• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAZİRAN'da Şeytanın Bacağını Beraber Kıralım :)

once uzuldum ama sonra guldum,,,bebis cok yaramazmis...dogum kontrol hapina gelince ben asla oyle bisey kullanmam ve hic 1 hastamada tavsiye etmem...cok zararli ve kotu bisey...
DKH-ni biraktiktan sonra aylarla hamile kalmaya ugrasiyorlar tedavi falan oluyorlar...benim 28.gun olmamim sebebi ilk bebegin kurtaj olmasiydi,kurtaj sonrasi adet duzeni degisir...ustelik 2 ay korundumki,zaten 2.bebeginde spina bifidali olmamasi icin hamile kalmamam gerekiyordu...4 aydir korunmayi biraktim ve korunmayi biraktiktan sonra hamile kalmanin 6 ay suresi var...

Spina bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir.
Folik asit eksikliğinden mi oluyor? Ben henüz kullanmıyorum. Üçlü teste çıkmıştı değil mi? Allah sabr versin herkese..

mood-----------------------------> 16 Mayıs (BAT'ı geçti bilgi verilmedi?)
mayaiolp-------------------------> 26 Mayis Beklemedeyiz:)
kelam-----------------------------> 26 Mayıs Beklemedeyiz :)
karabiber89-----------------------> 28 Mayıs (BAT’ı geçti bilgi verilmedi?)
buzkalpli--------------------------> 28 Mayıs (BAT’ı geçti bilgi verilmedi?)
mania----------------------------> 29 Mayıs Beklemedeyiz :)
guldenleherdem-------------------> 29 Mayıs (BAT’ı geçti bilgi verilmedi?)
islambol--------------------------> 1 Haziran (beklemedeyiz)

(BUGÜN İTİBARİYLE) 1. HAFTA GRUBU
northstar--------------------------> 31 Mayıs
eylulgulu--------------------------> 31 Mayıs -------> HAMİŞ
lady_eliph ------------------------> 1 Haziran -------> HAMİŞ
ilknur_Defne----------------------> 29 Mayıs --------> HAMIS
funda30--------------------------> 1 Haziran -------> adet gordu
aysunsedat-----------------------> 1 Haziran
felicita_e-------------------------> 1 Haziran
nevra000-------------------------> 2 Haziran
pembetilki-------------------------> 3 Haziran
cikolta----------------------------> 3 Haziran
asyahayat------------------------> 3 Haziran

2. HAFTA GRUBU
orkide2---------------------------> 4 Haziran
18eylul---------------------------> 5 Haziran
evasude--------------------------> 5 Haziran
uzul29----------------------------> 5 Haziran
efsunn07-------------------------> 5 Haziran
ffakem---------------------------> 5 Haziran
ibozll-----------------------------> 6 Haziran
papilloamour----------------------> 6 Haziran
Tülay-----------------------------> 6 Haziran
UP_YG----------------------------> 7 Haziran
littlebirdie-------------------------> 8 Haziran
yakamozz2012--------------------> 8 Haziran
clemmm--------------------------> 9 Haziran
eva07----------------------------> 11 Haziran

3. HAFTA GRUBU
MINURE---------------------------> 11 Haziran
sila_84----------------------------> 12 Haziran
ssedaahakan----------------------> 13 Haziran
ebebebruli-------------------------> 14 Haziran
dcl_xcl----------------------------> 14 Haziran
derinsuskun------------------------> 14 Haziran
gocmenkuslar----------------------> 14 Haziran
hayat365--------------------------> 15 Haziran
mavihayal--------------------------> 15 Haziran
esrapo-----------------------------> 15 Haziran
hazan04---------------------------> 15 Haziran
lalearslan--------------------------> 16 Haziran
3522------------------------------> 17 Haziran

4. HAFTA GRUBU
bernardo--------------------------> 18 Haziran
benvehedeflerim-------------------> 19 Haziran
sevincmerden----------------------> 20 Haziran
kader1982-------------------------> 22 Haziran
mahzen----------------------------> 22 Haziran
smllttle----------------------------> 26 Haziran
dilem------------------------------> 28 Haziran

alanurnaz-------------------------> BAT'ı hikaye O BİZİM BAŞ TACIMIZ
masal07----------------------------> BAT'ı belli değil

MERHABA KONU SAHIBI ELIF BURDA YOK SENI LISTEYE BEN ALDIM UNUTULMAMAN ICIN,KENDISI GELINCE LISTEYI GUNCELLIYICEK...

bence kan testi yaptir varsa mutlaka cikicak...peki belirtiler varmi??? ofke,duygusallik-gozyasi,karnin asagisinda sisikinlik,tam rahmin uzerinde 1 damar atiyormus gibi 1 hiss(malum rahim buyurken aortayi sikar),idrarda kotu koku, bel ve bas agrilari,halsizlik,yorgunluk,,,en onemlisi ESINE karsi ISTEKSIZLIK...

ofke,duygusallik-gozyasi,karnin asagisinda sisikinlikidrarda kotu koku, bel ve bas agrilari,halsizlik,yorgunluk,,,en onemlisi ESINE karsi ISTEKSIZLIK., bunlar var ama ben aynı zamanda bademciklerim şiş, ağzımda dilimde sıkıntıdan dolayı aft var, dün iki ayak kemiklerim sızlıyordu romatizmalılar gibi.. Kızım beni yorduğu ve kafam çok meşgul olduğu içinde bu belirtiler var.
En değişik belirti kesilmeyen sarı akıntı. Eğer hamile değisem sanırım mantar oldum:(

Spina bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir.
Folik asit eksikliğinden mi oluyor? Ben henüz kullanmıyorum. Üçlü teste çıkmıştı değil mi? Allah sabr versin herkese..

YOK CANIM.3lu test falan yaptirmadim,ultrason tam benim mesleyim ya...gozumun onunde kafasinin yukarisi olmayan,beyni acik bebisi gorunce 3lu tese gerekmi var???
hersey gozonunde...ilk hamileleiyinde spina bifida ve anensefali bebek tasiyan anneler ikinci defa olmamasi icin her gun 4mg folik asit kullanmali,ben 6 aydir kullaniyorum,hamile kalana kadar ve hamileliyin 5.ayina kadar kullanicam.sen simdi kullanmiyorsan mutlaka folik asite basla gune 0,4mg folik asit,ustelik hamile olma subhelerinde varsa pregnazon vitamin kompleksi al kullan hic 1 zarari yok,,,

YOK CANIM.3lu test falan yaptirmadim,ultrason tam benim mesleyim ya...gozumun onunde kafasinin yukarisi olmayan,beyni acik bebisi gorunce 3lu tese gerekmi var???
hersey gozonunde...ilk hamileleiyinde spina bifida ve anensefali bebek tasiyan anneler ikinci defa olmamasi icin her gun 4mg folik asit kullanmali,ben 6 aydir kullaniyorum,hamile kalana kadar ve hamileliyin 5.ayina kadar kullanicam.sen simdi kullanmiyorsan mutlaka folik asite basla gune 0,4mg folik asit,ustelik hamile olma subhelerinde varsa pregnazon vitamin kompleksi al kullan hic 1 zarari yok,,,

kızlar ben doktor kontrolündeydim mayıs ayında, hani benim tarafımdan gebeliğe engel birdurum var mı diye bir şey çıkmadı ama
folik asit vermedi ama kullansam mı bilgilendirir misiniz nasıl kullanmalıyım ya da kullanmalı mıyım

sen kesin hamilesin o zaman sevine bilirsin...pazartesi kan testinide yaptir ve mujdeyi ver...

Kızlar ben kaçıyorum hafta sonu inşallah mutlu haberler verirsiniz.bende önümüdeki hafta veririm inşallah.doğrusu ben pek umutlu değilim ama ne kadar olsa insan umut ediyo.umut fakirin ekmeğiymiş.belki bi ihtimal 2 yıldan sonra rabbim yüzümüze gülmüştür.

kızlar ben doktor kontrolündeydim mayıs ayında, hani benim tarafımdan gebeliğe engel birdurum var mı diye bir şey çıkmadı ama
folik asit vermedi ama kullansam mı bilgilendirir misiniz nasıl kullanmalıyım ya da kullanmalı mıyım

hamilelik istiyorsan mutlaka kullanmalisin...gune yemekten sonra 0,4mg lik 1 teblet kullanicaksin...zaten hamilelik oncesi ve hamile kalinca bebisin 3.ayina kadar mutlaka kullanmalisin...folik asit tum bebek isteyenlere ve hamilelere onerilir...

hamile değilsem de vakt zamanı varmış daha diyeceğim. Sadece bu kadar zaman harcadığıma ve teknik çalışmaların istenen sonuçla sonuçlanmadığına üzüleceğim. Rabbim gönlümüzden geçenleri hayırlısıyla versin. Belki burada bize iştirak eden, kalbinden güzel bir temenni ile dua eden birinin, duası tutar da gönlümüzden geçeni Rabbim nasip eder. Allah bilir...

hamilelik istiyorsan mutlaka kullanmalisin...gune yemekten sonra 0,4mg lik 1 teblet kullanicaksin...zaten hamilelik oncesi ve hamile kalinca bebisin 3.ayina kadar mutlaka kullanmalisin...folik asit tum bebek isteyenlere ve hamilelere onerilir...

peki ben de alayım o halde. hamile kalınca ve öncesinde kullanıldığını biliyordum lakin doktorum vermeyince acaba dedim sorayım istedim.

direkt folik asit diye istiyorum değil eczaneden

Ben 2 ay önce doktoruma gittiğimde gebelik düşündüğümü söyledim, daha yeni düşünmeye başladığımız için genel olarak kan ve idrar testi yaptı.. Bir problem görünmediğini söyledi, yanlızca folik asit başlamanı öneriyorum, markası farketmez dedi ama Folidoce yazdı (günde 1 tane) Bende hemen aldım ve başladım.. Zaten bi çok arkadaşımdan gebe kalmadan önce kullandıklarını duymuştum, doktorum da söyleyince kafam daha rahat kullanmaya başladım. Tam emin olmayarak söylüyorum ama gebelik başladıktan sonrada ilk aylarda folik asit kullanıldığını duydum..

Kızlar dün mide bulantımdan bahsetmiştim, bugün tam midem bulanmıyor derken gidip koccaman bir hamburger alıp yedim canım çok çekmişti, ama şimdi tekrar başladı mide bulantım. Bir de sağ bacağımda kasığımdan itibaren uyuşma gibi bir ağrı var. Normalde regl olduğumda bacaklarım ağrır çok karnım ağrıyorsa.. Beyaz renkli akıntım da var. Acaba psikolojik mi bunlar bilemiyorum ama ümitlenmiyo da değilim :30:

Ben 2 ay önce doktoruma gittiğimde gebelik düşündüğümü söyledim, daha yeni düşünmeye başladığımız için genel olarak kan ve idrar testi yaptı.. Bir problem görünmediğini söyledi, yanlızca folik asit başlamanı öneriyorum, markası farketmez dedi ama Folidoce yazdı (günde 1 tane) Bende hemen aldım ve başladım.. Zaten bi çok arkadaşımdan gebe kalmadan önce kullandıklarını duymuştum, doktorum da söyleyince kafam daha rahat kullanmaya başladım. Tam emin olmayarak söylüyorum ama gebelik başladıktan sonrada ilk aylarda folik asit kullanıldığını duydum..

canim gebelik olduktan sonrada en az 3 ayina kadar folik asit gerekli,hamileligin rahat ve sorunsuz gecmesini saglar,dusuk riskini aradan kaldirir,bebekde yarana bilecek kusurlarin en onemli NTD nin karsisini alir...dusukle sonuclanmis,kusurlu hamilelik gecirmis ve NDT olmus,10.000 kadin uzerinde yapilmis test zamani folik asit verilen hamilelerde 88% bu sorunlar ortadan kalkarken,,,folik asit evrilmemis annelrde bu sorunlar tekrarlamis...

Kızlar dün mide bulantımdan bahsetmiştim, bugün tam midem bulanmıyor derken gidip koccaman bir hamburger alıp yedim canım çok çekmişti, ama şimdi tekrar başladı mide bulantım. Bir de sağ bacağımda kasığımdan itibaren uyuşma gibi bir ağrı var. Normalde regl olduğumda bacaklarım ağrır çok karnım ağrıyorsa.. Beyaz renkli akıntım da var. Acaba psikolojik mi bunlar bilemiyorum ama ümitlenmiyo da değilim :30:

canım inşallah hadi bakalım hayırlısı hakkında.günün geçtimi bari?

Back
X