haydi kizlar hatalisin diyin bana...

Eşiniz ilk kez mi böyle davranıyor yoksa bu, sizi her şekilde kendine uydurma ve tek kişilik planlama hali bir huyu mu?

Abla, sizin vasıtanız ile gidiyorsa, sizin gidiş-dönüş saatlerinize riayet etmeli. Sabah paldır küldür ablaya göre yola çıkılıyor, dönüş ablanın işine, keyfine göre şekilleniyor, üstelik öncesinde "Tamam" deyip, köye gidince plan değişikliği yapıyor eşim kafasına göre... Olmaz.

Siz yapın diye demiyorum, aile dinamikleriniz nasıldır bilmem ama ben bebeğimle birlikte arabayı alır direkt giderdim. Kalanlar nasıl gelirlerse gelsinler. Çünkü hiçe sayıldıgımı, önemsenmediğimi düşünürdüm, aynı şekilde ben de eşimi hiçe sayardım.
canim hislerime tercuman.oldun.hice sayildigimi onemsenmedigimi dusundum ama ailenin yaninda kavga edince herkes beni sucladi hatta kavga yaptigim icin bir baska ablasi terbiyesiz dedi bana

ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
E tamam siz kalın o zaman diyip atlarım arabaya basar giderim.

Çünkü çocuk varsa ben görümce ve eniştemin köy sefasını bekleyemem.

Illaki beklemem gerekiyorsa çocuğu eşime atarım. Inip bahcelerde meyve toplarım.

Arabama binecek insan benim saatlerime uymak zorunda.

Vallahi ben de sıkıldım. Benimle gelmek isteyip saatlerimle oynayanlardan.

Herkes araba alıp gitsin nereye gidecekse. Vallahi arabamdan da nefret geldi.

Var benimde doktorum onermisti Zaten devam sutu ana beslenmesi olarak yine veriliyor ek gida sadece tek bir ogun ve uygun seyler tabiki.. benimde oglum 1 ay anne sutuyle beslendi sonrasinda mama ya gectik 4. Ayla birlikte mama ve ek gida olarak devam edildi 1.5 yasinda mama kullanmayi biraktik..
ah canim cok.sagol yorumjn.icin.ben de ana yemek devam sutu.diger besinleri tadimlik ver dedi dr.bu arada devam sutuyle beslemek sinirlerini bozdu mu benim canim sikiliyor yavrum anne sutu almadi diye...:(

Var benimde doktorum onermisti Zaten devam sutu ana beslenmesi olarak yine veriliyor ek gida sadece tek bir ogun ve uygun seyler tabiki.. benimde oglum 1 ay anne sutuyle beslendi sonrasinda mama ya gectik 4. Ayla birlikte mama ve ek gida olarak devam edildi 1.5 yasinda mama kullanmayi biraktik..

uygun şeyler arasında inek sütü yoktur eminim.. 1 yaşına kadar bile yasak diye biliyorum.
Bana doğru gelmiyor, sonuçta belirli bir kıstas var uluslar arası sağlık örgütü bu kıstası belirlemiş. Bir de her bebeğin ek gıdaya uygun olduğu dönem farklı.

uygun şeyler arasında inek sütü yoktur eminim.. 1 yaşına kadar bile yasak diye biliyorum.
Bana doğru gelmiyor, sonuçta belirli bir kıstas var uluslar arası sağlık örgütü bu kıstası belirlemiş. Bir de her bebeğin ek gıdaya uygun olduğu dönem farklı.
canim o bilgi yanlis ben inek sutuyle buyumusum...sulandirip verin hicbisey olmaz diyor dr...hatta bu inek sutu vermeyin uyarisinin mama sirketlerinin bir oyunu oldugunu soyledi...

ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
Eğer sizin aracınızla köye siz götürdüyseniz, size uymak zorunda ablası ve eniştesi. Siz ne zaman yola çıkacaksanız onlarda sizinle ses çıkarmadan gelmesi lazim. Baksana onlar yüzünden tartışmışsınız eşinle. (Başta eşin hatalı ama ablasininda yaptığıda ayıp. Yok köyü dolaşcaz, yok ekmek yaptırcaz. Mecbur bizi bekliceksiniz demesi ayıp. Önceden kararlaştırılması lazim dönüş tarihinin) Ama anladığım kararıyla sizin düşüncelerinizin pek bir önemi yok eşiniz için. Bence eşinle bir süre plan program yapma hic bir yere gitme. Sebep olarakda sen beni dışarıda hiç dinlemiyorsun gözun bizi görmüyor de.

canim o bilgi yanlis ben inek sutuyle buyumusum...sulandirip verin hicbisey olmaz diyor dr...hatta bu inek sutu vermeyin uyarisinin mama sirketlerinin bir oyunu oldugunu soyledi...

:KK70:
Ooff off.. Sizin doktor komşu teyze ayşe abla galiba.
Anneliğinizi yargılamak değil niyetim ama başka bir doktora götürün bebeğinizi.

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF minimum 180 gün, 26 hafta sadece anne sütü ya da devam sütünü öneriyor.
4. Ayda ek gıdaya başlatan doktorları hep internette görüyorum ama hiç denk gelmedi normal hayatımda.

Benim arkadaşa denk geldi böyle bir doktor, 4. ayda ev yoğurdu ve keçi sütünden yaptığı muhallebiyi veriyordu doktorunun teşviki ile, sütü yetersizdi. Doktoru da burada adı olan bir doktordur, eski toprak denilen tiplerden.
Çocuğu 3 buçuk-4 yaşında şu an, benim oğlanla yakın zamanda doğduklarından (6-7 ay benimki küçük), ne yedirip içirdiğimizi, hangi doktora gidip memnun kalıp kalmadığımızı vb. sık sık konuşurduk.
Sorun yaşamadılar, kilosu-boyu, bağışıklığı maşallah yani.

Benim arkadaşa denk geldi böyle bir doktor, 4. ayda ev yoğurdu ve keçi sütünden yaptığı muhallebiyi veriyordu doktorunun teşviki ile, sütü yetersizdi. Doktoru da burada adı olan bir doktordur, eski toprak denilen tiplerden.
Çocuğu 3 buçuk-4 yaşında şu an, benim oğlanla yakın zamanda doğduklarından (6-7 ay benimki küçük), ne yedirip içirdiğimizi, hangi doktora gidip memnun kalıp kalmadığımızı vb. sık sık konuşurduk.

ben bu mesajını ileteyim size yeterli olsun cevap.. Ben doktorun bunları söylediğine inanmıyorum.

Sütü büyükler bile içmesin diyorlar.. inek sütü danalar için, illa tüketecekseniz yoğurt ya da şirden peynir formatında tüketin diyor.
Evet, onlar da var tabi. Aslında her hayvanın sütü kendi bebesine özel. Başka canlılara pek faydası yok. Bu bilimsel bir gerçek. İnek sütünün küçük bebeklere yararı değil zararı var ve bunun yerine güvenle tüketebilecekleri bir sürü besin varken, riske girmemek lazım bence.

anlayissizmisim.gecimsizmisim.gonlum darmis canim...ablasina ayip edemezmis..onlar ne zaman donmek isterse ona gore donmeliymisiz...
Allah Allah ben okuduğum kadarıyla ablasının ve kocanın sana ayıp ettiğini düşünüyorum. Hep mi böyleler? Genel olarak emrivaki sever ve neticesinde uyumsuzsun damgası vuran tipler mi?

Allah Allah ben okuduğum kadarıyla ablasının ve kocanın sana ayıp ettiğini düşünüyorum. Hep mi böyleler? Genel olarak emrivaki sever ve neticesinde uyumsuzsun damgası vuran tipler mi?
esim oyledir canim.esim.icin ailesinin istekleri on plandadir bizim degil...

ben bu mesajını ileteyim size yeterli olsun cevap.. Ben doktorun bunları söylediğine inanmıyorum.

İnek sütünü öneren doktor duymadım, ama keçi sütünü ve yoğurdu önereni biliyorum.
Mama konusunda bir doktorun direkt böyle konuşabileceğine ben de ihtimal vermek istemiyorum ama "Kesinlikle hiçbir doktor böyle konuşmaz" da diyemiyorum.

Bu arada evet çok güzel arkadaşınızın bebeğinin sağlıklı olması, ama her bebek aynı gelişimi göstermiyor. Her bebeğin sindirim sistemi keçi sütünden yapılan muhallebiyi kaldıramayabilir, bu yüzden zaten dünya sağlık örgütü bir zaman dilimi kıstası belirliyor.
Bu hanımefendinin bebeği de hazır olabilir ek gıdaya bilemiyoruz tabi ama genel doğruyu paylaşmak gerek.
Üstelik az önce yazdığıyla da bunlar hep mama şirketlerinin oyunu diyerek belli etmiş oldu doktorun(!) kafa yapısını

merhabalar kk nin guzel bayanlari .uzun zamandir okuyarak takip ettigim foruma uye olmak nasip oldu...

buna sevineyim mi uzeleyim mi bilemiyorum...seviniyorum sizlerin yorumlari yolumu aydinlatacak.

uzuluyorum cunku bir derdim var....

derdim esimin beni degerli hissettirememesi.kisa kesip konuya girmej istiyorum.

haftasonu annesini ziyarete gidecektik.koye.bu arada 4 aylik bir bebegim var.cumartesiydi gunlerden.sabah erken kalktim pazar alisverisi yaptim.eve geldim hadi cabuk dedi.planda acele etmek yoktu ustelik cocuklu bayanim....

ne oldu dedim ablamlar bizimle gelecek cabuk acele edelim dedi.bu arada ben dus alacagim.kahvalti hazirlayacagim bebegi yedirip hazirlayacagim vs...

ablasi ariyor e hadi x..nerde kaldiniz cabuk olun diyor.bu diyor abla kahvalti yapip cikiyoruz.dedim ki sen git ben ha demeye cikamam....neyse alttan girdi ustten girdi 1 saat icinde hazirlandim
koye gittik...

buraya kadar iyi hos olsun hadi.dedim ki pazartesi okul basliyor erken donelim.tamam dedi.cumartesi kalacagiz orda pazar da ogle gibi doneriz diye dusunuyorum.neyse koye gittik.dedim ki sabah sut alalim bebek icin muhallebi falan yapıyorum sutum az sulandirip iciriyorum vss yorurt yapiyorum.aksam sutunu alir aksam gideriz dedi....

aksam dedigi saat 8..dedim dus alacam..bebegin yemegi yemesi 1 saat suruyor...mazereti ablamlari getirdim.geri goturmeliyiz....ablasi da ekmek yaptirdi koyde.ekmeklerini goturecez yarin onlar gec gidecek biz de onlari bekleyecez dedi...itiraz ettim kizdi ben de kizdim.ailenin yaninda kavgaya basladik....

kendimi degersiz hissediyorum...kizlar sizce haksiz miyim...bu olayi nasil yorumlarsiniz?

Haklısınız. Onların size tabi olması gerekirken üstelik ufak bebeğiniz var, siz onlara göre hareket etmişsiniz. Eşinizin hatası bu kesinlikle

Back
X