Hazır cevaplı doğulur mu , olunur mu??

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar aranızda benim gibi olan vardır muhakkak... örneğin bir olay karşısında yada bir durum farketmez, söylemek istediğiniz şeyleri o esnada bir türlü söyleyemeyip, olayın bitiminde ortamdan ayrılınca falan aklıma binlerce söz geliyor ama iş işten geçiyor... diyelim ki haklıyım üstelik, hakkımı savunacağım çatır çatır ama kem küm etmekten asıl demek istediklerimi iş işten geçince aklıma getiriyorum... hazır cevap olanlara anında lafını tokat gibi yapıştıranlara öyle imreniyorum ki...yeminle imreniyorum.. çünkü bazen bazı insanlar o tokat gibi cevabı kafasına donk diye indirilmeyi öyle hak ediyorlar ki... ama el mahkum işte nedense eve dönünce yada gece yattığımda ahh keşke şunu deseydim bunu deseydim falan fişman düşünüp üzülüyorum... hazır cevap olamadığım için çok ceremesini çekmişliğim vardır şu yaşıma kadar... acaba hazır cevap karekterle mi alakalı, yoksa ednilebilir bir şey mi yani sonradan oluşabilir mi? varmı benim gibi olan

Gazel' im sonradan olunmuyor :KK12:
Bu biraz yaradılış,biraz aile yapısı( yetiştirilme şartları) diye düşünüyorum..
Kısacası böyle gelmiş böyle gider..
Üzme tatlı canını :KK19:İnsanlar yaşattıklarını yaşamadan ölmezler :KK14:

Bende oyleyim cok isterdim pat diye her seye cevap vermek. Sonradan dusununce kiziyorum kendime; keske bunu bunu soyleseydim diye. Kisilik meselesi işte:KK14:

kızlar aranızda benim gibi olan vardır muhakkak... örneğin bir olay karşısında yada bir durum farketmez, söylemek istediğiniz şeyleri o esnada bir türlü söyleyemeyip, olayın bitiminde ortamdan ayrılınca falan aklıma binlerce söz geliyor ama iş işten geçiyor... diyelim ki haklıyım üstelik, hakkımı savunacağım çatır çatır ama kem küm etmekten asıl demek istediklerimi iş işten geçince aklıma getiriyorum... hazır cevap olanlara anında lafını tokat gibi yapıştıranlara öyle imreniyorum ki...yeminle imreniyorum.. çünkü bazen bazı insanlar o tokat gibi cevabı kafasına donk diye indirilmeyi öyle hak ediyorlar ki... ama el mahkum işte nedense eve dönünce yada gece yattığımda ahh keşke şunu deseydim bunu deseydim falan fişman düşünüp üzülüyorum... hazır cevap olamadığım için çok ceremesini çekmişliğim vardır şu yaşıma kadar... acaba hazır cevap karekterle mi alakalı, yoksa ednilebilir bir şey mi yani sonradan oluşabilir mi? varmı benim gibi olan

Bu durum benim o günkü ruh halimle alakalı.
O gün iyiysem pozitifsem ne söylesen tın duymam pek takılmam..
Ama biraz agresifsem jetonum hızlı ve yıldırımlı düşer.
Tepkilerime güvenemeyebilirim :KK53::KK53:
Boş ver , bu durum seni kötü yapmaz.. :KK200:

ben hazır cevapım bildim bileli böyleyim

Bazen ben bile şaşırıyorum hazır cevaplılığıma,bazen de öyle bakıyorum suratlarına milletin.Moduma göre değişiyor.Genelde koyarım lafı affetmem.Kitap oku bol bol,kelime hazneni genişletir ve taze tutar.İhtiyaç halinde de camı kırar :KK59:

kitap kurduyum zaten çok fazla okurum...ama kitapla olacak şeye benzemiyor... ömründe bir kitabı bile bitirememiş, kara cahil insanlar bile pat pat cevapları yapıştırıyor...

Hazır cevap doğuştan, karakterle ilgili bir şey bence.
Ama sizin durumunuz farklı ki. Siz kendinizi savunamıyormuşsunuz. Kem küm ediyormuşsunuz. İnsanlar kendilerini hazır cevap olmadan da savunabilirler yan . Sizde ifade yeteneği, kelime dağarcığı zayıf olabilir ki bunlar çk okuyarak geliştiriliyor. Bir de özgüven eksikliğiniz olabilir, bu da geliştirilebilen bir şey.

Genelde lafın en iyisini gerekli yere koyuveririm ama insanlık hali benim de mal mal kaldığım durumlar da oluyor.

Çok sinir bozucu bir şey gerçekten sonradan salak kafam nasıl böyle demek gelmedi aklıma diye paralanmak.

Ruh halime göre değişiyor benim. Hiç beklemediğim durumla karşılaştığımda verecek cevabım olmaz belki. Ama onun da intikamını sonradan ne yapar eder alırım ☺

Bence hazir cvp dogulur bana oyle oldugumu soylerler hep
Kitap okumanin faydasi olur kelime haznen genisler
biraz muge anliyi seyret orda hep bi karmasa falan varya insanlar lafi dolandiriyorda dolandiriyor gercekten bence insanin ufkunu bakis acisini genisleten bi program bol bol entrika iceriyor mugede gayet hazircevap biri..

Hazır cevap doğuştan, karakterle ilgili bir şey bence.
Ama sizin durumunuz farklı ki. Siz kendinizi savunamıyormuşsunuz. Kem küm ediyormuşsunuz. İnsanlar kendilerini hazır cevap olmadan da savunabilirler yan . Sizde ifade yeteneği, kelime dağarcığı zayıf olabilir ki bunlar çk okuyarak geliştiriliyor. Bir de özgüven eksikliğiniz olabilir, bu da geliştirilebilen bir şey.

hayır hayır savunamamak değil, şöyle örnek vereyim, sürekli karşımdaki kırılacak diye bir baskı var beynimde.. sanki ufak bir şakamı bile yanlış anlayıp gücenecek diye düşünüyorum, ve susuyorum... haklı da olsam susuyorum aman kırılmasın diye... yoksa bir olay karşısında kendimi savunmamda sıkıntı yok..sadece laf gelince pat diye hakettiiği cevabı vermiyorum... sonradan da üzülüyorum neden demedim kırılırsa kırılsaydı keşke falan filan işte..

Olusur. Formulu soyle:
Her akliniza geldiginde "BEN HAZIR CEVABIM" diye uc kere tekrarlayin. Sonra bu oto-sartlanmanin etkisine hayret edeceksiniz.

Sonrdan olunabiliyor. Eskiden bende susardim. Baktim ki susunca olmuyor sonradan da olsa kafamdakileri soylemeye basladim. Sonrasinda olay aninda konusmaya basladim sustum,durdum,dusundum ama yinede aklima geldikçe konustum

Back
X