Hayvan Sahibi Olmanın Avantajlar-Dezavantajları

• Konu Sahibi Konu Sahibi er_ca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

er_ca

6-11-2012
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
6.205
59
158
39
kuş,balık,kedi,köpek ve bir sürü pet sahibi olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaşıp fikir edinelim.

ben 3 tane köpek ve bir de kanarya sahibiyim.

köpek sahibi olmamın en büyük avantajı bu sayede eşimle tanıştım :) bana eş kazandırdı yeni çevre kazandırdı

-hiç yalnızlıktan yada boş vakitten şikayet etmezsin. sürekli sizi meşgul ederler
-köpeğin sayesinde spor yaparsın. yürüyüş ve koşu mesela...
-kar da kış da bile yürüyüş yapmak zorundasındır. çünkü o wc ihtiyacı için dışarı çıkmalıdır.
-hayata farklı pencereden bakarsın.
-bir köpeği mutlu eden şeyleri düşününce içiniz ısınır.
-sizi sürekli sevmekten ve izlemekten bıkmayan koca yürekleri kıllı vucutları vardır ve daima sıcacıklardır.
-sabahları uyandığınız da size bakan bir çift göz. ıslak burun koca patiler herşeye bedel...
-evde yapılan komik sakarlıklar
-kapıyı kolay kolay kimse çalamaz çünkü akılı alarm sistemi gibi köpeğiniz gerekince havlar.
-daha güvende uyursunuz çünkü onun hislerine güvenirsiniz.
-yanlışlarınızı sorgulamaz sizi koşulsuz sever, asla eleştirmez ve sırtını dönmez...

dezavantajları...

ömrünüzün ortalama 15 yılı rezerve edilmiş gibidir. iyi günde kötü günde ona bakmakla yükümlüsünüz.
-evinize gelen herkez kıl tüy arar gözleriyle ve tiksinerek konuşurlar...ve gelen sayısı azalır.
-köpeğiniz yada köpeğiniz hasta olup bir operasyon geçirecekse eğer maddi olarak çak para lazımdır. çünkü sigortaları yok.
-eğer tatile çıkacaksanız. ya öncelik onunda gelebilmesidir. yada siz yokken ona bakacak birinin olması gerekir.
kafanıza göre özgürce takılamazsınız. evde karnı acıkan wc ihtiyacı olan bir canlı sizi bekler.
-hasta olup yataklara düşme gibi bir lüksünüz yok. çünkü topunu size getiren köpeğe cvp vermeniz gerekir. onun sizden başka kimsesi yok.
-parkta cadde de insanlar siz köpeğinizi gezdirirken onlarca sorular sorar.
'-ısırıyor mu?, cinsi ne? , yavrusu var mı?,evde mi bakıyorsunuz?, ne yiyor bu hayvan? adı ne? çenesi kaç basıyor? aşıları tam mı? gibi sorular gelir çevreden
mama masrafı için sürekli bütçe ayırmanız gerekir.

şimdilik bunlar geldi aklıma devamını sizlerden bekliyorum.....

bana kalırsa bir nevi cocuk buyutmek bir cocuga bakmak gibidir heleki yavruyken aldıysanız gece yarısı cisi gelince uyandırır :1: yanınızda yatmak ister heleki alıstıysa imkanı yok baska odada yatıyım diyemezsiniz sabaha kadar aglar :43: bir hayvan alırken kakasını cisini temizlemeyi goze almak tiksinmemek lazım cunku onlarda bir can yeri gelince istifra ediyorlar hasta oluyorlar:31: ben bunları dezavantaj olarak gormuyorum aslında ama insanların her gelislerinde ayy tuyu gelcek ayyy sevdim hemen ellerimi yıkamalıyım moduna sinir oluyorum sokak kopegi degil asısı yaılıyor yıkanıyor bence o evdeki insanlara saygısızlık bunlar biz pisiz o evde yasıyoruz hayvanla siz temizsiniz :ssz:..biryere giderken yanında goturmeniz gerek evet evde tek basına kalamıyorlar evde birinin olması gerekiyor bu konuda genelde kalan ben oluyorum :27: onun sayesinde evde tek olmaktan korkmuyorum korumacı ozellikleri sayesinde kapının zili calmadan hissediyorlar hemen o yuzden pek rahat guvenli oluyor :16:...maddi acıdan yemesi icmesi zorluk yaratmıyor nelere harcamıyoruzki onun maması butceyi sarsmaz bile diye dusunuyorum genel olarak bakabilcek sorumlulugu olan herkese tavsiye ediyorum hem bir can kurtarıyorsunuz hemde sze kattıgı cok fazla sey var

katılımın için teşekkür ederim.

kesinlikle haklıısın yavru köpeğe bakmak biraz daha zordur.
gceleri ağlar. korkar,ulur...
dişleri kaşındışı için herşeyi parçalar.
çiş eğitimi tamamlanıncaya kadar evde bilimum bir çok yere çişinikakasını yapar.
sık sık veterinere gitmesi gerekir sürekli aşı iç parazit dış parazit uğraşırsınız.
büyük ırksa çabuk büyüdüğünden sıkça tasma almak zorundasınızdır.
eğitimi bolca sabır gerektirir.
hayır komutunu öğretinceye kadar çok uğraşırsınız.

fıstık 7 aylıkken biz hala eğitimle uğraşıyoruz. kalabalıkta yürümesini ve dışarıdan mama yememesini öğretiyorum.
yere bisküvi atıp hayır diyorum almıyor yürüyoruz. yine atıyorum hayır diyorum.
sonra bir çocuk gelip 'neden hayır diyorsun abla sen mi yiyecksin onları' demişti :))
ve yine o gün bir teyzecik'yazık kızım koskaca kadın olmuşun doğurda çocuk büyüt itle uğraşma dedi:)))
ve o gün çevrenin tepkileriyle fıstık benim hayır dediğim mamanın üeirne çiş yapıp kimsenin yiyememesini sağlamayı öğrendii :1::1::1:

bizim onları eğittiğimiz kadar eğitiliyoruz da :))

Bir köpeğim 5 kedim bir de muhabbet kuşum var,ama bunlarla sınırlı değil benim dışarıda onlarca kedim onlarca köpeğim var
Hepsi benim için çok önemli kedilerimi dışarıdan bulup büyüttüm
Köpeğim kocaman bir Golden oğlum :)
Evde hayvan beslemenin avantajları sinirli ya da sıkıntılı olduğum zamanlarda onlara sarılıp rahatlıyorum
Oyunlar oynuyorum yanımda uyumaları ayrı bir mutluluk kaynağı
Komiklikleri insanın moralini düzeltiyor
Kedilerimi sokaktan bulup kötü durumdan kurtardığım için vicdanım çok rahat ama elimin uzanamadığı,yardım edemediğim canlar olduğunu bilmek üzüyor beni

Dezavantajları (dezavantaj mı bilemiyorum ama) insanların garip tepkileri
Artık alıştık saçma tepkilere ama bazen insanın sinirini bozmayı başarabiliyorlar
Komşuların gelmek bir çay içmek istiyoruz ama gelemiyoruz tarzı garip sitemleri
(sanki evde canavar besliyoruz)
Evin pis olduğunu düşünenler nasıl temizliyorsunuz vs diyenler
Kedilerin aşırı yaramazlığı :)
Geceleri pıtır pıtır her yerde koşuşturmaları ve aşağıdan gelen şikayetler
Maddi açıdan da bazen sorun oluyor
Ailece hayvan korumacıyız dışarıda kötü durumda hayvanları tedavi ettirebilmek bazen imkansız oluyor zira tedavileri oldukça pahalı
Derneğimiz aracılığıyla belediye veterinerlerinde ücretsiz tedavi ettiriyoruz (bu onların görevi zaten) ama yaralı hayvanları götürecek taksi,araba vs bulamamak ciddi sorun

Aklıma gelenler bunlar şimdilik :)

Avantajı : sınırsız sevgi onların orada olduğunu bilmek bile huzur kaynağı
Dezavantajı : İnsanların onları daha çok sevdiğimi düşünüp kıskançlık triplerine girmesi bana karşı tavır alması insan da seviyorum kardeşim ben nihayetinde insan da bir hayvandır ya da siz kabul etmeseniz de hayvan da bir insandır:52:

Benimde bir goldenım var

Ama tabiki dezavantajları var

Ev kokmuyormu nasıl temzlik yapıp yemek yiorsunuz diye iğrenen insan tepkileri(sanki onlara noluyorsa benim evimin içinden)
Kapıdan konuşup giden komşular e tabi girmek istemezler içerde canavar var çünkü
Yavru köpekse eğer yaramazlıkları( evin altını üstüne getiriyorlar az çekmedim :D Nerede peçete varsa orayı bulup parçalıyordu)
Gece bir anda dellenip koridorda havlaması
Mama olayı maddi bakımdan bazen zorlayabiliyor
Seyahat etmek neredeyse imkansız hale geliyor
Heryere köpekle girilemediğinden hareketler kısıtlanıyor
Eğer bir hayvan besleyecekseniz gezmemeyi tatil olaylarını falan ona göre şekillendirip iyice düşünüp almanız lazm

hepimizin sanıyorum ortak sıkıntısı insanların serzenişlerii...

bir goldenimiz ,rotumuz ve minyatür pincherimiz var.

goldenlerin malum tüyleri hem çok dökülüyor hem de uçuş uçuş oluyor. dışarıda görüştüğümz biri hemen tüy varsa üzerimizde almaya kalkıyor eve gelen üzerini temizleye temizleye bir hal oluyor deli oluyorum. zaten abarttıkları kadar dökmüyor ve yapışkanlı rulo var evin bir kaç yerin de al çıkarken yap dimi yok illa ki uğrşacak gözüne soka soka...
apartmandsa oturuyorum. aynı katta 3 daireyiz.5 katlı bir bina... bir çok komşum köpeklerime alıştı. asansöz de falan karşılaştıklarımız pek çılgın tepki vermiyor ama onlara gelen misafirler ayrı bir alem...
apartmanda beslenmez. köpek bakçaksan köye git. gibi laflar söylüyorlar...
insanların derdii hiç bitmiyor ne alıp veremekdikleri varsa..

evde ki koşulsuz ve sınırsız sevgi sürekli mutluluk kulubekleri uçuşması kıskandırıyor tabi insanlarıı :23: hııııhhh:21:

hepimizin sanıyorum ortak sıkıntısı insanların serzenişlerii...

bir goldenimiz ,rotumuz ve minyatür pincherimiz var.

goldenlerin malum tüyleri hem çok dökülüyor hem de uçuş uçuş oluyor. dışarıda görüştüğümz biri hemen tüy varsa üzerimizde almaya kalkıyor eve gelen üzerini temizleye temizleye bir hal oluyor deli oluyorum. zaten abarttıkları kadar dökmüyor ve yapışkanlı rulo var evin bir kaç yerin de al çıkarken yap dimi yok illa ki uğrşacak gözüne soka soka...
apartmandsa oturuyorum. aynı katta 3 daireyiz.5 katlı bir bina... bir çok komşum köpeklerime alıştı. asansöz de falan karşılaştıklarımız pek çılgın tepki vermiyor ama onlara gelen misafirler ayrı bir alem...
apartmanda beslenmez. köpek bakçaksan köye git. gibi laflar söylüyorlar...
insanların derdii hiç bitmiyor ne alıp veremekdikleri varsa..

evde ki koşulsuz ve sınırsız sevgi sürekli mutluluk kulubekleri uçuşması kıskandırıyor tabi insanlarıı :23: hııııhhh:21:

boyle insanlar nerde yasıyo anlamıyorum heralde sadece köyde kopek besleniyor sanıyorlar uzuldum :1: bakabilen isterse evinin tamamını hayvanla doldurur kimene :53:apartmanda evde hayvan beslenmez diyenlerde oyle temiz olurlarki sorma :31: hayran oldukları o unlulerin bile evlerinde kocaman kopeleri var onlarda pis zaten bi beslemeyenler temiz..bence apartmanda kopek beslemek diger oturanların isine gelir bizim ki balkonda bi baslıyo havlamaya herkes bakıyo kim geldi yabancımı diye sokmuyor valla tipini begenmedigini :ssz: birkeresinde hırsız girmisti ust kata bizimki o gece hic susmadı bizde anlamadık sus deyip durduk hayvancıga megersem ondan havlıyormus valla evde beslemek guvenlik acısındanda cok iyi ben tek basıma cok rahat kalıyorum evde

Son düzenleme:
hayvan sahib olmak sorumluluk isster.
bol bol bilgi yenilemen gerekir, neredeyse veteriner kadar bilirsin baktığın hayvan hakkında..
ve her daim anlatacağın güzel şeyler vardır....

hele birde çocuğun yoksa olmuyorsa bu boşuğu hiç aratmazlar.
girdiğin ortamda gözüne sokarcasına bebek evin neşesi bebek olmzsa eşler boşanabilir yuva olmaz diyenlere inat zaten aileyiz dersin...

hatta abartıp çocuklarıyla kıyaslarsın...:30::33:

evimde 4 yıla yakın bir zamndır muhabett kuşu bakıyorum seviyorum bebeken geldi bana çünkü ismi limon eglendiriyor beni evde bir ses bize eşimle kahvaltı bile onla yaparız:)

ama dejavantajalrı tüy sorunu oratalıgı yemle pisletmesi ve beni alerjik rinit hastası yapması .......

Evde köpek beslemek sadece önüne mama koyup tüylerini okşamak değildir. O hayvanın tüm ihtiyaçlarına karşılık verebilecek durumda olmanız lazım. Benim köpeğim bana karşı bile çok hırçın olmasına karşın. Bir gün yanına gidip ona sarılıp ağlamaya baslamıstım. O da ses çıkararak ağlamaya basladı bilirsiniz ıslık sesi gibidir. Ben sana kurban olurum anneeeeeeğm dedim sonra :) onlar harika dostlar.

merhaba
kedi sahibi olmanın avantajları ve dezavantajlarından bahseder misiniz?
kedi almak istiyorum fakat bakımında çok zorluk yaşar mıyım?

Benim kedim var.Bir kere inanılmaz sevgi aşılıyor insana.Bazı insanların söylediği insandan çok sevmiyorsunuz onları :20: Hatta kendimden örnek vereyim öyle her gördüğüm çocuğu sevmek gibi bir durumum yoktu.Hayvan sahibi olduktan sonra o size öylesine büyük bir sevgi alışılıyor ki şimdi gördüğüm her küçük çocuğu sevip mıncıklayasım geliyor :16: Dezavantajı aslında sizin onu verdiğiniz eğitime bağlı ben kedimi kışın sokaktan donmak üzere iken bulmuştum.3 gün aralıksız uyumuştu bebeğim :2: Sanırım bu yüzden çok şımarttım şimdi yaramazlık yapsa kızsam hemen sinirleniyor.Neye alıştırır yahut göz yumarsanız onu yapıyor haklı olarak.Hatta tv de izlemiştim.Yaşlı bir ninenin 25 kiloluk kedisi vardı kadın bebekliğinden itibaren kaşıkla mama yedirmiş kedi önüne mama koyulunca kesinlikle kendi yemiyor illa sahibi yedirecek izlerken hem gülmüş hem kızmıştım.Bunda kedinin kabahati kesinlikle yok iş çoğu zaman hayvanın sahibinde bitiyor.

Avantajları saymakla bitmez.Tek dezavantajı ,öldüklerinde kahroluyor insan. :((( Yoklukları dayanılmaz. :14:

Avantajları saymakla bitmez.Tek dezavantajı ,öldüklerinde kahroluyor insan. :((( Yoklukları dayanılmaz. :14:

aynen katılıyorum arkadasım tek dezavantajı ömürlerinin çok kısa oluşu..
birde sahiplenmeden önce çok iyi düşünmek gerekiyor çünkü çok büyük bir sorumluluk ben bir köpek sahibi olarak söylüyorum bunu maddi manevi her türlü hazır olmanız gerekiyor..

hayvan sahib olmak sorumluluk isster.
bol bol bilgi yenilemen gerekir, neredeyse veteriner kadar bilirsin baktığın hayvan hakkında..
ve her daim anlatacağın güzel şeyler vardır....

hele birde çocuğun yoksa olmuyorsa bu boşuğu hiç aratmazlar.
girdiğin ortamda gözüne sokarcasına bebek evin neşesi bebek olmzsa eşler boşanabilir yuva olmaz diyenlere inat zaten aileyiz dersin...

hatta abartıp çocuklarıyla kıyaslarsın...:30::33:

tamamen katılıyorum yazdıklarınıza insanın evladından farksız oluyor,başka çocuklarla kıyaslamayı bende cok yapıyorum galiba eger misafirliğe gittiğimizde yaramaz çocukları varsa eve geldigimde oglumu seviyorum ah benim oglum cok uslu hiç diğer cocuklar gibi değil diye =)) benimde bir rottweilerim var yakında 4 yasında olucak oğlum,köpeklerin sevgisi bir başka misafirlerden bizde çok çekiyoruz gelmek istemeynler oluyo korkanlar oluyor kapatın diyenler daha neler neler ama tavrım hep aynıdır kapatamam çünkü zarar veren bir köpek değildir.
kısacası beslemeyen bu duygları bilemez.ben kendimi şanslılardan sayıyorum...ve oğlumun ömrünün daha uzun olması için her gece dualarıma onuda ekliyorum..

Henüz kısırlaştırılmamış oğlum için koku bırakması en büyük problem ama verdiği sevgi ve mutluluk paha biçilemez :))

ayy evde hayvan var diye gıcıklık yapan misafirden tiksiniyorumm
en son ablam geldi ziyaretime,o kadar da yalvara yalvara çağırmıştım imkanlarını zorlayıp geldi,kediyi gördüğü gibi ödü patladı,devamlı odamın kapısını kapatmak zorunda kaldım.Normalde kediş benimle yatar,içeri giremediği için kapının önünde ağladı :(((
içim cız etti.Ablam da kediyi iki sevsem zorla ellerimi yıkattı,kedinin mutfakta da gezdiğini öğrenince yemeden içmeden kesildi :47::47:
o bu evin parçası ama sen misafirsin cümlesi dilimin ucuna geldi geldi yuttum...
Herneyse ablamlar gittikten sonra günlerdir onu ihmal ettiğim halde bana trip atmaması,beni tüm kötülüklerime rağmen koşulsuz sevmesi kedişimi evde beslemem için en güzel neden..Benim çevrem var arkadaşlarım var ama onun benden ve ev arkadaşımdan başka kimsesi yok...

gecenin bir yarısı zil çaldığında yabancıysa eğer gelen kişi havlayarak göz dağı verir :)

geçen gece komşunun misafiriyanlış kata çıkmış zile basıyor. heram nasıl havlayıp hırladı:) ki çok sessiz bir köpektir.

evde huzurla güvenli bir şekilde uyumamı sağlıyor.
şimdi hamileyim diye beni daha çok sakınıyor:)

Back
X