kızlar dün akşam 2 damla kanamam oldu benim....ağrım filan yok bugünde bi sorun yok....normal mi acaba???
geçmiş olsun canım ALLAH bidaha yaşatmasın inşallah..neden düştüğünü söyledimi peki doktorun
Canım çok geçmiş olsun.
cok gecmis olsun allah sabir versin insallah kendini hazir hissettiginde bir bebek mujdesiyle gelirsin yeniden buraya canim
Arkadaşlar cuma günü yeni doktoruma gittim Dr.Zekai Tahir Burak Hastanesinin doktorlarından Op.Dr. Özlem UZUNLAR. Önce hemşire tansiyonumu ölçtü 11 - 7 , sonra kilomu 54.5 kg ardından ultrasonla bebeğimizi gördük. 8+3düm cuma günü, göbek kordonu oluşmuş kıvrım kıvrım onu gördük. Yolk sacını gördük. Bebeğin başını, gövdesini gördük. 12 mm.ydi. Rahim ağzım kapalıymış düşük tehlikesi gözükmüyor dedi. Salı günü hastanede kan tahlili yapacak parazitlere, kan değerlerime falan bakılacak. 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı. 12.haftaya kadar kalp atışlarına sık sık bakmak gerekiyormuş. Bu arada bi beslenme listesi verdi. Bu sıcak günlerde günde 15 bardak su, 3 bardak süt (bi kısmı yoğurt ve peynir olabilir) mutlaka içmelisin dedi. Ayrıca ekmeğe çok düşme, bu dönemde karbonhidrat ağırlıklı değil protein ağırlıklı beslen dedi. Haftada 5 yumurta yememi istedi. Tatlı çok tüketmememi, meyve bile yerken ölçüyü kaçırmamamı ayrıca meyve yerken yanında süt içmemi söyledi. Meyve şekerinin de kan şekerimi bi anda yükseltebileceğini hamilelikte buna dikkat etmem gerektiğini meyvenin yanında içilen sütün kan şekerini dengelediğini ifade etti. İşte böyle anladığımm kadarıyla salı günü benden tüp tüp kan alacaklar(
Arkadaşlar cuma günü yeni doktoruma gittim Dr.Zekai Tahir Burak Hastanesinin doktorlarından Op.Dr. Özlem UZUNLAR. Önce hemşire tansiyonumu ölçtü 11 - 7 , sonra kilomu 54.5 kg ardından ultrasonla bebeğimizi gördük. 8+3düm cuma günü, göbek kordonu oluşmuş kıvrım kıvrım onu gördük. Yolk sacını gördük. Bebeğin başını, gövdesini gördük. 12 mm.ydi. Rahim ağzım kapalıymış düşük tehlikesi gözükmüyor dedi. Salı günü hastanede kan tahlili yapacak parazitlere, kan değerlerime falan bakılacak. 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı. 12.haftaya kadar kalp atışlarına sık sık bakmak gerekiyormuş. Bu arada bi beslenme listesi verdi. Bu sıcak günlerde günde 15 bardak su, 3 bardak süt (bi kısmı yoğurt ve peynir olabilir) mutlaka içmelisin dedi. Ayrıca ekmeğe çok düşme, bu dönemde karbonhidrat ağırlıklı değil protein ağırlıklı beslen dedi. Haftada 5 yumurta yememi istedi. Tatlı çok tüketmememi, meyve bile yerken ölçüyü kaçırmamamı ayrıca meyve yerken yanında süt içmemi söyledi. Meyve şekerinin de kan şekerimi bi anda yükseltebileceğini hamilelikte buna dikkat etmem gerektiğini meyvenin yanında içilen sütün kan şekerini dengelediğini ifade etti. İşte böyle anladığımm kadarıyla salı günü benden tüp tüp kan alacaklar(
kizlar 2 hafta sonra turkiyeye gelmeyi kafama koydum allah izin verirse cok hayellerde kurdum ama bugun kayinvaldem diyorki kizim bir ay daha sabret 3 ayi atlat oyle gel uzulmeyelim tekrar netten bakindim dusuk riski olan kisiler icin sakincali diyor kafam karisti baya doktorumada muayne olmadan sormak istemiyorum zaten kac kere telefonla rahatsiz ettim bilgisi olan varmi acABA ?'? 8 haftalikken ucucam sadece 3 saat suruyor rahat bir hamilelik geciriyorum ole mide bulantim bir gun oluyorsa 3 gun yok tabi ultrasonda cikacak meydana hersey ama ben kendimi cok iyi hissediyorum allah hepimize iyilik saglik versinnnn
epiduralden bahseden sevgili arkadaşlarım
size de bir soru sorayım hazır uykum kaçmışken, bu yöntemden sonra şiddetli baş ağrısı yaşayan arkadaşlarım oldu, öyle ki doğum sancısını bastırır ağrılarmış acile kaldırılmışlar, böyle bir şikayet duydunuz mu sizde. bi de felç olma riskinden bahsediliyor ama bu söylenti olabilir işin içine uyuşma girince insanlar hemen bu yorumu yapmış da olabilir diye düşündüm..
bu arada sanki doğumu konuşmak için biraz erken ama inş. Rabbim o günleri de gösterir hepimize, mart ayının her gününü müjdelerle karşılarız..
yarın 8 haftalık olucam ve 2. dr. muayeneme gidicem inş. çok heyecanlıyım, geçen gittiğimde sadece keseyi görmüştük, dua edin de bu sefer miniğimin kalp atışlarını da duyabileyim..hepinize tatlı rüyalar, hayılı sahurlar..
bende dün gittim..bugün 8 hafta 5 günlük olması gerekirken doktorum 9 hafta 2 günlük dedi..bende tabi hemen sordum neden diye babası gibi uzundur dedi ve gülüştük..eşiminde hoşuna gitti...şimdi ben hafta hesabını falan karıştırırım nasıl olcak
günaydın bestes
arkadaşlar merhaba
cuma günü kötü bir olay yadım sizinle paylaşmak ve eğer benim durumumda olan varsa bilgi rica ediyorum...
cuma günü 6 7 damla kadar kanamam oldu doktorumu aradım bana gelmene gerek yok progestan 200 ml al sabah akşam bunu iç gelsende aynı şey olucak sadece bol bol dinlen dedi. cumadan beri ilacı içiyorum bi daha kanamam olmadı ama bi kaç damla açıkkahve rengi akıntım oluyo ve daha doktorada gitmedim ki gitmektende korkuyorum. benim durumumu yaşayan varmı???
şimdiden herkeze çok teşekkürler
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 8.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?