• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazmedemiyorum, Bana Hazmettirir Misiniz?

asıl müdürle aranız iyi olduğu için olabilir mi? aranızdaki samimiyetten destek alarak sizin maaşınızı düşük tutabiliyor. benim de aramdan su sızmazdı bu yüzden zam konusu gündeme geldiğinde beni hep ertelerdi. çünkü böyle bir konudan dolayı sıkıntı çıkmaz bizim aramız iyi :)

Sanmıyorum, ben konuşmuştum zam döneminden önce.
Zaten düşük alıyormuşsun tamam yapacağım demişti..

Haklısınız iş bulmakta kolay değil bu zamanda

Evet hiç değil... Peki nasıl hazmedeyim? Cidden terapi mi alsam diyorum, o derece gururuma dokundu.

Diyorum ki boşver Muhtelif Evhamlı Hatun, ailen hayatta, sağlığın yerinde, boşver diyorum..

Ama yok olmuyor...

Özel sektör böyle. Cidden insafsız. Sizi sessiz ve zor durumda gördülerse herşeyi yaparlar. Blöf bile yapamayacağınızı biliyorlar çünkü

İşi bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum.

Hakkımı arayacağım ama alacağım cevap büyük ihtimalle hayır olacak...

O zaman da nasıl dururum burada bilmiyorum...
İşte onun için özelde sürekli öğretmen değişiyor.normalde size en az devlet okulunda çalışan bir öğretmen kadar maaş vermeleri lazım ama sanırım bu kural değişti.ne kadar maaş alıyorsunuz onlar ne kadar alıyor ve günde kaç saat çalışıyorsunuz acaba.

Okul öncesi öğretmenisiniz sanırım. Ben atanmadan once ücretli öğretmenlik yapmıştım. Aynı işi yapmamiza rağmen benim 3 katım kadar maaş alıyordu kadrolu öğretmenler. Bu durum gururuma çok dokunmuştu o zaman. Sizi anlıyorum. Kpss dershanesine yazilacak kadar para biriktirip ayrılmıştım okuldan. Siz de baska bir okula geçmeyi veya kpss kursu icin para biriktirmeyi düşünebilirsiniz. Borularımız var demişsiniz gerçi ama. Allah yardımcınız olsun. Umarım çok güzel bir okula atanır hakkınız olanı alırsınız

Okul çok küçük değil galiba ik olduğuna göre

Sonuçta maaşları müdür belirlemiyordur patron yok mu

Bir yakınım ile 100 lira daha fazla ödememek için sözleşme imzalamadılar bir de 100 lira büyük para değil dediler o da size büyük değil bana büyük demişti

Genel bir marj oluyor okullarda sınıftılar biraz daha çok aşıyor ataması az olanların maaşı azalıyor

Okul öncesi aslında yesek olmalı hem emeği çok hem atama ihtimali olan bölüm

Siz kaç alıyorsunuz bilemem de 3000 alan 15 yıllık öğretmen var tanıdığım

Evet hiç değil... Peki nasıl hazmedeyim? Cidden terapi mi alsam diyorum, o derece gururuma dokundu.

Diyorum ki boşver Muhtelif Evhamlı Hatun, ailen hayatta, sağlığın yerinde, boşver diyorum..

Ama yok olmuyor...
Terapi almaya ihtiyacınız yok bence :KK66:
oluruna bırakın allah büyük , inşallah devlet memuru olursunuz :dua:

Canim hic uzulme bence bu isler hep boyle cunku. Eskiden bende bir okulda calisiyordum yeni bir kiz aldilar herseyi ben ogrettim kiza. Bir gun benden fazla maas aldigini ogrendim ortaligi ayaga kaldirdim ama sonuc ne oldu hic. Meger bu bayan arkadas evli ve cocuklu olan mudurumuzun sevgilisiymis sonradan cikti ortaya. Mudur almis ise kizi ve isi bizim ogrettigimiz kizi bizim yoneticimiz yaptilar. Is hayatinda adalet beklemek cok yersizmis onu o zaman ogrendim. Ben ne yaptim eskisi gibi en iyi calisan ben olmadim o günden sonra hep bastan savma is yaptim cunku hakettikleri buydu.

Ne kadar alıyorsunuz peki, belki gerçekten size göre azdır ama özeller zaten genelde sömürü üzerine değil mi, bir de diğerlerinin maaşını nereden öğrendiniz, benim özelde ki arkadaşım 4.5 aldığını iddia ediyor sınıfçı, ama ben inanmıyorum kesşnliklr

müdürünüz bence size düşük maaş vererek pek çok iyi yaptırdığı için çok güvendiğini söylüyor, resmen kullanıyor bence konusun gerekirse zümre başkanlığını bırakacağım o halde gibi bir korkutma yapın

Verecekleri cevaba karşılık kapıyı çekip gidemeyecekseniz konuşmayın. Çünkü önümüzdeki yıl zaten gitmiyor diyerek aynı zammı yaparlar.

özelde işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama teselli olursa diye şunu söyleyeyim devlette de zümre başkanlığı için ayrı bir ücret alınmıyor. zümre başkanı diğerlerine göre daha çok iş yapıyor ama para olarak bir karşılığı yok.

Zümre başkanlığı angaryanın ta kendisidir(ben de zümre baskaniyim )
Yalniz özel okullarda maaşı belirleyen genellikle deneyim yılı oluyor,siz de durumlar nedir tam olarak ?

Merhaba,

Bu anlatacağım olay gururuma çok dokundu. Resmen göğsümde bir şey oturdu ve kalkmıyor kaç gündür.
Özel bir okulda çalışıyorum öğretmen olarak. Bu sene yeni idari görevler verildi, zümre başkanlığı gibi.
Yeni evlendim, aynı zamanda bir eğitim için haftada bir gün Sakarya'ya gidiyorum.
Müdürüm bana çok güveniyor, bir çok görev veriyor, bunu dile getiriyor vs. vs.

Bu sene zamlar açıklandı. Bana çok düşük bir maaş belirlemişler.
Normalde sesimi çıkarmazdım, çünkü benim için önemli olan burada çalışmak öğretmen olmak vs.
Ama yeni evlenmenin masrafı, ve her hafta başka şehire gidecek durumda olmam bir de eşimin maaşını düzenli alamaması bizi vurdu..

Üstelik bir de diğerlerinin (idari ve diğer görevleri olmayan) kişilerin benden daha yüksek aldığını öğrendim. Zümre başkanı, zümredeki birinden daha düşük alıyor. CV'lere bakıyorum, bir farkımız yok.
Çok gururuma dokundu.
IK ile konuştuğumda değişmeyeceğini söyledi.

Şimdi istifa etsem edemem, zaten dardayız.
Ama ben bir sürü evrak işiyle uğraşırken düşük maaş almak..
Bilmiyorum neden böyle oldu ama... Çok üzgünüm, uyku uyuyamaz oldum.

Şimdi size neden yazdım?
1) Bir öğretmen ne gibi bir ek iş yapabilir? Özel ders verebileceğim spesifik bir alanım yok. İşim 0-6 yaş çocuklarla
2) Nasıl hazmedebilirim? Yani oturacak 5 dakika vaktim yokken herkesten daha az maaş almayı? Kendimi avutamıyorum, çalışma hevesim 0 oldu ki bu iş benim hayalimdi..

Teşekkürler
Grev yap işi yavaşlat evrak işlerini istemediğini söyle yap işte bişeyler.

Back
X