• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçmişin bugünün sevinçlerini gölgelemesine izin vermeyin. Bu ruh haliyle devam ederseniz kızınıza karşı aşırı korumacı davranırsınız, bu da sağlıklı değil. Şu an yeni öğrendiğiniz için duygularınız böyle olabilir, bir de hamilelik insanı duygusallaştırıyor. Bir müddet daha böyle devam ederse uzman desteği alın, ya da size iyi gelen insanlarla vakit geçirin. Bahar da geliyor, yürüyüşlere çıkın. Dünyadaki iyiler geçmişinizdeki kötülerden çok, Allah iyilerle karşılaştırsın.

Çok tesekkür ederim Allah razi olsun. Randevu aldim dün insallah haftaya randevum var. Sizler yasamayın insallah 😍
 
Nerden biliyorsun okumayip ezbere konustugumu kiz cocuguna boyle seyler olabilir ama erkek cocugu dogustan Hulk galiba ona bisey olmaz ne yazdigini once oku sonra bana laf yetistir bence dunyada tek kiz cocuklari zarar gormuyor erkek cocuklarininda gordugu zararin haddi hesabi yok
Ama hani konu sahibi kiz cocuguydu ya,daha yakindan tanimis olabilir mi kiz cocuk hayatini :issiz:
 
Kesinlikle psikolojik yardım al canım.İyi bir psikolog ya da tıp mezunu olduğu için daha çok güvendiğim (psikologlar darılmasın) terapi veren iyi bir psikiyatrist bul.İlaç vermez ama beraber terapi yaparsınız. Velev ki ultrason yanlış gördü oğlun olacak, yine de terapi almalısın. Yoksa oğlunu da düzgün yetiştiremeyebilirsin.Çocukluk/genç kızlık travmalarını bir şekilde aşman gerekiyor. Lütfen çocukların için yardım al,yapabileceğin en önemli şey bu.Kendi kendine üstesinden gelemezsin.Bol şans ve hayırlı hamilelikler dilerim.
 
Nerden biliyorsun okumayip ezbere konustugumu kiz cocuguna boyle seyler olabilir ama erkek cocugu dogustan Hulk galiba ona bisey olmaz ne yazdigini once oku sonra bana laf yetistir bence dunyada tek kiz cocuklari zarar gormuyor erkek cocuklarininda gordugu zararin haddi hesabi yok
Ben de buna sinir oluyorum.
Konu sahibi nezdinde söylemiyorum, konuyu ayrıntılı okumadım.
Ama sürekli kızları nasıl koruyacağız muhabbeti.
Oğlumu nasıl yetişirsem de kimsenin canını yakmasa kaygısı güdülse kızları koruma derdimiz olmayacak bu kadar.
Ve evet pislik yapmak isteyen cinsiyete bakmıyor.
 
Arkadaşlar öncelikle ben cinsiyetci degilim . Yani erkek doğurmanın marifet olduğunu düşünenlerden değilim . Benim oglum kendi ailemdede tek erkek torun esimin ailesindede tek erkek torun. Hatta eşimin ailesinde 9 torundan tek erkek olani. Esimin ailesi ataerkil bir aile zaman zaman ogluma herseyimiz senin tek erkeksin adamsin vs konusmalarina bile izin vermem.
Heee anladım oğlanı tek ben doğurabilirim havası olacaktı zatialilerinin anladım ben.YAZIK!!!
 
Kesinlikle destek almalısınız. Sizi zangir zangir titretecek kadar bi korku geçmişinizdeki ağır travmalardan geliyor olabilir. Gecmisinizde kendinize bile itiraf edemediğiniz bi istismar deneyiminiz ya da sırf kız çocuk olduğunuz için maruz kaldığınız ağır adaletsizlikler var belki de. Bunların üstüne gidin, hem kendiniz hem de doğacak kızınız için.
 
Şunu anlamıyorum.
Bir sorununuz var, bunun sorun olduğunu biliyorsunuz ama oturduğunuz yerden geçsin istiyorsunuz.
Mümkün değil ki bu.

Oturdugum yerden beklemiyorum emin olun bende huzursuzluktan mutsuzluktan rahatsızim. Önümüzdeki haftaya randevu bulabildim burdan da arkadaslardan akıl almak istedim. Bende avaz avaz bağırmak iyileşmek istiyorum ama yakın cevreme anlatamiyorum. Utaniyorum.buraya yazdim ki belki akil veren destek olan ya da benim yasadigimi yaşayan vardir diye. insallah iyi olacak hersey.
 
Ben de buna sınır oluyorum.
Konu sahibi nezdinde söylemiyorum, konuyu ayrıntılı okumadım.
Ama sürekli kızları nasıl koruyacağız muhabbeti.
Oğlumu nasıl yetişirsem de kimsenin canını yakmasa kaygısı güdülse kızları koruma derdimiz olmayacak bu kadar.
Ve evet pislik yapmak isteyen cinsiyete bakmıyor.
Aynen beni anlayan Biri cikti sonunda
en son 20 yasinda bir erkek kendini intihar etti uzaktan akrabasi taciz ediyormus yillardir veya gecenlerde bir kadina bakti diye karisi adami dovup kafasini kirmisti kadinlardanda zalim cikiyor iyi insana denk gelmedikce erkeklerde zarar goruyor cinsiyete bekliyor bu isler Allah korusun erkek kiz muhabbeti yapmak cok yanlis
 
Oturdugum yerden beklemiyorum emin olun bende huzursuzluktan mutsuzluktan rahatsızim. Önümüzdeki haftaya randevu bulabildim burdan da arkadaslardan akıl almak istedim. Bende avaz avaz bağırmak iyileşmek istiyorum ama yakın cevreme anlatamiyorum.buraya yazdim ki belki akil veren destek olan ya da benim yasadigimi yaşayan vardir diye. insallah iyi olacak hersey.
İnşallah.
Çok çok huzurlu bir hamilelik, vicdan yükü herkesinki kadar olan bir annelik serüveni diliyorum.
 
Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de ergenliğimde annemle o kadar çok çatışma yaşadım ki ellerimi açıp dua etmiştim Allahım nolur bana kız evlat verme kızım olursa onu öyle yıpratmaktan korktuğum için.Allah dualarımı kabul etti 2 oğlum var kız çocuk görünce içim gidiyor ama belki böylesi hayırlıydı.Kızımla sıradan bir çatışma yaşasam bile hep geçmiş travmalarımı hatırlayacaktım.Bazen de diyorum ki öyle dua etmeseydim kızım olur muydu acaba.Bu soruların asla cevabını bilemeyeceğiz.
O yüzden siz de hayırlısı böyleymiş diyin kızınız belki size ve ruhunuza şifa olur.Kim bilir...
 
Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.

13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.

20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
Çok kötü şeyler yaşamışsınız bunları keşke başta yazdaydınız bizde bu yazılanlara göre seni rahatlatacak şeyler yazsaydık. Ama yine söylüyorum sen böyle üzülerek karşı tarafa kız çocuğu tüü kaka izlenimi veriyorsun. Şimdi yapmam gereken kız çocuğu haberini aldıktan sonra bayram havası yaratacaktın övünerek başın dik kız evladım oluyor benim deyip kız evlat nasıl yetiştirilir cümle aleme göstermek olacak. Senin bir ailen sahip çıkanın tam anlamıyla olmamış. Ama senin kızın öyle mi olacak HAYIR onu çok seven bir annesi babası ve abisi olacak onu ezmeyen onunla gurur duyan ona bakınca gözleri parlayan. Sizin yaşadınız ezikliği erkek çocukları yaşamıyor mu aile olmayınca o da tinerci oluyor yan kesici oluyor. Yani demem o ki senin kız evladının onu çoooook seven bir ailesi olacak yani en azından öyle olmasını Umut ediyorum...
 
Ilerde ogullariniz gelinleri icin sizi bi lokmada silince görürsünüz. Hep kiz cocuklari bakar ailelerine yaslilikta.
Yazdiklarinizi okudum. Evet kiz olarak buyumek cok zor ama kizini, evladinizi, allahin size verdigi cani korursunuz. Bu sekilde hissinizi karninizdaki can hissetmiyor mu saniyorsunuz? ona yazik degil mi. bi kiz bi oglan ya herkesin istedigi gibi lutfen kiymetini bilin. lutfen.


edit: neyine begenmedim attiniz onu da anlamadim. kiz cocugum olacak cok korkuyorum yazan konu acinca alkislayacagimi mi dusundunuz.ben de babam istemedigi halde kiz dogmusum ve onun kirginligi var,herkesin kendinden iceri bi kirginligi var, bi siz yoksunuz. yaizk.
 
Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum

Bence psikolojik destek almanızda fayda var. Bunu aşamamanız ileride sizi çok yıpratır.
 
Merhaba yaşadıklarınız çok zor Allah yardımcınız olsun. Ama bir an önce yardım almalısınız. Hem kendiniz için hemde kızınız için. Benim çocukluğum genelde babamın şiddeti ile geçti. Babam akıl hastasıydı. İlaçlarını almadığı zaman güldüğümüz için yine döverdi. Annemin kimsesi yoktu. Gidecek yeri yoktu mecbur katlanıyordu. Benim şimdi iki çocuğum var Allah nasip ederse 3. Ye hamileyim. Hep diyorum babam gibi olmayacam. Allah çocuklarımızı iyilerle karşılaştırsın. Kötü insan erkek çocuğada zarar veriyor yapacağını yapıyor.
 
Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.

13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.

20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
2 oğlum 1 kızım var
Benim de annem ile problemli bir geçmişim olduğu için kızım olacağını duyduktan sonra anksiyete bozuklukları yaşadım.
Aramızdaki fark kızım olmasını çok çok istiyordum.
her hamileliğimde gönlüm kızdan yanaydı.
Ama doktor ne zaman kız dedi, bana bastı.
Ya annemle ben gibi olursak?
Ya kızım beni sevmezse?
Ya ben onu anlamazsam?
Sonra psikolojik destek almaya başladım.
eşim her zaman yanımdaydı. Sürekli kağıtlara yazıyordum aramızdaki farkları :)
Sonra doğumda iyiydim.
lohusalıkta da sıkıntı olmadı.
sonrası zaten hayatta kalma savası, evde 3 küçük çocuk, gözüm ne erkek görüyor ne kız 🤣
kızım 2 yaşında, diğerlerinden bir farkı yok.
İki abi ile büyüdüğü için bir tık erkek Fatma :)
Merak etmeyin, geçecek.
Siz de kucağınıza aldığınızda bir fark olmadığını göreceksiniz.
oğlunuza nasıl annelik yapıyorsanız kızınıza de öyle yapacaksınız.
Sonuçta bu anlattığınız her şey erkek çocukları için de geçerli.
Bütün riskler onlar için de var.
 
kız bebek sızı karnınızdayken yemeye baslamaz korkmayın bız kızlar canavar degılız
cogu anne kız ılıskısı problemlıdır egerr konunuz buysa sız annenız gıbı olmazsınız

sız kesın yaslılıgımda kızım bakar nasılsa dersınız ,rahat mısafır cagırırsınız
erkekcı olanların genel tavrı cunku :KK43:
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X