Hazır cevaplı doğulur mu , olunur mu??

ne güzel keşke bende öyle olabilsem, aman kırmayım aman üzmeim diye susa susa şişiyorum.. millet lafı sokup geçiyor, ben incelmekten kopacağım...

yani size laf sokulduğunu farkettiğiniz halde birşey demiyorsanız bu sizi yorar tabiki bir süre sonra.. ben farketsem ( ki bu konuda sıkıntı yaşıyorum ) mutlaka lafımı söylerim ben kırılıyorsam o da kırılsın ..

kitap kurduyum zaten çok fazla okurum...ama kitapla olacak şeye benzemiyor... ömründe bir kitabı bile bitirememiş, kara cahil insanlar bile pat pat cevapları yapıştırıyor...

Burda kilit bir şeyi kendin söyledin işte.
Ben de kişilikten ya da böyle tabiri caizse pat pat söyleyen biri değilim.alttan alırım Olgun davranırım ama yeri geldiğinde bi sesimi yükselttiğimde haklı olarak noluyo sana derler yine anlamazlar.

Bit bit konuşup laf çarpıtanlar genelde hep haklı görünür zaten sen ağırlığından susarsın onlar kendilerini tam da oldukları gibi B..k sanarlar.

Biraz da yetiştirme tarzı biraz huy.inan böyle olmak daha güzel sonuçta şu dünya fani herkes orda burda ektiklerini biçecek.

Burda kilit bir şeyi kendin söyledin işte.
Ben de kişilikten ya da böyle tabiri caizse pat pat söyleyen biri değilim.alttan alırım Olgun davranırım ama yeri geldiğinde bi sesimi yükselttiğimde haklı olarak noluyo sana derler yine anlamazlar.

Bit bit konuşup laf çarpıtanlar genelde hep haklı görünür zaten sen ağırlığından susarsın onlar kendilerini tam da oldukları gibi B..k sanarlar.

Biraz da yetiştirme tarzı biraz huy.inan böyle olmak daha güzel sonuçta şu dünya fani herkes orda burda ektiklerini biçecek.

milletin en ağır laflarına eyvallah edip, benim ufacık bir şakama hey heylenen okadar çok insan var ki çevremde, artık konuşurken düşüne düşüne konuşmak zorunda kalıyorum.. sanıyorum ben insanlara haddinden fazla ince davranmışım, gözlerinde öyle bir konuma oturtmuşum kendimi demekki, o nedenle ufacık lafıma kırılıp güceniyorlar... böylesi iyi mi kötü mü bilemiyorum ama gerçekten laf sokabilmeyi çok isterdim...

yani size laf sokulduğunu farkettiğiniz halde birşey demiyorsanız bu sizi yorar tabiki bir süre sonra.. ben farketsem ( ki bu konuda sıkıntı yaşıyorum ) mutlaka lafımı söylerim ben kırılıyorsam o da kırılsın ..

aynen çok yoruyor beni... laf sokabilmek gerçekten bir marifet.. bende yok ama.

Hazır cevapmıyım bilmem ama, kendimi bildim bileli son söyleyeceğimi ilk söyler kurtulurum.
Saygı içinde lafımı esirgemem, haklıysam sonuna kadar diretir , haksızsam susar otururum.
Evet bunlar bence doğuştan gelen özellikler.
Sonradan da kazanılabilir neden olmasın ki.

Hazır cevapmıyım bilmem ama, kendimi bildim bileli son söyleyeceğimi ilk söyler kurtulurum.
Saygı içinde lafımı esirgemem, haklıysam sonuna kadar diretir , haksızsam susar otururum.
Evet bunlar bence doğuştan gelen özellikler.
Sonradan da kazanılabilir neden olmasın ki.

rica etsem bi örnek yazabilirmisiniz, son diyeceğinizi ön demekle ilgili...

Hazir cevaplı olmak karakterle alakali ben de birsey diyeceksem uzerinde dusunmem lazim
Annemse pratik zekalidir pat diye çözüm uretir lafini soyler maalesef annemle hic uyusmayiz :)

Anneden gelme bi yetenek :nazar: mübarek kadında bir savunma mekanizması bir hazır cevaplılık 2 dakikada mundar eder adamı :KK70:
Sesli güldüm :KK70:
Ben de pek söylemezdim eskiden sonradan aklıma gelir uyuz olurdum sonra beni rahatsız edince üstüne gittim bunun şimdiyse koyuyorum lafı gitsin aklımdan çıkıyor en azından.

milletin en ağır laflarına eyvallah edip, benim ufacık bir şakama hey heylenen okadar çok insan var ki çevremde, artık konuşurken düşüne düşüne konuşmak zorunda kalıyorum.. sanıyorum ben insanlara haddinden fazla ince davranmışım, gözlerinde öyle bir konuma oturtmuşum kendimi demekki, o nedenle ufacık lafıma kırılıp güceniyorlar... böylesi iyi mi kötü mü bilemiyorum ama gerçekten laf sokabilmeyi çok isterdim...

O kendini dokunulmaz sanan mükemmel sanan her şeyi söyleme HAKkı bulup en ufak Eleştiriyi hazmedemeyen tiplere tahammül edemiyorum böyle olunca ya direk iletişimi kesiyorum ya da sert birşekilde söylüyorum .. Ama genelde ben de cehalete boşboğazlığa verip susuyorum şişiyorum

Iyy bak yine hatırladım bağzı Kişiliği oturacakken sandalyesi ayağından Çekilen ham meyveleri

rica etsem bi örnek yazabilirmisiniz, son diyeceğinizi ön demekle ilgili...
Mesela yıllar yıllar önce bir arkadaşım beni evleneceği kişi ile tanıştırdı.
Çocuk çok hoş, kibar, cömert vs.
Arkadaşımda fikirlerimi önemseyen bir tip.
Çocuk sadece benim yanımda arkadaşıma sesini yükseltti, iki üç saniyeliğine ve yok yere.
Aradan zaman geçti ne diyorsun, evleneceğiz biz dedi.
Bende bütün iyi özelliklerini yok sayarak evlenme bu seni döver , kapının önüne koyar dedim .
Arkadaşım bana küstü ve evlendi, daha yumuşak söyleyebilirdin falan filan.
Yani benden süslü laflar bekledi , şöyle iyi böyle iyi diye ama ben yapmadım yapmam ,bunun gibi yani uzun oldu biraz ama

Mesela yıllar yıllar önce bir arkadaşım beni evleneceği kişi ile tanıştırdı.
Çocuk çok hoş, kibar, cömert vs.
Arkadaşımda fikirlerimi önemseyen bir tip.
Çocuk sadece benim yanımda arkadaşıma sesini yükseltti, iki üç saniyeliğine ve yok yere.
Aradan zaman geçti ne diyorsun, evleneceğiz biz dedi.
Bende bütün iyi özelliklerini yok sayarak evlenme bu seni döver , kapının önüne koyar dedim .
Arkadaşım bana küstü ve evlendi, daha yumuşak söyleyebilirdin falan filan.
Yani benden süslü laflar bekledi , şöyle iyi böyle iyi diye ama ben yapmadım yapmam ,bunun gibi yani uzun oldu biraz ama

anladım çok tşk ederim... eğer adam dediğiniz gibi çıktıysa eminim size küstüğü için pişman olmuştur... kendimi düşündüm de ben olacaktım mesela orda, kırılmasın diye lafları geveleycektim kesin

Sesli güldüm :KK70:
Ben de pek söylemezdim eskiden sonradan aklıma gelir uyuz olurdum sonra beni rahatsız edince üstüne gittim bunun şimdiyse koyuyorum lafı gitsin aklımdan çıkıyor en azından.

:KK70: valla en iyisini yapıyorsun canım ruhende insan rahatlıyor benim kocamda öyle hazır cevap annemle atıştiklari zaman araya bi laf sikistirayim diyorum ama ikiside motor gibi tabi yine galip annem çıkıyor kocam sonunda dumur olmuş bi surat ifadesiyle susup anneme bakıyor annem hala devam ediyor :KK70::KK70:

anladım çok tşk ederim... eğer adam dediğiniz gibi çıktıysa eminim size küstüğü için pişman olmuştur... kendimi düşündüm de ben olacaktım mesela orda, kırılmasın diye lafları geveleycektim kesin
İki yıl evliliğin sonunda kızı pijamaları ile sokağa attı gece yarısı , kış günü.
Ailesi de benim gibi düşünmüş vaktiyle, beni aradı gece yarısı ağlayarak , açtım elbet kapımı ama asla ben sana demiştim demedim.

İki yıl evliliğin sonunda kızı pijamaları ile sokağa attı gece yarısı , kış günü.
Ailesi de benim gibi düşünmüş vaktiyle, beni aradı gece yarısı ağlayarak , açtım elbet kapımı ama asla ben sana demiştim demedim.

demene gerek kalmamış, o anlamıştır zaten gayet iyi hemde... şimdi nasıllar peki, birlikteler mi

Tanıdığım ve kırmak istemediğim insanlar olunca fazla sert dalamıyorum ama normalde şak şak yapıştırırım cevabı

Evlenene kadar senin gibiydim ,ama baktimki sonradan işler öyle olmuyor sen saygıdan yada kimseyi kirmayayim derken paramparça oluyor ve eziliyorsun , ve uzmeyeyim kirmayayim dedigin insanların sen üzüldüğünde umurlarinda olmuyorsun o anki konuyla alakalı ne dusunuyorsam pat diye söylemeye başladım soyleyincede kotu oldum ama en azindan herkes mesafesini öğrendi...

kitap kurduyum zaten çok fazla okurum...ama kitapla olacak şeye benzemiyor... ömründe bir kitabı bile bitirememiş, kara cahil insanlar bile pat pat cevapları yapıştırıyor...
Canım onun kitapla hiç bir alakası yok yapı yla alakalı o anda pat diye geliyor akkıllakkıllrına cevap örneğin ben hazır cevap biriyim yapımda bu var aniden aklıma geliyor söylüyorum her insan aynı deil

Back
X