Baktım onlarada :) Kitap koyulacak yerin iç kısmında zaten büyük tencere dolapları var, sadece bunu alırsam o sandalye ile masa olan yeri de dolap yaptırayım diyorum. Gene de yetmez mi sizce mutfak eşyaları için? 1. nin daha kullanışlı olacağını ne kadar bilsem de 2. çok hoşuma gitti ama kullanışsız bişiye de bi ton para vermek istemiyorum
Bana aslında 2. mutfak 1. den daha kullanışlı olur gibi geldi. Bence bir mutfakta en yoğun kullanılan alan eviye ve ocak arasıdır. Bunların ayrı tezgahta olması bana pek pratik gelmiyor doğrusu. Ayrıca, düz giden bir tezgahta olmasındansa arada bir köşe olunca kullanım alanı genişliyor, ama çok fazla yan yan hareket etmek gerekmiyor (yaş ilerleyince işte böyle şeyler düşünüyor insan

).
Sanıyorum, masa bile olsa 4.20-4.80 metre kadar alt dolap var ön kısımda, fırın ve kiler dolaplarına ilave olarak uygun bir duvara da daha yüksek boy dolapları olabilir belki. Gerçi ben 24 senedir evli, neyi, nereye koyacağını şaşırmış biri olarak bol, bol dolap olmasında hiç sakınca görmem, ama sanırım, anneniz bu konuda sizi daha iyi yönlendirebilir.
Bu hazır mutfakçılar farklı renk kapak uygularlar tahminim beğendiğiniz mutfağa, mutlaka tahta deseni olması gerekmez. Kapakların kir gösterme konusunu bence size gösterecekleri örnek kapakları bol, bol parmaklayarak az buçuk anlayabilirsiniz.
Beyaz eşyaların siyah olması tozu biraz fazla gösterebilecekleri için bana biraz sıkını yaratabilir gibi geldi. Özellikle ışık vurduğunda iyi durmayabiliyor, eğer sık sık temizlenmezse. Fırın idare eder de, buzolabı gibi büyük dikey alanlar, inokslar da bile epeği dert çıkartabiliyor. Sık sık yardımcı alabilecekseniz dert olmaz tabi.
Kitaplar ve diğer vazo vs. gibi aksesuarlar bizim yağlı yemeklerimiz nedeniyle yapış yapış olabilir zamanla, ama sık temizleme ve mutfağın alanına uygun güçte bir davlumbazla pek dert de olmayabilir. En kötü ihtimal daha sonra o bolümlere birer kapak yaptırtabilir insan sanırım.
Para çok sorun olmayacaksa Alno, Nolte gibi yerlere de bir bakılabilir. Modelleri bilemem uyar mı zevkinize, ama mutfak piyasasında olan yeğenimin en kaliteli olarak gördüğü firmalar bunlar.