• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazmedemiyorum, Bana Hazmettirir Misiniz?

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.765
48.976
798
Merhaba,

Bu anlatacağım olay gururuma çok dokundu. Resmen göğsümde bir şey oturdu ve kalkmıyor kaç gündür.
Özel bir okulda çalışıyorum öğretmen olarak. Bu sene yeni idari görevler verildi, zümre başkanlığı gibi.
Yeni evlendim, aynı zamanda bir eğitim için haftada bir gün Sakarya'ya gidiyorum.
Müdürüm bana çok güveniyor, bir çok görev veriyor, bunu dile getiriyor vs. vs.

Bu sene zamlar açıklandı. Bana çok düşük bir maaş belirlemişler.
Normalde sesimi çıkarmazdım, çünkü benim için önemli olan burada çalışmak öğretmen olmak vs.
Ama yeni evlenmenin masrafı, ve her hafta başka şehire gidecek durumda olmam bir de eşimin maaşını düzenli alamaması bizi vurdu..

Üstelik bir de diğerlerinin (idari ve diğer görevleri olmayan) kişilerin benden daha yüksek aldığını öğrendim. Zümre başkanı, zümredeki birinden daha düşük alıyor. CV'lere bakıyorum, bir farkımız yok.
Çok gururuma dokundu.
IK ile konuştuğumda değişmeyeceğini söyledi.

Şimdi istifa etsem edemem, zaten dardayız.
Ama ben bir sürü evrak işiyle uğraşırken düşük maaş almak..
Bilmiyorum neden böyle oldu ama... Çok üzgünüm, uyku uyuyamaz oldum.

Şimdi size neden yazdım?
1) Bir öğretmen ne gibi bir ek iş yapabilir? Özel ders verebileceğim spesifik bir alanım yok. İşim 0-6 yaş çocuklarla
2) Nasıl hazmedebilirim? Yani oturacak 5 dakika vaktim yokken herkesten daha az maaş almayı? Kendimi avutamıyorum, çalışma hevesim 0 oldu ki bu iş benim hayalimdi..

Teşekkürler

Sizce ona neden fazla verdiler

Bir fikriniz var mı

Tanıdığı mı var çevresi mi geniş

Yabancı dil müzik drama vs pazarlanacak bir özelliği var

Öğretmenlik yaparken başıma gelmişti, haksızlığa hiç gelemem. Madem onlar idealist değil orayı ticarethane olarak görüyor ben de öyle yaparim eksik olan miktarca iş gücünü azaltırım. Kendimi heba etmem. Fırsat buldukça erken çıkarım varsa imkanım zaman zaman rapor alırım. Gibi gibi ..

zamların neye göre belirlendiğini sorsanız? ya da biliyor musunuz? görev dağılımı, performansa göre dağılıyorsa benim hakkım bu mu diyebileceğiniz kimse yok mu

Ozel sektorde baskalarinin maasina hic bakmayacaksiniz yoksa cok uzulursunuz. Insallah atanırsınız ama bence kabullenin maalesef boyle yillarca ben de cok somuruldum siz yine de isinizi en iyi sekilde yapin devlete gectiginiz zaman ozel sektor tecrubesinden cok faydalanacaksiniz. Veya ilerde cok daha kurumsal iyi bir okula gecince de tecrubeler sizon isinize cok yarayacak.

Harcadığınız emek ve zamanın karşılığını alamıyorsanız, ortada bir haksızlık vardır . hakkınızı arayın

Sizce ona neden fazla verdiler

Bir fikriniz var mı

Tanıdığı mı var çevresi mi geniş

Yabancı dil müzik drama vs pazarlanacak bir özelliği var
Hayır her açıdan benzeriz
Benim ekstra görevlerim var, müdürle de iyiyim.
İşte anlam veremediğim de bu.

zamların neye göre belirlendiğini sorsanız? ya da biliyor musunuz? görev dağılımı, performansa göre dağılıyorsa benim hakkım bu mu diyebileceğiniz kimse yok mu
Var ama maaş konuşmak yasak, yani ben gidip başkasının maaşını öğrendiğimi belli edemem, sözleşmeye göre,

en nefret ettiğim şey para işleri konuşmak..
mecburen konuşacağım ama IK konuşsanız da değişmez, bir beraber ayarladık dedi.

müdüre motivasyonunuzun düştüğünü söyleyin. eğer benden daha çok kazananlar daha fazla maaş alacaksa boşuna fazla çalışmak istemediğinizi söyleyin uygun bi dille. yani ya görevlerinizin bir kısımını başkalarına versinler ya da maaşınızı artsırsınlar.

Ozel sektorde baskalarinin maasina hic bakmayacaksiniz yoksa cok uzulursunuz. Insallah atanırsınız ama bence kabullenin maalesef boyle yillarca ben de cok somuruldum siz yine de isinizi en iyi sekilde yapin devlete gectiginiz zaman ozel sektor tecrubesinden cok faydalanacaksiniz. Veya ilerde cok daha kurumsal iyi bir okula gecince de tecrubeler sizon isinize cok yarayacak.

Evet ama cidden hazmedemiyorum..
Yani yapamıyorum ama işi de bırakamıyorum.
Nasıl kendimi teselli edeceğim bilmiyorum..

Harcadığınız emek ve zamanın karşılığını alamıyorsanız, ortada bir haksızlık vardır . hakkınızı arayın

İşi bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum.

Hakkımı arayacağım ama alacağım cevap büyük ihtimalle hayır olacak...

O zaman da nasıl dururum burada bilmiyorum...

0-6 yas cocuklar icin yardımcı ablalık vs bişeyler yapabilirsiniz evlere gidip

müdüre motivasyonunuzun düştüğünü söyleyin. eğer benden daha çok kazananlar daha fazla maaş alacaksa boşuna fazla çalışmak istemediğinizi söyleyin uygun bi dille. yani ya görevlerinizin bir kısımını başkalarına versinler ya da maaşınızı artsırsınlar.

Bunu söyleyemem çünkü maaş konuşmak, başkasına söylemek yasak sözleşmeye göre.

asıl müdürle aranız iyi olduğu için olabilir mi? aranızdaki samimiyetten destek alarak sizin maaşınızı düşük tutabiliyor. benim de aramdan su sızmazdı bu yüzden zam konusu gündeme geldiğinde beni hep ertelerdi. çünkü böyle bir konudan dolayı sıkıntı çıkmaz bizim aramız iyi :)

Back
X