Hayıt tohumunu buldum ama yardıma ihtiyacım var

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
173
ablalarım bugün hayıt tohumu buldum nihayet.hem ilacını aldım hem tohumunu ama benim aklımda soru işaretleri var.
sizden yardım almak istiyorum.
ben pkoluyum.doğum kontrol hapı kullanıyorum.
biliyorum hapı bırakıp hayıt tohumuna geçmem lazım ama şuan hapı bırakamam.çünkü birkaç ay sonra ablamın düğünü var.eğer hapı bırakırsam tüylenme,sivilce kısaca ne ararsanız yüzümde olucak.bir kardeş olarak düğünde öyle gözükmek istemiyorum ve bu sebebten hapı bırakamam ama diğer tarafdanda zaman kaybetmek istemiyorum.hemen başlamak istiyorum hayıtı içmeye.yani sorum şu:
Doğum kontrol hapıyla beraber hayıt tohumunu aynı anda kullanabilir miyim?

Biliyorum diyeceksinizki öyle bir etkisini göremezsin ama zararı olurmu ikisini aynı anda kullanırsam.:44:

kardeşim de polikistik over.. 12 yasında bir kez adet gördü bir daha devamı gelmedi yıllarca dogum kontrol hapı kullandı düzelir dediler olmadı. şuan 19 yasında, konundan takip edeyim bende, işe yarıyorsa o da kullansın isterim. bilen birileri soruna cevap yazacaktır, geçmiş olsun canım faydasını görürsün inşallah

facebookta kemal milar'ı bulup takip etmeye basla. karbonatlı su ıcerek, onu hayatının bır parcası halıne getırerek bu sıkıntıyı atlatabılırsın. ben de pcoluyum ve duzenlı kullandıgımda gecıkmeler en aza ınıyor. 2 ay gecıken adetlerım 2 haftalara sonra da bırkac gunlere dustu. kılo sorunun varsa once o halledılecek vucut alkali hale gelecek ve kurtulacaksın ınsallah. iyice oku verdiğim kısının sayfasını. adetlerı bu yolla duzene gıren kıstlerı yok olan ınsanlar var. cok gecmıs olsun. gelısmelerden haberdar et lutfen.

Son düzenleme:
ibrahim saraçoğlunun kürü deneyen herkes etkissini görüyor canım bir araştır istersen internetten inşallah bir faydasını görürsün.
Polikistik overe karşı beyaz soğan kürü:
''Kaynamakta olan 1,5 su bardağı suyun içerisine 1 orta boy kuru soğanı dörde bölüp atınız. Beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca içiniz süzünüz. Boş mideye günde iki kez içilecektir (öğleden evvel ve öğleden sonra). Her aşamada taze yapılmalıdır. Onbeş gün boyunca içilecektir. Uygulamaya adet aralığınıza göre adet bitiminden 3-5 veya 10 gün sonrasında başlayabilirsiniz. Adetliyken soğan kürü uygulamayınız herdefasında adet bitiminden sonraki günlerde başlayınız''

nasıl bir beladır bu polikistik ben bilirim.kardeşinede geçmiş olsun.aynı yaşlardayız kardeşinle.bende yıllardır kullanıyorum hap.eskiden kış aylarında bırakırdım hapı.hem zararlı olması açısından hemde tedavi olmuş mu olmamış mı açısından ama hiç bir değişiklik yok.küçüklüğümden beri doktorlardayım.her tür ilaç aldım.küçücük yaşlarımda neler gördüm neler.hastane hastane gezdim.sonda bir doktor "bu bir sendrom dedi.ömür boyu bununla yaşamayı öğren dedi".
bunun geleceği var.insan onlarıda kendiliğinden olmadan düşünüyor.(evlilik,çocuk falan filan) kadınlar kulübüne sırf bu yüzden üye oldum.burdakı ablaların çoğu hayıt tohumu kullanıyor ve çoğunun adeti düzeliyor.

sahi mi? çok çok mutlu oldum.hemen arıyorum ismini.inşallah düzelir.ben hapı bıraksam değil 2 ay yıllarla hasret kalırım adetime.
pko demek zaten kilo sorunu demek.off offf.ilaçlarda kilo aldırıyor insana.hapı bırakırsam rahatlıkla kilo verebilirim ama bırakamıyorum ki.

canım birkaç yıl önce onuda denedim ama banamısın demedi.yani kısaca soğan kürüde bir işe yaramadı.
son ümidim hayıt tohumu.eğer oda olmazsa depresyona girerim.

18 yaşındayım bende senin gibi yıllardan beri doktor doktor geziyorum 5 aydır diana 35 kullanıyorum 1 ay sonra bırakıcam bıraktıktan sonra ne değişicek çok merak ediyorum ama artık o kadar ümitsizim ki soğan hayıt civanperçemi aslan pençesi ne buluyosam denedim olmuyo malesef kaderimiz bu galiba

diane35 bende kullandım ama sonra değiştirdim doktorum tavsiye etmedi.bu ilaç yüksek doz dedi.

hadi yaa off üzüldüm şimdi.demek hayıtın etkisini göremedin.ne kadar ümitlenmiştim oysa.
evet orasına katılıyorum bu kaderimiz bizim.yaşamayı öğrenmemiz lazım ama ilaçta bir yere kadar.her ne kadar doktorlar söyleselerde ilaçların yan etkisi yok diye ben inanmıyorum.adı üstünde ilaç.muhakkak yan etkileri vardır.ah bu tüylenme ve sivileceler olmasa.

Son düzenleme:
ne bileyim bence tıp ile bilim ile tedavi olmak varken bu yollara başvurmanız ilginç en azından ilaçlar piyasaya sürülmeden defalarca deneniyor test ediliyor. eğer ilaçtan ve doktordan memnun değilseniz değiştirin :44:

evet test ediliyor ama düşünün ben bu doğum kontrol haplarını 12-13 yaşlarımdan taa bugüne kadar içiyorum.şimdi yaş 20.yani 8 yıl ve bu yıllar daha da uzayacaktır.ne kadar test edilirse edilsin yan etkileri azıcık olsada var.ben bundan korkuyorum.hem nereye kadar ilaç alıcam diye düşünüyorum.okuduğum duyduğum her yola başvurmak istiyorum.
1 doktor değil ki.ben yurtdışında yaşıyorum.(başkent) burda nerdeyse bütün jinekolojların kapısını çaldım.hatta jinekolog yetmedi beyin tomografisi,troid kontrolü,böbrek doktorlarına yönlendirildim.yaşadığım şehirde doktor kalmadı gitmediğim ama hiç biride hastalığıma çare bulamadı.
küçüklüğüm zehir oldu bu hastalık yüzünden.offf offf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…