Oglum kilo alsin istiyorum. Ne yediriyim? Yardim edin lutfen?
Çok mecbur kalmadıkça, ör. dışardasındır o an mama, meyve ya da çorba hazırlayacak durum yoktur bu gibi zamanlar dışında kesinlikle kendin hazırla, mesele kilo meselesi değil, ona bakarsak bas nişastayı irmiği şişsin zavallıcık. Benim kastettiğim şey başka, kızımı büyütürken kolay oluyor diye abandık kavanoz mamalarına, bir markaya güveniyoruz ya, en pahalısını alıcaz milupa alıyoruz. Her çeşidini aldım zaman içinde, muhallebileri, meyvelilerini, püreleri, çorbaları... abartmıyorum bütün çeşitleri denedik. Aldığım yer de kuytuda kalmış mahalle bakkalı değil, migros, carrefour... Tarihler tarafımdan kontrol ediliyor, rafta tozlanmışı bile alınmıyor, bu kadar özen gösterdiğim halde eve geliyorum açıyorum tadına bakıyorum, yahut kimisi o kadar kötü ve sirkeleşmiş kokuyordu ki tadına bile bakamadan fırlatıp attıklarım oldu!! Sorarım size şeftali muz mudur, kayısı muz mudur nedir nasıl bozulabilir? Yanlış anlaşılmasın, çok merkezi bir yerde oturuyorum, etrafımda 3 büyük alışveriş merkezi olduğundan hiç stoklama ihtiyacım da olmadı, 2-3 günlük yiyeceği kadar alıp onu da serin güneşsiz yerde saklardım. Sözün özü benim bu sebeple lanet ederek attığım kavanoz sayısı 20den fazladır, yani çok da nadir bir durum değil. Şikayet etmeye kalksam kimi kime şikayet edeyim, yok saklama koşullarıma kabahat bulacaklar, bahane hazır! marketten almışım eve gelip açmışım ve bozuk çıkmış daha ne! Bakın bunlar açılmadığı takdirde 2-3 yıl dayanmak üzere üretiliyor, yani konserve ve eğer bir şekilde bakteri girmişse içinde üreyip öldürücü hale bile gelebilir. Artık en son, marketlerde bazı müşterilerin meraktan yahut kötü niyetten bu kavanozları açıp sonra yeniden kapattıklarını düşünmeye başlamıştım. En sonunda şüpheyle yaşanmaz diyerek kendim yapmaya başladım, üstelik öyle blenderde de çılgınca çekip dümdüz etmedim, pütürüklü kaldılar, sonra blenderdan da vazgeçtim çatalla ezdim. Kefir, ayran, yoğurt verdim, dişler erkenden çıktı, yemede sorun yok, yemek seçmez, taşı bulsa yer maşallah! Çocuğunuzun hayatını tehlikeye etmayın ve mutlaka ona yedireceğiniz şeyin tadına ve kokusuna önce kendiniz bakın!