• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran Temmuz Ağustos ayi tüp bebek tedavisine baslayacak olan arkadaslar varsa sureci beraber takip etmek istermisiniz

Merhaba. Ben de İzmir Bahçeci’ de Funda Hanımın hastasıyım. 38 yaşındayım. İlk opumu geçen hafta oldum 16 yumurta toplandı ama maalesef 7tanesi döllendi. 1 tanesini 3. Gün dondurmuşlar kalitesi iyiymiş. Diğer 6 tanesi için 5. Günü beklediler fakat 5. güne giden olmadı sadece bir tanesini 6. Günde izleyeceğiz dediler. Bu benim 3. Tüp bebek tedavim olacak. Daha önce de başka merkezde 3 embriyo oluşmuştu 14 yumurtadan fakat transfer olumsuz oldu. Şu an elimde tek embriyo var diyebiliriz. Bu haliyle transfer olmak istemiyorum. Havuz yöntemini denemek istiyorum. Labı çok iyi yapay zeka falan var diye bahçeciyi seçtik fakat sonuç iç açıcı değil. Umarım diğer opularda embriyom artar. Bu süreçte MFK takviyeleri kullandım ama görüyorum ki onun da hiçbir faydası olmamış aksine ters tepti sanırım.
Selamlar, OPU süreci içinde yasadığınız deneyim için üzüldüm.
Bence de havuz yöntemi denemelisiniz. Ben de İzmirdeyim daha önce sizle benim açtıım topikte konuşmuştuk, hatırlıyorum.
Ben kesinlikle etkilemek istemem ama Bahçeci benim de ilk tercihimken bir anda seçeneklerim arasından cıktı. Bu tarz takviyeleri de kesinlikle doktor kontrolünde kullanmak önemli bazen de ters tepebiliyor ya da karaciğer enzimlerini vs etkileyebiliyor. MFK dan ben de fiyat aldım ama inanın cok da güvenmediğimden takviyeleri almadım.
Önceki merkez neresiydi ?
Teşekkürler. Daha önce Ege Üniversitesi’ nde denedim. Bir kez Opu oldum. Orası çok yorucu, yıpratıcı ve kalabalıktı o yüzden ve bir de bahçeci reklamlarındaki yapay zeka faktöründen dolayı özele geçelim dedik. Şu an sonuç beni hiç de mutlu etmedi. Hayırlısı en azından 1 embriyom var diye sevinmeli miyim bilmiyorum.

Merhaba. Ben de İzmir Bahçeci’ de Funda Hanımın hastasıyım. 38 yaşındayım. İlk opumu geçen hafta oldum 16 yumurta toplandı ama maalesef 7tanesi döllendi. 1 tanesini 3. Gün dondurmuşlar kalitesi iyiymiş. Diğer 6 tanesi için 5. Günü beklediler fakat 5. güne giden olmadı sadece bir tanesini 6. Günde izleyeceğiz dediler. Bu benim 3. Tüp bebek tedavim olacak. Daha önce de başka merkezde 3 embriyo oluşmuştu 14 yumurtadan fakat transfer olumsuz oldu. Şu an elimde tek embriyo var diyebiliriz. Bu haliyle transfer olmak istemiyorum. Havuz yöntemini denemek istiyorum. Labı çok iyi yapay zeka falan var diye bahçeciyi seçtik fakat sonuç iç açıcı değil. Umarım diğer opularda embriyom artar. Bu süreçte MFK takviyeleri kullandım ama görüyorum ki onun da hiçbir faydası olmamış aksine ters tepti sanırım.

Teşekkürler. Daha önce Ege Üniversitesi’ nde denedim. Bir kez Opu oldum. Orası çok yorucu, yıpratıcı ve kalabalıktı o yüzden ve bir de bahçeci reklamlarındaki yapay zeka faktöründen dolayı özele geçelim dedik. Şu an sonuç beni hiç de mutlu etmedi. Hayırlısı en azından 1 embriyom var diye sevinmeli miyim bilmiyorum.
Tabiki sevinmelisiniz bence :) Sonuçta o bir embriyoyu bile elde etmek aslında ciddi bir zahmet. Sizden iyi yumurta toplanmış aslında.
İlerlememe sebebi için ne diyorlar mesela? Eşinizde sperm dna hasarı bakıldı mı ? Yabancı bir makalede okumuştum DNA hasarı ciddi anlamda döllenmeyi etkiliyormuş her ne kadar sperm iiçinden seçimler yapılsa da.

Ben İrenbeye başladım. Şuan daha işin çok basında sayılırım tabiki ama Bahçeci bence İzmirden gelen yoğunluk ve talebi MedicalPointteki gibi yönetemedi ekip olarak. Nacizane fikrim bu. Buradaki embriyoyu baska bir merkeze tasısanız ve detaylı testler de yapılmayanlar yapılsa mesela?
Çok hakim değilim ama kromozom paneller, , genetik testler, pıhtılaşma vs vs gibi..

Tabiki sevinmelisiniz bence :) Sonuçta o bir embriyoyu bile elde etmek aslında ciddi bir zahmet. Sizden iyi yumurta toplanmış aslında.
İlerlememe sebebi için ne diyorlar mesela? Eşinizde sperm dna hasarı bakıldı mı ? Yabancı bir makalede okumuştum DNA hasarı ciddi anlamda döllenmeyi etkiliyormuş her ne kadar sperm iiçinden seçimler yapılsa da.

Ben İrenbeye başladım. Şuan daha işin çok basında sayılırım tabiki ama Bahçeci bence İzmirden gelen yoğunluk ve talebi MedicalPointteki gibi yönetemedi ekip olarak. Nacizane fikrim bu. Buradaki embriyoyu baska bir merkeze tasısanız ve detaylı testler de yapılmayanlar yapılsa mesela?
Çok hakim değilim ama kromozom paneller, , genetik testler, pıhtılaşma vs vs gibi..
Evet haklı olabilirsiniz tek doktora çok fazla talep var. Belki oturması gerekiyor bazı şeylerin. Bayram dönemine de denk geldi bilemiyorum kafam karışık. Sperm dna testi yaptırdık ama henüz çıkmadı sonuç. Diğer testlerin hepsi tamam. Sorun yok. Eşimin sperm sayısı 1milyon altında maalesef. Asıl sorunumuz buydu.

Hanımlar merhaba, ilk tüp bebek surecim dün regl olmam ve bugün gonalf iğnelerimin reçete edilmesi ile başladı. Her birimizin gönlüne göre olsun insallah🙏🏻
Bilgisi olan arkadaşlara bir iki sorum var.
Bugün muayenede doktor 8 yumurta gördüğünü amh değerime gore yumurtamin az olduğunu soyledi. Bugun gordugu yumurta sayısı net midir? Daha az ya da daha çok yumurta toplanabilir mi?
Bir de sadece gonal f igne verildi gunluk 300mg. Burda okuduklarima gore yuksek bir mikrar gibi geldi. Yumurtam az diye mi yüksek doz verildi acaba?

BUnuda hakkaten ilk defa duydum. Allah kolaylık versin. Neden girilemez ki acaba? Problem ne olabilir yani?
Yani kendimi kasmadim çokta rahattım muayne eden her doktor şok oldu nasıl yapamaz diye anladığım kadarıyla fazlaca yanlış yere müdahale etti orası zarar görünce her katetral oraya girip takıldı bütün antika doktorlar beni buluyor bugün tedavi başladı 33 bin TL çıkardılar Allah gücü olmayanlara yardım etsin cidden zor

Yani kendimi kasmadim çokta rahattım muayne eden her doktor şok oldu nasıl yapamaz diye anladığım kadarıyla fazlaca yanlış yere müdahale etti orası zarar görünce her katetral oraya girip takıldı bütün antika doktorlar beni buluyor bugün tedavi başladı 33 bin TL çıkardılar Allah gücü olmayanlara yardım etsin cidden zor
Yani sadece buda ilaç parası yumurta toplama 80 bin transfer 50 kusurdu bilgi arayanlara fikir olsun diye yazıyorum ben vaktinde çok zor bulmuştum

Allah güç ve sabır versin. Bu sefer de olsun inşallah. Bende raporsuz olduğum için hepsi toplam 100 bin tuttu ünv hastanesinde. İnş gerek kalma bir daha. 16 sı test günüm.

Allah güç ve sabır versin. Bu sefer de olsun inşallah. Bende raporsuz olduğum için hepsi toplam 100 bin tuttu ünv hastanesinde. İnş gerek kalma bir daha. 16 sı test günüm.
Amin inşallah şimdide şeker ilacı yazmıştı doktor eczacı iğne vermiş aksilikler bu süreçte hiç bitmiyor kutusunu açtık artık inşallah geri alırsa 870tl de ona vermiştik çok iyi araştırıp kontrol etmek lazım

Ben de birkaç gün sonra kesinleşecek duruma göre yeniden başlayacağım, 2 düşük 2 negatif olacak. 5. Denemeyi artık başka doktorla yapacağım. Umarım sıfırdan testleri istemez. Hiç gücüm yok. İsteyen herkes hemen hiç uğraşmadan sağlıkla kavuşur bebeğine umarım. Keşke infertilite diye bir şey olmasa yeryüzünde, ya da kesin çözümü olsa ve kimse bu yokluğu yaşamasa…

Zor değil sadece hazırlamak uğraştırıyor her seferinde yoksa onunda iğnesi ince uçlu. Sakince yerleştirirsen hiç sorun olmuyor.
Allah razı olsun çok yardımcı oldunuz Allah tez zamanda en kolay yoldan hayırla sağlıkla evlatlarınıza kavuştursun

Bugün dr kontrolüm vardı gonal f igneleri akşam 22.00 da yapıyoruz bugün 5. Gün ama daha 5. Günü ignemi olmadım 4 tane 200 ünite oldum en büyükleri 9-10 mm olmak üzere sağda 6 solda y yumurta olmuş dr gelişimleri geride az kilona yaşına ve amh sayına göre iğneyi yanlış mı yapıyorsunuz dedi ama yapmıyoruz 200 ünite dediği gibi yaptık moralim bozuldu acaba sürecimiz baştan negatif mi simdi amh 2.76 di benim
Niye olumsuz düşünüyorsunuz belki tahmininden bir iki gün daha uzun sürer moralinizi bozmayın.

Back
X