Hazır mutfak için öneriler :))

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
2. SAYFADA EN SON BEĞENDİĞİM MUTFAKLAR VAR :) YORUM YAPARSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM :)

Arkadaşlar merhaba,

Nişanlımla ev yaptırıyoruz ve içine hazır mutfak yapacağız. Ancak model olarak çok kararsız kaldım. Eski tip olmasın istiyorum ada mutfaklar hoşuma gidiyor ancak linea da gördüğüm bir mutfak beni çok etkiledi ama sizce bu tarz bir mutfağın kullanışsız yönleri var mıdır?

Son düzenleme:

Yeni evleneceğin için mutfak düzenini zamanla sen oturtursun. ama güzel mutfağın püf noktaları var. buna mutfağının şeklide dahil. amerikan mutfak falan

tezgah seviyesi çok önemli - yüksek olunca kalça ağrısı alçak olunca bel ağrısı yapıyor.

tezgah uzun olunca veya kısa olunca - orta karar olmalı çok tezgah olunca sil sil bitmez kısa olunca sürekli toplamak zorunda kalırsın

resimdeki mutfaklar fena değil ama malesef resimdeki gibi durmuyorlar. bide mutfakta gri renk çok iz oluyor. sürekli silmek istiyor. beyaz tercih etmeye çalış.

Çok teşekkür ederim yorumların için. Ben mutfaktan yemekten hiç mi hiç anlamam. Şimdi hazır mutfaklara bakarak karınca kararınca bir karar vermeye çalışıyorum. Söylediğin tavsiyeleri dikkate kesinlikle alacağım. Renk konusunda siyah gri mutfakları çok beğeniyorum. Beyaz eşyaları da siyah alırım diye düşündüm ilk tercihim beyaz mutfağın rengini gri yapıp kullanmaktı. Ancak daha sonra ahşap olan mutfağı gördüğümde bayıldım çünkü kullanım alanı çok rahat gibi geldi. On da da renk sorun oldu çünkü ahşap hiç istemiyorum ama buna da gri siyah gibi renkler gider mi hiç bilemiyorum :S Birde annem kitap konulacak yerleri düz yapalım diyor acaba bu mutfağın orjinalliğini bozar mı? Çok kararsızım :S

2. mutfakta arka kısımdakinden başka dolap yok sanırım bence o kadar dolap yetmez. kitap konulacak yerlere tencereler için yapılan büyük çekmecelerden yaptırabilirsin
bence 1. si daha bi kullanışlı gibi

Baktım onlarada :) Kitap koyulacak yerin iç kısmında zaten büyük tencere dolapları var, sadece bunu alırsam o sandalye ile masa olan yeri de dolap yaptırayım diyorum. Gene de yetmez mi sizce mutfak eşyaları için? 1. nin daha kullanışlı olacağını ne kadar bilsem de 2. çok hoşuma gitti ama kullanışsız bişiye de bi ton para vermek istemiyorum

Bana aslında 2. mutfak 1. den daha kullanışlı olur gibi geldi. Bence bir mutfakta en yoğun kullanılan alan eviye ve ocak arasıdır. Bunların ayrı tezgahta olması bana pek pratik gelmiyor doğrusu. Ayrıca, düz giden bir tezgahta olmasındansa arada bir köşe olunca kullanım alanı genişliyor, ama çok fazla yan yan hareket etmek gerekmiyor (yaş ilerleyince işte böyle şeyler düşünüyor insan).

Sanıyorum, masa bile olsa 4.20-4.80 metre kadar alt dolap var ön kısımda, fırın ve kiler dolaplarına ilave olarak uygun bir duvara da daha yüksek boy dolapları olabilir belki. Gerçi ben 24 senedir evli, neyi, nereye koyacağını şaşırmış biri olarak bol, bol dolap olmasında hiç sakınca görmem, ama sanırım, anneniz bu konuda sizi daha iyi yönlendirebilir.

Bu hazır mutfakçılar farklı renk kapak uygularlar tahminim beğendiğiniz mutfağa, mutlaka tahta deseni olması gerekmez. Kapakların kir gösterme konusunu bence size gösterecekleri örnek kapakları bol, bol parmaklayarak az buçuk anlayabilirsiniz.

Beyaz eşyaların siyah olması tozu biraz fazla gösterebilecekleri için bana biraz sıkını yaratabilir gibi geldi. Özellikle ışık vurduğunda iyi durmayabiliyor, eğer sık sık temizlenmezse. Fırın idare eder de, buzolabı gibi büyük dikey alanlar, inokslar da bile epeği dert çıkartabiliyor. Sık sık yardımcı alabilecekseniz dert olmaz tabi.

Kitaplar ve diğer vazo vs. gibi aksesuarlar bizim yağlı yemeklerimiz nedeniyle yapış yapış olabilir zamanla, ama sık temizleme ve mutfağın alanına uygun güçte bir davlumbazla pek dert de olmayabilir. En kötü ihtimal daha sonra o bolümlere birer kapak yaptırtabilir insan sanırım.

Para çok sorun olmayacaksa Alno, Nolte gibi yerlere de bir bakılabilir. Modelleri bilemem uyar mı zevkinize, ama mutfak piyasasında olan yeğenimin en kaliteli olarak gördüğü firmalar bunlar.

O kadar verimli bir yorum yaptınız ki!

Öncelikle bahsettiğiniz firmalara da bakacağım bu firmanın da fiyatları öyle aman aman uyun değil, tasarıma para alıyorlar eğer aralarında çok fazla bir fark yoksa onları da tercih edebilirim.

Annemle biz bu konuda bir türlü uyuşamadık, ona göre mutfakta ne kadar çok dolap olursa iyidir. Aslında bu bana da doğru geliyor ancak ben o kadar çok dolaplı, özellikle başımın üstünde boyumun yetmediği yerlerden birşeyler almaktan nefret ediyorum. az önceki tartışmamız sonucunda açtık baktık 9 tane tavamız 9 çelik 5 de teflon tenceremiz 2 de çok büyük boy tencere ve 1 de büyük boy tavamız var. Ben asla ve asla hayatımın hiçbir döneminde bu kadar şeyi mutfağımda barındıracağımı düşünmüyorum.

Temizliğe gelince, pek anlamam açıkcası :) Dediğiniz gibi leke yapma temizlik sorunlarını söyleyen çok insan oldu hak da veriyorum ancak o lake tipi parlak dolap kapakları sanırım cam diyorlar çok hoşuma gidiyor. Yakın zamanda gidip kendimde deneyeceğim.

Beyaz eşyalara karar veremedim ama siyah olanları genel olarak beyazların yarısı kadar daha pahalı :/ Temizliği parmak izi bırakma durumlarını hiç araştırmadım. Evlenmemize 1 seneden daha fazla var ancak biz şimdiden evi yaptırıp eşyalarımızı aldığımız ,için karar vermek için baya uzun bir süre var önümde.

ayrıca mutfaktaki renk durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siyah beyaz veya gri gibi tonları kullanmak istiyorum sizce kullanışlı olurlar mı? Mutfakta ahşap pek hoşuma gitmiyor :/

Ayrıca 2. mutfağı seçmemdeki en büyük sebep yemek yaparken yada mutfakla ilgilenirken birilerine arkam dönük konuşmaktan nefret ediyorum. Televizyonda bişiy olduğunda dönüp dönüp bakmak zorunda kalıyorum. Sanki bu şekilde daha rahat olacak gibi geliyor :)

Alno'yu bilmiyorum, ama Nolte ve diğer çizim yapan firmalar çizim için para almadı benden (yeğenimin etkisi mi var ondan emin değilim). Linea nın fiyatları hakkında bir fikrim yok, ama yerlilerden İntemanin çizdiği mutfağın fiyatı ile Noltenin fiyatı arasında %20 kadar bir fark vardı, ama bu dediğim Nisan daki falan Euro kurundan.

Ben de mutfakta ahşaptan hiç hoşlanmıyorum. Siyahı çok severim, ama mutfak için kendi adıma isteyeceğim bir renk değil. Gri bazılarına büro gibi gelse de de ben çok beğeniyorum.

Mutfakta çalışırken çevreden kopmamak gerçekten iyi bir şey. Ben oldukça uzun olduğum için üst dolaplar favorimdir, ama siz tam tersine tepelerden bir şey almaktan hoşlanmadığınıza göre bu modelde rahat edersiniz sanırım.

2 şey daha geldi aklıma, siz mutfağı kendiniz yaptırtacağınız için siz de sorun olmayabilir büyük ihtimalle, ama bana ada/yarım ada olunca gazlı ocak değil, elektrikli ocak kullanmam gerekeceği söylenmişti. Gazlı ocak gibi bir düşünceniz varsa, bu konuyu da bir netleştirin isterseniz. 2. olarak, belki gözünüzden kaçmıştır, derin çekmecelerin arkası, önü kadar yüksek olmuyor. Firmadan firmaya biraz fark olabiliyor tabi. Yani tencereleri üst üste de koyabilirim diye hesap yaparsanız buna da dikkat etmek lazım (Bu da annenize 1 puan kazandırabilir bence. Hararetle katılıyorum kendisine, dolap gibi malım olsun diyorum).

İyi, mutlu, huzurlu günlerde kulanın inşallah mutfağınızı.

arkadaşlar hazır mutfak konusunda istanbulda olanlara tavsiyem avcılarda bulunan s.h.e. inşaattır. herşeyi mükemmel dizayn edıyorlar Selamı bey var orada çok yardımcı oluyor. eve gelıp olçuyorlar sonraada size bilgisayarda gösterıyorlar nasıl birşey olacağını

benim mutfağımda 2 tezgah 1 masa var. aslına bakarsan dediğin doğru çok yukarılarda dolap olunca ulaşmak için candalye çekmen gerekiyor. ozaman 1. mutfaktaki yandaki kiler gibi dolap olayı baya iyi .

yalnız evlendiktensonra mutfakta insanın okadar çok ihtiyacı olan şey oluyor ki... busefer nereye sığıştıracağını bilemiyorsun.

bence düğüne yakın bir zaman da yaptır. çünki gösterdiğin resimler 3 sene öncesine ait. modası her an değişebilir. sonrada mutfağından soğursun.

tekrar söylüyorum metalik gri ve siyah dehşet iz yapıyor ve çok çiziliyor. ve temizliği iyi yapılmadığında 2. el gibi duruyor.
ama açık renkler herdaim içini açar. bide hep temiz duruyor.(kirli olsa bile) benim eşyalarım hep açık renk siyah ve gritonlarını tercih eden arkadaşlarım çok beğeniyorlar.

ahşap yer yer güzeldura bilir bence sen 2012 tasarımlarını görmeye çalış.
1.el araba alırkende ona bakılmıyor mu?

Yıllarına bakmadık biz. Hazır mutfak olan bir çok yeri araştırdık bunları bulduk. Zaten ikisinden de vazgeçtim Annemle nişanlım şunları beğendiler daha da bakınıyoruz sağa sola :)

Son düzenleme:
Siyah beyaz olan mutfakta sol tarafta kapı olduğu için içinde ankastre olan dolabı sola koymuşlar benim mutfağımda kapı olmadığı için duvara yaslatmayı düşünüyoruz. Yemek masası olan yere de ada şeklinde dolap koyduracağız eğer olursa.

İlk mutfakta çok sade, çizilmez rahat falan demişsiniz ama aksine acaba beyaz daha çok kir belli etmez mi?? Evimizde çok açık renk parkeler var yere ne düşse görülüyor :S

bU ARADA sENA HANIM OCAK MESELESİNİ KONUŞTUM EĞER ALTINA UYGUN FIRIN TÜRÜNÜ KULLANIRSAM ELEKTİRKLİ OCAĞIMI GAZLI OLARAK DA KULLANABİLİRMİŞİM :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…