Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Kıyamam ben ona annesi...

Bende 20.haftada falan hissettim kız bizimki de ama doktora sorduğumda kişinin doğumdan önceki kilosunada bağlı dedi ben şişko hamile kaldım biraz bide çok gazım olur benim normalde o yüzden ayıramıyor olabilrimişim çünki kasları çok gelişmediği için tekmeleri henüz kelebek etkisi gibi olur dedi. Ama ben iş yerinde kuzumu unutup öne doğru eğilerek çalışırsam alooo diyo bi. Bide bu gün öğle yemeğini geç yedim aman tanrım göbek attı içerde sanki ama 3 gündür felan çok azdı hareket.

Bu arada kalp atışı öyle elinizi koyarak hissedebileceğiniz bişi diil o sizin atardamarınızdır. bende özel bi alet var onla bile öyle zor duyuluyor ki bazen emin olamıyorum

evet buna katılıyorum ben de başka bi insan oldum resmen, ağlak oldum çok, zırta pırta ağlıyorum :)))

Ayyy aynen ya.Bende de nasıl bir ağlama isteği var anlatamam size.Çizgi filmde de ağlar mı insan?Hele ki haberler,bu aralar izlemesem mi diyorum o da olmuyor,haber bu izlenmez mi?Hele eşim a dese ağıt b dese zırlama:>İşler vahim yani...

Hareket konusuna gelince de,ben de hissediyorum ve gayet net.Dün gece Ezan vakti uyandırıldım bebeğim sayesinde.Rahatsız mı oldu ne sağa dönüyürum kıpırdıyo sola dönüyorum kıpırdıyo bi rahat ettiremedim içimde anlamadım ne istedi:>amaa güzeldii tabiki,ilk defa bebeğim için uyanmış oldum gece hissettim onu.:>:>:>:>:

valla benim gideceğim ayrıntılı da uyduruk olacak kesin.Gittiğim hastanedeki radyoloji bölümünde 3 boyutlu usg var ona giricem sanırım,ayrıntılı dedikleri de o olacak.Yada bu şekilde mi oluyor bilmiyorum ama ümitsizim.Haftasonu gideceğiz inşş.bebişimi göreyim de o bana yeter:>

bişi sorcam kızlar hani şu renkli usg görüntüsü oluyo ya video fln bile çekiolar işte onun içn illa tarama testi flnmı olması lazm yoksa bn mesela kontrole gittiğimde desem bn renkli istiorm böle videosunu fln o an yaparmı doktor bide ücret olrk çokmu tuzlu? bu renkliyle alakalı hiçbi bilgim yokda bilgisi olan yazarsa sevnrm..

Evet valla ya birileri açıklasın ben de istiyorum hep 2 boyutlu usg ye girdim aksilikler yüzünden.Ayrıntılı için 3 boyutlu usg ye giricem yeterli mi bu bilmiyorum girenler neye girdi:>(biraz tuhaf bir soru oldu ama Türkçe işte)

AYRINTILI ULTRASON ŞİMDİ BAYANLAR BEN 11-14HAFTA ARASINDA OLANI YAPTIRMADIM ENSE ÖLÇÜMÜ OLAN. 3LÜ TEST YAPTIRDIM ŞÜKÜR RİSK ÇIKMADI.VE AYRINTILI ULTRASON ÇEKTİRDİK.200 MİLYON FALAN TUTTU.20.HAFTADA.30DAK FALAN BAKAN DOKTORA GÖRE DEĞİŞİYOR,BENM GİTTĞİM ANTALYANN EN PAHALI YERİYDİ VE PROF.TU VE PERİNATOLOGTU ama yinede TATMİN OLMADIK.BELKİDE BİZ ÇOK ŞEY BEKLEDİK.BİRDE AŞAĞIDAKİLERİ BİLİP DE GİDERSENİZ DOKTOR BAKMASA DA SİZ UYARIN.BEN MESELA DUDAĞA BAKILIYORMU YARIK DUDAK VARMI DİYE SORARAK HATIRLATTIM. AŞAĞIDA NELERE BAKILIR KOPYALIYORUM

1) Kafatası Kafanın şekli, yapısı, çapı ve çevresi ölçülür.
2) Beyin Kafa içi oluşumlar olan serebral ventiküller, koroid pleksus (choroid pleksus), orta beyin, arka çukurluk (posterior fossa), yan ventirküller incelenir ve bunların ölçümleri yapılır. Bebeğin beyinciği (cerebellum) beynin arka kısmında bir gözlük şeklinde görülür. Bu yapının uzunluğu genelde gebelik haftasının verir. Ventriküllerde genişleme ya da koroid pleksuslarda kist saptanması önemli olabilir.
3) Yüz Bebeğin genel profili, burun kemiği, göz küreleri ve bunların arasındaki mesafeler incelenir. Bebeğin gözündeki lens ultrasonografide izlenir. Bu lensin opak olmaması doğumsal bir katarakt olmadığını gösterir.
4) Boyun Boyunda herhangi bir kist ya da kitle olup olmadığı incelenir. Ense kalınlığı bu dönemde de genital hastalıklar açısından ipucu verebilir.
5) Omurga Tüm omurga yukarıdan aşağı ve enine kesitlerde incelenerek bir açıklık olup olmadığı araştırılır. Tüm omurga enseden kuyruk sokumuna kadar incelenir.
6) Kalp Kalbin genel yapısı incelenir, atım hızı ve ritminde bir anormallik olup olmadığına bakılır. Karıncık ve kulakçıklar (ventrikül ve atriumlar) incelenir, içlerinde kitle ya da anormal bir görünüm olup olmadığı araştırılır. Karıncıklar ya da kulakçıklar arasında delik olup olmadığına bakılır. Kalpten çıkan ana atardamar olan aort ile kirli kanı akciğerlere taşıyan ana damarların yapısı incelenir
7) Göğüs Göğüs kafesinin yapısı ve şekli incelenir, akciğerler ve diyaframın normal görünüp görünmediği kontrol edilir.
8) Karın Mide, karaciğer, böbrekler, mesane, karın duvarı, göbek kordonunun bebeğe girdiği bölge ve damarların bebeğe girdikten sonraki seyri incelenir ve karın çevresi ölçülür. Ayrıca barsakların ultrasondaki görüntüsü de genetik hastalıklar açısından fikir verebilir.
9) Kollar ve bacaklar Kol ve bacaklardaki tüm kemikler ölçülür. Bunlar kolda omuz ile dirsek arasındaki humerus, dirsek ile el bileği arasındaki radius ve ulna kemikleri ile kalça ve diz arasındaki femur ile diz ve ayak bileği arasındaki tibia ve fibula kemikleridir. El ve ayakların yapısı incelenerek sayı ve şekil bozukluğu olup olmadığı araştırılır. Örneğin elde küçük parmağın ortasındaki kemiğin bulunmaması Down sendromu lehine yorumlanır

kızlar ben hep renkliye giriyorum, doktorumun muayenehanesinde renkli usg aleti olduğu için, her seferinde onla bakıyo ve videosunu resmini her bişeyini veriyor...

bence renkli usg olan bir yere gittiğinizde videosunu da verirler, normal muayene ücreti neyse onu ödersiniz

Bu arada ayrıntılı demek renkli demek değilgenelde teknolojide şuan ayrıntılının olduğu yerde renkli ultrason oluyor zaten.benm ayrıntılıda bakarken siyah beyazdı.en son iş bitince renkliye geçti.cd olayını en başta sordum ben.sizde en başta sorun varsa uyarın ona göre cd takıyorlar kaydediyorlar.sorunuz varsa özelden msj atın.forumu takip edemiyorum.ayrıntılıda şuna baktı doktor parmakları organları tam mı,omurga kaç tane beyin çapı normalmi,kilosu,yarık dudak varmı,kalp açıklığı varmı,ciğerleri böbrekleri falan

canım bilgiler için sağol...
çıktısını alıp doktorun eline vercem, bunlara bak dicem

:) ben çok hatırlattm.hatırlatmasam hiç bakmıyordu bir çok şeye

sağol bilgiler için.Ben de hatırlatıcam sizin sayenizde.Ama girdiğim aletin bu ölçümleri yapıp yapmayacağını çok merak ediyorum.Bakalım artık.Taşekkürlerr.

Arkadaşlar benim göbeğim çoook çıktı.Bugün okulda hep bunu dediler bana.Bunalıma girdim sonunda:<yaa çok mu kilo aldım sizce 4,5 kilo şuan 59,5 um çok mu?Dikkat edicem bu ay 1 kilo alayım bari dicem ama imkansız o da dimii?offfffffffff

Son düzenleme:
kızlar kaç gündür böyle sol kasığımda bi ağırlık hissediyorum ayağa fln kalktığımda bzn yatarken sanki aşağı düşcekmiş gibi.. yani bu yukarlardaydı önceden bikaç gündür aşağı inmiş gibi soluma bastırıyo..korkuyorm valla neden olabilir ki?

günaydın kızlarrrr...

LÜTFEN; 65 kilonun altında olan kızlar, offf çok mu kilo aldım, aman nasıl vercem, diyet mi yapsam gibi cümleler kurmayın, BENİ DELİ ETMEYİİİİİİİİİİİİİİİİN

Slm canım bendede 3 gündür aynı şikayet var,ilk gün o kadar korktumki hastaneye gittim bebekte bende iyiymişiz.idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendiler test yaptılar herşey temiz çıktı,bol su iç ve yat dedi.Soğuk havalardan dolayı (bende hiç dikkat etmem kendime)gaz sıkışması oluyomuş o ağrı yapıyo dedi:))))
Asıl şikayetim sırt bölgem durduk yere ağrı saplanıyo kasılma gibi,annemin deyişiyle kuluç giriyo,buna çözüm bulamadık bugün doktora gidince sorcam onuda..

Canım sen kaç kiloda hamiş kaldın şimdi kaçsın.Ben birazcık kiloluydum zaten doktor toplam 5 kilo alacaksın 9 ayda dedi:)))))

Canım sen kaç kiloda hamiş kaldın şimdi kaçsın.Ben birazcık kiloluydum zaten doktor toplam 5 kilo alacaksın 9 ayda dedi:)))))

9 ayda 5 miii? ebru şallı bile 8 kilo almıştı ki mucize demişlerdi..
62yle hamile kaldım canım, şimdi 67-68 arasıyım
yani senin 5 kiloyu ben çoktan aldım bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…