Haz etmediğiniz bir arkadaşınızı evlendiği için tebrik eder miydiniz?

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.737
248
Düşünün ki, bir kız arkadaşınız var. Beraber bir zamanlar aynı ortamı paylaşmışsınız. Kıskanç, haset, laf sokan bir tip. Yeri gelmiş beraber eğlenmişiz, o ayrı. Çok hazetmem yine de kendisinden. Şimdilerde görüşmüyoruz. Sadece Face'ten takip ediyorum. Bu haftasonu düğünü vardı. Konumuza gelince; şimdi sizce ben onu arayıp tebrik etmeli miyim? İçimden bir ses diyor ki, bırak o ne yaparsa yapsın. Sen onu ara tebrik et. Ne yapmalıyım sizce? Çok mu enayi görünürüm, Yoksa insanlık bende mi kalır bilemedim.

Son düzenleme:

Arkadaşlığınız beni şaşırttı açıkçası. :26:
Arkadaşsınız ama aranızda laf sokmalar, hasetlik var...
Vakityşe yakınlaştığınız kişiyle çıkıyor sonra evleniyor demek ki sizin pek de takmıyor.
Ayrıca, sizin o yakınlaşmanızdan feci rahatsız ve sizi sildiriyor ama kendi facebookundan silmiyor.
Bu yapılan düpedüz 'baaak sen evlenemedin ama ben o kişiyle evlendim' caka satma durumu.
Tebrik de etmem o insanı, listemde de tutmam. Arkadaşlık değil sizinki. Bana ters.

önce arkadaşlık mefhumunu bir araştırın. sonra tebrik edin

Son düzenleme:

içimden , dönde aynaya bak, demek geldi nedense

Kesinlikle etmezdim.. Sonuçta sevmediğim biri neden numara yapıyım ki

Arkadaşlıktan kastım, hani mecburi arkadaşlıklar vardır insanın hayatında. Aynı sınıftaki insan arkadaşınızdır mesela. O anlamda bahsettim.
Bence de yaa aramak çok saçma. Ona iyi görünmeye mi çalışıyorum napıyorum. tamam kararımı verdim. Ortada aramaya değecek bir durum yok. İyi ki sizlerin fikirlerini almışım. Aslında çok basit bir mevzu ama insan takılıyor işte bir noktada. Sağolun

ben tebrık ederdım..
benım arkadasım sandıgım o kadar kişi ne dugunume geldı ne tebrık etme zahmetınde bulundu ınsan kırılıyor kımseye de bır zararım olmamıstır ama boyle gunde anlıyorsun kımın ne oldugunu .. sızınde sonucta bır donem arkadaslıgınız olmus tebrık etmen gerekır bnce

ortada "mecburiyet" de yok - yuzyuze mi bakiyorsunuz, ortak projede mi gorev aldiniz-? nedir mecburiyet??
bir zamanlar arkadas olabilme cabaniz mi mecbriyet?
bence sagligiyla alakali bir durum olmadigi surece gerek yok. caninizi da skmayin. dedginiz gibi kendinizi karsi tarafa "iyi" gostermeye calisiyorsunuz bence...

2 yıl aynı projede yer aldık. Birbirimizden uzak kalmaya çalışsak ta, yeri gelince bir otel odasını ortak paylaşmak zorunda kaldık. Mecburi bir arkadaşlık oldu işte bizimkisi de, onu kasdetmeye çalıştım "mecburi" derken. Ha asla da çok kötü bir insandı demiyorum, sadece kendini biraz fazla beğeniyordu. uzun uzun yazamıyoruz tabi burda herşeyi. kısaca anlatmaya çalıştım. Ama artık önemli değil. Herkes arama demiş, bende vazgeçtim zaten o yüzden, siz haklısınız.
Kendimi "iyi" göstermekten ziyade. "Bak, sen evlendin, ama ben bunu hiç takmıyorum, seni arayıp tebrik ediyorum. İkinizi de takmıyorum" demeye çalışıyorum. Gerçekte de takmıyorum elbet, iyi de bunu niye ona ispat etmeye çalışıyorum ki... Gereksiz bir şey, siz haklısınız, aramaya değer birşey yok. Kendimi bunun için kötü de hissetmiyorum artık.

Çok iyimser bir cevap yazmışsınız. Haklısın, insan öyle gününde arıyor. Bende yakın arkadaşlarımı ararım zaten. Gerçi artık facebook çıktı, iş kolaylaştı. Bi tebrik ederim yazıyosun iş bitiyo. Gerçek arkadaşlar burda belli olur işte.

kesinlikle, sen kendini bil, karsi taraf bilmese de olur iyi aksamlar

Düğüne çağırdı mı çağırdıysa tebrik et, çağırmadıysa salla gitsin zaten bence..

Düğüne çağırdı mı çağırdıysa tebrik et, çağırmadıysa salla gitsin zaten bence..

Facebooktan etkinlik düzenlemiş, beni de eklemiş. Çağırmaktan kasıt o yani. Çağırmış sayılır mı sayılmaz mı bilemedim. Benim yaşadığım şehirden uzak bir şehirde yaptı düğünü. Son hafta göndermiş ona rağmen. Belkide herkesi o zamana yetiştirebildi, bilmiyorum iç yüzünü artık.

Ben olsam oralı bile olmam
ama illaki içinde biraz olsun bişey varsa
sen de onun facebookuna mesaj at yada duvarına.
Tebrik etmedi de diyemez :)
Sesini duymaktan daha iyidir

Haz etmediğim bir arkadaşla hiçbir konuşmuşluğum,
görüşmüşlüğüm olmayacağı için tebriğe de gerek yok..

Tabikide tebrik etmezdim.

şimdi tebrik edeceksiniz yazdığı bir cevap hoşunuza gitmiycek sonra buraya tekrar konu açıp tebriğimin karşılığı diyeceksiniz

boşuna kendinizi strese sokuyosunuz

Son düzenleme:
Bu durumda tebrik etmek cok buyuk yuce gonullulukturr, benim gozumde en azindan. Herseye ragmen saygi duyup tebrik edebilen insanlari olgun buluyorum. Herkesin yapamayacagi birsey, oyle ki siz de konu acip sormussunuz. :)
Ha tebrik etmemek, zaten haz etmiyormussun, uzak durmak da insancil bir davranis, bir yucelik yok sadece. Velhasil, ben iki davranistan biri dogru ya da yanlistir diyemiyorum. Sadece karakter meselesi. Icinden geceni yap. Tebrik etmek sana birsey kaybettirmez, zaten araniz kotuse tebrik etmemek de birsey kaybettirmez yani.

ben tebrik ederim..facebookuna yazardım..ne olacak canım..iki kelime yazacaksın..büyüklük sende kalsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…