• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazır çorba yaparken dakikalarca karıştırma eziyetinden kurtulmak için

Hic_Kes

Probisim benim :)
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
653
7
116
İstanbul
Hanımlar, bu yöntemi ev arkadaşımdan öğrenmiştim, hazır çorba yaparken kaynayıncaya kadar karıştırın diyo ya topaklanmasın diye, siz de benim gibi ayakta dakikalarca karıştırmaktan hoşlanmıyosanız bunu deneyin, 5 bardak su yerine 4 bardak suyu tencereye koyun kaynasın, çorba paketini geniş bir tabağa boşaltın ve 1 bardak suyla karıştırın, kıvamı bulsun, sonra bunu kaynayan tencereye boşaltın, bir iki kez karıştırın, kapağı aralı bırakın, kendine kendine kaynasın, biz bu şekilde yapıyoruz 2 yıldır, artık bu çorbayı kim karıştırcak derdi yok a.s

bende boyle yapıyorum bazende dırek 5 bardak soguk suya dokup karıstırdıktan sonra acıyorum altını

sevdım ben bu karıştırma yontemını o halde tarhana işlemındede bunu yapabılırız:)

ben de karıştırmıyorum,ilk önce iyice karıştırıp homojen olmasını sağlayıp sonra ateşe koyuyorum..kim uğraşacak, topaklanmıyor ondan sonra

hehe yahhh hazır çorbanın aklımda kalan tek yanı karıştırmak karıştır karıştır karıştır :) çook saol canım çok mantıklı ben neden düşünemedim

Hanımlar, bu yöntemi ev arkadaşımdan öğrenmiştim, hazır çorba yaparken kaynayıncaya kadar karıştırın diyo ya topaklanmasın diye, siz de benim gibi ayakta dakikalarca karıştırmaktan hoşlanmıyosanız bunu deneyin, 5 bardak su yerine 4 bardak suyu tencereye koyun kaynasın, çorba paketini geniş bir tabağa boşaltın ve 1 bardak suyla karıştırın, kıvamı bulsun, sonra bunu kaynayan tencereye boşaltın, bir iki kez karıştırın, kapağı aralı bırakın, kendine kendine kaynasın, biz bu şekilde yapıyoruz 2 yıldır, artık bu çorbayı kim karıştırcak derdi yok a.s

havalar soğuyunca çorba pişmeye başlar bizde. ben bir ara hani yardımım olsun annem diye çorba pişirmeye kalkıyordum. ancak o kadar karıştırırken, sabit durunca ocak başında ve karıştırırken önce doğru eğik kalıyordum ve sırt ağrısı çekiyordum(sırtımda fıtık var da). bu şekilde bir sürprizim olabilir bu kış annemekaydirigubbakcemile2

ayy çok güzel oldu valla sırf buyüzden çorba yapmaktan nefret ediyodum. ocağın başında sabit kaynayana kadar karıştırmak zor geliyodu. bu güzel fikrin için sağol.

güzel fikir ama son3 senedir hazır çorba almıyorum...

sağlıklı değil arkadaşlar sizde kullanmayın....

bır dahakıne böyle deneyecegım sagol arkadasım yaaa kurtulduk yani......

İyi güzel yöntem de zaten sağlıksız olan hazır çorbaları kaynatmak daha sağlıklı olmazmı?

pudingide soguk süte döktüğünzaman karıstırıp oyle ocaga koyunca oda topaklanmıyor aynı yontem yanı

yıllardır çorbayı 5 bardak su içinde çırpar öyle ocakta pişmesini bekler hiç karıştırmam gayet pratik oluyor ama pudingi hiç denememiştim harika bir fikir a.s.

bende buna benzer bir yöntemle yapıyordum zaten ketılda suyu kaynatıyorum duruyor.1 bardak soğuk suyla çorbayı açıyorum önce sonra 4 bardakta ketıldan ekliyorum hemen hemen aynı şey pratik oluyor

kızlar ben pudingi de yıllardır pratik bir yöntemle yapıyorum. 1 bardak sütle pudingi bir kapta karıştırıyorum. bir tencerede de kalan sütü kaynatıyorum. kaynayınca sütü karıştırırken pudingi içine döküyorum hemn kaynıyor zaten. mis gibi de oluyor.çorbayı da yıllardır böyle yaparım. çalışan bayan olmak insanı pratikliğe zorluyor doğrusu

yıllardır çorbayı 5 bardak su içinde çırpar öyle ocakta pişmesini bekler hiç karıştırmam gayet pratik oluyor ama pudingi hiç denememiştim harika bir fikir a.s.

bende hem pudingi hemde corbayı evlendıgımdenberı boyle yapıyorum cok pratık oluyo

Pudingin bu şekilde hazırlanması çok iyi fakat çorba için acaba sağlıklı olur mu olmaz mı düşünmek lazım.Pratiklik çok işe yarıyor ama ağır ağır kaynaması bana daha mantıklı geliyor.

daha kolayı war puding için ben süt biraz kaynayıca atıyom sonra bir iki telle çırpıyom hemen kaynıyo zzatenn

Back
X