Sivilceli Ciltler Hayır, sivilce değil. GÖKTAŞI (resimli)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Herkese merhabalar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, sivilce sıfatının çok sevimli kalacağı oluşumlar çıktı yüzümde. Hiçbir zaman bebeksi, sorunsuz bir cildim olmadı zaten ama hiç bu kadar da kötü olduğunu hatırlamıyorum.
Genellikle yağlı abur cuburlar (cips, çikolata, çekirdek vs) yediğim zaman çıkar ve bu kadar büyümeden geçerdi.

Ama bu sefere böyle bir şey yok çünkü bu sivilceler ben diyete başladıktan yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar sonra çıkmaya başladı. (Diyet dediğim de, yediklerime dikkat ediyorum. Bol bol su içmeye, egzersiz yapmaya, yağlı ve şekerli şeyler, abur cubur tüketmemeye çalışmaya başladığım zaman çıktılar yani)

Genellikle hep gözümün alt kısmı yani yanağımın tam üstünde çıkıyor bunlar. Daha önce de bu sebepten, cildiyeye başvurdum. Azitro ve bir jel tedavisine başladım. Ama azitro ishal yaptığı için sadece jele devam ettim ve jel fayda etmişti. Ama bunlara bir şey fayda etmedi. Clindoxyl vardı, onu sürüyorum ama nafile.

Abur cubur yerim çıkar, sağlıklı beslenirim çıkar. Bir fikri olan varsa yazsın lütfen.
Bu arada bir fikir verirse diye; 17 yaşındayım

Eki Görüntüle 1618180
eczaneden akne sıvılce ılacı kremı al

ben ergenken yüzüm yağlı olduğu için çok çıkmıştı diş macunu kullanırdım. masaj yapardım kurumasını bekler sonra yıkardım hemen geçiyordu ve tekrarlamıyordu da. bazen adet dönemlerinde çıkıyor sürüyorum geçiyor. bilmiyorum ne kadar doğru bir yöntem ama kendi kendime bulmuştum :KK53:

17 yaşındayken bunlar gibi sivilcelerim çıkmıştı ve okula gidince farketmiştim lavaboda:KK56: edebiyat öğretmenimiz çok bakımlı bir bayandı yanına gidip hüngür hüngür ağlamaya başlamıştım yaaaa hiç unutmuyorum:KK23: o da beni lavaboya götürdü "bak bnm yüzümde hiç var mı sivilce" dedi benim ağlama pönkürme boyutuna ulaştı. İçimden yok tabi senin kadar bakımlı kadında sivilce mi olur ne nispet yapıyorsun diye geçirdim.

Sonra o "yok çünkü onlar gençliğin işareti bende de vardı misafirlerimdi, onları ağırladım, vakti gelince gittiler " dedi. Canım hocam o günden sonra bi daha sivilcelerime hiç üzülmedim. Lakin yaş oldu28 bnm misafirler hala burda:KK53::KK53:
İğneyi ateşle ısıtıp sadece ucuna değdirip tırnaklarınla değil de parmaklarınla hafif bastırırsan iz kalmadan iltihabı geçiyor. Sıktıktan sonra da kreminden sürersin etrafa da yayılmaz. Geçmiş olsun:KK66:

Sıkmaya pek yanaşmıyorum açıkçası, iz miz kalır diye gözüm korkuyor

Benimde tam tersine sıkmayımca iz kalıyor. Tahminimce içerideki apse durduk ça orayı harap ediyor. Ama sıkarken dikkat gerekiyor temizlemek gerek hemen yoksa y dağılıyor . 30 uma geldim hala bir bebek cildim olmadı.

yemek icmekle pek alakali degil bence, hatta bi yerde de okumustum.. saglik acisindan dikkat etmek lazim; o ayri.. bir de doktora gosterip hormonlari kontrol ettirebilirsin.. onun disinda, cildi temiz tutmaya dikkat et.. Allah sifa versin :-*

Canım valla bunlar hep ergenlikten oluyor. Fazla kafana takma yani 2-3 sene sonra bunlar pek kalmayacak zaten bu sadece bi dönem. Ben doktora gitmiştim senin gibi sorun edip bir hap verdi birde böyle jel gibi bir şey verdi. Ben o jeli her sürdüğümde sırtım alnım hepten kızardı yandı sivilcelerim daha çok çıktı gibi oldu. Bide o verdiği hapı içmeye başladığımdan beri bulantı vardı. Kusmalar falan başladı en sonunda düştüm bayıldım haplara dayanamayıp :cry: Demem o ki bunu fazla kafana takma bu dönemlerde yaşanacak şeyler :KK51:

Herkese merhabalar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, sivilce sıfatının çok sevimli kalacağı oluşumlar çıktı yüzümde. Hiçbir zaman bebeksi, sorunsuz bir cildim olmadı zaten ama hiç bu kadar da kötü olduğunu hatırlamıyorum.
Genellikle yağlı abur cuburlar (cips, çikolata, çekirdek vs) yediğim zaman çıkar ve bu kadar büyümeden geçerdi.

Ama bu sefere böyle bir şey yok çünkü bu sivilceler ben diyete başladıktan yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar sonra çıkmaya başladı. (Diyet dediğim de, yediklerime dikkat ediyorum. Bol bol su içmeye, egzersiz yapmaya, yağlı ve şekerli şeyler, abur cubur tüketmemeye çalışmaya başladığım zaman çıktılar yani)

Genellikle hep gözümün alt kısmı yani yanağımın tam üstünde çıkıyor bunlar. Daha önce de bu sebepten, cildiyeye başvurdum. Azitro ve bir jel tedavisine başladım. Ama azitro ishal yaptığı için sadece jele devam ettim ve jel fayda etmişti. Ama bunlara bir şey fayda etmedi. Clindoxyl vardı, onu sürüyorum ama nafile.

Abur cubur yerim çıkar, sağlıklı beslenirim çıkar. Bir fikri olan varsa yazsın lütfen.
Bu arada bir fikir verirse diye; 17 yaşındayım

Eki Görüntüle 1618180
clindoxyl kusar başta
hiç tedirgin olmayın
sonra çok güzel olacak cildiniz
yalnız oynamışsınız mümkünse oynamayın

Sivilce cok kotu bir illet. Ben de cok cektim zamaninda. Ben de sivilce illeti tam tersine 18 yasimdan sonra cikti 21 yaslarindaydim. Bir keresinde oyle kotuydu ki 2 hafta hic evden cikamamistim. O zamanlar bol bol makyajla kapatmaya calisiyordum tam salaklik tabiki. Yuzumu daha da berbat hale getirdigimin farkinda degildim. Saclarimi hep yuzume dokerdim insanlar gormesinler yuzumu diye. Sivilceler seni sosyal yasamdan soyutluyor maalesef. Benim sivilcelerden kurtulmam 4 5 yilimi aldi. Dermatologlardan da eli bos dönmüstüm.

Kendi arastirmami kendim yaptim. Oncelikle yememi icmemi bir duzene soktum. Bu hemen olmadi ama bunu uzun bir sureye yaydim. Cok sagliksiz yasamiyordum ama daha da dikkatli olmaliydim. Sivilce icten tedavi edilince daha etkili oluyor. Hala tam bir baglanti bulamamis olsa da bilim adamlari bence yediklerimizin sivilce ile baglantisi var. Hayatimdan fast food olayini tamamen cikardim. Asitli icecekler, sekerli icecekleri biraktim. Seker alimini minimuma indirdim. Tuzu da azalttim. Yagli yiyecekleri biraktim. Zeytin yagi kullanmaya basladim. Cok fazla su icmeye ozen gosterdim. Haftanin birkac saatini spora verdim. Makyaji tamamen biraktim. Ama her gece cilt temizligimi yaptim. Duzenli uyumaya ozen gosterdim. Abur cuburu da biraktim. Yesillik agirlikli yemekler tuketiyorum. Su an Allah'a sukur cildim hic sivilce cikmamis gibi ve puruzsuz. Hicbir iz yok. Gerci ben sIkmaya calismadim sivilcelerimi. Bir de yagli cildim var. Yagli ciltler kendini daha hizli yenilermis diye okumustum. Gorenler fondoten kullandigimi saniyorlar ama hicbir sey kullanmiyorum. Yani bir zamanlarki halini gorseler cildimin dusup bayilirlar :)

Saglikli bir yasam surmek sivilceler icin en etkili ilac. Herkeste ise yaramayabilir ben de yaradi. Hala da bu yasantima devam ediyorum. Gercekten sivilcesiz bir cilde dokunmak gibisi yok. Sivilce illeti cekmemisler bilmezler tabi. Insallah siz de sivilcelerden kurtulursunuz.

Şu an aynı sivilceler bende de var bu kadar olur diyorum. Tam yanağımda gözümün altında. Ucu olan da var olmayan da. Doktora gidince imex vermişti. Bir de yapma ilaçla antibiyotik verdi ama antibiyotiği kullanınca biraz geçti sonra ben de uğraşmadım yapma ilacı kullanmaya. İmex zaten bir işe yaramıyor. Sonra geçer dedim bi daha gitmedşm ama nafile. Böyle devam ederse gideceğim gibi duruyor. Bi de ağrı yapmaları yok mu. Of her neyse bi çözüm bulursan bana da haber ver :)

Aspirini ez limon sık azıcık içine ve sonra yüzüne sur bu karışımı yıka iyi gelicektir

Back
X