Hcc Şüphesi bizi mahvetti artık..

Ershd

Çabucak geç zaman !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
1.116
434
198
Arkadaslar iyi aksamlar.
Tıp bilgisi olan vardır umuyorum ki.. caresiz durumdayız artık..

Modlardan ricam konum en azından bu gecelik burada kalsın, taşınmasın, benim icin cok onemli..

Ozetliyorum.. 20 gun once annemin sağ kaburga altında ağrı oldu, acile gittik kan ve rontgen yapıldı, kas sıkışması dediler gevşetici yazıp yolladılar. 3-5 gün oldu geçmedi, bi hastaneye gidelim dedik, ultrason yapıldı..

Karaciğerde 8 cm çapında kitle bulundu.. Kan tahlilleri yapıldı, karaciğer ast ve alt degerleri normal, ast degerinde cok cok hafif bi yukselme var.. normal deger 45 bizimki 55.. alt normal degerde.

Tumor belirtecleri olarak karaciger icin en onemli olanı alfa beta protein normal, 3.56..
Fakat ca-19-9 maximum 37 olması gerekir iken bizimki 66.. ama bu kan testide direk karaciger ile ilgili degilmis..

Bulantı, iştahsızlık, kusma, sarılık,halsizlik yok.. diger butun kan ve idrar degerlerimiz normal, hatta anti hbs pozitif, hepatit b virusune karsı koruyucu antikor gelistirmis vucudu..

Mr cekildi, sonucu 1 gun sonra alacagız lakin icimiz hic hic rahat degil..

Benim sormak istedigim; 8 cm bir kitle kanserli olsa annem şu an bu kadar iyi durumda olabilirmiydi ? Karaciger degerleri bu kadar normal cıkabilirmiydi ? Çevrenizde gordugunuz duydugunuz karaciger kanserli hastalar var mı bahsedermisiniz lutfen biraz rahatlamamız lazım....

Geçmiş olsun, hemen kötü düşünmeyin.

Kist ya da hemanjiyom gibi birşey de olabilir.

Yani kötü bir şey olsa 8 cm' e ulaşana dek başka belirti de verirdi herhalde.

Geçmiş olsun, hemen kötü düşünmeyin.

Kist ya da hemanjiyom gibi birşey de olabilir.

Yani kötü bir şey olsa 8 cm' e ulaşana dek başka belirti de verirdi herhalde.

Bende oyle dusunuyorum, 8 cm oldukca buyuk.. kan degerlerimizin fırlaması lazım, boyle ayakta dinç duramazdi heralde annem, ama doktor biraz moralimizi bozdu, olabilir dedikce bizim akıl gidiyor..

Yaazıın hadi hic mi bilen yok

Benim annem karaciğer kistinden 4kez ameliyat oldu ve yine var kist
Her kist kanser değildir kötü düşünmeyin

burda yazılanlarla kafanızı kurcalamayın
iyi yazan da olur kötü yazanda
bence bol bol dua edin
size en iyi sonuçu doktorunuz verecektir

Doktor açıklama yapacak kadar şey bilse MR istemezdi zaten.
Adamın/kadının kızılötesi ışınlı gözleri yok ya bi bakış atsın, herşeyi açıklasın. Ek tetkiksiz nereden bilsin. Bilmediği için de ek tetkik istemiş.

Zaten yarın çıkacakmış sonuç. Yarına kadar iyi şeyler düşünmeye zorlayın kendinizi.

Arkadaslar iyi aksamlar.
Tıp bilgisi olan vardır umuyorum ki.. caresiz durumdayız artık..

Modlardan ricam konum en azından bu gecelik burada kalsın, taşınmasın, benim icin cok onemli..

Ozetliyorum.. 20 gun once annemin sağ kaburga altında ağrı oldu, acile gittik kan ve rontgen yapıldı, kas sıkışması dediler gevşetici yazıp yolladılar. 3-5 gün oldu geçmedi, bi hastaneye gidelim dedik, ultrason yapıldı..

Karaciğerde 8 cm çapında kitle bulundu.. Kan tahlilleri yapıldı, karaciğer ast ve alt degerleri normal, ast degerinde cok cok hafif bi yukselme var.. normal deger 45 bizimki 55.. alt normal degerde.

Tumor belirtecleri olarak karaciger icin en onemli olanı alfa beta protein normal, 3.56..
Fakat ca-19-9 maximum 37 olması gerekir iken bizimki 66.. ama bu kan testide direk karaciger ile ilgili degilmis..

Bulantı, iştahsızlık, kusma, sarılık,halsizlik yok.. diger butun kan ve idrar degerlerimiz normal, hatta anti hbs pozitif, hepatit b virusune karsı koruyucu antikor gelistirmis vucudu..

Mr cekildi, sonucu 1 gun sonra alacagız lakin icimiz hic hic rahat degil..

Benim sormak istedigim; 8 cm bir kitle kanserli olsa annem şu an bu kadar iyi durumda olabilirmiydi ? Karaciger degerleri bu kadar normal cıkabilirmiydi ? Çevrenizde gordugunuz duydugunuz karaciger kanserli hastalar var mı bahsedermisiniz lutfen biraz rahatlamamız lazım....
Canım merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun.Karaciğerdeki kitle hakkında bir bilgim yok ancak benim annemde de yumurtalıklarında kitle çıkmıştı.Daha doğrusu biz anlayamamıştık,hatta kendisi bile anlamamıştı.Sonrasında karnı şişmeye başladı.Meğerse yumurtalıklarındaki kanserli kitle yumurtalık üstündeki dokuyu çürütmüş ve vücuda asit salgılamaya başlamış.Karnı şişmeye başlayana kadar kanser olduğunu bilememiştik.Bazen karnı ağrırdı ama gaz sancısı felan der geçerdi.Kendini de hiç kötü hissetmemişti.Bunu yazmaktaki maksadım kesinlikle korkutmak değil ama ca seviyesi çok önemli.Tabi ki vücuttaki başka şeylerden dolayı da bu seviye yükselebiliyor ama gene de dikkatli olun ve tedbirinizi muhakkak alın.Bi onkoloji uzmanıyla görüşün.Ca seviyesi çok yüksek değilmiş 66 dediniz,benim annemin kanser olduğunu anladığımızda 1900dü.Lütfen dikkat edin..Sağlıklı günler dilerim..

şimdi tabi ki bir şey söylenemez görüntüleme yapmadan biyopsi yapmadan.
ama alfa feto proteini, diğer tm belirteçleri, enzimler filan normal çıkmış.
kesin bişey denilemez ama kötü değil gibi.
umarım sonuçlar güzel çıkar.

Back
X