Hayır diyemiyorum

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.849
3.164
133
Selam KK.
Eski bir başlığımda bana hayır diyememekle alakalı konu açmam önerisinde bulunmuşlardı. Evet bu sorunu gerçekten yaşıyorum. Ben küçükken evde bir şeye hayır dediğimde açık açık memnuniyetsizliklerini belirtirlerdi. Genellikle bir program yapılacağı zaman aaaa tabi myhappyending de geliyor derlerdi ama çocuk değildim 16 yaşındaydım.
Eski konumda haftada neredeyse bir kaç gün annemin büyük teyzesi ve ailesiyle bir araya gelindiğini yazmıştım. Daha geçen hafta annemin kuzeninin doğum günü kutlamasına gittik. Bu sefer o ailede başka bir doğum günü var. Bu sefer annem gidemeyecek. Bana direkt doğum günü var ben gelemeyeceğim sen teyzenler gidiyorsa gidersin dedi. Yani bakın hiç gelmek istiyor musun peki diyen yok. Çok doldum. İstemiyorum ama neden istemediğime dair mantıklı bir açıklamam da yok aslında.
Eve kaç gündür kargo gelip durduğu için ben de dışarı çıkamıyorum tüm gün evde oturmak zorundayım. Şimdi bu sıcakta çıkıp pazara da gitmem gerekiyor. Bir keresinde gitmedim fakat annem fotoğraf atıp durdu gelecek misin diye dayanamadım gittim. Ne bileyim annem de biraz bu hayır diyememe sorunumu kullanıyor gibime geliyor, haksız mıyım? Hayır demeyi nasıl öğrendiniz ?

Bir kere diyin devamı gelir. Niye istemediğiniz şeyleri zorla yapıyorsunuz? Sonra böyle düşünüp düşünüp kendinizi tüketitsiniz. Hayır diyeceğiniz şeyler de öyle imkansız şeyler değil. Gitmek istemiyorum demeniz yeterli.

Bir kere diyin devamı gelir. Niye istemediğiniz şeyleri zorla yapıyorsunuz? Sonra böyle düşünüp düşünüp kendinizi tüketitsiniz. Hayır diyeceğiniz şeyler de öyle imkansız şeyler değil. Gitmek istemiyorum demeniz yeterli.
Ah ah demedim mü dedim. Gitmedim. Sonra bana fotoğraf attı durdu oradan gelecek misin diye. Bir kere hayır dediysem bitmiştir değil mi? Bir de konuşurken bana dedi ki seni sordular ben teklifimi yaptım gelirse gelir diye. Hayır dediysem daha bu neyin belirsizliği?

Ah ah demedim mü dedim. Gitmedim. Sonra bana fotoğraf attı durdu oradan gelecek misin diye. Bir kere hayır dediysem bitmiştir değil mi? Bir de konuşurken bana dedi ki seni sordular ben teklifimi yaptım gelirse gelir diye. Hayır dediysem daha bu neyin belirsizliği?
Böyle ısrarcı insanlardan nefret ediyorum.

Hayır dediysem bitti diyorsunuz ama bitmemiş işte gitmişsiniz neticede. Bu durumda kararsız bir kişilik sergiliyorsunuz ve dolayısıyla aynı teklifi birkaç kez sunuyorlar nasılsa fikir değiştiren birisiniz diye. Gerçekten kararlı davranırsanız birkaç kez bundan sonra onlar da ona göre davranır

Hayır dediysem bitti diyorsunuz ama bitmemiş işte gitmişsiniz neticede. Bu durumda kararsız bir kişilik sergiliyorsunuz ve dolayısıyla aynı teklifi birkaç kez sunuyorlar nasılsa fikir değiştiren birisiniz diye. Gerçekten kararlı davranırsanız birkaç kez bundan sonra onlar da ona göre davranır
Annem benim hayır diyememe sıkıntımın farkında bence. Yani hayır gelmek istemiyorum yoruldum dedim buna rağmen ısrar etti. Gerçekten yorgun olduğumu bilen insan der ki tamam gelmesin. Zorladı resmen psikolojik baskı bu.
Dün de ona şakayla karışık sitem ettim işte ya kargo geliyor ya misafirlik çıkıyor hiçbir şey yapamıyorum diye. Güldü geçti.

Back
X