Hayattaki herseye karsi bir doyumsuzluk

casper10

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
407
27
318
İstanbul
Senin ki dert değil şımarıklık diyorlar anlatınca. Evet dert değil ama çok sıkılıyorum. Maddi problemlerimiz yok çok şükür 2 çocuğum var biri birinci sınıfa gidiyor diğeri bir buçuk yaşında. Ben hayatım boyunca hep mücadeleci oldum. Bu maddi rahatlığa da 1 yıldır kavuştum. Önceleri alışveriş yapmak hoşuma gidiyordu. Bir süre sonra o da sıkmaya başladı. Dikiş makinesi aldım ondan da biktim. Artık hiçbişey mutlu etmez oldu beni. Eşim eskiden arkadaştı dosttu herşeyi benim için . Ama şimdi tipli babam gibi davranıyor. Bizi eve kapattı. Surekli is is is is. Cok sıkıcı oldu. Defalarca konuşmak istesem de anlamadı. Çok yalnızım hiç arkadaşım yok. Arkadaş edinmeye çalışıyorum olmuyor. Oğlum okula başladı bir sürü arkadaş edinirim diye düşündüm ama herkes bir havada tavada kimse kimseyi beğenmiyor. Herkes tanıdıklarıyla bir gruplaşma halinde. Gerçekten çok sıkıldım yalnızlıktan bunaldim. Annem yok. Kayinvalidemlerle ise bisey yapmak istiyorum ama eğer onlarla bisey yapılacaksa sürekli ben ödeme yapmak zorunda kalıyorum. Bir iki tamam neyse de surekli surekli olmuyor. Kalabaliklar gorumceler evde otiruyor calismiyor. Eşim bana bu konuda biraz kısıtlama getirdi. Haklı olarak. Ya cok mutsuzum. Hicbirsey mutli etmiyor artık beni

Mutlu olmak istiyorsan maddiyatı ikinci kısma atın sizin ilk önceliğiniz maddiyat olmuş şu kısacak konunuzda bile maddi dururumuz iyi, hesapları hep bana ödetiyorlar diye tariflemişsiniz oysa derdiniz ne anlatmanız ne burdan bile çıkıyor sebebin ne olduğu.
Para herşey değildir bknz siz paran olur çevrende insan olmaz neyime ?
Eşinizde muhtemelen o bahsettiğiniz maddiyatı sağlamak için sürekli iş iş iş şeklinde yaşıyordur.

Çevrenizde insan yoksa kendinizi sorgulayın ben eşime ne yaptım da ne istedim de sürekli işte ? Ben çevremde olan kişilerle nasıl diyalog kuruyorum da benimle arkadaş olmuyorlar ?

En sevdiğim şeydir ilk başta kendimi sorgulamak belki sorun çevreniz de veya kayınvalidenizde değilde sizdedir ?

Doyumsuz olmanız için hayatta her şeyinizin dört dörtlük olması lazım ama en temel şey eksik. O yüzden böyle hissediyorsunuz.
İnsan sosyal bir varlık. En yalnızlığı seven kişi bile bir kişiyle yakınlık kurar.
Siz bunu ne eşinizden ne de çevrenizden alabiliyorsunuz.
Eşinizin kısıtlaması neden haklı olarak?

Spora git, spor baya oyalayıcı ve rahatlatıcı bir aktivite, hem çevre de edinirsiniz. Bir çok spor salonunda kreş de var, çocuğunuzu kreşe bırakır 1-2 saat spor yaparsınız ya da kayınvalidenize bırakın onlar baksınlar. Bir kursa da yazılabilirsiniz, dikiş makinesi de varmış evde, bir kursa giderseniz değişiklik olur, hem farklı bir meşgale, hem de farklı bir kaç insan görürsünüz.

Back
X