Herkese merhabalar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, sivilce sıfatının çok sevimli kalacağı oluşumlar çıktı yüzümde. Hiçbir zaman bebeksi, sorunsuz bir cildim olmadı zaten ama hiç bu kadar da kötü olduğunu hatırlamıyorum.
Genellikle yağlı abur cuburlar (cips, çikolata, çekirdek vs) yediğim zaman çıkar ve bu kadar büyümeden geçerdi.
Ama bu sefere böyle bir şey yok çünkü bu sivilceler ben diyete başladıktan yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar sonra çıkmaya başladı. (Diyet dediğim de, yediklerime dikkat ediyorum. Bol bol su içmeye, egzersiz yapmaya, yağlı ve şekerli şeyler, abur cubur tüketmemeye çalışmaya başladığım zaman çıktılar yani)
Genellikle hep gözümün alt kısmı yani yanağımın tam üstünde çıkıyor bunlar. Daha önce de bu sebepten, cildiyeye başvurdum. Azitro ve bir jel tedavisine başladım. Ama azitro ishal yaptığı için sadece jele devam ettim ve jel fayda etmişti. Ama bunlara bir şey fayda etmedi. Clindoxyl vardı, onu sürüyorum ama nafile.
Abur cubur yerim çıkar, sağlıklı beslenirim çıkar. Bir fikri olan varsa yazsın lütfen.
Bu arada bir fikir verirse diye; 17 yaşındayım
Eki Görüntüle 1618180