiniz bir Mac Murphy nin kanunlarina.simdi sen söyledin yine aklima geldi bir bakayim...

bende gercekten cok sansiz olaylarla dolu hayatim.

bu dünyadaki şansızlıgın talihsizliğin belkide hayırlıdırr nedenmiii ahireteekii yerlerinni inşa ediyosunn bu uu taraftan bak

bak gölülün güzelll umudunu kaybetme yılma buna kendinden olsan izin verme biğün de biğün gülecek şans:)

Yanlış anlamayın arkadaşlar ama "ben şanssızım,yok ben uğursuzum" diyerek hem günaha giriyorsunuz hem de negatif enerjiyi üzerinize çekiyorsunuz farkında değil misiniz?
Yaradan hangi kulunu ayırmış ki size şans sunmayacak?
Hele ki biriniz 'lanet' kelimesini kullanmış,yok yere günaha giriyorsunuz.
Bunları kafanıza takacağınıza oturun dua edin,Rabbimden hayırlısını isteyin,olmuyorsa da bilin ki hayrınızadır.
Bunu kabul etseniz zaten bu kadar ağır cümleler kurmazdınız.

Yanlış anlamayın arkadaşlar ama "ben şanssızım,yok ben uğursuzum" diyerek hem günaha giriyorsunuz hem de negatif enerjiyi üzerinize çekiyorsunuz farkında değil misiniz?
Yaradan hangi kulunu ayırmış ki size şans sunmayacak?
Hele ki biriniz 'lanet' kelimesini kullanmış,yok yere günaha giriyorsunuz.
Bunları kafanıza takacağınıza oturun dua edin,Rabbimden hayırlısını isteyin,olmuyorsa da bilin ki hayrınızadır.
Bunu kabul etseniz zaten bu kadar ağır cümleler kurmazdınız.

bugun okadar canımı sıkan bir olay olduki .suan bu konuyu okuyordum ki bende umudumu kesmiştim siizin cümlenız benı tekrar gülümsetti..( yaradan hangi kulunu ayırmışki size şans sunmayacak ) teşekkur ederım iyi geldi bu :)

Eşime rastlayıncaya kadar çok şanssız olduğumu düşünüyordum.Çok zor şeyler yaşadım...Umutlarım iyice tükenmişti..Hayatta tek başınaydım...Ve birden herşey değişiverdi..Şimdi güzel bir ailem ,2 tatlı sıpam var...Allah çok büyük...Umudunuzu ve inancınızı yitirmeyin.....

Uğursuzluk taşımaya inanırım. Kendi kendimize eziyet ederek, sürekli kötü şeyler düşünerek şanssızlığı üzerimize çekebiliyoruz ne yazık ki. Mutlu olmak, şükretmek varken mutsuzluğu tercih ediyor çoğu insan. Biraz beynimizi arındırmamız gerekiyor bunun için. Gül düşünürsen gülistan olursun diyor Mevlana. Her şey zihinde biter. Olumsuzluğa mahal vermemek gerek.

şu murphy kanunlarına baktım da , bu ne yaw adam hep eşşeğine tersten binmiş ayol ruhum daraldı çıkılmayan labirent gibi ... peki murphy hoca sana sesleniyorum sonuç ???

ben de cok sansızım malesef .hıc bır ısım yolunda gıtmez ne kadar cok cabalasam da hep bır engel cıkmıstır .:5: örn; iş yerınde hıc bır zman kurnaz olmadım dogru oldum ,hıleyı ısıme gucume hıc katmadım,cok calıstım cabaladım,ama bır turlu yaranamadım gormek ıstemedıler cabamı .bır taraftan da aynı ıs yerınde işini önemsemeyen kendını yormayan hıleyle o ısı halletmeye calısan bır arkadasım vardı.yanlıs ıs yapsa bıle hıleyle kurnazlıgıyla o ısı bırıne yaptırmasını becerebılırdı .işi hıleyle yaptıgını bıle bıle onu patronumuz öve öve sıgdıramazdı.sanırım ıs yerlerınde durust olanı sevmıyorlar.kendımı yıprattım calısmaktan ama gormek ıstemedıler .hep bır bahane ve kup buldular .sonra calıstıgım ıs yerının tasarım departmanından hırsımı goren mudur ,benı tasarım departmanına ıstedıgın de ,ben aptalca kendı ellerımle ıttım o ısı .o an nasıl bır pıskolojıdeydım bılmıyorum ama ,sanırım o sıralar egıtım aldıgım bolum uzerınde ılerlemek ıstemısdım .ılerledım tabı ılerlemezmıyım ,kaprıslerıne vucudum daha fazla dayanamayıp pes ettım ısten ayrıldım .hala da tasarım departmanına gecmeyısımın pısmanlıgını yasarım .

ınsanın basına bela gelır ,Allah korusun bızı beladan şerlerden ama ,geldın'mi de aynı hafta ıcınde pes pes corap sokugu gıbı gelmez kı dımı ama :( ben boyle lerdenım .hanı derler yaa gıttıgın ayak bastıgın yerı kurutuyorsun ,o sekıldeyım aynı :19: 1 hafta ıcınde bedenen degıl de ruhen cok kayıplarım oldu ustelık hepsı 1 hafta ıcınde pes pese :43: bazen bende dusunmuyor degılım lanetlı oldugumu .Allah affetsın boyle seyler soylemek gunah da olsa ınsan ıster ıstemez ısyan edıyor ıste.

benim de işlerim eğer bürokrasiyle ilgiliyse hep ters gider mesela kimseye olmayan şeyler benim başıma gelir :)) en basiti geçen gün basit bir yazı almak için iki ayrı semtteki üç binayı dolaştım :)) ya da kimsenin dilekçesi kaybolmaz benimki olur en son acil bir işimin bitmesi 8 ay sürdü çünkü Ankara içinde bir binadan bir binaya gidecek evraklarım kaybolmuş

ben artık eğleniyorum valla hatta iyi de bişi çünkü benim işim ters gittikçe memurlar çok yardımcı oluyor bana inanılmaz şekilde gerçi ben saç baş yolduktan sonra oluyor ama :)) demek ki bu da bir şans rast gelirde kolayca işim biterse ekstra mutlu oluyorum mesela

ne bileyim şanssızlığa da iyi yönünden bakmak lazım ben sabırsız bir tipimdir ama elin memuruna bağırdığında işin hiç olmayacağı için bağırmadan sabırla iş yaptırmayı öğrendim mesela

aman ne talihsizim uğursuzum demektense iyi yönlerinden bunu da bir şans olarak görmek lazım yoksa zaten düz gidecek iş de ters gidiyor

şu an tam ortasındayım şanslımı şanssızmı çözemedim:44:

Isyan etmek istemiyorum, cünkü biliyorumda hayatta hep daha kötüsü var..

Insaniz ve nankörde olabiliyoruz..

Halbu ki belkide kötü düsünceler ruhumuzu cirkinlestiriyor.insaniz kanabiliyoruz.

Back
X