hazır yufka ile yapılabilecekler ?

bende yeni yufka aldım yapılacak şeyleri araştırıyordum.biraz önce yufkadan pizza yaptım.bende bişiler yapıp dondurucuya atmak ıstıyorum.umarım güzel tarifler gelir ...
3 yufka

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yumurta

tuz

kaşar peyniri

sucuk, sosis

biber

Bir kapta süt yumurta yoğurt ve yağı çırpın. Yufkanın tekini tezgahın üzerine serin. Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Daha sonra yufkayı sekiz eşit parça olacak şekilde kesin.
rulo yapın (gül böreği gibi)..rulonun iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin ve havuz şekli verin. Gerekirse iki ucun birleşmesi için yoğurtlu harçtan sürün. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bu şekilde 16 adet havuz şeklinde yufka hazırlamış olacaksınız.
Daha sonra hazırladığınız havuzların içine sivri biberi kaşar peyniri domatesi sucuk dilimlerini paylaştırın. Dilerseniz mısır tanecikleri serpin.
Son olarak yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirin. afeiyet olsuuun :56:

karamela8785 teşekküler. aldım bu tarifi.

böreğe farklı iç olarak neler yakışır sence ?

afiyet olsun gelincik :)) börek içi olarak biraz damak tadına göre değişir,kıymalı,patatesli,zeytinli falan...hangisini seviyorsan içine biraz baharat kat anında tadı değişiyor.mesela ben domatesi rendeliyorum içine peyniri rendeliyorum birazda kekik katıyorum yaza uygun hafif oluyor :42:

Tavuklu yalancı mantı yapılabılır.Çok pratık ve cok lezzetlıdır.

Tavuk gogsunu haslayıp tiftiyorsunuz.
Fırın tepsısının altına 1,5 yufkayı mınık mınık patcalıyorsunuz arasına tavuk gogsunu ustune 1.5 tavuk gogsu tekrardan.
Fırında kızarana kadar kalıyor.
Cıkarıp ustune tavuk suyunu dokuyorsunuz.Tekrardan fırına cok az.
Ustune togurt,yag gezdırıyorsunuz.
Cok hafıf ve guzel bır tat.

gul boregi yapabilirsin
arkadaslarin dedigi gibi tavada gozleme
tava boregi

ic olarakta ben ispanakli boregi cok seviyorum :56: haricinde yaptigim borekler:

patatesli borek
peynirli maydonozlu borek
soganli borek (soganlari ince ince kiyip icine baharat tuz ve az sivi yag koyacaksin)
patlicanli borek (kozlenmis patlicanin icine ince dogranmis sogan ve baharat koyacaksin)

ya da arasinda boyle tereyag surup bos bir sekilde tavada gozleme gibi yapacaksin :56:

Tavuklu yalancı mantı yapılabılır.Çok pratık ve cok lezzetlıdır.

Tavuk gogsunu haslayıp tiftiyorsunuz.
Fırın tepsısının altına 1,5 yufkayı mınık mınık patcalıyorsunuz arasına tavuk gogsunu ustune 1.5 tavuk gogsu tekrardan.
Fırında kızarana kadar kalıyor.
Cıkarıp ustune tavuk suyunu dokuyorsunuz.Tekrardan fırına cok az.
Ustune togurt,yag gezdırıyorsunuz.
Cok hafıf ve guzel bır tat.

bu tarifi de aldım, teşekkürler .:kkk:

gul boregi yapabilirsin
arkadaslarin dedigi gibi tavada gozleme
tava boregi

ic olarakta ben ispanakli boregi cok seviyorum :56: haricinde yaptigim borekler:

patatesli borek
peynirli maydonozlu borek
soganli borek (soganlari ince ince kiyip icine baharat tuz ve az sivi yag koyacaksin)
patlicanli borek (kozlenmis patlicanin icine ince dogranmis sogan ve baharat koyacaksin)

ya da arasinda boyle tereyag surup bos bir sekilde tavada gozleme gibi yapacaksin :56:

bu ikisini de deneyeeceğim,teşekkürler. :kkk:

Back
X