• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayirli Evlat Olmak

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
852
568
103
36
Buraya surekli babamin hastaligiyla ilgili konu aciyorum bikkinlik vermek istemem lakin cok daraliyorum. Kimseyle de konusamiyorum annem kardesim hepsinin morali sifir. Babam kolon kanseri doktorlar atlatti diyor ama su an isin tedavisinin yan etkisine bagli ciddi agrilari var yemek yiyemiyor cok fazla zayifladi evden çıkamıyor surekli inliyor ofluyor agridan. Neredeyse hic bir sey yiyemiyor. Dort gunlugune yanlarina gittim cok kotu oldum oyle gorunce. Icime okuz oturmus durumda kahvalti yapamadim sabah babam çok kotuydu. Annem tek basina ve psikolojisi hic iyi degil. O da babamin yaninda bi sey yiyip icemiyo cani çekmesin diye. Ben ve abim ayni sehirdeyiz memlekete 5 saat ikimizin de kucuk cocuklari var. Kardesim 16 saat uzakta okuyor. Ben akademisyenim su an ucretsiz izindeyim ama doktora yapiyorum. Yani cok agir yogun bir egitimim var ve bu egitimin bi suresi var. Uzatirsam kadrom yaniyor atiliyorum. Fakat belki dondurabilirim. Annemi babami cok yalniz biraktik evlatlari olarak cunku kendi dunya telasimiz var bi de cocuklar kucuk olunca zaten bi faydamiz olmuyo sadece moral oluyo yanlarinda olusumuz. Sizde risk alip okulu dondurup gitmeli miyim? Gerci gittigim zaman bi faydam olmayacak sadece belki biraz moral ama sunu biliyorum benim psikoloji de bozulacak. Babami cok seviyorum benim icin cok degerlidir onu oyle gormek beni majvediyor. Evlatlar zor zamanda destek icin degil midir? Diger taraftan uzerimde bi baski var hocalardan bi an once bitir doktorayi diye calisma yap diye.
Sunu anladim herseyin basi saglik gerisi yalan dunya faso fiso. Hicbi seyi dert etmemek lazim. Sağlık varsa gerisi olur.

Çok geçmiş olsun.. Çok üzüldüm :(
Ben de Babacığımı 4 yıl önce kaybettim.. Onları hasta ve güçsüz görmek çok yıpratıcı biliyorum ama bence yanında olun.. Allah gecinden versin babanızın başına bir hal gelse gitmediğiniz için çok çok pişmanlık yaşarsınız.. Doktora vs. dünya işleri her zaman yapılabilir. Babacığınız geri gelmez ama..

Buraya surekli babamin hastaligiyla ilgili konu aciyorum bikkinlik vermek istemem lakin cok daraliyorum. Kimseyle de konusamiyorum annem kardesim hepsinin morali sifir. Babam kolon kanseri doktorlar atlatti diyor ama su an isin tedavisinin yan etkisine bagli ciddi agrilari var yemek yiyemiyor cok fazla zayifladi evden çıkamıyor surekli inliyor ofluyor agridan. Neredeyse hic bir sey yiyemiyor. Dort gunlugune yanlarina gittim cok kotu oldum oyle gorunce. Icime okuz oturmus durumda kahvalti yapamadim sabah babam çok kotuydu. Annem tek basina ve psikolojisi hic iyi degil. O da babamin yaninda bi sey yiyip icemiyo cani çekmesin diye. Ben ve abim ayni sehirdeyiz memlekete 5 saat ikimizin de kucuk cocuklari var. Kardesim 16 saat uzakta okuyor. Ben akademisyenim su an ucretsiz izindeyim ama doktora yapiyorum. Yani cok agir yogun bir egitimim var ve bu egitimin bi suresi var. Uzatirsam kadrom yaniyor atiliyorum. Fakat belki dondurabilirim. Annemi babami cok yalniz biraktik evlatlari olarak cunku kendi dunya telasimiz var bi de cocuklar kucuk olunca zaten bi faydamiz olmuyo sadece moral oluyo yanlarinda olusumuz. Sizde risk alip okulu dondurup gitmeli miyim? Gerci gittigim zaman bi faydam olmayacak sadece belki biraz moral ama sunu biliyorum benim psikoloji de bozulacak. Babami cok seviyorum benim icin cok degerlidir onu oyle gormek beni majvediyor. Evlatlar zor zamanda destek icin degil midir? Diger taraftan uzerimde bi baski var hocalardan bi an once bitir doktorayi diye calisma yap diye.
Sunu anladim herseyin basi saglik gerisi yalan dunya faso fiso. Hicbi seyi dert etmemek lazim. Sağlık varsa gerisi olur.
aileni yanına getirtsen bir süre onlar içinde değişiklik olsa. Rabbim acil şifalar versin babacığına

En büyük yatırım insana olandır
Ne olursaolsun bir çaresini bulun bu zor günlerde yanlarında olun

aileni yanına getirtsen bir süre onlar içinde değişiklik olsa. Rabbim acil şifalar versin babacığına
Rahat edemiyorlar ki haklılar da böyle hastalık zamanlarında (ki babamın bazı özel durumları da var utanabilir), insan rahat edemiyor başka yerde. Bir de ben kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum aile apartmanında, buraya gelmek istemezler. Teşekkür ederim fikir için. ,

Siz doktorayı dondurup gideceksiniz de çocuk küçük o da sizinle gidecek

Eşiniz ne olacak

Madem diğer kardeşiniz de sizinle aynı şehirde ailenizi de o şehre taşıyın

Annenize profesyonel destek alın hasta yakınına düşük doz ilaç başlıyorlar bir nebze düzeliyor

Siz doktorayı dondurup gideceksiniz de çocuk küçük o da sizinle gidecek

Eşiniz ne olacak

Madem diğer kardeşiniz de sizinle aynı şehirde ailenizi de o şehre taşıyın

Annenize profesyonel destek alın hasta yakınına düşük doz ilaç başlıyorlar bir nebze düzeliyor
Eşimin ailesi yanında zaten yani aynı apartmanda yaşıyoruz bende gidersem bir dönemlik giderim herhalde daha fazla uzatamam. Yani sadece bir dönem kadar sabredecek arada gider gelir de. Ama tabi çocuğum küçük hasta olsa bi sey olsa ne yaparım orda kim getirip götürcek bilmiyorum. Ailem gelmiyor gelemez ki memleket orası ev orada, akrabalar orada. Abim ve yengem bilerek isteyerek gitmediler memlekete resmen kaçtılar aynı sehirde olmaktan ( babamın hastalığı belli değildi, aralarında olumsuz hiçbir sey yok ama istemediler iste uzak olalım istediler) burda ev yok maddi durum kısıtlı evi taşıyacak imkan yok. hersey olsa bile abimlerin istemediğini biliyorlar. abimler yanlarına çağırıyo çocuk baktırmaya, o da ayrı bi sinir bozuculuk neysee.
Bu arada destek almak istemediler halbuki ikisinin de çok ihtiyacı var ama kabul etmediler maalesef.

Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Çocuğunuz olmasa bir dönem gidin dicem ama bu şekilde herkes sefil olur gibi geldi bana. Her gün arayarak konuşarak mümkün olduğunda ziyarete giderek destek olmaya calissaniz daha iyi olur sanki. Çocuğunuzu oraya goturseniz ilk günler sevinirler ama sonra yuk olmaya başlar hasta insana. Kendi kayinvalidemden biliyorum torunu geldiğinde ilk iki gün çok iyi oluyordu ama sonra çocuğun yaramazlıkları sesi neşesi düştü düşecek korkusu iyice hasta ediyordu.

Konu ve yorumları okudum .bence doktora yi bitirmeye çalışın 5 saat çok uzak değil ayda birkaç günlüğüne gidin yanlarına moral amaçlı .bi hafta abiniz gitmiş se diğer hafta siz gidin .ağır bir ameliyat geçirdim moral çok önemli yoksa yanımda kalan kişi agrilarimi azaltmiyor yapacak bişey yok ama moral oluyor vakit geçiyor vs. Dünya telaşı haklısınız ama ortada emeklerinizde söz konusu. Maddi durumunuza göre yardimci biri bulunabilir anneniz e iyi gelir belki bu durum

Teşekkür ederim, yorumlarınız iyi geldi. Insan stres ve uzuntu aninda sağlıklı dusunemiyor tasi taragi toplayip gidecektim dün.. yardimciya annem yanasmiyor, maddi durum buna pek elvermiyor babam emekli kardesimi okutuyor bi taraftan falan filan ama hic degilse arada sirada ikna edebilirsem olabilir tabi. Tekrar teşekkür ederim hepinize gercekten iyi geldi

Yetim ve öksüz bir insan olarak şunu diyebilirim:
Kesinlikle gidin. Dondurun. Kadronuz yansin... hic önemi yok. Vicdan azabi çekersiniz...

kanser hastası bir insana bakmak zor, ben bile gencecik yaşımda 3 senede tükenmiştim. Anneciginiz için çok zor.
Yetim öksüz bir kişi daha olarak bende gidin derim, giden geri gelmiyor. Evlendim barklandim ama hala ağladığım, özlemekten yildigim zamanlar var. Kayinvalidem yada annem, hiç durmaz giderdim... Gidenin dönmediğini görmek daha büyük çaresizlik. Ki annenize moralden başka faydanız olmayacağını söylemişsiniz, inanin moral , bir destek görmek kadar iyi bir şey olamaz ona.

Son düzenleme:
Ben olsam giderdim.
Herseyin bi caresi var hayatta. Ama ölumun yok.
" dur baba ölme, ben bi doktorami bitiriyim" desen varsayalimki o vakte kadr ölmedi. Ne olucak? Doktoranin ardindan calisma hayati vs vs.
Dunya hayati hic bitmez. Hic tenefus yok.. bilin..

Back
X