Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana çok benziyorsunuz :) ben yeri gelir aynı eşime bile kendi tabağıma elini uzattırmam :) yemek konusunda çok bencilim malesef :)
Bence paylaşma iyilik yaramıyor demek ki. İnsanı aptal yerine koyuyorlar. Bence kesin ve net bir dille çizgini çek. Boşuna başını ağrıtma.Ben de canım isterse zaten paylaşıyorum. Asla bir şeyden bir tane almam en basit örnek. Ama paylaşmamışsam da el uzatma değil mi Bu konu resmen yordu beni.
Acilen şifreli bir kasa almalısın dicem ama bu aç gözlüler şifreyi çözer. Yüz tarayıcılı kasa al dicem bu açlar resmini okutur yine açarlar kasayı. En iyisi sen bi kaç hafta bişey getirme senden ümidi kessinlerMerhaba hanımlar. Aslında çok ufak bir mesele ama orada burada sıkıntımı anlatıp dedikoduculuk yapmamak için içimi buraya dökmek istedim.
Uzatmamaya çalışacağım... Ben boğazına düşkün bir insanım, sürekli bir şeyler yiyip içmeyi çok seviyorum. Bu yüzden de gerek evimden, gerekse işyerimden sevdiğim şeyler eksik olmaz. Ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki son derece eli açık ve etrafımdaki insanlarla her şeyimi paylaşmayı çok seven bir insanım. Ama buna karşılık kimsenin bir lokmasını isteyemem, istemem. Huyum değil.
İşyerimde bir dönem herkes bu özelliğimi keşfettiği için hiç sormadan gelip çekmecemi açıp beğendiğini alıp giden arkadaşlarım türemişti. Şimdi onlardan sadece bir tanesi kaldı bunu yapan. Samimiyiz diye rahatsızlık duymuyordum. Ama artık saygısızca gelmeye başladı.
Örnek vermek gerekirse, geçenlerde bi 15 dakikalığına yerime bakacaktı arkadaşım. Masamda da çikolatalarla dolu bir kutu var ve bana hediyeydi. İçlerinden en çok sevdiklerimi söyleyip lütfen onları yeme, diğerlerinden yiyebilirsin dedim. Bu demek değildir ki otur 10 dk içinde diğerlerinin hepsini uğraşıp didinip bitir.
Kızdım ama ses çıkarmadım. Şakayla karışık kızdığımı söyledim vs.. Tabi ki ciddiye alınmadım.
Her gün o çekmeyeceye ne koyarsam bitiriliyor. İkram ettiğim şeyin sonu getiriliyor mutlaka. Ki tekrarlamak istiyorum, normalde asla esirgeyen bir insan değilim. Daha dün koca bir koli (evet gerçekten koli) tatlı getirip herkese dağıttım sırf içimden geldiği için.
Bugün başka bir arkadaşım öğle arası dışarı çıkarken istediğin bir şey var mı diye sordu. Ben de ufak tefek siparişler verdim kendisine. Aldıklarını da çekmeceme attım. Diğer arkadaş az evvel herkesin içinde beni çağırıp çekmecende hazine var neden saklıyosun yemek istiyorum dedi. Tekrar şakayla karışık bıktım cidden falan dedim ama tabi ki ciddiye alınmadım.
Fakat şaka maka değil ben gerçekten bıktım. Ciddi şekilde alıp karşıma söylesem adım cimriye çıkacak. Normal mi böyle kızmam onu da bilmiyorum ama istemiyorummmmmmm eşyalarımın kullanılmasını yiyeceklerimin yenmesini.
Tarafsız yorumlarınızı alabilir miyim bende mi hata var kendimi sorguluyorum artık...
ikram edilmeyen sey nasıl izinsiz alınıp yenilebiliyor ne garip insanlar var![]()
Acilen şifreli bir kasa almalısın dicem ama bu aç gözlüler şifreyi çözer. Yüz tarayıcılı kasa al dicem bu açlar resmini okutur yine açarlar kasayı. En iyisi sen bi kaç hafta bişey getirme senden ümidi kessinler![]()
Gecmis olsun oncelikle en kisa zamanda sagliginiza kavusun cok ciddi birsey yoktur umarim.Yakında onu da yapıcam az kaldı sabrediyorum.Bu konuyu açtıktan sonra bir müddet gözlemledim, artık yapmıyor diye düşünüyordum ve kendimce söylediğim laflar etki etti sanıyordum. Ama hiçbir şey değişmemiş. Ve değiştiremeyeceğim onu. Çok net anladım.
Bir süredir sağlığımla uğraşıyorum, ara ara doktor kontrollerim oluyor. Bu konuda da moralim ayrıca bozuk.
Her neyse... Geçen hafta bir gün izin aldım ve yerime o arkadaşım bakacaktı. Toplamda 2 saat kadar durdu yerimde ve yapması gereken hiçbir şeyi yapmayarak beni sorumlu olduğumuz amirimize karşı mahcup etti ama suskun kalmayı tercih ettim. Sabah işyerine gelip odama girince manzara karşısında şok oldum. Tüm masam çay kahve bardaklarıyla dolu, zahmet edilip hiçbiri mutfağa konmamış ve nasıl becerdi bilmiyorum 2 saat içinde bir sürü bardak kirletmiş. Hemen çekmecemden bisküviler açılıp yenmiş. Yiyemediği kadarını da masamın üzerine koymuş. Ben tek tek incelemediğim için fark etmemiştim ama tesadüfen konusu geçince başka bir arkadaştan öğrendim ki başka şeyleri de dağıtmış, hep birlikte yemişler. Artık o tarz şeyler yememe kararı aldım sorun değil benim için, söylemese fark etmezdim bile ve birlikte olduğu insanlara helali hoş olsun çok severim hepsini. Ama tavır yine beni çok sinirlendirdi.![]()
Bence paylaşma iyilik yaramıyor demek ki. İnsanı aptal yerine koyuyorlar. Bence kesin ve net bir dille çizgini çek. Boşuna başını ağrıtma.
Acilen şifreli bir kasa almalısın dicem ama bu aç gözlüler şifreyi çözer. Yüz tarayıcılı kasa al dicem bu açlar resmini okutur yine açarlar kasayı. En iyisi sen bi kaç hafta bişey getirme senden ümidi kessinler![]()
Dimi aslında bu kadar şeye taş olsa çatlar. Konu başka olsa söylerim belki ama sürekli lafını edince adımın cimriye çıkmasından korktum. Çünkü kaç defa söyledim anlamıyor demek ki algılama problemi var. Ben öyle düşünüyorum. İyi bir insan olabilir ama biz birbirimize uygun değiliz bence.sabrımı sınıyor demişsin de tebessüm ettim, abur cuburlar gibi sabrın da sınırsızmış gibi görünüyor.
İş yeri değil de okulda böle bir arkadaşım vardı.Beğendiği bir şeyi "bana alsana" ya da "seninkini bana hediye etsene" diye rahatça sipariş verirdi.Maddi durumu filan kötü değildi yanlış anlaşılmasın. Düşünün çubuk kraker olsa ikram edilir,sandviç olsa bir tarafından kırıp vereyim diye teklif edilir yahu minicik çikolatanın nesine sulanıyorsun be yüzsüz!? (Hatırladıkça sinirlendim bak)
Ben saftoronluktan art niyetle düşünmeyeyim derdim ama benim yerime diğer arkadaşlarımız söylerdi bak cömert buldun yumuşak buldun diye hep kızcağızın yemeğine çörekleniyorsun bizden tek lokma isteyemiyorsun diye,aynı seninki gibi güler geçerdi şakaya vururdu.Bi zaman sonra o şahıs etraftayken bir şey yememeye başladım,çantamda yiyecek taşımamaya başladım.makyaj malzememden otlanırdı,ona bir iki parça hediye ettim benimkinin aynından alıp.Gene benimkinden otlanmaya çalıştığında hiç tebessüm etmeden,şaka katmadan dümdüz "kendininkini kullansana kızım" diyordum.Nerede nasıl anlatırsa anlatsın hiç umursamadım. İnanın bir haftaya kalmadan kurtuldum.gerçi sonradan saflığımdan tamamen kurtuldum,haliyle o ve onun gibi insanlardan da kurtuldum. Darısı başına![]()
+1
El uzatma aşkıyla kriptograf kesilmesinler![]()
Gecmis olsun oncelikle en kisa zamanda sagliginiza kavusun cok ciddi birsey yoktur umarim.
Cekmece icin toptanciyla anlasin ucuza getirin en azindan ikramlari![]()
Zayiflayin zayiflayin :) Asalakmis o derdi sadece yemeklerde gecmis olsun neyin var demek bu kadar zor olmamali.Aynen o zaten sinirlendiğim. Yapma dediğim şeyin ısrarla yapılmasının anlamı, sen kimsin sana mı soracağım oluyor bana göre. Saygısızlık kabul ediyorum. Yoksa hiç mi hiç önemi yok. Acıkıp yese helal olsun. Ama acıktığı için değil sırf hazır buraya oturmuşum bir şeyleri tüketeyim kafasında olduğunu biliyorum. Mesafemi sanırım tam koydum bu hafta hiç konuşmadım, o da sen neden konuşmuyorsun diye sorma zahmetinde bulunmadı. Çünkü nankör. Ay çok sinirlendim hatılayınca.
Yok zaten bu hafta sinirliyim kalbini kırmayayım diye düşünüp mesafe koyayım dedim, o da hiç oralı olmadı. Bu hafta hiç konuşmadık. Sen bana küstün mü diye gelip sormuyor bile. Sözde bu işyerinde en yakın olduğu insan da benim. Kankasıyım yani onun. Nankör demek ki ne bileyim.
Dimi aslında bu kadar şeye taş olsa çatlar. Konu başka olsa söylerim belki ama sürekli lafını edince adımın cimriye çıkmasından korktum. Çünkü kaç defa söyledim anlamıyor demek ki algılama problemi var. Ben öyle düşünüyorum. İyi bir insan olabilir ama biz birbirimize uygun değiliz bence.
Hahh aynı işte. Mesela bir organizasyon olacak doğumgünü için pasta alacağız. Katılacak kişi 10, pasta da 50 tl diyelim. Ben katılırım diyor, tamam işte 10 tl düşüyor sana diyor. Özel bir durumundan ötürü ona karşı çok hassastım acıyordum ve hep cebimden ödüyordum.
İhtiyacı var mı? Hayır. Ama onun parası cebinde dursun benimkini yesin. Mantık bu.
Ben de az salak değilmişim anlatırken emin oldum.
Yapar valla onu da yapar var o potansiyel.
Hahahah sayesinde almamaya ve yememeye karar verdim zayıflayacağım zaten. :) Teşekkür ederim bu arada. Sizi burada tanıdım ama siz neyin var diye sordunuz, o hala sormadı. İşte benim bu defa bardağımı taşıran kısım o oldu zaten.
Zayiflayin zayiflayin :) Asalakmis o derdi sadece yemeklerde gecmis olsun neyin var demek bu kadar zor olmamali.
ya olabilir işyerinde insan abur cubur veya başka şeyler yemek isteyebilir millete ne önüne gelen de sizi eleştirmiş kilonuzu merak etmiş hayret bişey. bende 34 bedenim hep yanımda fındık fıstık vs olur çikolata olur en kötü meyve olur masamda gördüklerini izin isteyerek alırlar hiç rahatsız olmam ama çekmeceme kimse dokunmaz. siz çok yumuşak yüzlü olduğunuz için artık yüzsüzlüğe vurmuşlar
bu tür insanlar için en iyisi mesafe koymak. bir arkadaşım vardı 10-20 tl hep ufak paralr isteyip geri vercem derdi hiç vermezdi en son birine 300 tl borçlanmış ve çocuk da parayı isteyince zor duurmda panik halinde para bulmaya çalışıyordu bende yok deyip vermedim ne yapayım versem geri gelmeyecek. hep eşyalarımı alır iade etmezdi. çok sevdiğim bir kasetim onda kalmıştı gene aylarca isteyince de aman yemedik kasetini demişti.. bir insan yüzsüz olunca ne kadar kızsan da kendini haklı görüyor.
Aaaa sizin paralarla sayilir o kiyafetlerYok derdi sadece yemekler değil de en çok muzdarip olduğum kısım bu. Genel manada bende olan eksilmesin bir eksiğimi başkasından gidereyim derdinde. Ondan sonra gelip Beymenden giyiniyorum diye hava atıyor mesela. Biz de ay sonunu zor getirelim.![]()
Yok derdi sadece yemekler değil de en çok muzdarip olduğum kısım bu. Genel manada bende olan eksilmesin bir eksiğimi başkasından gidereyim derdinde. Ondan sonra gelip Beymenden giyiniyorum diye hava atıyor mesela. Biz de ay sonunu zor getirelim.
İşyeri de merkezi değil ters bir yerde. Acıktım gidip marketten bir çikolata alayım deme lüksümüz yok, o yüzden böyle stok yapıyorum. İnsan bazen öğle yemeğinde doymuyor, ders çalışırken acıkıyor falan. Asalaklık yapıyorlar diye de alışkanlığımı değiştirmek istemezdim ama malesef yapıyorum artık.
İşte ben de o aman be yemedik tepkisini istemediğim için oldu bütün bunlar.