Hayırlısı

Düğün hazırlıklarıyla uğraşırken , herkes düğün beklerken bunların yaşanması ekstra zordur elbette ama okuduğum kadarıyla bence de bu ilişki bitmeli . Daha şimdiden hayatınıza , özelinize bu kadar çok karışan ve karıştıran insanlar varken çevrenizde en başından yolları ayırmanız en mantıklısı . Rabbim yardımcınız olsun gerçekten .

Ben dua bölümündeki konunu gördüm hatta senin için duada edip oraya yazıcaktım ancak eski konularını okuduğumda bitmesi gereken bir ilişkiyi sürdürmeye çalıştığını düşündüm..

İlişkiniz sorunlu,aileler sorunlu..senin için mücadele etmeyen seni kafasında bitiren bir adam için bu mücadele niye?

Evet haklısın tam evlilik hazırlıkları içerisinde tüm hayallerini onun üzerine kurmuşken çok acı çekiyorsun inan anlıyorum..ancak senin için hayırlı değilmiş demekki..önüne bak ve hakkında hayırlı olanı bekle..

Aslında bu sorunların hiçbiri yokken birkaç gün önce benim kafamı kurcalayan şeyler olmuştu ilişkimiz adına. Ailesine düşkünlüğü ilk başta hoşuma gitse de körü körüne onları savunması, beni anlamak dinlemek istememesi düşündürüyordu beni. Üzerine de bu eklendi işte.

Maalesef canım geçmiyor severek ayrılmışın anladğım kadarıyla ve soru işaretleri var belirsizlik insanı mahfediyor zaman geçtikçe o belirsizlik kocamaan bi pişmanlığa dönüşüyo haklı veya haksız! bundan sonrası güzel olcak diye umuyor her iki taraf ama zaman geçtikçe hayatınızda boşluk oluşuyor biraz gerçekçi konuştum umarım seni kırmadım canım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yok hayır kırılmadım doğrudur düşüncelerin. Ben de şu an kolay kolay geçeceğini sanmıyorum çünkü.

Ağlıyorum zaten mesajı okuduğum an açıldı çeşmeler benim. Huyumdur, hiç de sevmediğim bir huyumdur. Çok sulu gözlüyüm ben zaten. Sabaha şişer gözlerim. :43:[/QUOTE]

Allah'a havale et onlari yarina kalir ama yanina kalmaz.
Sen elinden geleni yapmissin bi sure sonra bakicaksin ki iyi ki boyle olmus diyeceksin.
Hayat senin karsina daha iyisini cikaricaktir sen kendini dusun kimse icin degmeyecegini anlayacaksin.
Bende anladim en azindan ikincisinde boyle bir seye izin vermeyecegim.
Sen guclusun yapabilirsin sadece uzgunsun bir anda oldugu icin yarin daha iyi olucaksin.
Gozyaslarin seni guclendirecek buna inan.

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...

Daha başından başladıysa görümce, kaynana derdi bence biterse de yalvarır duruma düşme:26:

Aslında benim salaklığım yüzünden oldu diyebilirim. Lüzumsuz yere samimi oldum, çok yüz verdim. Belki de ben verdim ona bu hakkı. Ne alırsak ona da danıştık, gösterdik. Bir sorunumuz oldu, elaleme anlatacağıma kendi kardeşiyle konuşurum dedim. O da benim takacağım sete dahi burnunu sokma, hatta şu anki durumda yüzük atacaksanız kararınızı çabuk verin deme cüretini buldu kendinde. Ama şu an eşekler gibi pişmanım. Biri bana ne tavsiye edersin diye soracak olsa kesinlikle ailesiyle mesafeli ol derim şu an.

En başından beri ailesine çok düşkün olduğunun farkındaydım ama ailesinin bana bir zararı olmadığı için sakınca görmüyordum. Ucu bir gün bana da dokununca oldu işte olanlar.

Eski sevgili, eski arkadaş, eski ev olur ama eski anne baba kardeş olmaz. Hayatta en değerli şey ailedir.

Bunu paylaşmış facebookta.

Canım dua topiğine açtgn konuyada yazmıştım ya barışın diye değil Hakkında hayırlsı olsun diye dua ettim diye. Demek ki hayırlısı buymuş. Onca insan dua etti o gün sana. Herkes hakkında hayırlısını diledi. Rabbim neylerse güzel eyler sıkma canını vardır bundada bi hayır. O gün de sana dediğim gibi , senin şer olarak gördüğün belki de hayırlıdır..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ağlıyorum zaten mesajı okuduğum an açıldı çeşmeler benim. Huyumdur, hiç de sevmediğim bir huyumdur. Çok sulu gözlüyüm ben zaten. Sabaha şişer gözlerim. :43:

Allah'a havale et onlari yarina kalir ama yanina kalmaz.
Sen elinden geleni yapmissin bi sure sonra bakicaksin ki iyi ki boyle olmus diyeceksin.
Hayat senin karsina daha iyisini cikaricaktir sen kendini dusun kimse icin degmeyecegini anlayacaksin.
Bende anladim en azindan ikincisinde boyle bir seye izin vermeyecegim.
Sen guclusun yapabilirsin sadece uzgunsun bir anda oldugu icin yarin daha iyi olucaksin.
Gozyaslarin seni guclendirecek buna inan.

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...[/QUOTE]

Bir de çok kötü bir zamanda geldi. Normal bir nişanlılık değildi zaten. Nişanım olaylı geçmişti. Babam istememişti falan ve zaten o günün üzüntüsünü daha yeni yeni atlatıyorum. Kendime çok kızıyorum ben bu adam için mi direndim diye. :43:

Aslında bu sorunların hiçbiri yokken birkaç gün önce benim kafamı kurcalayan şeyler olmuştu ilişkimiz adına. Ailesine düşkünlüğü ilk başta hoşuma gitse de körü körüne onları savunması, beni anlamak dinlemek istememesi düşündürüyordu beni. Üzerine de bu eklendi işte.

Yok hayır kırılmadım doğrudur düşüncelerin. Ben de şu an kolay kolay geçeceğini sanmıyorum çünkü.

Bak aslında herkes flört döneminde ne olduğunu belli ediyor..sen şimdi bu işi zorlayarak bu adamla evlenirsen belliki görümce,anne vs yüzünden mutlu bir evlilik sürdüremicek hatta keşke evlenmeseymişim diyeceksin..

Ancak bana kalırsa burda suçlu aile falan değil..zayıf karakterli olan senin nişanlın(hiç kusuruma bakma)..böyle körü körüne aileyi korumak adalet gözetmemek,haklı olduğu halde sevdiğini savunmamak..sen "annem bitecek derse biter" diyen kişiliksiz,pasif,zavallı bir ana kuzusunu mu hakediyosun sence??

Bu adam baban dışarı çıkmana izin vermedi sende onu dinledin diye sana kızıp kıyameti koparmamışmıydı..ee sen babanı dinldin diye sana kızan adam annesinin bitir lafını dinlicekmiş yani..i

Bu adamla asla mutlu olamazsın çok pişman olursun sakın evlenme ciddiyim..evlenince çok daha kötü olucak herşey..şimdiden adam kendini belli etmiş zaten eğer buna rağmen bu adamı seçersen başına gelicekleri hakediyosun demektir

O cümleye kadar daha ne cümleleri var zaten... Mantıklı ve sakin bir şekilde düşününce olmaması gerek dediğim oluyor ama yine de iş ciddiye binince insan çok kötü oluyor ya. Allah seven kimseye yaşatmasın bu duyguyu.

Özel olmasından ziyade uzun yazmış buraya yazmam zor olur. Evet beni suçluyor. O insanlar seni çok seviyordu sana çok iyilikleri oldu sen nankörlük ettin diyor. Beni bu kararı almaya sen mecbur ettin diyor.

Yaşlarımız 24 ikimizin de.

Amin canım teşekkür ederim.

:( cok iyi anliyorum cok uzuldum belki duzelir ne biliyim.
Ama gececektir gercekten icinden aglamak geliyorsa agla icinde tutma yazi yaz bol bol. :(

Ağlıyorum zaten mesajı okuduğum an açıldı çeşmeler benim. Huyumdur, hiç de sevmediğim bir huyumdur. Çok sulu gözlüyüm ben zaten. Sabaha şişer gözlerim. :43:[/QUOTE]

yaşlarınızda küçük değilmiş ya. Bide sen nankörsün mü diyo sana yuh diyorum baska da bisey demiyorum kullanacağğın seyleri senn secmen nankörlük ise bunların nankörlük anlayısı buysa onlar nankörlük görmemişler ve nankörlüğün ne oldugnu bilmiolar nişanlınla görüşürsen bu dediklerimi lütfen söyle
gercekten sinirlendim ne anıyo bunlar kendilerini ? sana üzüldüm ya . Bunların seviyesne düşme sana bişey diyim mi bunlar görüşülcek insanlar değiller hadi görümce cahil kayınvalidende mi cahil ? o sizi bir araya getirip yüzleştirecegne seni arayıp kızım ne oluyo diye soracagna bide telefonlarna bakmıo öle mi bunlardan bi halt olmaz arkadasım bunlarn ailesiyle iç içe olsan eminim sen çok yıpranırsın bunlar yuva bile yıkar.
verilmiş sadakan varmış balık baştan kokar kimse senden kıymetli değil kendini düşün simdiyi değil gelecegni düşün bu görümce bu kayınvalide sana ilerde huzur verir mi esin laflarından çıkmaz sen çileden çıkarsın bağrına taş bas ağla ama ona dönme. Amacım seni kırmak değil kendimmişim gibi sinirlendim.

Canım dua topiğine açtgn konuyada yazmıştım ya barışın diye değil Hakkında hayırlsı olsun diye dua ettim diye. Demek ki hayırlısı buymuş. Onca insan dua etti o gün sana. Herkes hakkında hayırlısını diledi. Rabbim neylerse güzel eyler sıkma canını vardır bundada bi hayır. O gün de sana dediğim gibi , senin şer olarak gördüğün belki de hayırlıdır..

Ben de çok ettim dua. Hiç etmediğim kadar...

Hep dedim ki benim için hayırlıysa olanları telafi edebilsin ama değilse hiç üzülmeyeyim. İkincisi biraz imkansız bir istek galiba ama inşallah en az hasarla atlatabilirim. :50:

Eski sevgili, eski arkadaş, eski ev olur ama eski anne baba kardeş olmaz. Hayatta en değerli şey ailedir.

Sana açık söyleyeyim canım, bu çocuk senden af dilese bile, şunu unutma ki çok aşırı ailesinin gazına gelen biri. Evlenince değişeceğini hiç düşünme.

Yoksa ortada namussuzluk mu var, küfür mü var ettiği laflara bak. Sanki annenle babanla görüşme demişsin. Çok ayıp laflar.

Bir de çooook merak ediyorum başka hangi toplumlarda(orta doğu hariç) evlenecek çiftler takı meselesine bu kadar kafa yorup bundan ilişkiyi bitiriyolar..

Cidden millet olarak daha çooook fırın ekmek yememiz lazım toplumsal gelişim ve bakış açımızı değiştirmek için

Mesela siz hiç evlenmeye karar vermiş bir amerikalı çiftin Takıya bu kadar kafa yorup ayrılma noktasına geldiğini duydunuz gördünüz mü? Yada ingiliz,alman,italyan,ukrayna vs hepsinden tanıdıklarım arkdslarım var..

O insamlar evlenmeye karar veriyolar ..ve evleniyolar.nokta

Son düzenleyen: Moderatör:
bikaç ay sonrasını hatta bikaç yıl sonrasını düşünün
ogünlerin geldiğini....unuttuğunuzu...kolay değil biliyorum ama unutmaktan başka yol yok şimdilik.

Bir de çok kötü bir zamanda geldi. Normal bir nişanlılık değildi zaten. Nişanım olaylı geçmişti. Babam istememişti falan ve zaten o günün üzüntüsünü daha yeni yeni atlatıyorum. Kendime çok kızıyorum ben bu adam için mi direndim diye. :43:[/QUOTE]

Iste degmiyor ailemiz istemedigi zaman o bize ulasilmaz vazgecilmez geliyor daha cok istiyoruz belki sevdigimizden degil elde etmekten hep bundan geliyor basimiza...
Aynisina benzer yasadim annem hic istemedi cok usteledim direttim ne oldu sonra ummadigin anda biraksin seni.
Hadi ailene karsi gel simdide ben demistim dedirt.
Suan ki hatandan ders al acini yasa ve kendine soz ver asla geri donme.
Gelse ayaklarina kapansa ailesini tutsa getirse asla geri donme.
Emin ol ki geri gelecektir.Kendine soz ver ve sozunu tut lutfen.
Bu kadar aciyi cekip yeniden aynisini yasama.

Canım benim seni okadar ama okadar iyi anlıyorum ki. 3 yıllık ilişkim vardı. Aileler tanışsın diye gün ayarlamıştık. Ben bu süre içinde aldatıldığımı öğrendim iki kere. Ama öyle güzel işin içinden çıktı ki, o kızları bulu benle konuşturdu falan. İnandım. Ama araştırmayı bırakmadım. Öğrendiklerimi yediremedim ayrıldım. Herşeyim o olmuştu. Çevremde arkadaşım bile kalmamıştı çünkü her saniyem onunlaydı. Öyle büyük bir boşluk oldu ki. Acıdan uyuştuğumu hissediyordum. İnsanın tüm bedeni, hücreleri acır mı benim ki acıyordu. En kötüsüde gerek o gerek ailesi çok uğraştılar barışmak için. Sevdiğim halde hayır demek çok zordu. Çok dua ettim. Sıkıntılı zamanlar geçirdim. Allah'ıma çok şükür üzerinden 3 yıl geçti. O şuan evli. Ama inan o günlere ait hiçbirşey hatırlamıyorum. Bomboşum. Hepsi geçti. Ayrıldıktan sanırım 9 / 10 aydı tamamen unutmuştum. Şimdi bir başkası var. Gerçekten seviyorum. Onunla da şuan ayrıyız. Benim suçumdu ben ayrıldım çünkü. Ama diyeceğim o ki geçmeyen acı yok. Hepsi bitiyor. Bitmez sanıyorsun ama hepsi geçiyor inan bana. Yeniden seveceğime ihtimal vermezdim ama sevdim. Unutmak istedikten sonra emin ol unutursun. Yeterki iste.

Evet en degerli sey ailedir ama unutmasin oda ileride bi aile kurucak becerebilirse tabii.!!!

evliliklerin temeli ilk bastan yikiliyor.
Bu taki tuku adetleri bitmedi gitti.
yok evlenirken 10 bilezik ,taki seti(sizi kastetmiyorum tek) . yahu sevdigin adamla evleniyorsun ne takisi ? alin alyansinizi tamam..
ben evlenirken hic bir sekilde hic birsey istemedim,(yine size soylemiyorum,oyle yapanlara diyorum alinmayin) afedersiniz donlarina kadar aldiriyorlar,onlar onlarin didisina kadar bohcami ne yapiyor. evlilik degil ticaret resmen.. ondan sonrada yok kaynana bana bunu takti,ona daha iyisini takti,herseyin ucuzunu aldi..
aldirmayin hic birseyinizi yahu
degermi boyle aci cekmeye,ayriliga
alin alyansinizi evlenin bitti gitti.

Ben de çok ettim dua. Hiç etmediğim kadar...

Hep dedim ki benim için hayırlıysa olanları telafi edebilsin ama değilse hiç üzülmeyeyim. İkincisi biraz imkansız bir istek galiba ama inşallah en az hasarla atlatabilirim. :50:

Yaa zaten bir adam annesinin ağzına bakıosa olay bitmiştir be arkadaşım. Ondan ümidi kes. Bişey bekleme.
Evlenmiş olsaydınız bile bi yerden paylak verirdi. Nerden tutsan elinde kalıyor yani. anneciğiyle otursun madem bi ömür. boşveeer. Daraldıkça yaz bize :) biz dinleriz seni :) üzülmemek imkansız tabi.. emek var sonucta. üzüleceksin. Acını yaşayacaksın. Bu normal. Fakat sana yptgı bu davranışı unutmayacaksın kafana kazıyacaksın ki her iyi gununuz aklına gelıp kalbın yumusadgnda gercegi görebılesın.

Düğün hazırlıklarıyla uğraşırken , herkes düğün beklerken bunların yaşanması ekstra zordur elbette ama okuduğum kadarıyla bence de bu ilişki bitmeli . Daha şimdiden hayatınıza , özelinize bu kadar çok karışan ve karıştıran insanlar varken çevrenizde en başından yolları ayırmanız en mantıklısı . Rabbim yardımcınız olsun gerçekten .

Amin çok teşekkür ederim. Dua edin lütfen bana. :50:

Bak aslında herkes flört döneminde ne olduğunu belli ediyor..sen şimdi bu işi zorlayarak bu adamla evlenirsen belliki görümce,anne vs yüzünden mutlu bir evlilik sürdüremicek hatta keşke evlenmeseymişim diyeceksin..

Ancak bana kalırsa burda suçlu aile falan değil..zayıf karakterli olan senin nişanlın(hiç kusuruma bakma)..böyle körü körüne aileyi korumak adalet gözetmemek,haklı olduğu halde sevdiğini savunmamak..sen "annem bitecek derse biter" diyen kişiliksiz,pasif,zavallı bir ana kuzusunu mu hakediyosun sence??

Bu adam baban dışarı çıkmana izin vermedi sende onu dinledin diye sana kızıp kıyameti koparmamışmıydı..ee sen babanı dinldin diye sana kızan adam annesinin bitir lafını dinlicekmiş yani..i

Bu adamla asla mutlu olamazsın çok pişman olursun sakın evlenme ciddiyim..evlenince çok daha kötü olucak herşey..şimdiden adam kendini belli etmiş zaten eğer buna rağmen bu adamı seçersen başına gelicekleri hakediyosun demektir

Abim ve nişanlısıyla olan mevzularımızı da biliyor ya oradan vuruyor beni şimdi. Beni de anla abin o kız için sizi silse sizi ona ezdirse ne hissederdin ailem benim için çok fedakarlık yaptı diyor. Ben ona zaten aileni sil falan demedim hiç. Ama bana kızdığı beni uyardığı gibi kardeşini de uyarabilmeliydi. Sen benim nişanlıma bu şekilde konuşamazsın diyebilmeliydi. Yanarım yanarım da o kız sevinecek şimdi ona yanarım.

Ağlıyorum zaten mesajı okuduğum an açıldı çeşmeler benim. Huyumdur, hiç de sevmediğim bir huyumdur. Çok sulu gözlüyüm ben zaten. Sabaha şişer gözlerim. :43:

yaşlarınızda küçük değilmiş ya. Bide sen nankörsün mü diyo sana yuh diyorum baska da bisey demiyorum kullanacağğın seyleri senn secmen nankörlük ise bunların nankörlük anlayısı buysa onlar nankörlük görmemişler ve nankörlüğün ne oldugnu bilmiolar nişanlınla görüşürsen bu dediklerimi lütfen söyle
gercekten sinirlendim ne anıyo bunlar kendilerini ? sana üzüldüm ya . Bunların seviyesne düşme sana bişey diyim mi bunlar görüşülcek insanlar değiller hadi görümce cahil kayınvalidende mi cahil ? o sizi bir araya getirip yüzleştirecegne seni arayıp kızım ne oluyo diye soracagna bide telefonlarna bakmıo öle mi bunlardan bi halt olmaz arkadasım bunlarn ailesiyle iç içe olsan eminim sen çok yıpranırsın bunlar yuva bile yıkar.
verilmiş sadakan varmış balık baştan kokar kimse senden kıymetli değil kendini düşün simdiyi değil gelecegni düşün bu görümce bu kayınvalide sana ilerde huzur verir mi esin laflarından çıkmaz sen çileden çıkarsın bağrına taş bas ağla ama ona dönme. Amacım seni kırmak değil kendimmişim gibi sinirlendim.[/QUOTE]

Zaten kayınvalidemin tepkisine şok oldum ben de. Kızla mesajlaşıyorduk, biz yarın gelmeyeceğiz dedi. Şehirdışından geleceklerdi ve annem hasta olmasına rağmen geri çevirmedi hazırlık yaptık. Sen gelmeyebilirsin ama annene müdahale etme hakkın yok dedim. Var mı yok mu gör bakalım şimdi dedi ve 5 dk sonra annem geldi telefon ettiler gelmiyorlarmış ne oldu diye.
Kayınvalidem o kadar sessiz, kibar bir kadındır ki nişanlım konuşup da sana çok sinirlenmiş deyince inanamadım. Nedir yani bu kadar kızdıkları :26:

Nişanımda beni herkes görümceme karşı uyardı bu kız çok bilmiş çok fettan dikkat et diye ve ben hepsine kızdım arkasından konuşmayın dedim.

Gerçekten etrafımdakiler insan sarrafı da ben salağım demekki. :47:

Bir de bu yazımdan ötürü ortalık karışabilir belki ama son derece dindar ve yaşantılarına çok dikkat eden bir aileler. Zaten nişanlımı sevmeme en büyük sebeplerden biri de buydu çünkü en basitinden hiç yalan söylediğini duymadım ben onun.

Ama şu an o kız ne kadar büyük bir günaha girdiğinin farkında değil. :50: Bir de Allah'tan korkan insan bunlar öyle mi dedi annem geçen gün, o geliyor şimdi aklıma. Ne kadar doğru bir tepki ve tespitte bulunmuş meğer.

Back
X