Hayır işlemek için fikrinize ihtiyacım var

kediannesi16

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2025
114
332
18
28
20 yıldır bizimle yaşayan, annem çalıştığı için beni ve iki kardeşimi büyüten anneannemi bir buçuk yıl felçli kaldıktan sonra üç gün önce 85 yaşında kaybettik. Kendisi bize bakıp büyütmekle kalmayıp aynı zamanda yurtdışından aldığı emekli maaşıyla bizi okuttu. Bundan dolayı kendisine ne kadar dua etsem onun için ne kadar hayır işlesem yine de az gelir fakat öncelikle kendisi için dualarınıza, sonra da onun ruhu için maddi manevi neler yapabilirim fikirlere ihtiyacım var. Benim aklıma gelen Afrika'da su kuyusu açtırmak oldu fakat öncelikle kendi ülkemizde de yapılabilecek şeylerle ilgili de düşüncesi olan varsa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum...

merhaba, mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin başınız sağolsun.çocuk esirgemeye kurban bağışı yapılabilir. yada ordaki çocuklara hediye,yemek organizasyonu. koruyucu aile. hayrınız şimdiden kabul olsun anneannenizin ruhuna değsin inşallah.

Su kuyusu açtırın çok iyi olur.
Hem yurtdışında hem burda yetim çocuklara adına yemek verdirin. Güzel güvenilir dernekler var. Video fotoğraf yolluyorlar hemen. Adına pankart yazıyorlar ve minicik ellerini açıp Fatiha okuyup dua ediyorlar.

Hem yetim hem talebelere Türkiyede yemek güzel olur. Hatim isteyebilirsiniz hususi. Yine talebelerin aşevleri oluyor günlük ya da durumunuza göre belli bir süre 3 öğün yemek ya da kurban bağışlayabilirsiniz.

Allah rahmet eylesin.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Allah rahmet eylesin. Allahım cennete kavuştursun.Varsa vasiyeti yerine getirin,akrabalarına karşı ikramda bulunun onun niyetine sadakalar verin ikramda bulunun. Sadaka niyetiyle kurban kesilip eti ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir.. cuma günleri onun niyetine ikramda bulunabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim çok güzel fikir oldu, Allah razı olsun

Maalesef defin edilmek istediği yerle alakalı bir vasiyeti vardı onu yerine getiremedik, yurtdışı işi resmi evrak süreçlerinden dolayı. Öneriniz için çok teşekkür ederim bol bol sadaka vereceğim kendisi adına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…