HAZİRAN'da Şeytanın Bacağını Beraber Kıralım :)

Son adetin ilk gunu ile birlikte yumurtalikta 1 yumurtahucresi buyumek uzre secilir.Kadinlik hormonlarinin duzenli artisi ile yumurtalik uyarilip yumurta atilimi saglanir.Ayriva endometryium kalinlasip dollenecek yumurtaya yerlesmesi icin on hazirlik yapmaktadir,
Yumurtlama yaklasik adetten sonraki 14.gun olmakta ve atilan yumurta hucresi tupler tarafindan yakalanmaktadir,cinsel iliski ile tuplere ulasan sperm tarafindan dollenen yumurta b-hcg olarak isimlendirilen gebelik hormonu uretmeye baslar.Bir sure sonra artacak olan bu deyerler idrarda veya kan testinde gebeligin kesinlesmesinde kullanilir.Dollenen yumurta tuplerde bolunerek 7-10 gunluk 1 yolculuk yaptiktan sonra rahim icine yerlesir.Bolunen dollenmis yumurtaya blastosist ismi verilir,katmanlar olusur.Dis katmandan plasenta ic katmandansa embriyo meydana gelir.Amniyotik siviyi ve embriyoyu icinde barindiracak olan amniyotik kese sekillenmeye baslar.
Bu sirada rahim agzi yumsar ve kalinlasan mukus rahim agzini kapatarak enfeksiyonlara karsi bariyer olusturur.
Implantasyon{yerlesme} sirasinda bazi kadinlarda 1-2 damla kanama veya kasiklarda kramp seklinde agri gorule bilir.Hic bir onemi yoktur.

merhaba kızlar,
bebişim benimle ultrasonda keseyi gördük inşallah 2 hafta sonra pıt pıt larını da duyarım :) cok heyecanlı anlatılmaz duygular yasadım kalbimi agzımda hissediyordum doktor görüp kese burda diyene kadar :)
Allahtan herzaman en hayırlısını diledim herzamanda öyle olacak. İnşallah hersey yolunda gider ( öncelikle 2 haftam güzel gecsin ) dikkatli olmak gerekiyormus
kısmet herşey :nazar::nazar::nazar::6:
merhaba sana ozelde mesaj yazdim okurmusun.

selam guzeller iyi pazarlar evdeyim yagmurlu disari cikamiyorum siz eler apiyorsunuz haftasonu? benim basim agriyor esim diyor bence sen hamilesin :) hayirlisi bakalim daha gunume 4 gun vaar erken yani karnimda agriyor

kizlar 2013 subat anneleri grubu acilmis ve sabitlenmis hamile arkadaslar orayada arada ugrayin.. yanlis anlamayin grubun sahibi ne tanirim ne de sohbet etmisligim vardir ordakilerle de oyle tanimam etmem hatta hamile bile degilim daha :( ama genelde hamillelerden gruplardan sohbet etmek daha zevkli.isterse bu topigin sahibi subat anneleri diye farkli bi muhabbet sayfasida acabilir.. 2010 aralik anneleri grubunda biz hem gruptaydik hemde o grupun basligi altinda sirin topikler acmistik sadece onerim kabul edip etmemk size kalmis :) ben yine buralardayim surekli dolasiyorum :)

Son düzenleme:
esımle 7 aydır calısıyoruz fakat daha henuz olmadı bebegımız...doktora gıttık ve erken demelerıne ragmen butun teslerımızı yaptık..Allah a sukur testlerımızde bı sorun cıkmadı...zamana bıraktık ...7 ay once ıs arkadasımla aynı zamanda calısmalara basladık ve o sımdı 5 aylık hamıle ve ıkızlerı olucak ınsallah...ama herkesın bunyesı farklı tabı....bızde buyuk bır sabırla beklıyoruz....okadar cok ıstıyorumkı ANNE olmayı...ve olucam cok kısa bı zamanda bılıyorum ve hıssedıyorum....Allah hepımıze bu duyguyu yasatmayı nasıp etsın ınsallah....ve sızın yazdıklarınızıda okudukca dahada umutlanıyorum...ınanıyorum hepımız bı gun ANNE OLUCAZ....

Arkadaşlar batı 20-21-22 haziran ve civarı olan arkadaşlar yumurtlama tarihi olarak hangi günleri baz aldınız? benim batım 21 hazian ama değişkenlik de gösteriyo bazen. ben sadece 1,2 haziran ve 8,9 haziranda eşimin yanındaydım sizce yumurtlamaya denk gelme ihtimali var mı?

Arkadaşlar batı 20-21-22 haziran ve civarı olan arkadaşlar yumurtlama tarihi olarak hangi günleri baz aldınız? benim batım 21 hazian ama değişkenlik de gösteriyo bazen. ben sadece 1,2 haziran ve 8,9 haziranda eşimin yanındaydım sizce yumurtlamaya denk gelme ihtimali var mı?

ben ovulasyon testini öneririm canım, benim reglim çok düzenlidir 28 günde bir, ama ben geçen ay ilk defa ovulasyon testi kullandım ve gördüm ki 14. gün değil 12. gün yumurtluyormuşum, bi önceki ay yanlış çalışmışız yani :9:

selam kızlar :34:

beceriksizliğimden foto ekleyemedim.

adetime 1 gün var dayanamadım test yaptım silikte olsa çıktı valla 2. çizgi

ekleyebilsem göstericektim size de.. ama 30 saniyede çıktı hemen öle 2. çizgi çok beklemedim.

yarın hastaneye gidip kan testi yaptırcam inşallaha hamileyimdir yaaa :49:

adet günüm yarın ama sanki adet olucakmışım gibi de bi sızı var kasıklarımda falan...

merhaba kelime oyunu benım bat 22 yumurtlma 3 ile 8 i arayıdı ..tabıkı yumurtlamaya denk gelmiş olabilir ..sende belirti varmııı?

Back
X