Haziran anneleri neden sezeryan oldunuz /olacaksınız

öncelikle merhabalar,

yazınıza cevap yazmak istedim. Şöle bir durum söz konusu ki türkiye nin çoğu yerinde ssk hastane doktorları zaten doğuma girmiyorlar ki, ebelerin işi bu ve yine çoğu ssk hastanesinde epidural normal doğum şansı da yok insanların. Dr. hastalarını muayenelerde belli ücret karşılığında her ay takip ettiği için çoğu zaman sezeryana para almadan giriyor.

Sırf epidural normal doğum olsun diye özel hastaneye gittim (ssk da böle bir şansım olmadığı için) doktorum da beni sezeryana hiç yönlendirmediği halde malesef yarın sezeryan olmak zorundayım benneyaptımki

Ben de normal doğum şansı olanların normal yapmasından yanayım, çok korkuyorsanız epidural şansınızı araştırın.

Allah bu yolda kimseyi eylemesin, herkesin yardımcısı olsun.

canim sen de benim gibi normal isteyip sezeryana yonlendirilenlerdensin. ben de tam tersini biliyorum ki ABD den ornek verdim burada sadece 2 senedir yasiyorum yani TR de dr larin sezeryandan ne kadar ucret aldigini biliyorum canim. bedava girdiklerini ilk defa duyuyorum. hangi hastane ise bize bilgisini ver biz de girelim.

acikcasi ben ebelere de cok guveniyorum. ABD de cok yaygin. hatta onlar nefes alip verme taknikleri vs konusunda da cok iyi yonlendiriyorlar. ben yani ebe de gelse dr da gelse dogumuma farketmezdi.

sevgiler, umarim kolay toparlarsin. a.s.

slm bende normal doğum düşünüpte son anda karar değiştirip sezeryan olanlardanım.15 gün önce doğum yaptım ve 4.gün gayet iyiydim dışarı çıktım yürüyüş yaptım tabi herkezde böle olacak değil ve ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyi oluyorsun.dikiş yok zaten dıştan bakınca sadece bi çizgi görünüyo gayet memnunum çok şükür..benden 3 ay önce normal doğum yapan arkadaşım beni ayakta görünce şaşırdı o 40 günde anca ayağa kalkmış dikişleri atmış iltihap yapmış çok zorluk çekmiş normal doğum yapan arkadaşlar dikişlerin temizliğine özen göstermeli tabii herkezin iyileşme süreci farklı bu unutulmamalı.

canim sen de benim gibi normal isteyip sezeryana yonlendirilenlerdensin. ben de tam tersini biliyorum ki ABD den ornek verdim burada sadece 2 senedir yasiyorum yani TR de dr larin sezeryandan ne kadar ucret aldigini biliyorum canim. bedava girdiklerini ilk defa duyuyorum. hangi hastane ise bize bilgisini ver biz de girelim.

acikcasi ben ebelere de cok guveniyorum. ABD de cok yaygin. hatta onlar nefes alip verme taknikleri vs konusunda da cok iyi yonlendiriyorlar. ben yani ebe de gelse dr da gelse dogumuma farketmezdi.

sevgiler, umarim kolay toparlarsin. a.s.

Sağ ol kolay toparlayıp 2. gün ayağa kalktım bir daha da yatmadım. Tabi ki dikiş sızısı olmuyor değil, ama katlanılmayacak gibi de değil.

Hastane adı istemişsin :) Eskişehir'i örnek vereyim. 100 liraya her ay muayene ol sezeryanına ücretsiz ssk hastanelerinde girsin doktorlar. Sanırım bu Türkiye'nin çoğu yerinde böyle. Artık sezeryan için extra ücret talep edemiyorlar.

Neyse ben bebeğimi sağlıcakla kucağıma aldım. Allah size de nasip etsin. Kolay doğumlar dilerim.

NST de bebeğimin kalp atışları çok hızlı çıktı.Abim uzman doktordur.Onu aradım strese girmiş olabilir dedi.Enfeksiyon belirtisi de olabilir.Bende korktum ve sezeryanla aldırdım kuzumu

27 hazıranda doğum yaptım,o gun kontrolde suyunun azaldığını gördük.zaten 40+4 DEYDIK.gunu de 4 gün gecmişti.riske atmaya değmez sezeryana alıyorum dedi dr.sebebi bu.

sezaryan oldum ama cok zor ve agrılı oluyo ilk gunler kızlar kı ben cok dayanıklıyım hıcccccccccccc yatmadım amlyattan cıktgım gun ayakta turluyodum ne lohusa oldum ne bısı ama cok acıo geckten hele wc de acayp agrım oluyo...yatp kalkmak emzrmek cok zor oluyo...bnmkı mecbrı sezaryandı..

sevgimiz hakkımızda hayırlısı ne diyim ya,
yurtdışındaki gibi seçme şansımız olmasa rahat olacağızda

insanın seçme şansı olunca en iyisine karar vermek istiyor,

en azından sezeryanın bebek için daha fazla avantajı var
daha risksiz ama bizim için hangisi daha iyi onu bilmiyorum

neymiş sezaryenin bebek için daha fazla olan avantajı acaba? sayar mısınız?

bilakis,

sezaryenin bebek üzerinde çok sayıda olumsuz etkileri vardır. ciğerlerindeki su vajinadan geçerek doğmadıkça atılmaz, hele ki planlı sezaryense bebeğe yapılan tam bir zulümdür. sezaryenle doğan bebekler astım şeker ve kanser hastalıklarında normal olarak doğan bebeklerden daha açık olurlar. şiddet eğilimi ve duygusal süreçlerin ölçümü zor da olsa batıda bu konuda akademik çalışmalar da yayınlanmaya başlanmıştır. biraz kurcalarsanız bulabilirsiniz. evet söylediklerim sezaryenle doğum yapan, sezaryene mecbur kalan annelerin hoşuna gitmeyecek (ben de bunları yazmaktan hoşlanmıyorum) ama durum böyle... biraz da bu sözler mecbur bırakıyor beni bunları yazmaya...

neymiş efendim bebek için avantajlıymış... külahımı bağlayayım da siz ona anlatın bunları...

bilakis,

sezaryenin bebek üzerinde çok sayıda olumsuz etkileri vardır. ciğerlerindeki su vajinadan geçerek doğmadıkça atılmaz, hele ki planlı sezaryense bebeğe yapılan tam bir zulümdür. sezaryenle doğan bebekler astım şeker ve kanser hastalıklarında normal olarak doğan bebeklerden daha açık olurlar. şiddet eğilimi ve duygusal süreçlerin ölçümü zor da olsa batıda bu konuda akademik çalışmalar da yayınlanmaya başlanmıştır. biraz kurcalarsanız bulabilirsiniz. evet söylediklerim sezaryenle doğum yapan, sezaryene mecbur kalan annelerin hoşuna gitmeyecek (ben de bunları yazmaktan hoşlanmıyorum) ama durum böyle... biraz da bu sözler mecbur bırakıyor beni bunları yazmaya...

neymiş efendim bebek için avantajlıymış... külahımı bağlayayım da siz ona anlatın bunları...

bende buna anlam veremiyorum illa bir doğum şeklini överken niye diğeri yere vurluyor herkes neyi isterse o olur tabi şartlar ne gerektriyorsa. şimdi siz normal doğumu överken sezeryanla doğum yapmış bir annenin moralini bozduğunu farkındamısınız.

birbebeğin sağlığını kendi annesi kadar kimse düşünemez siz külahınızla takılın

doktorum sonuna kadar normal doğum taraftarıydı ama ben kendi isteğimle sezaryen oldum.
normal doğum bana göre değil.tercih meselesi tabiki. bebek için sezeryan,anne için normal doğum daha risksiz diye biliyorum bende.
hiç pişman olmadım,bugün olsa yine sezaryen tercih ederdim.genel sezaryen oldum,yarım saat sonra uyandım,bebeğimle ilgilenebildim emzirebildim,1 gece hastanede kaldım,ertesi gün ayağa kalktım,2.günü banyo yaptım,hiçbir zorlukla karşılaşmadım.bir akrabam benden 15 gün önce normal doğum yaptı,10 günlükken gittiğimde dikişlerinin ağrısından oturamıyordu,tuvaletini yapmada problem yaşıyordu.
her kişinin vücudu farklı tabi,kim nasıl rahat ediyorsa onu tercih eder..

bilakis,

kusura bakma ama her doğum şeklinin kötü ve zor bir tarafı var.mesela ben epidural sezeryan oldum.isteyerek mi oldum?hayır..o acıyı bir tek ben bilirim.15 gün oldu.hemen ayağa kalktım ama hergün ağrı kesiciler sayesinde ağrılarıma dayanabildim.bebeğimi riske atamazdım.23 günü vardı.suyum gelmişti açılmam vardı.üstelik bebeğim makat gelişiydi.enfeksiyon kapma riski vardı.acil sezeryana aldılar beni.kimsenin doğum şekli konusunda birbirini yargılamaya hakkı yok.bebeğimi karnımda taşıyan benim.mecbur kalmasam sezeryana girmezdim.planlıda olsa bu kişinin kendi tercihi.zorluklarına dayanacak olan kendisi.

benim normal olsun diye sabah 8 den akşam 4.30a kadar uğraştı doktorum sağolsun... ama 41. haftada olduğumuz için ve bebeğin kalp atışlarında sancı artmasıyla sıkıntı görülsüğü için sezeryan oldum. nasip kısmet meselesi.. bilen bilir ben normal diye tepinen bi insandım.. kısmetten ötesi yalanmış..

hamileliğim henüz plan aşamasındayken bile normal doğum istiyordum ama bırakın normal doğumu 30.haftadan itibaren erken doğum yapmak zorunda kalmam sözkonusu oldu..bilenler bilir,
kızım hem kordonu boynuna doladı hem de günden güne suyum azaldı,doğumda da kupkuru çıktı nerdeyse..
ciğer geliştiriciler,iğneler vs ile her önlemi aldı doktorumuz ama 36.haftada sezeryan oldum..

şimdi sezeryan yapanlara sayıp döken arkadaşa soruyorum;
şartlar böyleyken normal doğum yapmayı bekleyip, bebeğinin hayatını tehlikeye sokmayı göze alır mıydı acaba?
kaldı ki saydığı hastalıklar normal doğumla dünyaya gelenlerde görülmeyen şeyler değil..
normal doğumda da bebek için yığınla risk var,onları da araştırmasını tavsiye ediyorum.
her iki doğum şekli de risk içerir..

hem kendisi kadar gergin bir annenin bebeği bir çok bebekten daha eğilimli olabilir şiddete.

çok ayıp,fikir beyan etmekle saldırganlık göstermek başka şeyler..

arkadaşlar bende epidural normal doğum yaptım.çok rahattı.fakat sağlık tercihe bağlı değil.eğer sağlığım el vermeseydi bebeğime kavuşmak için değil sezeryan herşeyimi feda edebilirdim.lütfen rahat olun.ister sezeryan ister normal.ikiside doğum..

Back
X