Hayattan zevk almamak

Incredible incredible

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
7.208
19.831
348
33 yaşındayım. 2 çocuğum var,büyük 1. Sınıfa başladı. Küçük daha 2 buçuk yaşında. Ben sürekli onlarla uğraşmaktan ,peşlerinde koşmaktan çok yoruldugumu hissediyorum. Hayattan zevk almaz hale geldim. Büyük oğlum tam gün gidiyor okula,onu öğle arasında getirip götürmek bile bir iş oluyor bana. Gün içinde zevk alarak yaptığım hicbirsey yok. Sabah kalk ,kahvaltı ,ev temizliği,büyüğün okula git gel leri, ödevi ....Sizlerin de yapabileceği birşey yok sadece içimi dökmek için yazdim sanırım

33 yaşındayım. 2 çocuğum var,büyük 1. Sınıfa başladı. Küçük daha 2 buçuk yaşında. Ben sürekli onlarla uğraşmaktan ,peşlerinde koşmaktan çok yoruldugumu hissediyorum. Hayattan zevk almaz hale geldim. Büyük oğlum tam gün gidiyor okula,onu öğle arasında getirip götürmek bile bir iş oluyor bana. Gün içinde zevk alarak yaptığım hicbirsey yok. Sabah kalk ,kahvaltı ,ev temizliği,büyüğün okula git gel leri, ödevi ....Sizlerin de yapabileceği birşey yok sadece içimi dökmek için yazdim sanırım
Rutinlik sizi yipratmis. 2 çocukla yipranmamak elde degil. Ben cok yiprandigimda psikologa gidiyorum. Vee eve temizlik yemek icin yardimci aliyorum. Maddi imkan varsa yarim günde olsa biri islere yardim etsin..

Aynı şeyleri yapmak gerçekten yoruyor isterseniz işe başlayın bir kursa gidin değişiklik olur aktiviteler yapın eşinizle
Kursa gitmek için bir zamanım yok. Küçüğü birakabilecegim kimse de yok.
Üniversite mezunuyum ancak iş bulamıyorum. Arıyorum şu anda

Zaman o kadar kısa ki akıp gidiyor. Bizim de hep aynı rutinde. 11 aylık bebeğim var gündüz ilk uykusunda kahvaltı kahve zamanı oluyor benim için biraz daha uzun uyursa takip ettiğim dizilerden bir bölüm izliyorum. Uyandığında onun yemeğini yedirip dışarı çıkıyoruz bazen parka bazen sahile iniyoruz. Takıyorum kulaklığımı bu sürede müzik dinliyorum. İkinci uykusunda evdeki işleri yapıyorum. Ütü varsa ütü. Odaları teker teker temizliyorum. Tüm işleri bir anda bitirmiyorum. Bazende hiçbir şey yapmıyorum.Eşim gelincede akşam yemeğini yapıyorum.Haftasonunun bir gününde dışarı çıkıyoruz. Hiç bir zaman hiçbir şey tam olmuyor. Eskiden bu benim için çok büyük problemdi artık saldım. Gün içinde kendinize küçükte olsa bir zaman ayırın.

Kursa gitmek için bir zamanım yok. Küçüğü birakabilecegim kimse de yok.
Üniversite mezunuyum ancak iş bulamıyorum. Arıyorum şu anda
VAla sizdeki durum bendede bir çocuk var evde peşinde koşturuyorum akşama kadar ev iş yemek aynı iş te bulamadım eşimle arada gezeriz ama bazen kendimle başbaşa kalmak kafa dinlemek istiyorum olmuyor

Zaman o kadar kısa ki akıp gidiyor. Bizim de hep aynı rutinde. 11 aylık bebeğim var gündüz ilk uykusunda kahvaltı kahve zamanı oluyor benim için biraz daha uzun uyursa takip ettiğim dizilerden bir bölüm izliyorum. Uyandığında onun yemeğini yedirip dışarı çıkıyoruz bazen parka bazen sahile iniyoruz. Takıyorum kulaklığımı bu sürede müzik dinliyorum. İkinci uykusunda evdeki işleri yapıyorum. Ütü varsa ütü. Odaları teker teker temizliyorum. Tüm işleri bir anda bitirmiyorum. Bazende hiçbir şey yapmıyorum.Eşim gelincede akşam yemeğini yapıyorum.Haftasonunun bir gününde dışarı çıkıyoruz. Hiç bir zaman hiçbir şey tam olmuyor. Eskiden bu benim için çok büyük problemdi artık saldım. Gün içinde kendinize küçükte olsa bir zaman ayırın.
Zaten tam olması çok zor . Küçük benim çok hareketli bir çocuk onunla yürüyüş yapmak ,parka gitmek falan benim için eziyet. Büyüğü okula götürüp getirirkwn yapıyor um yürüyüşü

VAla sizdeki durum bendede bir çocuk var evde peşinde koşturuyorum akşama kadar ev iş yemek aynı iş te bulamadım eşimle arada gezeriz ama bazen kendimle başbaşa kalmak kafa dinlemek istiyorum olmuyor
Esimle gezerken de zevk almıyorum. Çocuklar bizimle onda da zaten. Onların peşinde koşmaktan perisan olup geliyoruz eve .
Sizde de aynıymış .insan bir kendiyle kalmak istiyor

Esimle gezerken de zevk almıyorum. Çocuklar bizimle onda da zaten. Onların peşinde koşmaktan perisan olup geliyoruz eve .
Aslında bir 3 sene çocuksuz gezip tozulcaktı ben öyle düşündüm ama eşim evlendikten 7 ay sonra çocuk diye tutturdu

Çocukları bırakacağınız bir yer yoksa eşiniz evde çocuklarla kalsın ve siz çıkıp kafa dağıtın, bünyenizin deşarj olmaya ihtiyacı var.

Bence antidepresan içip biraz kafanızı gevşeltebilirsiniz. Yoksa sonu depresyona gidiyor. Ben okbden muzdarip bir insanım 8 yıldır. İlaç kullanmak istemedim fakat bu ekonomik zorluklar,virüs, evde çocukla sürekli durma, yalnızlık, işsizlik depresif nöbet geçirmeme sebep oldu soluğu doktorda aldım. 2 aydır ilaç tedavisi görüyorum bir nebze daha mutluyum.

Çıkhhhnh33 yaşındayım. 2 çocuğum var,büyük 1. Sınıfa başladı. Küçük daha 2 buçuk yaşında. Ben sürekli onlarla uğraşmaktan ,peşlerinde koşmaktan çok yoruldugumu hissediyorum. Hayattan zevk almaz hale geldim. Büyük oğlum tam gün gidiyor okula,onu öğle arasında getirip götürmek bile bir iş oluyor bana. Gün içinde zevk alarak yaptığım hicbirsey yok. Sabah kalk ,kahvaltı ,ev temizliği,büyüğün okula git gel leri, ödevi ....Sizlerin de yapabileceği birşey yok sadece içimi dökmek için yazdim sanırım
Benzer durumdayız, benim de küçük 2,5 yaşında. Büyük anaokuluna gidiyor ve ben de çalışıyorum. Bazen sorumlulukların altında ezildiğimi hissediyorum. Ama olmazsa olmazlarım var mesela her gün 5 sayfa da olsa yatmadan önce genelde kitabımı okurum. Çocuklar uyuduktan sonra eşimle kahve keyfi ve kısa da olsa sohbet ederim. Tatiller de öğle uykularında uykum varsa ben de uyuyorum. Çamaşır bulaşık yemek mutfak ve oturma odasını süpürmek WC lavabo yıkamak ortalık toplamak. Bunlara önem veririm en geç 2 günde bir yaparım. Diğer şeyler boş vaktim ve enerjim oldukça. Sadece sıkışmışlığa odaklandığım dönemlerimde oluyor. Ama kısa tutmaya çalışıyorum. Öyle de böyle de geçiyor zaman, güzel geçirmeye bakmak lazım.

Bence antidepresan içip biraz kafanızı gevşeltebilirsiniz. Yoksa sonu depresyona gidiyor. Ben okbden muzdarip bir insanım 8 yıldır. İlaç kullanmak istemedim fakat bu ekonomik zorluklar,virüs, evde çocukla sürekli durma, yalnızlık, işsizlik depresif nöbet geçirmeme sebep oldu soluğu doktorda aldım. 2 aydır ilaç tedavisi görüyorum bir nebze daha mutluyum.
Bende çocuk emiyor diye gitmemistim . İlaç kullanamam diye. Stresli ve yorgun olduğum zamanlar göz seyirmesi başladı bende de. Sanırım vücut bu şekilde tepki veriyor

Back
X