• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYIR kelimesini lugatıma almak istiyorum!!!

Bu konuyu acacaktim ki baktim acilmisi var.

Ben de bundan dolayi kronik depresyondayim ve cok cok cok yorgunum. Kafamda sac kalmadi surekli yorgun hissediyorum sabahlari uyanamiyorum ve isime bile konsantre olamiyorum.

Ona borc ver. Sunun yazmadigi raporu yaz. Ayip olmasin diye sununla suraya git. Sunun bulasigini yika. Esyani odunc ver. Ogle yemegine gitme berikinin isini yap. Gercekten cok cok cok cok cok yoruldum ve hayat enerjim tukendi. Bir kere bile yillik iznimde oturup ense yapamadim. Bir haftasonum kendime vakit ayirarak dinlenerek gecmedi.

Ustelik kendimi iyi bir insan gibi filan da hissetmiyorum. Korkak bir tavuk gibi, sahte, yapmacik biri gibi hissediyorum. Kendime saygi duyamiyorum.

Benim bu duruma gelmeme annemle babam sebep oldu bence. Simdi de utanmadan "senin bu kadar ozguvensiz olmani anlamiyorum cocugum ne kadar soylesin boylesin azicik dik durrrrrrrr" diyen zirva zirva konusan da kendileri... Mesela bir ornek vereyim... 4. siniftayim. Okul degistirmisim, ortama uyum saglayamadigimdan notlarim hafif dusmus. Dusmus dediysem sinif birinciliginden sinif ikinciligine dusmus. Ogretmen her dersin sonunda teksir kagitlarinda alistirmalar veriyor. Ama asil odevi kitaptan veriyor ve kitaptaki odevleri kontrol ediyor. O verdigi teksir kagitlarinin bir daha sinifta bahsi gecmiyor, kontrol filan etmiyoruz, is olsun diye veriyor. Annem bir gun cantamda o kagitlari buldu unutmusum. Bir ay boyunca benimle konusmadi. Olay oldu o kagitlar evde. Bir de hizini alamadi okula gitti. Ogretmene "En buyuk kk odevlerini yapmiyor" diye sikayet etti. Ogretmen de "yok, benim bir sikayetim yok, cok iyi bir ogrenci, cok da kitap okuyor, sinifin en cok kitap okuyani" diyince daha da sinirlendi. Ne bicim ogretmenmis. Benim sorumluluk bilincim yokmus, kitap okumayla ne alakasi varmis.

Daha bunun gibi bir suru ornek... Surekli bir eksiklik hissi. Surekli elestiri. Beceriksizsin, sorumsuzsun, "anne baba ben bunu istemiyorum sunu istiyorum" dersen uyumsuzsun, huysuzsun... "Acaba bugun ne unuttum da annem bana kizacak" diye icim icimi yerdi her gun.

Ogrenciligim boyunca da, sonrasinda da bir sekilde hep evden uzakta yasadim. Simdi yuzumu gormeye hasret kaldilar. Oh olsun ikisine de. Hala daha hatalarini anlayabilmis degiller. Kac yasindasin, hala kisiligindeki kusurlar icin bizi mi sucluyorsun dediler ben bunu dile getirince, bir daha da getirmedim zaten.

Eh biz yillarca bu psikolojik siddetle bas ettik. Simdi insanlara neden hayir diyemiyoruz diye soruyoruz ya, hayir diyebilsek mucize olurdu bence.

Bu konuda kitaplar Youtube'da videolar var, bana epey yardimci oluyor.

Hikayemiz nerdeyse tipkisinin aynisi!!!!,sanirim annelerimizin narsist olusu bizi bu hale getiren..size lakabimi soyleyeyim.."guzel kadinin cirkin kizi"buarada en az slavlar kadar duzgun bir anatomiye sahip olmama ragmen bu sekilde cagriliyordum ve tum okullari derece ile hatta abartip universiteyi birincilikle bitirip genede takdir edilemeyen ben....tek sucum Nasaya astronotluk alimlarinin tarihini kacirmak:)..annemi asagisi kesmiyor malum...bizler ezik olarak olmeye mahkumuz net! full stop...sevgiler kaderdasim....

Çevrenize hayır diyememek!!
Hastaneye hasta refakatine isteyen(lavman yapılacağını oracıkta öğrenmiştim), bacısına bol maaşlı iş isteyen, kızımı evlendireğim müstakbel damadın iş başvurusunu yabancı firmaya yap diyen, benim yerime ingilizce sınavıma gireceksin diye illada direten,dolar ile borç isteyip vermeyince bozuk atan etc.Arkadaşlar! lanet olsun şu güler yüzüme ve içimdeki insan sevgisine..ailemde de durum böyle kaderim hiç değişmedi ve hayır diyecek olduğum noktada onları kaybetme korkusu:( ezik miyim ben!!!!!!!!!!tepeme değil ama elime pislemişlikleri var...
Neden her şey türkçeyken sadece etc. ingilizce😂😂😂vb vs falan da var😂

Demişsiniz ya “ kaybedeceğimden korkuyorum hayır dediğimde” kırılma noktası bu. Korkmadan yapamam ve bahane uyduracaksınız, o an paniklediyseniz hemen düşünüp dönerim, evliyseniz eşime danışacağım, çocuk varsa çocuğu bahane ederek, telefonda iseniz kapı çalıyor diyerek kapatıp sonra bahane ile kesin dille yapamam diyeceksiniz. Bahane bulmanıza bile gerek yok aslında ama pratik yapa yapa bir süre sonra istemiyorum yapamam diyeceksiniz veya özel işlerim var, özel durumum var, müsait değilim. Merak etmeyin.

Biri bir şey istediğinde direk hayır diyin otomatiğe bağlayın, sonra makul düşünüp olabilirse evet dersiniz. Yada hep hayır diyin.

Hikayemiz nerdeyse tipkisinin aynisi!!!!,sanirim annelerimizin narsist olusu bizi bu hale getiren..size lakabimi soyleyeyim.."guzel kadinin cirkin kizi"buarada en az slavlar kadar duzgun bir anatomiye sahip olmama ragmen bu sekilde cagriliyordum ve tum okullari derece ile hatta abartip universiteyi birincilikle bitirip genede takdir edilemeyen ben....tek sucum Nasaya astronotluk alimlarinin tarihini kacirmak:)..annemi asagisi kesmiyor malum...bizler ezik olarak olmeye mahkumuz net! full stop...sevgiler kaderdasim....
sızınde mı annenız baskın karakter
benımde oyle
benı cok elestırır yaptıgım cogu seyı begenmez hep kıyaslardı :) o yuzden hıc bır zaman anne kız ılıskımız olmadı cok baskın dedıgım dedık bırıdır annem ve ona karsı gelmek kararlarına ters dusecek sey yapmak yol ayrımı gıbı bırseydır

benım hayır dıyemememın ezık davranmamın sebebı bence annemdı ne zaman evlendım ve cocugumla buyudum ne zaman anne oldum ondan sonra daha dik ayaklarımın ustune basan bırı oldum ...

ben babamın kızıyım :) annemle hep rakipdık

dusunun senden daha ıyı okurum gorursun deyıp benım bolumumu yazıp kazanıp benden daha yuksek puanlar almıs bırı annem ... dınledıgım muzıklere için gecmıs senın ne bıcım gencsın dıyen yaptıgım resımlere daha ıyısı olabılırdı dıyen bırı . vazgecısım pes edısımdır

sızınde mı annenız baskın karakter
benımde oyle
benı cok elestırır yaptıgım cogu seyı begenmez hep kıyaslardı :) o yuzden hıc bır zaman anne kız ılıskımız olmadı cok baskın dedıgım dedık bırıdır annem ve ona karsı gelmek kararlarına ters dusecek sey yapmak yol ayrımı gıbı bırseydır

benım hayır dıyemememın ezık davranmamın sebebı bence annemdı ne zaman evlendım ve cocugumla buyudum ne zaman anne oldum ondan sonra daha dik ayaklarımın ustune basan bırı oldum ...

ben babamın kızıyım :) annemle hep rakipdık

dusunun senden daha ıyı okurum gorursun deyıp benım bolumumu yazıp kazanıp benden daha yuksek puanlar almıs bırı annem ... dınledıgım muzıklere için gecmıs senın ne bıcım gencsın dıyen yaptıgım resımlere daha ıyısı olabılırdı dıyen bırı . vazgecısım pes edısımdır

İşte bu!annem hep benimle yarış halindeydi ve rakibimdi..ben yazmadan siz yazmışsınız..ben dünyayı dolaşacağımı söyleyince ilişkiyi yol ayrımına getirmişti..tüm gezegenden onay gelsede ondan gelmedi diye üzülmüştüm..benim yola çıkacağım gece krizler geçirmişti..sizin en büyük şansınız evladınız..ben anne olmayı bile göze alamadım..size korkunç mutluluklar diliyorum HAYIR'lı yıllarımız olsun insAllah!!

Hastaneye hasta refakatine isteyen(lavman yapılacağını oracıkta öğrenmiştim), bacısına bol maaşlı iş isteyen, kızımı evlendireğim müstakbel damadın iş başvurusunu yabancı firmaya yap diyen, benim yerime ingilizce sınavıma gireceksin diye illada direten,dolar ile borç isteyip vermeyince bozuk atan etc.Arkadaşlar! lanet olsun şu güler yüzüme ve içimdeki insan sevgisine..ailemde de durum böyle kaderim hiç değişmedi ve hayır diyecek olduğum noktada onları kaybetme korkusu:( ezik miyim ben!!!!!!!!!!tepeme değil ama elime pislemişlikleri var...
Acaba niye kaybetme korkusu yaşıyorsun..Ailen sana hayır deme fırsatı vermedi belki de.Ya da hayır dediğinde bir şeyi istemediğinde sana soğuk davrandılar küçükken.Ve sen de her çocuk gibi sevilmek istediğin için evet dersen sevileceğini öğrendin.Şunu bil ki seni seven insan hayır dediğinde gitmez giden insan zaten sevmiyordur,çıkarcıdır.Bu hayatta tek de kalabilirsin ama en azından kendin olursun kendin için yaşarsın başkaları için değil.Arada fedakarlık yapılır elbet ama sürekli hale getirirsen senin de kıymetini bilmezler

Kesinlikle asla H
Acaba niye kaybetme korkusu yaşıyorsun..Ailen sana hayır deme fırsatı vermedi belki de.Ya da hayır dediğinde bir şeyi istemediğinde sana soğuk davrandılar küçükken.Ve sen de her çocuk gibi sevilmek istediğin için evet dersen sevileceğini öğrendin.Şunu bil ki seni seven insan hayır dediğinde gitmez giden insan zaten sevmiyordur,çıkarcıdır.Bu hayatta tek de kalabilirsin ama en azından kendin olursun kendin için yaşarsın başkaları için değil.Arada fedakarlık yapılır elbet ama sürekli hale getirirsen senin de kıymetini bilmezler

Korkunç haklısınız!!!evet sevilmek için hep en iyi koşan yarış atı olmak durumunda bırakıldım..kazandığımda bile bunu diğerleride yapardı denirdi😰

Kesinlikle asla H

Korkunç haklısınız!!!evet sevilmek için hep en iyi koşan yarış atı olmak durumunda bırakıldım..kazandığımda bile bunu diğerleride yapardı denirdi😰
Değişim her zaman senin kendi elinde.Durumun farkındasın.Ve bu seni mutsuz ediyor.O zaman hayır demekle işe başla.Böylece hem herkesin gerçek yüzünü görmüş olursun.

Hastaneye hasta refakatine isteyen(lavman yapılacağını oracıkta öğrenmiştim), bacısına bol maaşlı iş isteyen, kızımı evlendireğim müstakbel damadın iş başvurusunu yabancı firmaya yap diyen, benim yerime ingilizce sınavıma gireceksin diye illada direten,dolar ile borç isteyip vermeyince bozuk atan etc.Arkadaşlar! lanet olsun şu güler yüzüme ve içimdeki insan sevgisine..ailemde de durum böyle kaderim hiç değişmedi ve hayır diyecek olduğum noktada onları kaybetme korkusu:KK43: ezik miyim ben!!!!!!!!!!tepeme değil ama elime pislemişlikleri var...
Hayir diyen kiymetli oluyor zamanim yok yapamam demekle basladim kırılan kirilsin dedim baktim tiri viri yapiyorlar ama sonra onlar kostular pesimden cok calisana deger verilseydi nerdeee kucuk seylerle baslayin mesela hayir demeye hayir demenin yollari cok var arastirin Google da veya YouTube da

Back
X