Hayırlısı

Hep ozenirdim annesinden ovguyle bahsedenlere, babalar kizlarinin askidir diyenlere.

Ne anne ama her firsatta hissediyosun sevilmeyen evlat oldugunu. Abine herkesin icinde "kurban olsun annesi" diye sevgi gosterileri, sana cay bardagini sehpadan almayi akil edemedin diye laf saymalar. Bir kere duymadim annemden abime soyledigi sevgi sozcuklerini ben. Bilenler bilir eski konularimdan. Abimin eski nisanlisiyla bile telefonda benim karsimda kuzum bitanem diye konusurdu. Bana hic bitanem demedi.

Onlar kiymetli tabi. Doktor cunku onlar. Gurur duyulacak hava atilacak seyler yapiyolar. Ben ne yapiyorum aksama kadar odamdan cikmayip abur cubur tikiniyorum ayi gibi.

Aciz kendine bile saygisi olmayan bir insanim. Baskalari neden duysun ki?

Insani annesi sevmezse kim sever yahu?

Kuzu üzme kendini bu kadar yaa:43:
Belki bunaldığın için bazı şeyleri yanlış anlıorsundur yada öyle demielimde daha alıngan olmuşsundur..anne babamızı değiştiremeyizki , seçemeyizde :( valla be diyeceğimi şaşırdım.. Seni sakinleştirecek bir söz bulamadım :/

Sevmiyor iste bu kadar bariz. Ama ben ona ne yaptim onu dusunuyorum bulamiyorum. Hep boyleydi simdi olan bir sey degil ki. Sadece ben simdi daha farkli davranilmasini bekliyorum.
Ben sevgilimle kavga etmedim ki dugune gun sayarken nisanlimdan ayrildim. Ustelik keyfiyetten de degil, kotu seyler yasadigim icin ayrildim.
Benim kafamda kirk tilki geziyorken, aklim duygularim bin parcaya bolunmusken misafire hizmet etmeyi mi dusunuyorum?
Bu kadar mi degersizim ben anlamiyorum ki.

Hep ozenirdim annesinden ovguyle bahsedenlere, babalar kizlarinin askidir diyenlere.

Ne anne ama her firsatta hissediyosun sevilmeyen evlat oldugunu. Abine herkesin icinde "kurban olsun annesi" diye sevgi gosterileri, sana cay bardagini sehpadan almayi akil edemedin diye laf saymalar. Bir kere duymadim annemden abime soyledigi sevgi sozcuklerini ben. Bilenler bilir eski konularimdan. Abimin eski nisanlisiyla bile telefonda benim karsimda kuzum bitanem diye konusurdu. Bana hic bitanem demedi.

Onlar kiymetli tabi. Doktor cunku onlar. Gurur duyulacak hava atilacak seyler yapiyolar. Ben ne yapiyorum aksama kadar odamdan cikmayip abur cubur tikiniyorum ayi gibi.

insanı en çok annesi sever hep doldun sen iyice bi hava değişimine tatile fln git

Evlenmeden once bende pek ailenin favori cocugu degildim. Ne tapsam yaranamazdim. Evlenince ne olduysa ben bir tarafa diger iki kardesim bir tarafa. Suan herkese anlatir, ben cok becerikliymisim gucluymusum tuttugumu koparirmisim falan. Onlarin yanci tavirlarindan dolayi ne kadar agladigimi ben bilirim. Unutulmuyor iste.

Sevmiyor iste bu kadar bariz. Ama ben ona ne yaptim onu dusunuyorum bulamiyorum. Hep boyleydi simdi olan bir sey degil ki. Sadece ben simdi daha farkli davranilmasini bekliyorum.
Ben sevgilimle kavga etmedim ki dugune gun sayarken nisanlimdan ayrildim. Ustelik keyfiyetten de degil, kotu seyler yasadigim icin ayrildim.
Benim kafamda kirk tilki geziyorken, aklim duygularim bin parcaya bolunmusken misafire hizmet etmeyi mi dusunuyorum?
Bu kadar mi degersizim ben anlamiyorum ki.

Bunlari annene de boyle anlatmayi denedin mi?

Anlatsada bişi değişmez bence.. Ablam çok sakindir hep ezilen oldu.. Anne babama dediği
Zaman anaaam kıyamet kopuyor, sende anasın ayrım yapabilionusun, biz beler çektik sizin için, böyle lafları nasıl dersin ana olda anla derşer ama sen gene anlayamadın.. En son gene ablam özür dilemek zorunda kalır.. Bense huy bu ya değişmez işte, pek sakin deilim yani sinirimi bozuyolarda geçer karşılarına çatıır çatır derim kapıyıda çarpar evime giderim.. Annem babam gelir birşey yok gibi davranırız birbirimize ama ben gitmem.. En kıymetlileride benimdir amaan pek överler.. Ablam kapıyı çarpıp çıkmaz küsmez ya , ablamı üzmekten kimse çekinmez.. Bu arada bunları yapıyorum diye yanlış anlaşılmasın öyle ergen asi genç deilim :) benimde 3 çocuğum var ana baba olmak ne zor bilirim.. Ama bazı anne babayada masaya vurmak gerekiyor , o yğzden yapmak zorunda kalıyorum

Nisanla alakali degil de ailemle alakali. Cok bunaliyorum, bu evde resmen insan yerine konmuyorum. Kimsenin ne bana ne acima saygisi var, ne varligima saygisi var...

Sanki kendi evimde siginti gibiyim.

Babam cok zor ve cabuk sinirlenen cogu zaman ne dedigini bilmeyen bi adamdir. Sakayla karisik didisiriz biz onla. Az once misafirin yaninda beni azarladi cok kotu hissettim kendimi. Sustum oturuyordum. Bu defa da mutfakta abimle annemi konusurken duydum. Annem beni sikayet ediyordu abime. Sehpanin ustundeki cay bardagi yere dustu hali kirlendi diye bana tavir yapti o bardagi kaldirsan dusmezdi diye. Konu buradan cikti abime benle ilgili neler anlatti, dinledim kapida. Tembel diyor, ben soylemezsem hicbir is yapmiyor diyor. Diyor da diyor yani. Hicbir sekilde kimseye yaranamadim ki zaten.

Aliskanlik olmus benimkisi onu fark ettim. Normalde evdekiler beni uzunce; (ki surekli yaparlar zaten. 24 yasindayim hala ders yuzunden sinav yuzunden baskilarindan korkarim.) hemen nisanlimi arardim o sakinlestirirdi beni evlenmemize az kaldi diye.

Simdi daha bir kinlendim daha bir nefret ettim ondan.

Ne vardi arkamda dursaydi bunlarin hicbirini yapmasaydi da evlenme hayalleri kuruyor olsaydim simdi...

Bu hatayı çoğumuz yaparız.
Baba evinden daha rahat olacağız sanıyoruz evlenince..

6 kardeşiz biz. Babaannem de bizimle kalır..
Ablam kocası ile yemeğe bizde olur her akşam.
O kalabalık, o curcuna. Her gece bizden çıkmayan yan komşu üstüne.
Çok başın olduğu evin derdi biter mi?

Küs olan kavgalı olan birileri mutlaka vardır.
Dönüşümlü olarak sana da uğrar..
Ağlayacak odan var mı şükret?
Ben ağlamak için banyoya kilitlerdim kendimi.

Ora da 5 dk ya tıktıklanırdı. Lanet ederdim..
Yalnız kalmak, kendime ait bir odamın olması en büyük hayalimdi..

Şimdiki eşim, o zamanki sevgilime sığınırdım aynı senin gibi..
Telefonda ağlaya ağlaya anlatırdım.
O da aynı seninki gibi kurtaracağım seni o evden derdi..

Ne büyük hata etmişim evlenince anladım..

Benim eşimin evinden tek kavga sesi duymadım ben o kadar saatlerce telde konuşurduk..
Yahu derdim hiç mi kavga etmiyorsunuz? ( Biz de eksik olmayınca:43:)

Yooo der geçiştirirdi. Hiç renk vermedi be biliyor musun?
Ben yine helal olsun diyorum..
Salaklık bende her şeyi duyurmuşum..
Evlendim bir ay eşimin ailesi ile durdum ben..
Domates için hüngür hüngür ağlatılan kadın gördüm..
Herkes sus pus yemekte kp var diye çıt çıkarmadan yiyorlar, ölü var sanırsınız..

Bir huzursuzluk, bir gerginlik..
Dedim benim evimde kavga da vardı neşe de yahu..

Demek her evde olurmuş, beteri de olurmuş canım..

Ağla, ağla ama el evinde daha mutlu olursun sanma..
Anneciğinin tembel diye azarlamasını, fırlattığı terliği bile aratırlar insana..

Elin sözü daha başka acıtır..

Ben diyeyim de sen anla..

Ben ailemin kıymetini evlendikten sonra anladım..

Oyy uzme beni kiz
Annen sevmez olurmu hic illaki seviyor seni
Cik yarin bi hava al sen moda girdin ha

Denedim denemez miyim. Hem de yakin zaman once denedim.

Agladim karsisinda. Ben bu eve para getirmiyorum diye size yuk mu oluyorum, neden bu insan yerine konmama dedim.

Ama anlamadigi gibi bir de sinirlendi bagirdi cagirdi. Ben hastayim beni uzuyosun omrumu yedin falan dedi. Sonra beddua savurdu her zamanki gibi. Namaz kilarken de usenmemis arkamdan geldi insallah o kildigin namazlar seni carpar, o secdede geberirsin bir gun dedi.

Ben biliyorum ama sebebini. Benden baska kimseye ne nazi gecer ne bunlari soyleyebilir.

Abim nisanlisindan oturu onu cok uzdu cok kirdi. Ona da doldu. Ona soyleyemediklerini ona yapamadiklarini da bana yukluyor.

Herkese karsi dunyanin en kafa dengi en anlayisli insani. Kimin erkek arkadasi olsa gelir annesinden once onunla paylasir. Ama bana gelince sadece elestirmeyi sadece baskalarini falan onemsemeden bozmayi azarlamayi bilir.

Bunlar abartmam falan da degil. Ozellikle burada oturup bizle daha icli disli olan teyzem surekli soyler bu cocuga cocuklugundan beri iyi davranmiyorsun haksizlik ediyorsun boyle evlat bulmussun daha ne istiyorsun diye. Ama ona da dusman olmustu bir ara bunlari soyledi diye.

valla bende favori cocuk degılım ne yaptıysam yaranamadım yaranamam bende artık yapmıyorum aramızda duvarlar var:19::19:

insanı en çok annesi sever hep doldun sen iyice bi hava değişimine tatile fln git

Keske mumkun olsa o kadar ihtiyacim var ki.
Insan yaralarini ailesiyle sarmak istiyor uzerine baskalarini eklesinler istemiyor ki.

Ama ne yazik ki mumkun degil. Cunku kpss'ye kalmis bir ay, benden 80uzeri puan bekliyorlar.

2010 yilindan beri atanmak icin cabaliyorum. Ben artik umursamamaya basladim ama onlar hic yilmadi. 5 dk hala alsan ders calismama basina kakiliyor. Ama hizmet beklerken oyle degil iste.

Hepinize cok tesekkur ederim hanimlar. Tek tek cevaplamak istiyorum ama telefondan giriyorum yazdiklarim siliniyor ugrastim olmadi.

Ozellikle belirtmeliyim ki Faat senin yazdiklarin icimde bir yerlere dokundu sanki. Cok samimi geldi.

Aynilarini yasadigimdandir belki.

Benimki ne yalan soyleyeyim ne anlatirsam anlatayim asla aileme karsi doldurmaya yada onlarla alakali kotu en ufak sey etmeye kalkmadi. Sadece beni sakinlestirmeye calisti. Ama artik emin olamazdim ki zaten su olanlardan sonra onlari da basima kakmayacagina.
O yuzden diyorum ya boyle yapmasaydi da evlenip mutlu olurum diye sakinlesseydim simdi diye.
Resmen bu evden gitmek icin ona tutunmusum bugun onu fark ettim daha bir acidim kendime.

Hepinize cok tesekkur ederim hanimlar. Tek tek cevaplamak istiyorum ama telefondan giriyorum yazdiklarim siliniyor ugrastim olmadi.

Ozellikle belirtmeliyim ki Faat senin yazdiklarin icimde bir yerlere dokundu sanki. Cok samimi geldi.

Aynilarini yasadigimdandir belki.

Benimki ne yalan soyleyeyim ne anlatirsam anlatayim asla aileme karsi doldurmaya yada onlarla alakali kotu en ufak sey etmeye kalkmadi. Sadece beni sakinlestirmeye calisti. Ama artik emin olamazdim ki zaten su olanlardan sonra onlari da basima kakmayacagina.
O yuzden diyorum ya boyle yapmasaydi da evlenip mutlu olurum diye sakinlesseydim simdi diye.
Resmen bu evden gitmek icin ona tutunmusum bugun onu fark ettim daha bir acidim kendime.

İşte bu yüzden diyorum bu hatayı çoğumuz yapıyoruz diye canım.
Başına kakar demiyorum benim eşim de başıma kakmadı ama kendi evinin sırrını
açık etmedi mesela. Düşünüyorum doğru olan buymuş. Ne gerek var ki?

Her evde oluyor kavgalar.
Nişanlın da yaşıyordur ama anlatmaz erkekler pek.

Annenden daha çok kimse düşünmez seni..
Hepimiz oklava da yedik. Haksızlığa da uğradığımızı düşündük..

Ama benim için en içten annem üzülür.
Hastalansam o arar. Sevdiğim yemeği pişirirken ''çok severdi o '' diye diye yine o ağlar..

Kimse anne kadar sevmez, düşünmez..

Aşkta bile bencillik var annelikte bencillik yok canım..
Karşılıksız veren tek canlı annedir..
Ona karşı lütfen anlayışlı ol..
Senin için üzülürken bile bağırarak tepki verir o bilirim..
Canına zarar vermişler kolay mı ona?

Annenin kotusu elin iyisinden bin kat iyidir.anneni uzme fndkcim ve de kinlenme.ileride anne olunca daha iyi anlayacaksin eminim.ne esin ne de onun ailesi annenin yerini tutamaz.aglarsa bir ana aglar ozden.senin duygularin cok karisik su an.muhtemelen annene yanlis gelen bazi hareketlerin vardir bu sebeple tepki gosteriyordur.bu hayatta evlat ve ana baba herseyden once gelir kim ne derse desin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
İşte bu yüzden diyorum bu hatayı çoğumuz yapıyoruz diye canım.
Başına kakar demiyorum benim eşim de başıma kakmadı ama kendi evinin sırrını
açık etmedi mesela. Düşünüyorum doğru olan buymuş. Ne gerek var ki?

Her evde oluyor kavgalar.
Nişanlın da yaşıyordur ama anlatmaz erkekler pek.

Annenden daha çok kimse düşünmez seni..
Hepimiz oklava da yedik. Haksızlığa da uğradığımızı düşündük..

Ama benim için en içten annem üzülür.
Hastalansam o arar. Sevdiğim yemeği pişirirken ''çok severdi o '' diye diye yine o ağlar..

Kimse anne kadar sevmez, düşünmez..

Aşkta bile bencillik var annelikte bencillik yok canım..
Karşılıksız veren tek canlı annedir..
Ona karşı lütfen anlayışlı ol..
Senin için üzülürken bile bağırarak tepki verir o bilirim..
Canına zarar vermişler kolay mı ona?

Gercekten bazen uvey oldugumu dusunuyorum. O kadar bariz bir cifte standart var.

Hep derdi teyzemler bu kiz gidince cok aglarsin diye. Hic de aglamam akli yok o aglayanlarin derdi. Yahu deme iste yanimda uzuluyorum.

Yediriyorlarmis da giydiriyorlarmis da.. Yapma da basima da kakma.

Yazdiklarini okurken diyorum ki onun annesi farkliymis benimki asla boyle dusunmez asla boyle yapmaz benim icin uzulmez.

Gercekten ifade edemiyorum kendimi ama keske bir yolu olsa anlatmamin.

Abartiyor gibi gozukebilirim ama evden kacmak icin evlenmeye cabalamak nedir. Bu yeterince ozetliyor ki zaten.
Dunya kadar taviz vermistim ben eski nisanlima.
Onunla evlenince hayatim simdikiyle tamamen farkli olacakti ama ben hicbirini onemsemedim. Dusun ki o kadar canim yanmisti bu evden. Yeter ki gideyim diyordum.
Ne aci ya insanin ailesinden kacinca huzura erecegine inanmasi.
Ben insallah cocuklarima hic boyle hissettirmem.

ne kadar zor su yasadiklarin..:38:
onun icin babami karsima aldim demissin..
sevdigin, emek verdigin insanin aslinda sevdigin kisi olmadigini fark ettigin an yuregine oyle birsey saplanir ki,
lanet edersin pisman olursun onun icin yaptigin hersey icin.. onu suclarsin.. ama aslinda hep biz kadinlar suclu oluyoruz..
yani kimse bize tut bunu cok sev sonra hatalarina goz yum sonra babani karsina al onun icin demiyo.. Ama biz yapiyoruz.:50:
Iste askin gozu kor ya, onu oyle bir yere getiririz ki gozumuzde sonra o aslnda bizim buyuttugumuz yere gelemeynce onu yargilariz..

Nisanlinin annem bitti derse biter sozunu ben cok yanlis buldum.. ama bu da onun kisligi belki yetistirilme tarzi bilemeyiz... bunun icin onu yargilayamayiz bence..
Seni cok iyi anliyorum.. Allah yardimcin olsun. Ama soyle dusun sen onunla evlensen bile gorumcen ayni gorumce kaynanan ayni kaynana ve bunlardan hep ayni sekilde etkilenen bir esin olacakti.. belki bu senin evlilikten beklentilerini bir es ten beklentilerini karsilayamayacakti.. hani demissin ya hayirlisini istedim hep diye.. hayirlisi buymus canim benim.. rabbim karsina dogru insani cikarsin insallah. Unutma bi kapi kapanirsa bi kapi acilir mutlaka...:48::48:
sadece su sira biraz kafa dagitmaya calis. Dualarim seninle fndkcim :16:

Gercekten bazen uvey oldugumu dusunuyorum. O kadar bariz bir cifte standart var.

Hep derdi teyzemler bu kiz gidince cok aglarsin diye. Hic de aglamam akli yok o aglayanlarin derdi. Yahu deme iste yanimda uzuluyorum.

Yazdiklarini okurken diyorum ki onun annesi farkliymis benimki asla boyle dusunmez asla boyle yapmaz benim icin uzulmez.

Abartiyor gibi gozukebilirim ama evden kacmak icin evlenmeye cabalamak nedir. Bu yeterince ozetliyor ki zaten.
Onunla evlenince hayatim simdikiyle tamamen farkli olacakti ama ben hicbirini onemsemedim. Dusun ki o kadar canim yanmisti bu evden. Yeter ki gideyim diyordum.

Laf o laf gidince görürüm annenin halini :)

En basitinden kendimden örnek vereyim bana da herkes çok ararsın sen bu evi, kardeşlerini çok
özlersin. Güzeldir kız kardeş falan.. derdi.

Ben o kadar bıkmışım ki kalabalıktan.. Hiç özleyeceğimi sanmıyorum.
Aman aman hayatta özlemem diyordum.

Gördüm günümü:) Özleniliyor, aranılıyor hem nasıl..
Bunaldığında insan saçmalıyor öyle. Bakma sen ona.

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak var.Mantıklı ol daima.
Bu kadar alttan alış, taviz veriş hayır getirmiyormuş tepene çıkıyormuş herkes gördün..

Zararı önce kendine verirsin.. Bundan sonrası için evden kurtuluş olmasın hedefin.
Güzel bir iş hayatı sonrası, iyi bir evlilik olsun inş..

Üzülme hadi..
Ben 6 kızlı evde saç baş 26 yıl geçirmiş insanım yine de evliliğe tercih ederim şuan bak :27:

Gercekten bende bazen boyle dusunuyorum biliyor musun.. kendi kendime derim hani anneler en cikarsiz seven hani yavrularini olduklari gibi seven tek insan annelerdi diyorum:43: yalan diyorum.. bilemiyorum cifte standardi bende cok yasiyorum.. icime atar aglarim kimselere anlatamam.. belki anneme anlatsam hislerimi.. Annem desem neden bna byle yapyosun.. ben sana yakin olmak istiyorum.. dizinde yatmak istiyorum yapma desem :43: ama diyemiyorum ... yatagima yatip agliyorum agliyorum agliyorum.. snra sabah gzlerim sisiyo.. yine cok uyudun diyolar ama onlar cok aglamaktan aslinda.. bilmiyolar.. yinede onlari uzmeyi hic istemem keske onlarda beni uzmek istemeseler:43:

Annenin kotusu elin iyisinden bin kat iyidir.anneni uzme fndkcim ve de kinlenme.ileride anne olunca daha iyi anlayacaksin eminim.ne esin ne de onun ailesi annenin yerini tutamaz.aglarsa bir ana aglar ozden.senin duygularin cok karisik su an.muhtemelen annene yanlis gelen bazi hareketlerin vardir bu sebeple tepki gosteriyordur.bu hayatta evlat ve ana baba herseyden once gelir kim ne derse desin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ama diyorum ya bir benim degil disaridan tarafsiz bakanlarin da fikri bu. Hep elestirirler haksizlik ediyorsun diye. Abim grip olsa sabaha kadar aglar uyumaz, benim basimdan neler gecti tepki bile vermedi.

Fındık şimdi okudum yazdıklarını.Ben bu kadar bilmiyordum.:50: Cidden en çok yanında olmaları gereken zamanda bir tekme de onlar vurmaya çalışıyor.

Back
X