• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYIR kelimesini lugatıma almak istiyorum!!!

BELLACANADIAN

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
67
99
38
Çevrenize hayır diyememek!!
Hastaneye hasta refakatine isteyen(lavman yapılacağını oracıkta öğrenmiştim), bacısına bol maaşlı iş isteyen, kızımı evlendireğim müstakbel damadın iş başvurusunu yabancı firmaya yap diyen, benim yerime ingilizce sınavıma gireceksin diye illada direten,dolar ile borç isteyip vermeyince bozuk atan etc.Arkadaşlar! lanet olsun şu güler yüzüme ve içimdeki insan sevgisine..ailemde de durum böyle kaderim hiç değişmedi ve hayır diyecek olduğum noktada onları kaybetme korkusu:( ezik miyim ben!!!!!!!!!!tepeme değil ama elime pislemişlikleri var...

Insan cok yakini olanlara hayir demekte zorlanıyor haklısınız. Yakın zamanda sınırlarim cok zorlandi ama açık açik, net ve kibar bir sekilde birkac kez hayir dedim. Biraz bozuldular ama yapacak bir sey yok. Aklin yolu bir. Olmazsa olmuyordur.

Bir de başkasinin yerine sinava girmek nedir arkadaş? Hayir olmaz demek inan cok zor degil. Bir kez denemelisin.

Bundan sonra seni zora sokacak seylere evet deme tamam mi senden istegim bu (bana da hayir diyemeyeceksin muhtemelen bir de boyle deneyelim)

Yardim.baska kullanilmak baska yapmiyorsyn diye uzaklasiyorsa bil ki menfaatcidir oylesi zaten sevmez seni ustelik ihtiyac aninda da yaninda olmaz sinava girmeler vs ne oluyoruz?

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız.

Hayır deyince insanları kaybetmezsiniz. Tam tersi onlarında gözünde değerli olursunuz. Onlar sizi kaybetmemeye çalışırlar.

Öbür türlü hiçbir şeye hayır demeyeceğinizi bildikleri için sizi cepte görürler. Hayır diyemiyorsanız tamam bakarız diyerek işe başlayın ama bakmayın. :KK70:

Baris abimiz zamaninda yazmis bunlari hep:

Hayvan sevgisi tabiki lazım
ama herşey karşılıklı
Ben seni seveyim
sende beni say ki

bozulmasın ağzımızın tadı

Siz bu kismi insan sevgisi olarak degistirin ve uygulayin.

Çevrenize hayır diyememek!!
Hastaneye hasta refakatine isteyen(lavman yapılacağını oracıkta öğrenmiştim), bacısına bol maaşlı iş isteyen, kızımı evlendireğim müstakbel damadın iş başvurusunu yabancı firmaya yap diyen, benim yerime ingilizce sınavıma gireceksin diye illada direten,dolar ile borç isteyip vermeyince bozuk atan etc.Arkadaşlar! lanet olsun şu güler yüzüme ve içimdeki insan sevgisine..ailemde de durum böyle kaderim hiç değişmedi ve hayır diyecek olduğum noktada onları kaybetme korkusu:KK43: ezik miyim ben!!!!!!!!!!tepeme değil ama elime pislemişlikleri var...
Bir laf vardır ya borç için Malım seni vereyimde mi kötü olayım, vermeyeyimde mi kötü olayım? Diye o hesap
Nasıl olsa iki türlüde sonunda kötü olacağım en iyisi vermeyeyim kötü olayım
Her konuda geçerli bu nasıl olsa kimse fedakarlıklarınızı anlamayacak iyilik yerine geçmeyecek bari yapıp yorulmayın

Hayir kelimesinin muhtesem ozgurlestirici gucunu 30 umdan sonra ogrendim ve hayatima huzur getirdi. Karsimdaki insani kaybeder miyim diye hic dusunmedim. Neye ve kime, ne sebeple hayir dedigimden emin oldugum icin, kendime deger verdigim icin, baskalarinin oncelikleri degil kendi onceliklerimin onemli oldugunu bildigim icin simdi daha saglam basiyor ayaklarim yere.

Valla cok kirilacak diye uzuldugum kisilere (cok sevdiklerime) artik zivanadan ciktiklari zaman whatsap durumunda yaziyorum atiyorum sende yaz artik kimse benden bisey istemesin kirilmayin diye hayir diyemiyorum ama artik yeter.evet sanada diyorum tek tek bendemi diye sormayin!!!yaz insan olan anlar zaten

Valla cok kirilacak diye uzuldugum kisilere (cok sevdiklerime) artik zivanadan ciktiklari zaman whatsap durumunda yaziyorum atiyorum sende yaz artik kimse benden bisey istemesin kirilmayin diye hayir diyemiyorum ama artik yeter.evet sanada diyorum tek tek bendemi diye sormayin!!!yaz insan olan anlar zaten

HANİ düşünmedim değil bu whatsapp üzerinden
Birinin yerine sınava girmek basit bir istek değil farkındasınız değil mi? Birinin yerine banka soymadığınız gibi sınava da girilmez zaten.

Bunlar şuan için aklıma gelenler inanın insanların biyolojik kan bağı olan akrabalarına yapamayacakları teklifleri duymuşluğum var..deprem döneminde çocuk yaşımda doğumlarına girmişliğim var..bebek gelmeden bayılmıştım..ve şimdiki aklımla hala bu insancıklara hayır diyememek içten içe tüketiyor beni:(

Insanları kırmamak adına hayır diyememek kendini kullandirtmak elbette kötü bir durum. Ama daha kötü bir durum varsa bunun uğruna etik olmayan şeyleri de yapmaktır ki bu kendinize olan saygınız için bile kötü bir durumdur. Kırmızı çizginiz olmalı. Insanları kıramam hayır diyemem ne isterlerse yaparım(yasadışı şeyler bile) işte bu noktada normalden de fazla zarar görürsünüz

Hayat yolunuzda devamlı birilerinin istek ve arzularına göre yürümeyin kendinize ait bir yolunuz olsun, yanınızda yürümek isteyen size zarar vermek istemez ve yürür zaten. Ama sadece bir şeyler istemek uğruna yanınızda gibi duranlara HAYIR deyin ki yolunuzdaki otlar temizlensin de rahat ilerleyin.
Deneyin yahu belki yalnızlaşırsınız başlarda ama kafanız rahat olur. Hem gereksizler çıkınca kaliteli insanlara yer açılır fena mı ?

Kimse icin isime gelmiyorsa istedklerini yapmam zamaninda kime ne iyilik ettiysem dusman oldu kimse umrumda degil o yuzden bana kimsenin faydasi olmadi cok sukur diyorum, kmse de benden bisey dilenmesin. Isine gelmeyene kapi hep acik gule gule modundayim.

hayır dıyememenın zararları:

hayır kelımesını sızden duymayan kısıler bır sure sonra sıze o gorev vazıfenızmıs yapmak zorundaymıssınız gıbı bakar ve beklentılerı cogalır

hayır demedıgınızde bır sure sonra cevreye karsı genel ıntıbanız sankı sızı seven sayan yokmus ondan bu kadar herseylerıne kosup her dedıklerını yapıyormussunuz seklınde oluyor sızın derdınız nıyetınız ıcınız baskayken onlar sızden daha da uzaklasıp deger duygularını yıtırıyorlar

kendı kendınıze hakkınız var yanı kendı zamanınız kendı emegınız kendı kısılıgınız , sınırlarınızı belırlemedıgınızde kendı kendınıze haksızlık yapmıs oluyorsunuz hanı derız ya ınsanın kendıne yaptıgını dusmanı yapamaz dıye o hesap oluyor

tukenıyorsunuz bır sure sonra oyle bır yoruluyorsunuz kı ıcınızdekı ınsan sevgısı lanete donusuyor

4 sene oncesıne kadar hayır dıyememek yuzunden hayatımda cok kotu gunler yasadım cok uzuldum cok yıprandım gerıye baktıgımda keske dedıgım seylerın hepsının kaynagı zamanında hayır dıyememek , kendıme saygısızlıgım yuzunden kendıme cok kızdım hayır demeyı artık lanet olsun hepınıze dedırttıklerı gun ogrendım. ne buyuk nımetmıs ne guzel bır sozmus. ne degerlıymıs ne onemlıymıs. yanı aslında nımetmısım degerlıymısım onemlıymısım aslında. kendı degerıme kendıme kazandırmam ıcın bunu soylemem gerekıyordu

çaaaat dıye soyledım . evet hayır dedıgım ıcın ınsanlar azaldı ılk uzaklastıklarında cok uzulmustum o sıralar ama meger benı kurtarmıslar :D o asalaklar yuzunden o sıkıntıları yasamısım meger sımdı omuzumda hıc yuk kalbımde hıc huzursuzluk yok .

sız benım kadar uzulmeden hayır demeyı en kısa surede ogrenırsınız umarım :)

Konuyu okurken şunu dusundum , 42 yasindayim ve kimse benden birsey istemiyor 😁
Kimseyi de kaybetmedim bugune kadar
Bir de olaya bu tarafından bakin derim

hayır kelımesını sızden duymayan kısıler bır sure sonra sıze o gorev vazıfenızmıs yapmak zorundaymıssınız gıbı bakar ve beklentılerı cogalır

hayır demedıgınızde bır sure sonra cevreye karsı genel ıntıbanız sankı sızı seven sayan yokmus ondan bu kadar herseylerıne kosup her dedıklerını yapıyormussunuz seklınde oluyor sızın derdınız nıyetınız ıcınız baskayken onlar sızden daha da uzaklasıp deger duygularını yıtırıyorlar

kendı kendınıze hakkınız var yanı kendı zamanınız kendı emegınız kendı kısılıgınız , sınırlarınızı belırlemedıgınızde kendı kendınıze haksızlık yapmıs oluyorsunuz hanı derız ya ınsanın kendıne yaptıgını dusmanı yapamaz dıye o hesap oluyor

tukenıyorsunuz bır sure sonra oyle bır yoruluyorsunuz kı ıcınızdekı ınsan sevgısı lanete donusuyor

4 sene oncesıne kadar hayır dıyememek yuzunden hayatımda cok kotu gunler yasadım cok uzuldum cok yıprandım gerıye baktıgımda keske dedıgım seylerın hepsının kaynagı zamanında hayır dıyememek , kendıme saygısızlıgım yuzunden kendıme cok kızdım hayır demeyı artık lanet olsun hepınıze dedırttıklerı gun ogrendım. ne buyuk nımetmıs ne guzel bır sozmus. ne degerlıymıs ne onemlıymıs. yanı aslında nımetmısım degerlıymısım onemlıymısım aslında. kendı degerıme kendıme kazandırmam ıcın bunu soylemem gerekıyordu

çaaaat dıye soyledım . evet hayır dedıgım ıcın ınsanlar azaldı ılk uzaklastıklarında cok uzulmustum o sıralar ama meger benı kurtarmıslar :KK70: o asalaklar yuzunden o sıkıntıları yasamısım meger sımdı omuzumda hıc yuk kalbımde hıc huzursuzluk yok .

Ne güzel yazmışsınız. Hayır demedikçe üzerimize yapışıyor ve ilk hayır dememizde şaşırıyor uzaklaşıyorlar artık kullanamayacakları için. Evet derken hiç takdir görmezsin yapmasaydın derler

çaaaat dıye soyledım . evet hayır dedıgım ıcın ınsanlar azaldı ılk uzaklastıklarında cok uzulmustum o sıralar ama meger benı kurtarmıslar :KK70: o asalaklar yuzunden o sıkıntıları yasamısım meger sımdı omuzumda hıc yuk kalbımde hıc huzursuzluk yok .

Vermiş olduğunuz detaylı cevap ve açık yürekliliğiniz için sizi güzel yüreğinizden öpüyorum!!!!bunu ilk defa burda dillendirebildim ve hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum hanımlar..hepinizin satırlarını defalarca okudum ve içime sindirdim..HARİKASINIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu konuyu acacaktim ki baktim acilmisi var.

Ben de bundan dolayi kronik depresyondayim ve cok cok cok yorgunum. Kafamda sac kalmadi surekli yorgun hissediyorum sabahlari uyanamiyorum ve isime bile konsantre olamiyorum.

Ona borc ver. Sunun yazmadigi raporu yaz. Ayip olmasin diye sununla suraya git. Sunun bulasigini yika. Esyani odunc ver. Ogle yemegine gitme berikinin isini yap. Gercekten cok cok cok cok cok yoruldum ve hayat enerjim tukendi. Bir kere bile yillik iznimde oturup ense yapamadim. Bir haftasonum kendime vakit ayirarak dinlenerek gecmedi.

Ustelik kendimi iyi bir insan gibi filan da hissetmiyorum. Korkak bir tavuk gibi, sahte, yapmacik biri gibi hissediyorum. Kendime saygi duyamiyorum.

Benim bu duruma gelmeme annemle babam sebep oldu bence. Simdi de utanmadan "senin bu kadar ozguvensiz olmani anlamiyorum cocugum ne kadar soylesin boylesin azicik dik durrrrrrrr" diyen zirva zirva konusan da kendileri... Mesela bir ornek vereyim... 4. siniftayim. Okul degistirmisim, ortama uyum saglayamadigimdan notlarim hafif dusmus. Dusmus dediysem sinif birinciliginden sinif ikinciligine dusmus. Ogretmen her dersin sonunda teksir kagitlarinda alistirmalar veriyor. Ama asil odevi kitaptan veriyor ve kitaptaki odevleri kontrol ediyor. O verdigi teksir kagitlarinin bir daha sinifta bahsi gecmiyor, kontrol filan etmiyoruz, is olsun diye veriyor. Annem bir gun cantamda o kagitlari buldu unutmusum. Bir ay boyunca benimle konusmadi. Olay oldu o kagitlar evde. Bir de hizini alamadi okula gitti. Ogretmene "En buyuk kk odevlerini yapmiyor" diye sikayet etti. Ogretmen de "yok, benim bir sikayetim yok, cok iyi bir ogrenci, cok da kitap okuyor, sinifin en cok kitap okuyani" diyince daha da sinirlendi. Ne bicim ogretmenmis. Benim sorumluluk bilincim yokmus, kitap okumayla ne alakasi varmis.

Daha bunun gibi bir suru ornek... Surekli bir eksiklik hissi. Surekli elestiri. Beceriksizsin, sorumsuzsun, "anne baba ben bunu istemiyorum sunu istiyorum" dersen uyumsuzsun, huysuzsun... "Acaba bugun ne unuttum da annem bana kizacak" diye icim icimi yerdi her gun.

Ogrenciligim boyunca da, sonrasinda da bir sekilde hep evden uzakta yasadim. Simdi yuzumu gormeye hasret kaldilar. Oh olsun ikisine de. Hala daha hatalarini anlayabilmis degiller. Kac yasindasin, hala kisiligindeki kusurlar icin bizi mi sucluyorsun dediler ben bunu dile getirince, bir daha da getirmedim zaten.

Eh biz yillarca bu psikolojik siddetle bas ettik. Simdi insanlara neden hayir diyemiyoruz diye soruyoruz ya, hayir diyebilsek mucize olurdu bence.

Bu konuda kitaplar Youtube'da videolar var, bana epey yardimci oluyor.

Back
X