• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazmedemiyorum, Bana Hazmettirir Misiniz?

Merhaba,

Bu anlatacağım olay gururuma çok dokundu. Resmen göğsümde bir şey oturdu ve kalkmıyor kaç gündür.
Özel bir okulda çalışıyorum öğretmen olarak. Bu sene yeni idari görevler verildi, zümre başkanlığı gibi.
Yeni evlendim, aynı zamanda bir eğitim için haftada bir gün Sakarya'ya gidiyorum.
Müdürüm bana çok güveniyor, bir çok görev veriyor, bunu dile getiriyor vs. vs.

Bu sene zamlar açıklandı. Bana çok düşük bir maaş belirlemişler.
Normalde sesimi çıkarmazdım, çünkü benim için önemli olan burada çalışmak öğretmen olmak vs.
Ama yeni evlenmenin masrafı, ve her hafta başka şehire gidecek durumda olmam bir de eşimin maaşını düzenli alamaması bizi vurdu..

Üstelik bir de diğerlerinin (idari ve diğer görevleri olmayan) kişilerin benden daha yüksek aldığını öğrendim. Zümre başkanı, zümredeki birinden daha düşük alıyor. CV'lere bakıyorum, bir farkımız yok.
Çok gururuma dokundu.
IK ile konuştuğumda değişmeyeceğini söyledi.

Şimdi istifa etsem edemem, zaten dardayız.
Ama ben bir sürü evrak işiyle uğraşırken düşük maaş almak..
Bilmiyorum neden böyle oldu ama... Çok üzgünüm, uyku uyuyamaz oldum.

Şimdi size neden yazdım?
1) Bir öğretmen ne gibi bir ek iş yapabilir? Özel ders verebileceğim spesifik bir alanım yok. İşim 0-6 yaş çocuklarla
2) Nasıl hazmedebilirim? Yani oturacak 5 dakika vaktim yokken herkesten daha az maaş almayı? Kendimi avutamıyorum, çalışma hevesim 0 oldu ki bu iş benim hayalimdi..

Teşekkürler
Aranızdaki maaş farki ne kadar?

Ben de zümre baskanlığının ekstra bişey getirmeyeceğini söylemeye geldim...

Bişey sorsam ictenlikle cevap verseniz maddi açıdan zorda olmasaydınız bi başkasının maaşı bu kadar dokunur muydu???

Ona göre bişey yazacağım

0-6 yas arasi icin haftasonlari oyun ablaligi yapabilirsiniz belki.

Bir de eğitim hangi gün

Hafta içi mi ya da eğitimin bir ödemesi falan var mı okulun yaptığı

Ücreti yol parası yemek parası vs

Öğretmenlik yaparken başıma gelmişti, haksızlığa hiç gelemem. Madem onlar idealist değil orayı ticarethane olarak görüyor ben de öyle yaparim eksik olan miktarca iş gücünü azaltırım. Kendimi heba etmem. Fırsat buldukça erken çıkarım varsa imkanım zaman zaman rapor alırım. Gibi gibi ..
Helal olsun gerçekten. Özel sektörde maalesef biz de böyle duracağız ayakta.

Bu kısmı konu sahibine yazdı etiketleyemedim :))Bir arkadaşım her gün ayy zümre başkanıyım, ayyy bişeyin komisyon üyesiyim ayakları yer basmıyorMaaşı 2500 6. Yılı kurumda yeni başlayanlar bile 3 ile başlamış. Üzücü ama maalesef yaşanıyor belki branşa göre değişiyordur aynı branş mı fark yoksa farklı mı?

Boş vakitlerinizde oyun ablası olarak çalışabilirsiniz. Haftasonlarını belirli saatler arasında aileler Oyun ablası Yada oyun abisi tutuyorlar çocuklarına. Google da oyun ablası yazıp bir araştırın. Firmaların telefonlarını alın sitelerinden ve cv yollamak istediğinizi söyleyin

Merhaba,

Bu anlatacağım olay gururuma çok dokundu. Resmen göğsümde bir şey oturdu ve kalkmıyor kaç gündür.
Özel bir okulda çalışıyorum öğretmen olarak. Bu sene yeni idari görevler verildi, zümre başkanlığı gibi.
Yeni evlendim, aynı zamanda bir eğitim için haftada bir gün Sakarya'ya gidiyorum.
Müdürüm bana çok güveniyor, bir çok görev veriyor, bunu dile getiriyor vs. vs.

Bu sene zamlar açıklandı. Bana çok düşük bir maaş belirlemişler.
Normalde sesimi çıkarmazdım, çünkü benim için önemli olan burada çalışmak öğretmen olmak vs.
Ama yeni evlenmenin masrafı, ve her hafta başka şehire gidecek durumda olmam bir de eşimin maaşını düzenli alamaması bizi vurdu..

Üstelik bir de diğerlerinin (idari ve diğer görevleri olmayan) kişilerin benden daha yüksek aldığını öğrendim. Zümre başkanı, zümredeki birinden daha düşük alıyor. CV'lere bakıyorum, bir farkımız yok.
Çok gururuma dokundu.
IK ile konuştuğumda değişmeyeceğini söyledi.

Şimdi istifa etsem edemem, zaten dardayız.
Ama ben bir sürü evrak işiyle uğraşırken düşük maaş almak..
Bilmiyorum neden böyle oldu ama... Çok üzgünüm, uyku uyuyamaz oldum.

Şimdi size neden yazdım?
1) Bir öğretmen ne gibi bir ek iş yapabilir? Özel ders verebileceğim spesifik bir alanım yok. İşim 0-6 yaş çocuklarla
2) Nasıl hazmedebilirim? Yani oturacak 5 dakika vaktim yokken herkesten daha az maaş almayı? Kendimi avutamıyorum, çalışma hevesim 0 oldu ki bu iş benim hayalimdi..

Teşekkürler
Siz yeniyseniz ve digerleri görevde sizden eskiyse normaldir. Örneğin siz 3 yildir calisiyorsunuzdur digerleri 6 8 10 özel sektör hep tecrübe yılına bakar

Devlette çalışıyorum ama atanmadan önce özel okul tecrübem var. Zümre başkanlığı maaşa + katmıyor ne yazık ki.
- diğerlerinin maaşlarını ağızlarından duyduysanız emin olmayın derim, insanlar bazen fazla fazla söyleyebilir.
- maaşlarda branş, kıdem ve o kurumda ne kadar zamandır çalıştığınız etkili oluyor
- size ağır geliyorsa zümre başkanlığından çekilme isteğinizi iletebilirsiniz.
- oyun ablalığı mantıklı öneri
-istanbul gibi büyük şehirdeyseniz büyük özel anaokulu-kreşlerde haftasonu için ayrı oyun grubu lideri alınıyor.
- maddi açıdan çok sıkışmıyorsanız bu yıl dişinizi sıkıp ek iş yerine sınava hazırlanmanız bana mantıklı geldi
- önümüzdeki yıl için de alanınıza göre tercih edilmenizi artıracak eğitimler vs alabilirseniz başka okulları da işe karıştırıp pazarlık pyı artırabilirsiniz. :cool:

Hazmetmeyin başka iş bakın daha yüksek maaşla bulursanız ayrılırsınız ya da müdürle konuşun iş yükünüzü hafifletebilir belki de zam yapabilir.

Ne kadar alıyorsunuz peki, belki gerçekten size göre azdır ama özeller zaten genelde sömürü üzerine değil mi, bir de diğerlerinin maaşını nereden öğrendiniz, benim özelde ki arkadaşım 4.5 aldığını iddia ediyor sınıfçı, ama ben inanmıyorum kesşnliklr
Sınıf öğretmenleri 5 yıl ve üzeri tecrübeliyse 4000 rahat alıyorlar özelde.
Benim 8 ve 10 yıllık iki sınıf öğretmeni arkadaşım var biri 5000, diğeri 5300 TL alıyor maaş olarak.
Özel okullarda en yüksek ücreti sınıf öğretmenleri alır genelde.

Pembe Unal Pembe Unal çookk uzun yıllardır özel sektörde önce öğretmen sonra da yönetici olarak çalışıyorum.
Terapi alacak bir durum yok ne yazık ki özel sektörün gerçeği bu.
Branş,mezun olunan okul, tecrübe, ek sertifika,yüksek lisans, referans, zümre başkanlığı, idareyle olan ilişki maaaşı etkiler.
En önemlisi de sıkı pazarlık eden, işini iyi yapıp bu gücü sözleşme görüşmesinde kullanmayı beceren ve ağzı laf yapan daha yüksek zam alır.
Hiç unutmuyorum son öğretmenlik yılımda diğer şubenin müdüründen daha yüksek maaş alıyordum.
Fevri hareket etmeyin, biraz sakinleşip diğerlerinin aldığı ücreti gündeme getirmeden idarecinizle zam oranınızın sizi memnun etmediğini ve performansınızı olumsuz etkilediğini uygun bir üslupla anlatın.

Bu sende daha çok hırs yapsın işte .. bu arada KPSS ye çalış , devlete atan

Back
X