• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan Soğudum

Dead Cell

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
7.261
25.233
798
İçimi dökmek istiyorum.Uzun olabilir.

Evet,başlıkta da görüldüğü gibi hayattan soğudum.Aslında hayattan ziyade insan olmaktan soğudum.Bayadır böyleyim yani yaklaşık 7-8 ay oldu.Sınavım vardı falandı filandı neyse geçti ama ben hala aynıyım.Yorgunum,mutsuzum.Hayatta karşılaştığım pek bir zorluk olmamasına,pek bir sorumluluğum olmamasına rağmen bitkinim.

Her gün cehennem gibi,yaşama dair olumlu pek bir düşüncem yok.Sürekli birbirini tekrar eden günleri yaşamak dışında yaptığım hiçbir şey yok.

Son zamanlarda daha da kötüyüm.Bir sebebi yok.Muhattap olmak istemiyorum artık hiçkimseyle.Sık sık ağlamaya başladım.Çok sık sinirleniyorum,elimde değil.İyice huysuz,şımarık ve bencil bir insana dönüştüm.Bunun farkındayım ama düzeltemiyorum.

Toplumdan soğudum.İnsanların anlayışlarından bıktım,usandım.Kadın olmaktan nefret etmeye başladım toplum yüzünden.Sürekli geri planda kalmaktan yoruldum.2.sınıf olmaktan bıktım.Midem bulanıyor artık böyle düşünen insanları görünce,duyunca.Bazen ölüm geçiyor aklımdan,geberip gitsem keşke diyorum.

Herkesten nefret etme eğilimi içerisindeyim.Böyle biri değildim ben.Herkese karşı olumlu olmaya çalışırdım,yardımcı olurdum,bu kadar sık sinirlenmezdim,kendimi tutmaya çalışırdım son ana kadar.Şimdi en saçma şeyde sinirleniyorum,eşyaları etrafa fırlatıyorum.Yarın nasıl olacak hiçbir fikrim yok.

Takıntılı bir insana dönüştüm ışığa ve sese karşı alerjim var sanki.Televizyon sesini duymak işkence gibi.Televizyonları kırıp dökmek istiyorum.İnsanlarla yan yana yemek yemekten soğudum,çünkü en ufak seste rahatsız oluyorum.Zaman zaman saçımı yolduğum bile oluyor bu sesler yüzünden.

İnsanlara mutlu olduğumu göstermeye çalışmaktan da yoruldum.Yaşamak istediğim hayat ile yaşadığım hayat arasında neredeyse ortak bir nokta yok.Kafamın içindeki dünya çok başka.Ha mükemmel mi değil ama mevcut dünyadan daha iyi olduğu kesin.

Böyle işte...Bir tavsiyesi olan ''aa ben de böyleydim bak şunları yaptım şimdi daha iyiyim'' diyen varsa dinlerim.Bu şekilde nereye kadar gidebilirim bilmiyorum.

Ben de senin gibiyim ama benim çok uzun zamandır hayatımda yolunda gitmeyeen, arada düzelir gibi olup sonra tekrar gündeme gelmiş konular var .
Arada yaşam enerjimi kazansam da fiiliyete dökemiyorum maalesef ..
Konuyu takipteyim .

Sizinki depresyona benziyor.
Psikoloğa görünün, ben de yaşadım ondan biliyorum.
Bunlar beynin kimyasıyla alakalı şeyler aslında, beyniniz yeterli endorfin/seratonin üretemiyor olabilir... psikolog lüzumlu görürse psikiyatriye de yönlendirir... kendiniz başa çıkamazsınız, kendinizi suçlamayın... bu da grip gibi bir hastalık...

Çok geçmiş olsun.

Tavsiye : Piskoloğa gidin terapi ye başlayın.

Aylardır gideceğim diyorum ama gitmiyorum.Tembelliğimin cezasını çekiyorum şuan,bir aralar iyi gibiydim daha doğrusu kafam doluydu başka şeylerle meşguldum yok kayıtmış yok tercihmiş falan filan,onun stresi altındaydım,açıkçası insanlık-hayat falan filan boştu o ara.Sonra onlar bitti ben yine yabaniye dönüştüm.Yolda yürürken kafamı kaldırmıyorum artık sırf birilerinin suratını görmeyeyim diye.

Dün farkında olmadan erkek kardeşimin kafasında vodka şişesi geçirdim
Yani zarar vermek amaçlı yapmadım, çok konuşuyordu sanırım o an öldürebilirdim de.

Sus artık dedim ama susmadı.
Canı yandı. Ben de psikoloğumu ve ilaçlarımı değiştirmeye karar verdim, artık katlanamıyorum hiçbir şeye tahammülüm yok.
Bas bas bağırıyorum
Zor, bu ülkenin psikolojisi, insanları, nefes alamıyorum inanın ki.
Çok fazla cahil var...

Elindeyse git buradan Stheno, değiştirmeye çalışma.
Git, inan her şey yolunda gidecek.

Sizinki depresyona benziyor.
Psikoloğa görünün, ben de yaşadım ondan biliyorum.
Bunlar beynin kimyasıyla alakalı şeyler aslında, beyniniz yeterli endorfin/seratonin üretemiyor olabilir... psikolog lüzumlu görürse psikiyatriye de yönlendirir... kendiniz başa çıkamazsınız, kendinizi suçlamayın... bu da grip gibi bir hastalık...

Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim.Tek çare o gibi çünkü geçmiyor,daha kötü oluyorum.

Yani zarar vermek amaçlı yapmadım, çok konuşuyordu sanırım o an öldürebilirdim de.

Canı yandı. Ben de psikoloğumu ve ilaçlarımı değiştirmeye karar verdim, artık katlanamıyorum hiçbir şeye tahammülüm yok.
Bas bas bağırıyorum
Çok fazla cahil var...

Elimde değil şuan için malesef ki.Kimseyle burada ''ülkemiz çok güzel'' tartışması yapmak istemiyorum ama hayır bana uymuyor,olmuyor yani,seven kişiye tabiki saygım sonsuz onun düşüncesi sonuçta.Ama mutsuzum ben burada.Sürekli insanların doğrularına göre yaşamak zorundaymışım gibi bir baskı var üzerimde.Ailem,arkadaşlarım,çevrem hep böyle...Kurtulamıyorum bir türlü onların fikirlerinden,kendime yakın birilerini bulamadım bir türlü.Utanmadan,çekinmeden bağırarak dile getiremiyorum kendimi.Senelerdir böyle oldu,iyice içime kapandım.İnsanlardan soğudum,kadınlığımdan nefret ettim.

Okul bittikten sonra gitmeyi istiyorum,şöyle kuzeyde,soğuk ve sessiz bir yere.Tıpkı fotoğraflardaki gibi küçük ama bol yeşil bir mekan.Ne kadar az insan o kadar huzur.

o kadar güzel anlatmissiniz ki, bir kac aydir icinde bulundugum durumdasiniz. ama ben daha da agirlastim, siz daha sakinsiniz. lütfen geciktirmeden bir psikologa gidin. cumleleriniz benim hissettiklerimle cok benziyor. depresyon yasiyorsunuz büyük ihtimalle. antidepresan gercekten ise yarıyor. hayata motive olmanizi kolaylastiriyor. geçmiş olsun.

Dead Cell Dead Cell oncelikle acilen psikiyatriste basvur ve onerdigi ilaclari kullanmaya basla. Hayat kaliteni yukseltecektir.
Seninki kadar agir olmasa da ben boyle hissettigim zamanlarda hayal kurmaya calisiyorum.
Mesela seneye bu sehirde olmayacagim, bu insanlari cekmeyecegim....vs.
Hayal kurmak cok yardimci oluyor birden daha tahammul edebilen bir insana donusuyorsun.
Ama simdi de aliskanlik oldu bugunlerimin tadini cikaramiyorum resmen okulumun bitip de kendi ayaklarimin ustunde durdugum bir gelecekte yasiyorum sanki.

Geçmiş olsun çağımızın hastalığı bu neredeyse :ruh::ruh:

Bir işe falan başlasanız bazı değisiklikler yapsanız hayatınızda...

Bas bas bağırıyorum
Çok fazla cahil var...

Psikolog işe yarıyor mu peki?
Yani bende kardeşimin kafasına tuzluk fırlatıp kafasından ayran döküp tavayı da kafasına gecirmisligim çoktur.
Olumlu bir dönüt alıyor musunuz?

Psikolog işe yarıyor mu peki?
Yani bende kardeşimin kafasına tuzluk fırlatıp kafasından ayran döküp tavayı da kafasına gecirmisligim çoktur.
Olumlu bir dönüt alıyor musunuz?
Senelerdir gidiyorum, her geçen yıl daha kötü oluyorum
Bunları yapacak bir insan değildim yani, ilaçları almayınca insanlara saldırıyorum.
Hem lafla hem de fiziksel, bağımlı yapıyor.
O yüzden önermiyorum.

Psikolog yerine psikoterapi şart. Onda da gırtlaklamazsan yani.

Senelerdir gidiyorum, her geçen yıl daha kötü oluyorum
Bunları yapacak bir insan değildim yani, ilaçları almayınca insanlara saldırıyorum.
Hem lafla hem de fiziksel, bağımlı yapıyor.
O yüzden önermiyorum.

Psikolog yerine psikoterapi şart. Onda da gırtlaklamazsan yani.
İlaç bende bir dönem kullandım ama ilaçsız da halletmem gerektiği için bıraktım.
Yok psikoterapi pek bana göre değil:KK53:
Öldürene kadar devam yapacak birşey yok :işsiz:

15 yaşımda herşey tatsız tutsuz gelirdi, bir gün annemlere koltuk alınacak zaman düzelir gibi oldum tekrar iyi hissettim o an fark ettim ki bana bir amaç lazımdı, ufak da olsa

Ki sen söylemişssin kayıtla uğraşırken biraz toparlandım diye!

Ben; o zaman internet yoktu , gazetelerden ilginç haberler ve fotoğrafları toplayıp dergi yapmaya başladım . Bom kendime geldim , dergi yarım kaldı.

Sonra prof. dergicilikle uğraştım o ayrı konu!

Yani kendi çaren sadece sensin. İyileşmeyi istiyorsan zorla da olsa gülümseyeceksin. Kendine hobiler bulacaksın, sultan papaganı al besle harika yaratıklardır. Çok bakım istemez, ama baakrsan da kediden farkı yoktur.

Başka ülkeye gitmek seni mutlu yapmayacak. Mutluluk içsel birşeydir cünkü,

Ama yurtdışına gidip bilimle uğraşıp insanlığa faydalı bir birey olacağım diyorsan, lisans derslerini ve ortalamanı 2,5 üzerinde tut lisans sonrası yüksek lisansını burslu okursun sonra istersen orada kalırsın.

Çok merak edersen özel mesaj at bilgilendireyim.

Back
X