Hazır mıyım bilemiyorum :(

normalde 2 çocuk düşünenlere hep arayı çok açmayın derim ama siz çok erken evlenip anne olmuşsunuz,
atanmadan düşünmeyin bence, 2 çocukla sınava girmek de yeni bir düzen kurmak da çok zor olur.
Yok sınaa girdim puanım falan cok guzel. ama dediğim gibi şuan düzenım yenı yenı otururken 2. çocuk korkuttu beni.

Genç ve 2 çocuklu anneler bana bi umut aşılayın. İçimi dökmeye geldim.

24 yaşındayım. 3 buçuk yaşında bir oğlum var eşim 27 yaşında.
Eşim 2. çocuğu istiyor bu ara. Ama ben isteyemıyor gibiyim kararsızım.
Kpss ye girdim alım olursa yerleşicem ama eş druumu falan çok karısık mevzular. Ama şuan çalışmıyorum bu durum benım için yeterınce can sıkıcı zaten.

Sorun şu ki ben kendımı 24 yaşında 2 çoccuklu ev hanımı olarak görmek istemıyorum. Belkı atansaydım bu kadar sorun yapmazdım kendıme ama şuan ıyıce işe yaramaz hissedıcem sankı kendımı. Hayallerımden daha da uzaklasıcam gıbı. Aslında belkıde tam zamanı. Oğlum eylulde 4 yasında olucak. Yani ben şimdi çocuk için korunmayı bıraksam, oldum ettim diyinceye kadar en az 1 yıl yanı aralarında 4.5 5 yaş olucak. Yaş aralığı iyi ama ben hazır değilim sanki.

Etrafımda var iki çocuklu arkadaşlarım ben onları öyle ezik paspal görmüyorum. Ama sanki insanlar beni öyle görücek gibi hissediyorum bak bak hemen 2 çocuk yaptı oturdu eve gibi.

Sanki yorgunum mutsuzum. Bu kpss, atama , umutlar üçlüsü benı mahvetti. Önce bi piskolojık yardım almayı dusunuyorum. Etrafımdakı herkes tarafından beğenlirim , özgüvenıme bayılırlar. Ama içimde bastırdığım öyle bir özgüvensızlık varkı.
cocuk her iki tarafda aynı hissi ve fikri kabul ettiginde olmalı. eger istemiyorsan istemiyorsundur.

Allah askina ev hanimlari ezik,mutsuz calisanlar ozguvenli,cok mutlu olarak gormeyin artik.Calisan evli kadinlar kendi zevklerine harcamiyor hizmetcisi olup son model arabalarda ve luks kiyafetler icinde degiller ya da cok mutlular diye bi sey yok.Kimseye gore hayatina sekil verme cok calismak isteyen o sinava afedersin esek gibi calisir kazanir sonrasinin garantisi yok.Kendin ne istiyorsun bi kendini dinle millet ne der diye degil.

28 yaşındayım 5 ve 8 yaşlarında iki oğlum var..
konu sahibi gercekten çok zor.
son derece
sabır fedakarlık gerektiren bir durum.
guzel yanları elbet var.ama buna karar verecek olan sizsiniz.herşeyden önce sizin piskolojinizin sağlam olmasi lazım.
ve gerçekten isteyip göze almanız lazım zorluklarını.
yoksa çoook
nerden geldimm istanbul aa diye bağırırken bulursunuz kendinizi:)) (temsili:)):deli:
çocuk ciddi bir karardır birlikte istenmeli birlikte alınmalı.hele ki anne hazır değilse bu hem sizin hemde çocuklarınızın sıkıntı yaşamasına neden olur..
hayallerimiz varsa onlari gerceklestirun
çalışmak istiyorsanız çalışın.
çocuk istediğinizi hissettiğiniz zamanda esinizle konuşun.
umarım gönlünüze göre olur herşeyHoppa

bu arada ben bir çok hayalimi iki çocuğum la gerçekleştirdim.
herkes beni tebrik ederken nasil başardım diye ben gayet normal olduğunu söyledim.
insan yeterki bu hayatta birşeyi istesin.istedikten sonra basarilamayacak hiç birsey yok bana göre..
evlat can dir ama dedigim gibi sağlam psikolojiye sahip bir annenin kollarında ve istenilen bir yuvanin içinde olunca..

Allah askina ev hanimlari ezik,mutsuz calisanlar ozguvenli,cok mutlu olarak gormeyin artik.Calisan evli kadinlar kendi zevklerine harcamiyor hizmetcisi olup son model arabalarda ve luks kiyafetler icinde degiller ya da cok mutlular diye bi sey yok.Kimseye gore hayatina sekil verme cok calismak isteyen o sinava afedersin esek gibi calisir kazanir sonrasinin garantisi yok.Kendin ne istiyorsun bi kendini dinle millet ne der diye degil.
Hayırdır canım bi relax ! Ben zaten çocuğumla beraber oturdum sizin deyiminizlr bi güzel eşşek gibi çalıştım alnımın akıylada başardım tek sıkıntı alım olmadı. Demedim ki çalışanlar yiyo içiyo. Benim maddi sıkıtım yok çok şükür. Sadece kendimi ev hanımı olarak görmek istemiyorum dedim. Yani sizin üslubunuza karşılık benim açıklamam size fazla bile. Haydii saldırr kafasındaysanız yazmayın olur mu?

bu arada ben bir çok hayalimi iki çocuğum la gerçekleştirdim.
herkes beni tebrik ederken nasil başardım diye ben gayet normal olduğunu söyledim.
insan yeterki bu hayatta birşeyi istesin.istedikten sonra basarilamayacak hiç birsey yok bana göre..
evlat can dir ama dedigim gibi sağlam psikolojiye sahip bir annenin kollarında ve istenilen bir yuvanin içinde olunca..
Sanırım aynı yaşlarda beneğimiz olmuş :) aslında arayı çokta açmayı istemiyoduö ama eşim bu talebini söyleyince şasırdım afalladım. Birde tam atama dönemi belirsizlik evde olmak sürekli ev işi çocuk zaten bunalmışım e hadi ikinci çocuk tam bir karmaşa. Evet çocuklarım sevgi içersinde büyüsün istiyorum :(

Istemiyorsan yapma.zaten daha cok kucuksun. 2.yide 30da falan tekrar dusunursun.ne istiyorsan onu yap hayat senin

İnşallah atanırsın Allah emeklerini boşa çıkarmasın.Atanmayı bekle sonra ikinciyi yap hem yasal izinlerini de kullanırsın senin avantajına olur

Sanırım aynı yaşlarda beneğimiz olmuş :) aslında arayı çokta açmayı istemiyoduö ama eşim bu talebini söyleyince şasırdım afalladım. Birde tam atama dönemi belirsizlik evde olmak sürekli ev işi çocuk zaten bunalmışım e hadi ikinci çocuk tam bir karmaşa. Evet çocuklarım sevgi içersinde büyüsün istiyorum :KK43:
benim esimde ikinciyi istediğinde oğlum 2 buçuk yaş civarındaydı.
araları dört yaş olsun bir yıl daha geçsin dedim ama eşim çok istedi.
bende ev hanımı olduğum için ve araları acilmasin fazla diye tamm dedim.
Rabbim ilk ay nasip etti.
geleceği varmış:)
şimdi 5 yaşında.her zaman iyki olmuş diyorum.oda büyüdü iste diyorum.
ama gelin gorunki gercekten çok zor bir süreçten geçiyorsunuz.
bu süreci eşinizle birlikte atlatirsaniz size destek olacaksa elbette daha kolay atlatiliyor
ama dedigim gibi çocuk fikrini onaylayacak olan anne olmalı.çünkü en büyük iş size düşecek.
insallh hakkınızda hayırlısı olur.
hayirli sağlıklı evlatlar diliyorum herkese..

Ya inşallah atanırım alım var 1 ay içersinde. Çok çalıştım bu puan için hele çocukla ve evde kendi çabalarımla. yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim :( Evet 2. çocuk atandıktan sonra izinler açısından da iyş olucak. bakalım zaman ne göstericek

benim esimde ikinciyi istediğinde oğlum 2 buçuk yaş civarındaydı.
araları dört yaş olsun bir yıl daha geçsin dedim ama eşim çok istedi.
bende ev hanımı olduğum için ve araları acilmasin fazla diye tamm dedim.
Rabbim ilk ay nasip etti.
geleceği varmış:)
şimdi 5 yaşında.her zaman iyki olmuş diyorum.oda büyüdü iste diyorum.
ama gelin gorunki gercekten çok zor bir süreçten geçiyorsunuz.
bu süreci eşinizle birlikte atlatirsaniz size destek olacaksa elbette daha kolay atlatiliyor
ama dedigim gibi çocuk fikrini onaylayacak olan anne olmalı.çünkü en büyük iş size düşecek.
insallh hakkınızda hayırlısı olur.
hayirli sağlıklı evlatlar diliyorum herkese..
Ablacım eşim çokta destek olmadı ilkinde. o yuzden de tedirginim hele bir lohusalığım vardı ki:( ama eşim biliyorum haklısın falan dıye onlarcakez konustu benimle. oğlanı kreşe gönderelim daha rahat edersin diyo. Ama pskolojım zaten alt üst çok gergin günler geciriyorum aslında içten içe istiyorum. hatta istemiyorum derken rabbimin gücüne gider diyede korkuyorum :(

Branşınız ne? Bu ay içinde alımlar var. Sayılarıda çok güzel diyorlar. Bende bu alımda mezun değilim diğerine inşallah.

Branşınız ne? Bu ay içinde alımlar var. Sayılarıda çok güzel diyorlar. Bende bu alımda mezun değilim diğerine inşallah.
Ortopedi teknısyenıyım :) Alan sıralamam 6 .
Biizim bölüm zaten 15 kişi falan alıyo bi alıverseler yerleşcem zatende.
ama öbür tarfaftan eş durumu yok. yanı herşey muallakta. Hiç bir şey net değil.

Herşeyın belırsız olması ayrı gerıyo benı.

Ablacım eşim çokta destek olmadı ilkinde. o yuzden de tedirginim hele bir lohusalığım vardı ki:KK43: ama eşim biliyorum haklısın falan dıye onlarcakez konustu benimle. oğlanı kreşe gönderelim daha rahat edersin diyo. Ama pskolojım zaten alt üst çok gergin günler geciriyorum aslında içten içe istiyorum. hatta istemiyorum derken rabbimin gücüne gider diyede korkuyorum :KK43:
biraz zaman ver kendine.
niye baskı altında gibi hissediyorsun kendini.
çocuk sizin çocuğumuz olacak.
tabiki buna ortak karar vereceksiniz.
bence gercekten hazır değilsin.
önce psikolojinin normale dönmesini bekle.
kendini daha iyi ve mutlu hissettigin zaman düşün bu konuyu.
esinlede konuş.biliyorsun zor bir logusalik dönemi yaşadım.tekrar yaşamaktan korkuyorum. bende istiyorum bir çocuğumuz daha olmasını ama zamanı var desen.
anlayışla karsilacagini umuyorum.
merak etme Allah in gücüne gideceğine inanmıyorum ben böyle bir konuda.
O biz insanlar gibi degil.o senin niyetinide içinide bilir zaten.
ve ona göre verir:)

Hayırdır canım bi relax ! Ben zaten çocuğumla beraber oturdum sizin deyiminizlr bi güzel eşşek gibi çalıştım alnımın akıylada başardım tek sıkıntı alım olmadı. Demedim ki çalışanlar yiyo içiyo. Benim maddi sıkıtım yok çok şükür. Sadece kendimi ev hanımı olarak görmek istemiyorum dedim. Yani sizin üslubunuza karşılık benim açıklamam size fazla bile. Haydii saldırr kafasındaysanız yazmayın olur mu?
Bence sen uslubunu bi degistir her seye boyle parliyorsan calisma hayatinda cok mutsuz olursun.Biraz kitap oku okudugunu anlamiyorsun.Benimde bu yazdigim fazlaydi ama ogut veriyim dedim.Hadi saglicakla kal

Ortopedi teknısyenıyım :) Alan sıralamam 6 .
Biizim bölüm zaten 15 kişi falan alıyo bi alıverseler yerleşcem zatende.
ama öbür tarfaftan eş durumu yok. yanı herşey muallakta. Hiç bir şey net değil.
İnşallah alırlar bu sefer tekniker. Geçen alımda yoktu. En geç eylüle atanmış oluruz umarım. Dediğin gibi eş durumları sözleşmelilerde 4 5 yıl tayin hakkı olmaması falan çok sıkıntılı. Allah yardım etsin.

biraz zaman ver kendine.
niye baskı altında gibi hissediyorsun kendini.
çocuk sizin çocuğumuz olacak.
tabiki buna ortak karar vereceksiniz.
bence gercekten hazır değilsin.
önce psikolojinin normale dönmesini bekle.
kendini daha iyi ve mutlu hissettigin zaman düşün bu konuyu.
esinlede konuş.biliyorsun zor bir logusalik dönemi yaşadım.tekrar yaşamaktan korkuyorum. bende istiyorum bir çocuğumuz daha olmasını ama zamanı var desen.
anlayışla karsilacagini umuyorum.
merak etme Allah in gücüne gideceğine inanmıyorum ben böyle bir konuda.
O biz insanlar gibi degil.o senin niyetinide içinide bilir zaten.
ve ona göre verir:)
Çok hoşsunuz Allah razı olsun.. Avuttunuz beni :anne:

Aynı yaştayız evli bile değilim daha ben.Bence çok erken evlenip anne olmuşsun zaten şu an meslek anlamında biseyler yapman daha mantıklı.Yani ne bileyim benle yaşıt ama iki üç çocuklu kadınları görünce üzülüyorum ben yalan değil haddim de değil belki ama.Bence çocuk isini ertele dilerim de atanırsın

Ben de anne olacak yaşa gelmiş ama hala bencilliklerinden ve egolarindan kurtulup hayatı biriyle paylasamayan, bir çocuğun sorumluluğunu almaya yanasmayan kadinlara üzülüyorum. Nasıl?

Back
X