Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Pasta mı yapacaksın. :)
krema çok amaçlı bişiy
illa pasta mı yapmak lazım
biliyosan söyle, bilmiyosan deşme
Ben de bu sekilde ganaj yapiyorum, yalniz kremayi kaynama noktasina getirdikten sonra cikolatayi parca parca kirip icine atiyorum, karistiriyorum. Yani eritmeden koyuyorum, ayni sonucu veriyor.Marketlerin sut reyon undan bulabileceğiniz çiğ kremalar var. Sutasin ve pınarın vardı. Çiğ kremaya birebir ölçüde bitter çikolata eklemelisiniz. Yani 200 ml çiğ krema mikserle beş dakika cirpilacak ve benmari usulü eritilen 200 gr bitter çikolata (kuvertur de olabilir marketten aldığınız da olur gr. Önemli) cirpilan krema ya katılıp tekrar cirpilacak. Bu elde ettiğiniz kremanin adi ganaj dır. Birde pasta süslemesinde kullandığımız bitter cream var ama ondan dolgu kreması olmaz.
Muhtemelen pasta kreması dır. Bazı arkadaşlar pastacı kreması tarifi vermişler ama pasta sivayacaksa o kullanılmaz. İki kekin arasına kullanilir o.konu sahibi hangi kremayı sordu acaba herkes ayrı tarif veriyor
ben de makarnalara vs. konulan çiğ krema anladım dediğin doğru pastacı kreması daha farklı yapılıyor, tarifi var ama onu yapmak zor değil yaabilirçMuhtemelen pasta kreması dır. Bazı arkadaşlar pastacı kreması tarifi vermişler ama pasta sivayacaksa o kullanılmaz. İki kekin arasına kullanilir o.
Evet bu da bi yöntem. Kaynama noktasına getirince bana gore azcik daha tadı agir oluyor. Hic ateşe temas ettirmiyorum ben daha Hafif bir taf elde ediyorum. İsteğe gore. Pastanın nwli olduğuyla da alalaki yaniBen de bu sekilde ganaj yapiyorum, yalniz kremayi kaynama noktasina getirdikten sonra cikolatayi parca parca kirip icine atiyorum, karistiriyorum. Yani eritmeden koyuyorum, ayni sonucu veriyor.
Daha dun cikolatali tart yaparken aynen oyle kullandim. Tavsiye ederim
Pastacı kreması güzel evet. Kolay da. Ama çiğ krema bulunursa o daha da kolay çırp ve çikolata ya da meyve kat bitti gittiben de makarnalara vs. konulan çiğ krema anladım dediğin doğru pastacı kreması daha farklı yapılıyor, tarifi var ama onu yapmak zor değil yaabilirç
Hmm sizin soylediginizi de deneyecegim, tesekkurlerE
Evet bu da bi yöntem. Kaynama noktasına getirince bana gore azcik daha tadı agir oluyor. Hic ateşe temas ettirmiyorum ben daha Hafif bir taf elde ediyorum. İsteğe gore. Pastanın nwli olduğuyla da alalaki yani