Premature Bebekler Haydi prematüre anneleri şimdi sinerji zamanı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım yagmurlu benım bı kızım da aynı durumda makıneden cıkmıştı bı haftadır yıne baglı enf kapmış kan degerlerı cıok kotu dendı kan ıstedıler dun ab poz aradık zor bulduk ısınlattık ...........artık damar yolları cok kotu dendı gıremıyolarmış zaten mınıcık parmakları .............cok zor canım rabbım sıkıntısız beklemeyı nasıp etsın...............
kızlar sanırım bende cok beklıcem ..............sanırım doğum kılolarına gelmışler bundan sonra daha ıyımı kılo alırlar..............ınş yenı yılda olsalar evde ınşşşşşşş ıkısı gelse bırı belkı az daha kalır............rabbım bu mubarek gun hurmetıne sıkıntılarımızı gıdersın ınşşşşşşşşşşşşşşşşşş

canım yagmurlu benım bı kızım da aynı durumda makıneden cıkmıştı bı haftadır yıne baglı enf kapmış kan degerlerı cıok kotu dendı kan ıstedıler dun ab poz aradık zor bulduk ısınlattık ...........artık damar yolları cok kotu dendı gıremıyolarmış zaten mınıcık parmakları .............cok zor canım rabbım sıkıntısız beklemeyı nasıp etsın...............
kızlar sanırım bende cok beklıcem ..............sanırım doğum kılolarına gelmışler bundan sonra daha ıyımı kılo alırlar..............ınş yenı yılda olsalar evde ınşşşşşşş ıkısı gelse bırı belkı az daha kalır............rabbım bu mubarek gun hurmetıne sıkıntılarımızı gıdersın ınşşşşşşşşşşşşşşşşşş

amin canım,bütün kalbimla amin...
bu arada doğum kilolarına gelmeleri çok iyi dr lardan duyduğum kadarıyla...bundan sonra daha hızlı kilo alıyolarmış,haftada 40-50 gr alan bebekler oluyomuş..biliyosun 1.5 kiloyu geçmeden taburcu etmedikleri için bu gelişme biraz daha yaklaştırıyo çocuklarını sana...inşallah yeniyılda arzuetttiğin gibi yanında olabilirler..

ALLAH kuvözdeki yavrulara bi an önce şifa annelerine bol sabır diliyorum beklemek zor hemde çok inş en yakın zamanda evlatlarınıza kavuşursunuz diyer annelerede bebişlerine sağlık bol bol yaramazlık huzur ve aklınıza güzel olan ne geliyosa olmasını istediyiniz her ne varsa hepsinin olmasını diliyorum ve öpüyorum meleklerinizi

elmuallim ve yağmurlu
inşallah bebekleriniz biran önce sağlıklarına kavuşurlar..
allah yardımcınız olsun size ve bebeklerinize güç versin...

allahım inşallah bakıcımız derin bebeğimi anlar ona iyi bakabilir umarım herşey yolunda gider....hem bebeğime hemde bana hep iyilikler gelsin lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

tüm bebekler ve anneleri mutlu olsunnnnnnnnnnnnnnnnn

inşallah yumy cim hiç bir bebek sıkıntı çekmesn hepsi sağlıklı ve mutlu olsunlar inşallah. bu gün cuma çok daha fazla dua edip çok daha fazla dilemeliyiz bu gün bunları bence

Berilcik tedavilere cevap versin, bakıcı Derin'le güzel iletişim kurabilsin, ıdilcik biran önce kilo alıp hortumlardan kurtulsun. Ata hep sağlıklı olsun, Ecrin ve Berkay'da dişlerini çıkarsın artık. Allah'ım küvezdeki bütün bebeklere güç versin, annelerine de evlatlarını biran önce sağlıkla sıcak yuvalarına götürmeyi nasip etsin. Amin.

bugün cuma inşallahhhhhhhhhh bütün annelerin dilekleri gerçekleşirrrrrrrrrrr sağlık gelir bebeklere derin in bakıcısınada akılllllllllll....ben söylemeden bişeyleri anlarda yaparrrrrrrr bebeğime iyi bakar

inşallah can dostum hepsi sağlıklı ve hep bizlerle diyebileceğimiz günler olsun inşallah

arkadaşlarım hepimizin bebeği sağlıkla büyüsün..şu an ki telaşlarımız sadece geçici bi süreç olsun inşallah..bizlerde bebeklerimizin sağlıklarından çok eğitim telaşına girelim inşallah. Rabbim o günleri göstersin hepimize.küveste ki bıcırıklarda bi an önce annelerinin sıcak kucağına gelsin..berilim bu sıkıntılı günleri aşıp hızlı bir ilerleme kaydetsin annesinin buna çok ihtiyacı var.. ebrizime umut ışığı versin Allahım..derinimde bakıcısına alışsın bakıcısıda derinime çok ii baksın..nurumda midesini üşütmüş teyzeleri onada şifa versin Allahım..hayırlı cumalar herkese..

arkadaşlarım hepimizin bebeği sağlıkla büyüsün..şu an ki telaşlarımız sadece geçici bi süreç olsun inşallah..bizlerde bebeklerimizin sağlıklarından çok eğitim telaşına girelim inşallah. Rabbim o günleri göstersin hepimize.küveste ki bıcırıklarda bi an önce annelerinin sıcak kucağına gelsin..berilim bu sıkıntılı günleri aşıp hızlı bir ilerleme kaydetsin annesinin buna çok ihtiyacı var.. ebrizime umut ışığı versin Allahım..derinimde bakıcısına alışsın bakıcısıda derinime çok ii baksın..nurumda midesini üşütmüş teyzeleri onada şifa versin Allahım..hayırlı cumalar herkese..

Çok teşekkürler arzucum resmen ilaç gibi cümleler olmuş hepsi hep birlikte bu kadar dua edersek inşallah dileklerimiz yerine gelir. Nurcukuma geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşsin oda birazcık büyük olsa mercanköşkle limonlu çay içip geçirebilrdin ama minnacıkım o bir an önce toparlanır inşallah

kızlar hepiniz çok güzel şeylr dilemişsiniz hepinizin güzel dileklerinize katılıyorum

küçük adam ve küçük kızların sevgili anneleri...28.haftasında doğum yaparak ablamda aranıza katıldı..
ablam doğuda öğretmen,ikizleri kuvözde,kendi hastanede..bulunduğu yerde fazla bebek mağazası yok bu yüzden alışverişini ben yapıp göndereceğim...prematür bebekleri için daha kullanışlı olan ürünler almak istiyorum ama ne tezgahtarlardan nede internetten yönlendirici bilgiler edinemedim. sizlerin tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var. bi başlık açtım: prematür bebek alışverişi diye..oraya, buraya ya da özelime mesaj atıp yardımcı olursanız çok sevinirim..
teyzesinin ikizleri öyle ufaklarki..dilerim hastanedeki tüm erkenci bebekler bi an önce annelerinin kucağına kavuşsun ve Allah bu erkencileri büyüten ana babalara güç kuvvet sabır versin..

kızlar bı sey sorum var yaaaa.................rop muayenesı acılı oluyo dıye bı yazı var bı yerde..........nasıl ya acı verıcı derkengercekten zor mu............benımkıler bı ay olucak yarın bu hafta ve goz ve noroşlojı muayenelerı olucak ............rop gercekten zor mu kafaya taktım.............azda olsa oksıjen alıyolar ınş ıyı olur ve cıkarkar bıran once............kımse yok gıbı bu sıralar bızı yalnız bırakmayın ya ...........cok zor bıu surec bu..........ınş atlatırımm canlar

kızlar bı sey sorum var yaaaa.................rop muayenesı acılı oluyo dıye bı yazı var bı yerde..........nasıl ya acı verıcı derkengercekten zor mu............benımkıler bı ay olucak yarın bu hafta ve goz ve noroşlojı muayenelerı olucak ............rop gercekten zor mu kafaya taktım.............azda olsa oksıjen alıyolar ınş ıyı olur ve cıkarkar bıran once............kımse yok gıbı bu sıralar bızı yalnız bırakmayın ya ...........cok zor bıu surec bu..........ınş atlatırımm canlar

Bu konuda endişelenme canım. Bebeğe 10 dakika arayla 3 defa göz damlası veriliyor. Gözün içindeki retina tabakasını daha iyi görebilmek için. Bu damlalar acı verici değil. Muayene esnasında bebeğin gözlerinin açık kalması gerektiğinden gözü açık tutan bir aparat göze takılıyor. Minik birşey. Daha sonra doktor ışıkla gözlerine bakıyor. Bebek belki gözünü kapatamadığı için ya da gözüne tutulan bir ışık olduğu için ağlayabilir. Ama bu işlem çok büyük acılar verici birşey değil endişelenme. İnşallah sonuçları iyi çıkar.

selam kizlar gunyadiin yazilarinizi hergun takip ediyordum ama yazmaya vaktim olmuyordugecen hafta hep hastanedeydik bebegimin mr sonucu cikti ve hic ic acici degiller

bana cok farkli birsey soyledi yani simdiye kadar soylenenlerden farkli birsey
bebegimin beynindeki gri hucrelerinde hastalik varmis ve ondan beyni buyumuyormus ve gelismiyormus 4 ay ara ile mr cekilde ve o 4 ay icinde beyni hic buyumemis ayni duruyor
ve bunun nedenini arastirmaya calisiyorlar cunku bunun bir tetikleyicisi varmis bir suru kan filan aldilar ve haftaya sali gunu de omuriliginden sivi alip arastiracaklar doktor hic bir zaman normal bir cocuk olamiyacak dedi birsey beyninin buyumesini ve calismasini engelliyormus
beni baska bir doktora daha yonlendirdi ilerisi icin ufuga ozel bir sandalye veya tekerlikli sandalye ozel yatak filan lazim olacakmis onlari konusacakmisiz
bu gormemesi ve epilepsisi hep ondanmis yani kizlar anliyacaginiz bebegim kesin ozurlu olacakmis
ve bunun erken dogumla hic bir ilgisi yokmus normal zamaninda dahi dogsaymis yine aynisi olacakmis

Back
X