Uzun bir aradan sonra Yemek Yarışmaları ile yeniden birlikteyiz!
Bu ayki kategorimiz öyle herkesin mutfağına, damak tadına ve elinin lezzetine hitap edecek bir kategori olsun istedik: Hazır Yufka BÖREKLERİ!
Börek dediğin zaten başlı başına bir mutluluk sebebi değil mi? Sabah kahvaltısında çıtır çıtır yenir, akşam yemeğinde sofraya konur, çayın yanına eşlik eder, misafir geldiğinde imdada yetişir...
Hele bir de yanında sıcacık, dumanı üstünde bir çay varsa, insan “Bir dilim daha mı yesem?” diye düşünmeden edemiyor.
Bu ay sizlerden, hazır yufka kullanarak hazırlayacağınız en kolay ve en lezzetli börek tariflerinizi bekliyoruz.
Peynirli mi olsun, patatesli mi? Kıymalı, ıspanaklı, tavuklu, sucuklu, mercimekli, pırasalı... Seçim tamamen sizin!
Üstelik hazır yufkanın arasına süreceğimiz sos konusunda da sınırımız yok. Süt, soda, sıvı yağ, yoğurt, yumurta... Dilerseniz bunları farklı şekillerde bir araya getirip kendi sosunuzu hazırlayabilir, sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı kullanarak böreğinize bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.
Çünkü biliyoruz ki herkesin böreği kendine güzel.
Kiminin böreği bol peynirli, kimininki incecik ve çıtır, kimininki de “bir tepsi yaptım ama nasıl bitti anlamadım” kıvamında.
Şimdi sıra sizde...
Sizin en sevdiğiniz börek hangisi?
Yufkayı nasıl hazırlarsınız, içine ne koyarsınız, sosunuzu nasıl yaparsınız?
Gelin bu ay mutfaklarımızı biraz börek kokutalım, tariflerimizi paylaşalım, birbirimizden yeni püf noktaları öğrenelim ve tabii ki yarışalım.
Siz de börek tarifinizi bizimle paylaşmaya ne dersiniz?
Haydi bakalım, fırınlar ısınsın, yufkalar açılsın!
Börek yarışmamız başlıyor!
Yarışma kategorisi : Hazır Yufka Börek Tarifleri
- Malzemeler, yapılış aşamaları ve sunum şekli olarak her şey fotoğraflanıp sunulmalıdır.
- Malzemeler detaylı olarak listelenmelidir,
- Can alıcı püf noktaları çok net olarak verilmelidir,
- Yarışmaya katılırken kendinize sanal bir sponsor bulmuş gibi sponsor lansmanı yapılmalıdır. (Pınar Yoğurt, Sütaş Süt ...)
- Paçanga Kategoriye dahil değildir...
- Su Böreği sadece Yalancı Su Böreği adı olarak katılabilir.
- Baklavalık yufka kategoriye DAHİLDİR...
Yarışmaya katılım şekli;
Bu kategoriye konu ismi : Hazır Yufka Börek Tarifinin Adı şeklinde konu açılmalı yukarıdaki gibi anlatılmalıdır.
Tüm tarifler için aşamalar tek tek anlatılmalıdır.
Paylaşımı yaptığınızda konu editörün onayına düşecek eksiklik durumunda kullanıcıya bilgi verilecek ve eksiklik düzeltilene kadar konu aktif edilmeyecektir. Gerekirse başvuru red edilebilir.
Katılım başlama tarihi : 1 Eylül 2026
En son başvuru tarihi : 25 Eylül 2026
Oylama başlama tarihi : 26 Eylül 2026
Oylama bitiş tarihi : 30 Eylül 2026 23:59
Oylama ve Değerlendirme Kriterleri
Tarifler aşağıdaki kriterler doğrultusunda değerlendirilecektir:- Yaratıcılık ve Özgünlük: Tarif, yaratıcı ve özgün bir fikir ortaya koymalıdır.
- Malzeme Seçimi: Kullanılan malzemeler kolaylıkla temin edilebilen, bilinen ve ulaşılabilir ürünlerden oluşmalıdır.
- Ölçülerin Doğruluğu: Malzemelerin ölçüleri doğru, tutarlı ve uygulanabilir şekilde belirtilmelidir.
- Anlatım ve Hikaye: Tarifin anlatımı açık, anlaşılır ve akıcı olmalıdır. Varsa tarifin ortaya çıkış hikâyesi veya taşıdığı özel anlam paylaşılmalıdır.
- Hazırlama Aşamaları: Tarifin hazırlanış süreci, tüm basamaklarıyla birlikte açık, anlaşılır ve doğru bir sırayla aktarılmalıdır.
- Hazırlık Fotoğrafları: Hazırlama sürecinin aşamalarını gösteren yeterli sayıda ve anlaşılır fotoğraf bulunmalıdır.
- Pişirme Tekniği: Kullanılan pişirme yöntemi, süre ve sıcaklık dereceleri doğru ve net bir şekilde belirtilmelidir.
- Sunum ve Estetik: Tarifin tamamlanmış haâlinin fotoğrafı; sunum, estetik, görsel bütünlük ve iştah açıcılık açısından özenli olmalıdır.
ÖNEMLİ KURAL ve AYRINTILAR
Yarışmanın daha adil, düzenli ve tüm katılımcılar açısından eşit şartlarda yürütülebilmesi için aşağıdaki kurallar uygulanacaktır. Lütfen tarifinizi hazırlamadan önce bu kuralları dikkatlice okuyunuz.1. Tarifinizi hazırlamadan önce mutlaka bilgi veriniz
Tarifinizi hazırlamaya başlamadan önce, hangi tarifi yapacağınızı Bölüm Editörümüz @Nevreste 'ye özel mesaj yoluyla bildirmeniz gerekmektedir.Tarifiniz yönetim tarafından değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde size bilgi verilecektir. Onay aldıktan sonra tarifinizi hazırlamanız gerekmektedir.
Yönetim tarafından uygunluğu bildirilmeden hazırlanan tariflerin yarışmaya kabul edilmeme riski bulunmaktadır. Bu nedenle tarifinizi hazırlamadan önce mutlaka onay beklemenizi önemle rica ederiz.
2. Yarışma tariflerinin başka konularda paylaşılması yasaktır
Yarışmaya katılan üyelerimizin hazırladıkları tarifleri profilinde, başka konularda veya forumun farklı bölümlerinde paylaşması yasaktır.Aynı tarifin farklı alanlarda paylaşılması, yarışmanın eşit ve adil koşullarda yürütülmesini etkileyebileceğinden bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ederiz.
3. Oylamaya yönlendirme yapmak yasaktır
Oylama başladığında kendi tarifinize oy toplamak amacıyla;gibi oy istemeye, üyeleri yönlendirmeye veya herhangi bir şekilde oy talep etmeye yönelik paylaşımlar yapılması yasaktır."Yarışma başladı, ben de katıldım."
"Tarifime oy verir misiniz?"
"Benim tarifimi de destekleyin."
Yarışmanın amacı, tariflerin doğal ve tarafsız şekilde değerlendirilmesidir. Bu nedenle üyelerimizin oylama sürecine müdahale edecek herhangi bir yönlendirmede bulunmaması gerekmektedir.
4. Kendinize oy vermeniz yasaktır
Yarışmaya katılan üyelerimizin kendi tariflerine oy vermesi kesinlikle yasaktır.Oylamanın güvenilirliği ve adaleti açısından her katılımcının bu kurala uyması gerekmektedir.
5. Özel mesaj başlığı tarifin adı olmalıdır
Tarifiniz yönetim tarafından kabul edildiğinde, gönderdiğiniz özel mesajın başlığını tarifinizin adı olacak şekilde değiştirmeniz gerekmektedir.Özel mesaj başlığı düzeltilmemiş olan tarifler onaylanmış/kabul edilmiş sayılmayacaktır.
Bu nedenle tarifinizin kabul edildiğine dair bildirim aldıktan sonra ilk olarak özel mesaj başlığınızı kontrol ederek tarifinizin adıyla güncellediğinizden emin olunuz.
6. Üç kez kazanan üyeler için özel kural
Son 3 yıl içerisinde yapılan yarışmalarda 3 kez birinci olmuş bir üyemiz, yarışmada yeniden birinci sırada yer alırsa 4. kez birinci kabul edilmeyecektir.Bu durumda, oylamada 2. sırada yer alan üyemiz yarışmanın birincisi kabul edilecektir.
Bu kuralın amacı, yarışmanın farklı üyeler tarafından kazanılabilmesini ve mümkün olduğunca geniş bir katılımın teşvik edilmesini sağlamaktır.
Önemli Hatırlatma
Yarışmada tarifin yalnızca lezzeti görünmesi değil, tarifin özgünlüğü, doğru ölçülerle hazırlanması, anlaşılır şekilde aktarılması ve diğer değerlendirme kriterlerine uygunluğu da önem taşımaktadır.Ayrıca yönetim olarak tariflerin tadına bakarak değerlendirme yapma imkânımız bulunmadığından, tarifin hazırlanışının ve anlatımının doğru, açık ve eksiksiz olması bizim için çok daha büyük önem taşımaktadır.
Bu nedenle yukarıdaki kurallara ve yarışmanın tüm değerlendirme kriterlerine dikkat edilmesini önemle rica ederiz.
Herkese bol şans ve keyifli bir yarışma dileriz.
Son düzenleyen: Moderatör: