- Konu Sahibi ades_ballibadem
öncelikle merhabalar,
yazınıza cevap yazmak istedim. Şöle bir durum söz konusu ki türkiye nin çoğu yerinde ssk hastane doktorları zaten doğuma girmiyorlar ki, ebelerin işi bu ve yine çoğu ssk hastanesinde epidural normal doğum şansı da yok insanların. Dr. hastalarını muayenelerde belli ücret karşılığında her ay takip ettiği için çoğu zaman sezeryana para almadan giriyor.
Sırf epidural normal doğum olsun diye özel hastaneye gittim (ssk da böle bir şansım olmadığı için) doktorum da beni sezeryana hiç yönlendirmediği halde malesef yarın sezeryan olmak zorundayım benneyaptımki
Ben de normal doğum şansı olanların normal yapmasından yanayım, çok korkuyorsanız epidural şansınızı araştırın.
Allah bu yolda kimseyi eylemesin, herkesin yardımcısı olsun.
canim sen de benim gibi normal isteyip sezeryana yonlendirilenlerdensin. ben de tam tersini biliyorum ki ABD den ornek verdim burada sadece 2 senedir yasiyorum yani TR de dr larin sezeryandan ne kadar ucret aldigini biliyorum canim. bedava girdiklerini ilk defa duyuyorum. hangi hastane ise bize bilgisini ver biz de girelim.
acikcasi ben ebelere de cok guveniyorum. ABD de cok yaygin. hatta onlar nefes alip verme taknikleri vs konusunda da cok iyi yonlendiriyorlar. ben yani ebe de gelse dr da gelse dogumuma farketmezdi.
sevgiler, umarim kolay toparlarsin. a.s.