hayvanlara dokunamama fobimi nasıl yenebilirm?

tatlım hayvanlara dokunmak en güzel srtes atma yöntemlerinden biri ,korkucak ne var bunda de 3 yaşında bebeler tutuo :34: hayvanları okşamaya alışınca evine bir tane evcil hayvan al,işten geldiğinde ne stres ne bişe kalır:34:

hayvanlara karşı olan korkunuzu yenmek istemeniz çok güzel, fakat eğer ki son anına kadar bakamayacak iseniz evinize bir evcil hayvan almamanızı rica ederim. evde biriki sene bakılıp sonra başka yere verilen, ya da sokağa salınan hayvanlar var ki bazıları sahiplerinden ayrıldıkları için yemek yemyor, su içmiyor bir nevi intihar ediyor. gülenleri duyar gibiyim, emin olun gerçketen var böyle şeyler.

şu olabilir, sakinliğinden emin olduğunuz bir evcili varsa bir tanıdığınızın, onunla ilgilenebilirsiniz. benim kedi çok yabanidir mesela, hiç sevdirmekten hoşlanmaz :1:

sizin elinizden bir yudum su içtiğinde, bir lokma yediğinde alacağınız haz çok başka :16:

bunun için konu açmanız da çok hoşuma gitti, elimde değil hayvanları sevenleri ben de seviyorum :29:
teşekkür edrrim öncelikle..
doğrudur ben inanıyorum hayvanlarda tıpkı insanlar gbi üzülebiliyolr bazı olaylara.ve de çok akıllı yaratıklar. çok sevimliler. hepsni seviyorum. hayvanları sevmeyen insanları da sevemez.bnm sevgm sonsuz ama neden elime alamıyorum bunu yenmeyı çok ama çok istyorum.o tuyleri o kemklerı kanat çırpınısı kiminn. işte onlar bnde bi his uyandıryo atıyorum elimden o ani bi refleskle. elimde onu hissetmk çok ürkütüyo beni. meesela yanımdan köpek gecerkn bna dokunarak gecerse hemen içim titriyo. ay ıy falan oluıyorum.onları doyasıya sevmk isterken bu huyuma sinir oluyorum..heleki avucumda bişeyler yedirmk çok keyıf verir eminm ama deneyemiyorum bile maalesef :(

Öncelikle bu korkunuzu yenmek istemenizden ve çocuklarınızı hayvan sevgisiyle yetiştirmek istemenizden dolayı tebrik ederim sizi.
Öyle insanlar var ki korkup sevmeyip üstelik çocuklarını hayvan korkusu ve nefretiyle yetiştiren.
Sonra da sonucu sokaklarda hayvanlara işkence eden tekme atan taş atan çocuklar.

İlk önce yakınlarınızın evcil bir kedisi varsa ona dokunmaya çalışmakla başlayabilirsiniz.
Bunu sokak hayvanlarıyla denemenizi önermem zira sokakta gördükleri kötü muameleler sebebiyle hayvanlar korkuyor kaçıyor ani hareket edebiliyor bu sizi daha da korkutabilir.
Psikolojik destek de alabilirsiniz fobileri yenmek için ayrı yöntemler uygulanabiliyor.

Kötü hayvan yoktur kötü muamele görmüş,saldırgan olmaları için yetiştirilmiş ya da aç hayvan vardır.
Hayvanların gördüğü kötü muamelelerin binde birini insan görse emin olun hayvanlardan çok daha tehlikeli olur.

Son düzenleme:
Al su kitabi oku, sonra su belgeselleri seyret, ardindan da su makalelere goz at diyerek asabilecegin bi korku degil (((= Ama belki nesinden korkuyorsan (mikrop mu, tuy mu, saldiracagi hissi mi, neyse artik) bunu yenmene yardimci olabilir. Onun disinda korkulari yenmenin tek yolunun korkunun ustune gitmek oldugunu dusunuyorum.. Alicaksin bi kedicik, zorla seveceksin. aslinda kopek sevsen daha guzel, kedilerin sagi solu belli olmaz :D sana tutunmak icin tirnaklarini cikarir, beni cirmaliyor zannedersin :D

Benimde bocek fobim vardi. Okulun yaninda tuttugum ev eski ve ahsapti. tahtalarin arasindan cekirge cikiyordu simsiyah. Ilk kafayi yicem zannettim. Geceleri uyuyamadim. Sonra da basa gelen cekilir dedim, evi ilacladiktan sonra cikanlari kendim oldurmeye basladim. Supurgeyle vuruyordum. ilk basta supurgeyle uzaktan vurus yapmam bile ciglik cigligaydi :9: sonra bi alismisim ki sorma. cekirge avlamak spor haline geldi :9: gordugumde aa yine mi cikmis, nerede benim supurgeeeemmmm demeye basladim :9: aman neyseki kurtuldum simdi evden. neydi o oyle be, dogal yasam alani gibi :37:

Benimde var hayvan fobim. :50: Halbuki doğduğumdan 6 yaşıma kadar odamda kuşlarda yaşadım dokundum sevdim. Daha sonraa ki yıllarda civciv, ördek besledim, kucağımda gezerlerdi hep. Sonra salak kardeşim eve balık alıp tam baş ucuma koydu :37: İlk olarak geceleri sıçrayıp ağzıma girecekler diye korkuyordum. Hatta hep şıp şıp sesinde uykudan sıçrayıp uyanırdım. :18: O zaman ben bir korktum balıklardan. Tabi evdeki akvaryum büyüdüde büyüdü.. En son ayağıma bişey çarpsa balık sıçradı diye çığlıklar atıp ağlamaya kadar vardı bu korkum. Sonra birde bir gece karanlıkta durup dururken bir apartmanın bahçesindeki köpek koşarak üzerime gelip beni kovalayınca hat safhaya ulaştı. Şimdi değil sevmek uzaktan görsem başlıyor kalbim küt küt atmaya.. Yanına yaklaşsam dizlerimin bağı çözülüyor nefesim kesiliyor. :50: Nasıl yeneceğim bilmem..

Davranışçı terapi bu tip fobileri yenmeye yöneliktir. mesela sistematik duyarsızlaştırma denilen bir yöntem vardır; sizin gevşemeniz sağlanır ve ardından sizi rahatsız eden durumla/ nesneyle başbaşa bırakılırsınız. imkanınız varsa bir uzman yardımı alıp sorununuzu çözebilirsiniz.

Son düzenleme:
bende dokunamam hatta korkarım bi kedi görünce bile kaçarım yavru kediler genelde peşinden gelir Allahm bi bağırırımm:) ben unu yenmek istemiyorum çünkü biliyorum basaraamam asırı korkuorum birazda tiksniyorum

ay bende ya asırı korkuyorum kediden köpekten filan :((( napıcaaz ya kendimi güçsüz gibi hissediyorum

kızlar hayvanlara saygılı oluyorum ve uzaktan seviyorum.bunda bi problemim yok. ama ben kedinin basını okşamak kucagıma almak yada bi kuşu tutmak falan isytorum. arkadslarda görünce heves ediyorum. onlar ellerken severken imreniyorum. ama ben bi türlü yaklaşamıyorum.bu fobim nasıl yenebilrm. kızıma hayvan sevgsini kazandırmk istyorum. benm gbi fobisi olmasını hiç istemem. sadece evimde akvaryumda balık besleyebilyrum.kuş almak istyorum ama onu tutamıyacagım içn bakamıcamı düşünüyorum. kendimi kötüğ hissediyorum neden ben elime alıp sevemiyorum herkes yaparken. benm ne eksgm var. yada onlarda bnde olmayan ne var.nasıl basarabilrm bunu. benm gbi olupta basaranvarmı? uzaktan sevmek yetmio bna kediye köpeğe kuşa dokunmak istyorum.

aynı durum bende de var malesef:31: asla zarar vermem hayvanlara ama asla dokunamıyorum kedi köpek kuş hangisi olursa olsun evime kesinlikle koymam çok korkuyorum çünkü:50: oğlum hayvan beslemeyi çok istiyor eşimde çok seviyor ama bu konuda hiç bişi ikna edemedi beni müthiş bir korku var bende yenemiyorum bu duygumu:26: haftasonları oğlumu babası hayvan barınağına götürüyor sizde kızınızı gönderebilirsiniz...

Son düzenleme:
Korkularını üzerine giderek yenebilirsin :)
Benim fikrim bir kuş veya yavru kedi, köpek gibi hayvanlara dokunmayı, sevmeyi dene. Baktın ki korkulacak bir şey yok :)
Gerisi gelecektir zaten diye düşünüyorum..

Ben de küçükken 3-4 yaşlarındayken bir sokak kedisini seveyim derken kedi elimi tırmalamıştı :p o günden sonra birkaç hafta kedilere dokunamadım adeta korktum. :) sonra komşumuz kedi beslerdi komsumuzun çocukları kediyi severken ben de heveslendim ve ben de oynadım kediyle korkumu o şekilde yenmişim :)

Bende de bu fobi var ve bütün hayvanlara karşı malesef :(

Küçükken arkadaşlarımla oynarken, bir arkadaşım kediyi kucagıma verdi,
kedinin kemikleri elime batar batmaz, bıraktım ve bir daha hiç bir hayvana dokunamadım :(

Halbuki küçükken evimizde kuş, civciv, tavşan, balık besledik.
Onca hayvan arasında yine yenemedim bu korkuyu.

Yaş 32 oldu hala yenebilmiş degilim :)

Allah'tan bu konuda çocuklarım bana degil, babalarına çektiler :)

bende aynen...

Back
X