Hazırlıklar başladımı

hesnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
483
165
73
Kütahya
arkadaşlar 5.ayım bitiyor hamileliğimde 6.aya gircez nasipse. Benim aylarımda olan arkadaşlar neler yaptınız hiç bişey aldınız mı. Fiyat ve alınacaklar konusunda birbirimizle haberleşirsek çok iyi olur diye düşünüyorum

ben daha 19. haftadayım ama 7. aya kadar bişi almayı pek düşünmüyorum :)

22 haftandayım bebek arabası yıkama küvetini felan aldık ama onun dışında kıyafet ve örgülerle zaman geçirmeye çalışıyoruz ama tam olarak ne zaman tam anlamıyla bitmesi gerekiyor bilmiyorum ama bazı alınacaklar çok maliyetli olduğu için ufaktan başlanmalı bence ateş ölçerini telsizini almayı planlıyorum bu aralar

• Beğen
Reactions: mnt
22 haftandayım bebek arabası yıkama küvetini felan aldık ama onun dışında kıyafet ve örgülerle zaman geçirmeye çalışıyoruz ama tam olarak ne zaman tam anlamıyla bitmesi gerekiyor bilmiyorum ama bazı alınacaklar çok maliyetli olduğu için ufaktan başlanmalı bence ateş ölçerini telsizini almayı planlıyorum bu aralar
aaa evet telsiz ve ateş ölçer alınabilir hiç aklıma gelmemişti :)

Benim 2. hamileliğim.
Her iki hamileliğimdede 6. ayı doldurduktan sonra alışveriş yapmıştım.
Gerekli olan ne varsa (lüzumsuz olanları da 2. hamilelikte öğreniyor insan internetten araştırın derim) almaya çalıştım. Valizim hazır mesela her ihtimale karşın.

Bir internette araştırma yapın derim, hazır rahat hareket edebilirken almak istediklerinizi kendiniz beğenip alın. Hamilelik ilerledikçe insan daha az hareket özgürlüğüne sahip oluyor malesef.
Hayırlı doğumlar dilerim.

İlçede oturuyorum ve burda bebek magazalari yok.doktor kontrolü icin ile gittigimizde aldim dogum icin gerekli olan kiyafetleri önümüz kiş sogukta gezmeyeyim diye dusundum basladik yavastan. 5. ayda basladim.besigimizide babamiz merakliydi 2. ayda aldi

evet bende ondan endişe duyuyorum ani bi süprize karşı hazırlıklı olmak gerekiyor arkadaşımla aramda 2 hafta vardı ve geçen hafta erken doğum yaptı :( o yüzden hafiften maliyetli olanları başlamak gerekiyor kıyafet yine bir şekilde tamamlanır ama ötekiler biraz daha araştırıp almak gerekiyor.

kızlar benim de ikinci hamileliğim, ilki de kızdı ikinci de kız o yüzden ortak parçalar çok olacak. bebek arabası olayını bi halledebilsek sanki herşey tamamlanacak gibi geliyor. bi model var aklımızda henüz canlı canlı göremedim bakıp deneyip almak istiyorum. ufaktan bikaç tulum, zıbınla başladım. komple ablasının eskileriyle de büyümesini istemiyorum

arkadaşlar 5.ayım bitiyor hamileliğimde 6.aya gircez nasipse. Benim aylarımda olan arkadaşlar neler yaptınız hiç bişey aldınız mı. Fiyat ve alınacaklar konusunda birbirimizle haberleşirsek çok iyi olur diye düşünüyorum

Ben ufak ufak kıyafet alışverişlerine başladım doğumdan sonra verilecek ikramları aldım. Odasınıda 1-1.5 ay içerisinde almayı düşünüyorum. 7. aya bence bırakma canım o dönemden sonra iyice ağırlaşabilirsin belli olmaz ne olacağı. Bir de oda takımı araba ana kucağı oto koltuğu vs. ne ihtiyacın var bilmiyorum ama hepsini 2 ay içerisinde almak maddi açıdan da zor olabilir. Aylara dağıtmanı tavsiye ederim. Ben bir de sindire sindire keyfini çıkara çıkara almak istiyorum :KK45::KK45:

kızlar benim de ikinci hamileliğim, ilki de kızdı ikinci de kız o yüzden ortak parçalar çok olacak. bebek arabası olayını bi halledebilsek sanki herşey tamamlanacak gibi geliyor. bi model var aklımızda henüz canlı canlı göremedim bakıp deneyip almak istiyorum. ufaktan bikaç tulum, zıbınla başladım. komple ablasının eskileriyle de büyümesini istemiyorum

Bende aynı şekilde 2. hamileliğim olduğu için, ilki de erkek bu da erkek Allah nasip ederse.
Herşeyini yeni alma gibi bir lüksüm tabii ki olamayacak, israf olarak görüyorum zaten.
Ancak tamamen de abisinin kıyafetleri ile büyümesini de istemem.
Oğlumun yeni doğan takımlarını zaten vermiştim, başka çocuk düşünmediğim için, fakat 6 aylıktan sonraki kıyafetlerinden kıyamadıklarımı saklamıştım. İyiki saklamışım diyorum.
Şimdilik 0-6 ay aralığında işimi görecek şekilde kıyafetler alıyorum.
6 ay sonrasında kullanacağı bir sürü kıyafet var zaten.
Eh hediye de geliyor illaki. O yüzden çok abartmama taraftarıyım.

Araba konusu bizim de sorunsalımız.
Fakat kış bebeği olacağından dolayı ve gerçekten de ihtiyaca yönelik almak mantıklı olacağından dolayı şimdilik ona hiç göz atmadım. Vakti gelince alırım diyorum. Nasılsa yeni doğan dönemi boyunca ihtiyacım olmayacak.

Ben ufak ufak kıyafet alışverişlerine başladım doğumdan sonra verilecek ikramları aldım. Odasınıda 1-1.5 ay içerisinde almayı düşünüyorum. 7. aya bence bırakma canım o dönemden sonra iyice ağırlaşabilirsin belli olmaz ne olacağı. Bir de oda takımı araba ana kucağı oto koltuğu vs. ne ihtiyacın var bilmiyorum ama hepsini 2 ay içerisinde almak maddi açıdan da zor olabilir. Aylara dağıtmanı tavsiye ederim. Ben bir de sindire sindire keyfini çıkara çıkara almak istiyorum :KK45::KK45:
keisnlikle haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum ikramlar için neler yaptınız bende şimdi onlara bakıyordum internetten birde son soru :) şimdiden ikramlar için hazırlık yapılırsa bozulmazlar mı çikolatalar felan :)

keisnlikle haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum ikramlar için neler yaptınız bende şimdi onlara bakıyordum internetten birde son soru :) şimdiden ikramlar için hazırlık yapılırsa bozulmazlar mı çikolatalar felan :)

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben istanbuldayım. Eminönünde toptancılar var burada. Ben kral tacı şişesinde mavi kolonya ve badem şekeri kutuları ayıcık kurdela vs hazırlayıp süslemelerini yapıcam çok şirin olucak. :)) Badem şekerlerini vs sizin gibi düşünerek almadım. Şeker çikolatalarını onları son ay alıp hazırlayacağım canım. şimdilik sadece materyallerini aldım hazır bulunsun diye. Bir de malum kış annesi olacağız o havada karnım burnumda çok zor olacaktı.

arkadaslar benm 15 aylik kizim var yuruyo suan da 9 haftalik hamileyim kizim besikte uyuyor bu ara bizimle yatsada genelde besikte uyuyor yeni dogacak bebegimizede besik almalimiyim sizce bide bebek arabasi kizimin var bebegede alsam zaten ikisini suremem sizce ne yapmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var

Merhaba kızlar :)
Biz 16. Haftamızdan beri alıyoruz. Ben o kadar erken başlama taraftarı değildim ama sağolsun anneciğim hiç durmadı hatta ben almadım hepsini o aldı diyebilirim :)
İki cam biberon, iki emzik, 4-5 2 li 3 lü 5 li hastane çıkışı. 5 adet alt üst pjama. Günlük giyeceği kadife tulum, alt üst takım önlükler eldivenler çorap :) banyo küveti, kovası tası. Askıları :) minik kızımın çoğu şey hazır ama büyük alışverişler daha duruyor onlar için biraz daha bekleyeceğim.

Fikir olsun diye paylaşıyorum canım madem bakıyorsun. Ektekilere benzer olacak. Ama ayıcıklı olanda badem şekeri olacak. Diğerinin de süslemesi biraz farklı ama konsept aynı.

Eklentiler

• 242553819_tn30_0.webp
    242553819_tn30_0.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 67
  • ayıcıklı-kolanya-300x300.webp
    ayıcıklı-kolanya-300x300.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 61
Herkese merhabalar a101 e zibin alt pijama fln gelmiş biz kalitelerini begendik aldik isterseniz bi bakin

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben istanbuldayım. Eminönünde toptancılar var burada. Ben kral tacı şişesinde mavi kolonya ve badem şekeri kutuları ayıcık kurdela vs hazırlayıp süslemelerini yapıcam çok şirin olucak. :)) Badem şekerlerini vs sizin gibi düşünerek almadım. Şeker çikolatalarını onları son ay alıp hazırlayacağım canım. şimdilik sadece materyallerini aldım hazır bulunsun diye. Bir de malum kış annesi olacağız o havada karnım burnumda çok zor olacaktı.
bende istanbuldayım bende çok ağırlaşmadan bu aralar gidip bakıyım eminönüne ama önce bi konsepte sizin gibi karar vermem gerekiyor :)

arkadaslar benm 15 aylik kizim var yuruyo suan da 9 haftalik hamileyim kizim besikte uyuyor bu ara bizimle yatsada genelde besikte uyuyor yeni dogacak bebegimizede besik almalimiyim sizce bide bebek arabasi kizimin var bebegede alsam zaten ikisini suremem sizce ne yapmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
bence 15 aylık kızınız için park yatak alın ona geçsin yeni doğan bebişte ablasınınkinde yatar park yatak çok kullanışlı oluyor zaten malum büyüyor :) bebek arabası mevcut varsa bence almayın aynı anda ikisini kullanamayacksınız çünkü

Herkese merhabalar a101 e zibin alt pijama fln gelmiş biz kalitelerini begendik aldik isterseniz bi bakin
bende bu akşam iş çıkışı bakıcam umarım bitmez :) yastık ve yorgan nasıldı ondan almayı düşünüyorum fiyatı gayet iyi gibi

Back
X