Haydi kizlar yardim☺

Ben sevmiyorum ama yapanlar var dalga geçenler hosunuza gitmiyorsa yazmazsiniz olur biter.
Davul zurna mi cagiriyorsunuz bilmiyorum kapinin onu dediginize gore oyle oluyordur herhalde..
Yiyecek icecek hazirlar dagitirsiniz. Oglunuza sanirim bir de yatak koymaniz gerekiyor. Yataga carsaf falan insanlar takilari oraya asar herhalde, yani filmlerde boyle gordum :))
Baska da bir seye gerek yok gibi..
Bana kalsa hastanede sunnet yaptirin bi Kuran okutun olsun bitsin. Dugun falan bana cok tuhaf geliyor..

Aslında kendi bahçeniz varsa çok güzel olabilir.
Düğün gibi değil de, mevlit tarzında yapardım ben olsam.
Mevlit okutur, Yemek dağıtırdım.
Ve ve büyüklerden çok çocukları eğlendirmek için bir şeyler yapardım.
Öyle halay çekmeli, oynamalı çok saçma geliyor bana.
Çocuklara süsleme, ve imkanım varsa palyaço bulup, kurabiye falan yapardım

Hazırlıkları benden iyi bilenler vardır muhakkak.Oğlunuza çok cesur bir çocuk olduğunu Peygamberimizin de vücudunun o şekilde doğduğunu bunun çok sağlıklı olduğunu bundan sonra genç bir erkek olduğunu ve vücudunun temizliğine özen göstermesi gerektiğini anlatın. (kimseye sünnetin doğruluğunu yanlışlığını savunmuyorum.zaten sünnet yaptıracak olana bi kaç noktayı vurguluyorum sadece)
Yani herkesin dilinde olacak "artık erkek oldun" cümlesi çok yuvarlak çok havada.Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama kendisinden tam olarak ne beklendiğini,erkek olunca ne olduğunu,pipisiyle ilgili bu kadar olayın neden çıktığını anlayamayabilir.Hazırlıklar eminim yoğundur ama oğlunuzun ruh halini de ihmal etmeyin :) Bir de çocuğa aç göster bakayım,hepsini mi kestiler,sen artık mahalledeki kızların eteklerini kaldırırsın,hangi kızı beğeniyorsan söyle sana onu alayım amcacım gibi psikolojisini ve cinsel kimliğini etkileyecek patavastsızlıklar yapan olursa gerekirse kırarak uzaklaştırın susturun.Abartmıyorum hepsini diyeni duydum,halbuki hassas bir dönemden geçiyor çocuk

Siz kafanızdakini imkanınızı anlatın ki fikir verelim

Hilton da yapılan düğünlerde gördüğümüz bahçeye gitmez kapı önündeki de Çırağan sarayına

Bahçede yapacağım müzik olsun mu ne ikram edeyim gibi açıkça sorun bizler de açıkça fikir verelim

Şaşırdım . Sanki bu ülkede sünnet düğünü olgusu hiç yaşanmıyormuş gibi tepkilere...

Yok yani herkes bu kadar karşı ise ; tüm yaz bana o sünnet davetiyelerini kim yolluyor :rolleyes:

Kapınızın önünde yapacakmışsınız . Nacizane ricam etrafı rahatsız edecek davul zurna müzik olayına girmeyin .

Davetli sayınız kadar masa ayarlayın . İmkan dahilinde ise masaları süslersiniz .

İşte malum sünnet yatağı ... Yemek olayı genelde et ya da tavuk / pilav ve tatlı şeklinde oluyor .

Başka ... çok entresanlığa girmeye gerek yok . Çocuklar için palyaço ya da gölge oyunları çağırılıyor , bunu düşünebilirsiniz .

Hayırlı olsun şimdiden düğün cemiyetiniz .

Ne kadar ayıp. Karşısınız, sevmiyorsunuz diye niye kadının konusunu sabote edip dalga geçiyorsunuz? Yazmayın görmezden gelin olsun bitsin.
Bana da saçma geliyor sünnet düğünü mantığı ama bazı insanlar önem veriyor işte.

Konu sahibi düğünün detayını vermemişsin. Nerede olacağını, imkanlarını ve istediklerini yazmamışsın. Belirt ki ona göre fikir alabilesin.

Şaşırdım . Sanki bu ülkede sünnet düğünü olgusu hiç yaşanmıyormuş gibi tepkilere...

Yok yani herkes bu kadar karşı ise ; tüm yaz bana o sünnet davetiyelerini kim yolluyor :rolleyes:

Kapınızın önünde yapacakmışsınız . Nacizane ricam etrafı rahatsız edecek davul zurna müzik olayına girmeyin .

Davetli sayınız kadar masa ayarlayın . İmkan dahilinde ise masaları süslersiniz .

İşte malum sünnet yatağı ... Yemek olayı genelde et ya da tavuk / pilav ve tatlı şeklinde oluyor .

Başka ... çok entresanlığa girmeye gerek yok . Çocuklar için palyaço ya da gölge oyunları çağırılıyor , bunu düşünebilirsiniz .

Evet herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama eşimin ailesinde çok yaygın bizim ailemizde sadece kuran okutuyor ama eşimin ailesi dugun kuran yapıyor bende heveslerini kurmak istemedim canim. Ama insanlar dalga geçermiş gibi yorum yapıyor ayıp yani ...

Ne kadar ayıp. Karşısınız, sevmiyorsunuz diye niye kadının konusunu sabote edip dalga geçiyorsunuz? Yazmayın görmezden gelin olsun bitsin.
Bana da saçma geliyor sünnet düğünü mantığı ama bazı insanlar önem veriyor işte.

Konu sahibi düğünün detayını vermemişsin. Nerede olacağını, imkanlarını ve istediklerini yazmamışsın. Belirt ki ona göre fikir alabilesin.
Canim benim kaynanamlarin evinin onu bahçe orta yapacam aslında bu yer tutayim dedim ama sıcak insanlar bunalmasin istedim kapının onu daha iyi diye düşünüyorum . Pilav tavuk yapmiyacam çünkü kuranda yapacağım için. Düğünde ya kuruyemisle meyve suyu yada bi kek meyve suyu .Şehzade sunnet kıyafeti düşünüyorum turkuaz renginde bende kızım da aynı renkte anne kiz takimlari oluyor onlardan düşünüyorum . Bahçeye bu masa küçük bide sandalye düşünüyorum suslerim oğlum orda oturur diye orkestra var tanıdığım onu çağırmayı .evee yatak yapmayacam cunku bizimkilerde ayni taki merasimi yapiyorlar takisini takiyorlar . Sunnet sekerinide mevlutte vermeyi dusunuyorum

Canim benim kaynanamlarin evinin onu bahçe orta yapacam aslında bu yer tutayim dedim ama sıcak insanlar bunalmasin istedim kapının onu daha iyi diye düşünüyorum . Pilav tavuk yapmiyacam çünkü kuranda yapacağım için. Düğünde ya kuruyemisle meyve suyu yada bi kek meyve suyu .Şehzade sunnet kıyafeti düşünüyorum turkuaz renginde bende kızım da aynı renkte anne kiz takimlari oluyor onlardan düşünüyorum . Bahçeye bu masa küçük bide sandalye düşünüyorum suslerim oğlum orda oturur diye orkestra var tanıdığım onu çağırmayı .evee yatak yapmayacam cunku bizimkilerde ayni taki merasimi yapiyorlar takisini takiyorlar . Sunnet sekerinide mevlutte vermeyi dusunuyorum
Inanin hamileyim 5 aylik zaten zor olacak ama esimin tarafi hep boyle yapilmazsa ayri bi dedikodu yapiyorlar .Bide kaynanmda cok istiyor yapayim dedim

Teşekkür ederim düşünceleriniz için

Hazırlıkları benden iyi bilenler vardır muhakkak.Oğlunuza çok cesur bir çocuk olduğunu Peygamberimizin de vücudunun o şekilde doğduğunu bunun çok sağlıklı olduğunu bundan sonra genç bir erkek olduğunu ve vücudunun temizliğine özen göstermesi gerektiğini anlatın. (kimseye sünnetin doğruluğunu yanlışlığını savunmuyorum.zaten sünnet yaptıracak olana bi kaç noktayı vurguluyorum sadece)
Yani herkesin dilinde olacak "artık erkek oldun" cümlesi çok yuvarlak çok havada.Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama kendisinden tam olarak ne beklendiğini,erkek olunca ne olduğunu,pipisiyle ilgili bu kadar olayın neden çıktığını anlayamayabilir.Hazırlıklar eminim yoğundur ama oğlunuzun ruh halini de ihmal etmeyin :) Bir de çocuğa aç göster bakayım,hepsini mi kestiler,sen artık mahalledeki kızların eteklerini kaldırırsın,hangi kızı beğeniyorsan söyle sana onu alayım amcacım gibi psikolojisini ve cinsel kimliğini etkileyecek patavastsızlıklar yapan olursa gerekirse kırarak uzaklaştırın susturun.Abartmıyorum hepsini diyeni duydum,halbuki hassas bir dönemden geçiyor çocuk
Çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel yazmışsınız

Sağliken ve dinen sünnet olan bi şeyi gerçekleştirirken bu kadar abarti modlara girmeyi açikçasi saçma buluyorum.
'oğlumun şeyinden azcik gitti gelin taki takin' gibi gözüküyor( amaciniz öyle demiyorum)
Bu yüzden oğlum olursa bebekken kestirip kimseye duyurmayi düşünmüyorum.

Bence de heveslenmekte haklısınız. Geçen bir adam oğluna sünnet yaptı misafir olarakta Bülent Ersoy u çağırdı. Asıl abartı o.. bence gayet iyi düşünmüşsünüz herşeyi.. abartılı bir durum yok.ayrıca gelin takı takında ne var.. konu sahibi ve kaynanası yıllarca milletin sünnetine gidip altın takmışlar. Geri gelmesin mi yani?

Hayır sünnet düğününe bu kadar abartı tepkiler vermişler de sanki normal düğün çok mu mantıklı?!! Eğer bu oğlumun pipisini kestik gelin altın takın demekse, düğün de bu gece çiftleşeceğiz gelin altın takın demek...

Her dönem bir akımdır gidiyor saçma sapan... Bu ara da sünnet düğününe laf atma akımı çıktı herhalde.

Arkadaşım kapı önünde yapacaksan yakın dost akrabayı çağırırsın, yemeğini dağıttırırsın, davul zurna olur , bahçeyi süslersin elinden geldiğince. Mis gibi olur. Hem abartı değil hem de hatıra. Ben kendi nişanımı da 40 kişiye yemekli yapmıştım. Bir gün oğlum da olursa sünnetini böyle yaparım herhalde :KK64:

Back
X