Hayattaki adalete inanr msnz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Allah'ın adaletine suphe yok tabi
Siz de hayatta size yapilan haksizliklar karsiliginda adaletin yerini buldugunu gorur musunuz? Boyle ornekleriniz var mi

ilahi adalete inanırım ve Allahıma sevk eder,Rabbim islah etsin derim..
örnek vermek bana göre değil,nispetli davranmak gibi olur..

hayatta her iyiliğinde karşılığını olduğunu düşünürüm kötülüğünde karşılığını olduğunu düşünürüm.ve ilahi adalete inanır ve insanları incitmekten korkarım.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.bir insan durudk yerde beni üzerse onu allaha havele ederim.elbetteki zaman içerisinde oda pişman olur.ve hayatta bır duzen varsa iyiliğinde kötülüğünde karşılığı olmalı.ama tabiki niyette çok önemli diye düşünürüm.eğer bir insan fedakarlıklar iyilikler yapan birinin kıymetını bilmiyorsa ona kötü bir şekilde karşılık veriyorsa yada karşı tarafın iyiliğini suistimal ediyorsa kaybeden kendisi olacaktır.bunuda zaman gosterecektir.iş konusunda aşk konusunda ilişkiler konusunda komşuluk ilişkilerinde hep ilahi adalete inanırım.herkesın yaşamında bu tarz küçük mücizeler olmuştur.tüm bu pişmanlıkları zaman gösterecektir.o yüzden beklemeli ve sabır etmeli

ben inanmıyorum.
hayat çok adaletsiz..!

ben allahın adaletine inanıyorum ama hayatın adil olduğunu düşünmüyorum ........
örn: kimisi 500 liraya ayakkabı alırken kimilerinin 500 liraya ev geçindirmek zorunda olması da bunu doğruluyo....

hayatta haksızlıkla pek fazla karşılaşmadım ama yapıldığı zaman cezasını bana vermek düşmez..bende allahıma havale ederim...
sevgiler...

Hayatım boyunca hiç kimseye beddua etmedim,ama ah aldım mı bilmiyorum..:uhm:
Şu an yaşadıklarımı düşündükçe geçmişte çok üzdüğüm birinin acısı çıkıyor üzerimde diye düşünür,vicdanım sızlar zaman zaman..benneyaptımki
Benim üzüldüğüm farklı bir konuda ise görüyorum o insanları halini ve kendi ailemin durumunu. Çok şükür diyorum,Rabbim bu dünyada gösterdi bana,benim ve ailemin haklı,günahsız olduğumuzu. Onların elimizden aldıkları babacığımın ömrünü verdiği,emek dolu o büyük nimeti nasıl çarçur edecek kapasiteye geldiklerini görüyorum:dilcikar:
İlahi adalete çok inanıyorum,bunlar hayatımdaki en büyük örneklerdi,daha anlatsam neler çıkar aslında..:utangac:

hayatta her iyiliğinde karşılığını olduğunu düşünürüm kötülüğünde karşılığını olduğunu düşünürüm.ve ilahi adalete inanır ve insanları incitmekten korkarım.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.bir insan durudk yerde beni üzerse onu allaha havele ederim.elbetteki zaman içerisinde oda pişman olur.ve hayatta bır duzen varsa iyiliğinde kötülüğünde karşılığı olmalı.ama tabiki niyette çok önemli diye düşünürüm.eğer bir insan fedakarlıklar iyilikler yapan birinin kıymetını bilmiyorsa ona kötü bir şekilde karşılık veriyorsa yada karşı tarafın iyiliğini suistimal ediyorsa kaybeden kendisi olacaktır.bunuda zaman gosterecektir.iş konusunda aşk konusunda ilişkiler konusunda komşuluk ilişkilerinde hep ilahi adalete inanırım.herkesın yaşamında bu tarz küçük mücizeler olmuştur.tüm bu pişmanlıkları zaman gösterecektir.o yüzden beklemeli ve sabır etmeli

iste bu yaa
super gercekten soylenmesi gerekenler bunlar
harikasin arkadasim

düşündüğümüz ve yaşadığımız herşeyin karşılığını bu dünyada alıyoruz,
inanıyorum ilahi adalete,
insandaki simgesinin de vicdan olduğunu düşünüyorum,
o ne kadar rahatsa o kadar mutludur insan,

inanırım herkes hakettiğini bulur
allah insana kaldıramayacağı yük vermezmiş

ben hayatın adil olduğuna inanmıyorum öyle a bak bunu yapmıştıda böyle oldu gibi örneklerde yok hatırladığım aksine bence kötülerin kazandığı bir ortamdayız

allahın adaletine inanıorum elbet kötülükler karşılıgını bulur.er yada geç burda veya mahşerde hesaplar sorulmak iiçin sınavlardan geçeriz aslında.allah herkese bu dünyada insanların adil davranmadıgı bu düyada sabır versin.

kimseye beddua etmem ama hakkımı helal etmediğim kişiler var.beni üzeni Allah a havale ederim.

beni haksız yere üzen insanların başına ters işlerin geldiğine hep şahit oldum. bundan mutlu olmuyorum ama Allah gönlüne göre verdi diye düşünürüm,üzülmem de.

hepimizin hem fikir olduğu konu Allahın adaletinin var olduğu, ancak bu dünyanın pek de adil olmadığı, ki zaten öyle olması gerek. eğer bütün hesaplar burda görülse idi, diğer tarafa bir hesap kalmazdı ve o zaman bildirilen bir çok şeyin anlamı olmazdı.
katıldığım yorum bu.
ayrıca bana öyle geliyor ki, aslında insanların kendi aralarında yaptıkları iyilikler ya da haksızlıklar yine insanlık adına faydalı ya da zararlı.

bende adaletin olduğuna inanıyorum..
zamanla herşey oluyor...
kötülükler sahibini buluıyor...

Ah canım öyle bir yerini buluyor ki Aman yarribi allhtan korkmayan KAFİRDİR denecek kadar yerini buluyor.Allahım adaletine :KURBAN OLURUM.Şaşmaz onun adaleti.;Bana bişey yapanın ,canımı yakanın ,canını öyle bir yakıyor,aklını başından alıyor ki,Kurban olurum ben Allahıma

Allahın adaletine lafım yok herkes hakettiğini sadece Allah'ın bildiği bir zamanda bulacak... Ama hayat varya hayaaaat hiç adaletli değil :( adalet terazisi gelişmemiş :((

kesınlıkle adalet vardır kesnılıkleee...
ha tamam parası olanın adaletı resmı yerlerde daha fazladır ..
ama sunu asla unutmam bırı canımı yakınca muhakkak allahım alır hakkımı acıkcada gordum bunu ..
.

ilah-i adalete inanırım. beddua etmem.allaha havale ederim.örneklerini gördüm ,bu da bir beddua mı bilmem ama.beni üzen, canımı yakan gerçekten bir şekilde üzülüyor .

Back
X